Ben şuan hazırlik okuyorum 2. dönem yüzde yüz türkçe olan bir bölume geçebilirmiyim.Konu hakkinda bir bilgisi olan varmı
Senin okumakta olduğun üniversite de dönem arası geçiş var ise ve geçeceğin üniversite de aynı şart var ise geçiş yapabilirsin onun dışında olmaz yani senin üniversite 'nde yok ise diğer geçmek istediğin üniversite de olsa bile başvuramazsın anca sene sonu bu hakkı kullanabilirsin..
Örnek verecek olursak; Kocaeli Üniversitesi dönem arası geçiş yönetmeliği var değişmedi ise fakat İTÜ 'de dönem arası geçiş yok sene sonu oluyor anca İTÜ 'de ama Kocaeli Üni. 'de her dönem geçiş var o yüzden Kocaeli 'de okuyan biri dönem arası geçiş yapılabilen başka üniversitelere geçiş yapabilir fakat İTÜ 'de okuyan biri sadece sene sonunda bu hakkı kullanabilir.. Tabi bunlar üniversiteler koşullar açıklıyor kontenjanlar açıklıyor bunların da uyması halinde bu şartlar altında başvurular gerçekleşebiliyor.. En doğru kararı okuduğunuz üniversite 'nin öğrenci işleri ile geçmek istediğiniz üniversite 'nin öğrenci işlerini arayarak bilgi almanız teyit etmeniz bireylerin yararına olacaktır..
Yatay geçiş hakkımı kullandım ve hazırlıkta iki kez kaldım bölümümün türkçesine geçiş yapabilir miyim bilgisi olan?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme