Şimdi Ara

İNGİLİZCE İÇİN TAVSİYELER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şu anda bir üniversitede hazırlık okuyorum ama derslerden verim alamıyorum ve artık derslere devam etmeyi düşünmüyorum. bu konuda tecrübelilerin tavsiyelerine ihtiyacım var. nasıl bir yol izlemeliyim? dizi film müzik kaynak uygulama tavsiyeleriniz nelerdir? dizi izlemeyi sevmiyorum film olursa daha iyi olur. günde 3-4 saatten daha fazla çalışabilirim. a1 olarak başlamıştım ama şu an a2 olduğumu düşünüyorum

• Ben kendimi geliştirmeye çalıştıkça dibe batıyorum kahretsin ya. Altyazıya boğdum kendimi İngilizceye boğdum yok abi bir yerde yanlış yapıyorum kesin ama nerede bilmiyorum.

• Sitcom izlemelisin. Orada kullanılan cümleler günlük hayatta en çok kullanılan cümlelerdir. zaten bölümler 20 dakika.

Bir bölümü tamamen altyazısız izle

Sonra bölümü bu kez ing altyazı izle

Aynı bölümü 3.kez altyazılı bu kez anlamını kelimeleri,kalıpları yaz.Eğer torrentten indirebilioysan aynı anda hem türkçe hem ing altyazılı da izleyebilirsin. Tabii 3.seferdeki izleyişinde.

Bunu yaparsan kısa bir süre sonra ilerleme kaydettiğini göreceksin.

• Riktinyo kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim bunu uygulayabilirim ama bunların yanında düzenli olarak kelime de ezberlemek istiyorum. bunu yapmalı mıyım yoksa izlediğim şeyler yeter mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riktinyo

Sitcom izlemelisin. Orada kullanılan cümleler günlük hayatta en çok kullanılan cümlelerdir. zaten bölümler 20 dakika.

Bir bölümü tamamen altyazısız izle

Sonra bölümü bu kez ing altyazı izle

Aynı bölümü 3.kez altyazılı bu kez anlamını kelimeleri,kalıpları yaz.Eğer torrentten indirebilioysan aynı anda hem türkçe hem ing altyazılı da izleyebilirsin. Tabii 3.seferdeki izleyişinde.

Bunu yaparsan kısa bir süre sonra ilerleme kaydettiğini göreceksin.

aynı bölümü üst üste üç kez izlemek çok sıkıcı olmaz mı

• busuu+dualingo üstüne ing altyazılı film/dizi rusçayı ben böyle hallediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: olishernandez

aynı bölümü üst üste üç kez izlemek çok sıkıcı olmaz mı

Alıntıları Göster

Valla o sana kalmış bir şey. İngilizce öğrenmek istiyorsan dişini sıkmalısın. Bir süre sonra 3.izleyişine gerek kalmıyor. Konuya ve dile hakim olmaya başlıyorsun. Ne kadar tekrar edip izlersen o listening ve reading konusunda ilerliyorsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-88BB6CDAE

teşekkür ederim bunu uygulayabilirim ama bunların yanında düzenli olarak kelime de ezberlemek istiyorum. bunu yapmalı mıyım yoksa izlediğim şeyler yeter mi?

Ne kadar çok kelime ezberlersen ingilizce öğrenme sürecin o kadar kısa olur. Hem dizideki hem de diğer kaynaklardaki kelimeleri ezberlersen hiç ummadığın bir seviyeye gelirsin. Ben oldum olası kelime ezberlemeyi sevemedim. Belli bir disiplinle listening ve reading seviyen gelişiyor. Memrise tarzı siteler bulunmaz nimet.

• Kelime ezberlemek kuru kuru yapacaksanız pek faydalı değil bence. Bir kelimeyi öğrendim demek için o kelimenin cümle içinde nerede ve nasıl kullanılacağını da öğrenmek şart. Bunun için de bol bol örnek cümle görmek gerekiyor. Buna yönelik kitaplar var mesela Cesur Öztürk'un bir kitabı vardı sırf kelime ve örnek cümle içeren. O kitabı tavsiye ederim açıkçası.
  • milesbroke kullanıcısına yanıt
    tam olarak hangi kitap acaba birden fazla var da link atabilir misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: milesbroke

Kelime ezberlemek kuru kuru yapacaksanız pek faydalı değil bence. Bir kelimeyi öğrendim demek için o kelimenin cümle içinde nerede ve nasıl kullanılacağını da öğrenmek şart. Bunun için de bol bol örnek cümle görmek gerekiyor. Buna yönelik kitaplar var mesela Cesur Öztürk'un bir kitabı vardı sırf kelime ve örnek cümle içeren. O kitabı tavsiye ederim açıkçası.
    arkadaşa kayılıyorum örnek cümleler çok önemli, cümle kurmaya çalış bol bol kendin düşün, kur.
  • Essential Academic Vocabulary
  • herkesin dil öğrenme becerisi farklıdır. "şu çok etkili" denilen şey, sizde hiç etki göstermeyebilir. birçok yöntem deneyip hangi yöntemde "gerçektende öğrendim" dediğiniz yoldan ilerleyin.

benim yöntemim;

rosetta stone

essential grammar in use

konuların özetini yazdığım defter+kelimeleri yazdığım not defteri

amazon videodan ingilizce dublaj+ingilizce altyazı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.