|
İNGİLİZCE İÇİN TAVSİYELER
-
-
Ben kendimi geliştirmeye çalıştıkça dibe batıyorum kahretsin ya. Altyazıya boğdum kendimi İngilizceye boğdum yok abi bir yerde yanlış yapıyorum kesin ama nerede bilmiyorum.
-
Sitcom izlemelisin. Orada kullanılan cümleler günlük hayatta en çok kullanılan cümlelerdir. zaten bölümler 20 dakika.
Bir bölümü tamamen altyazısız izle
Sonra bölümü bu kez ing altyazı izle
Aynı bölümü 3.kez altyazılı bu kez anlamını kelimeleri,kalıpları yaz.Eğer torrentten indirebilioysan aynı anda hem türkçe hem ing altyazılı da izleyebilirsin. Tabii 3.seferdeki izleyişinde.
Bunu yaparsan kısa bir süre sonra ilerleme kaydettiğini göreceksin.
-
teşekkür ederim bunu uygulayabilirim ama bunların yanında düzenli olarak kelime de ezberlemek istiyorum. bunu yapmalı mıyım yoksa izlediğim şeyler yeter mi? -
quote:
Orijinalden alıntı: RiktinyoSitcom izlemelisin. Orada kullanılan cümleler günlük hayatta en çok kullanılan cümlelerdir. zaten bölümler 20 dakika.
Bir bölümü tamamen altyazısız izle
Sonra bölümü bu kez ing altyazı izle
Aynı bölümü 3.kez altyazılı bu kez anlamını kelimeleri,kalıpları yaz.Eğer torrentten indirebilioysan aynı anda hem türkçe hem ing altyazılı da izleyebilirsin. Tabii 3.seferdeki izleyişinde.
Bunu yaparsan kısa bir süre sonra ilerleme kaydettiğini göreceksin.
aynı bölümü üst üste üç kez izlemek çok sıkıcı olmaz mı
-
busuu+dualingo üstüne ing altyazılı film/dizi rusçayı ben böyle hallediyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: olishernandezaynı bölümü üst üste üç kez izlemek çok sıkıcı olmaz mı
Alıntıları GösterValla o sana kalmış bir şey. İngilizce öğrenmek istiyorsan dişini sıkmalısın. Bir süre sonra 3.izleyişine gerek kalmıyor. Konuya ve dile hakim olmaya başlıyorsun. Ne kadar tekrar edip izlersen o listening ve reading konusunda ilerliyorsun.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-88BB6CDAE
teşekkür ederim bunu uygulayabilirim ama bunların yanında düzenli olarak kelime de ezberlemek istiyorum. bunu yapmalı mıyım yoksa izlediğim şeyler yeter mi?Ne kadar çok kelime ezberlersen ingilizce öğrenme sürecin o kadar kısa olur. Hem dizideki hem de diğer kaynaklardaki kelimeleri ezberlersen hiç ummadığın bir seviyeye gelirsin. Ben oldum olası kelime ezberlemeyi sevemedim. Belli bir disiplinle listening ve reading seviyen gelişiyor. Memrise tarzı siteler bulunmaz nimet.
-
Kelime ezberlemek kuru kuru yapacaksanız pek faydalı değil bence. Bir kelimeyi öğrendim demek için o kelimenin cümle içinde nerede ve nasıl kullanılacağını da öğrenmek şart. Bunun için de bol bol örnek cümle görmek gerekiyor. Buna yönelik kitaplar var mesela Cesur Öztürk'un bir kitabı vardı sırf kelime ve örnek cümle içeren. O kitabı tavsiye ederim açıkçası. -
tam olarak hangi kitap acaba birden fazla var da link atabilir misiniz -
arkadaşa kayılıyorum örnek cümleler çok önemli, cümle kurmaya çalış bol bol kendin düşün, kur.quote:
Orijinalden alıntı: milesbroke
Kelime ezberlemek kuru kuru yapacaksanız pek faydalı değil bence. Bir kelimeyi öğrendim demek için o kelimenin cümle içinde nerede ve nasıl kullanılacağını da öğrenmek şart. Bunun için de bol bol örnek cümle görmek gerekiyor. Buna yönelik kitaplar var mesela Cesur Öztürk'un bir kitabı vardı sırf kelime ve örnek cümle içeren. O kitabı tavsiye ederim açıkçası. -
Essential Academic Vocabulary -
herkesin dil öğrenme becerisi farklıdır. "şu çok etkili" denilen şey, sizde hiç etki göstermeyebilir. birçok yöntem deneyip hangi yöntemde "gerçektende öğrendim" dediğiniz yoldan ilerleyin.
benim yöntemim;
rosetta stone
essential grammar in use
konuların özetini yazdığım defter+kelimeleri yazdığım not defteri
amazon videodan ingilizce dublaj+ingilizce altyazı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X