Şimdi Ara

İngilizce ile Çeviri Yapmak mı Yoksa Özel Ders mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar. Ben bu yıl YKS sınavına girmiş biri olarak sonuçlarımı bekliyorum ve bu süreçte de aklıma envai çeşit şeyler geliyor. Çalışmak da bunlardan bir tanesi. Aileme yük olmamak ve üniversite masraflarını karşılamak açısından haftanın belirli saat aralıklarını çalışmaya ayırmak istiyorum. Örneğin aklıma gelenler başlıkta belirttiğim gibi İngilizce çeviri yapmak veya özel ders vermek. Liseden B2-C1 arasında mezun olmuş birisiyim en azından çalıştığımız kitaplar bunu söylüyordu. Henüz geçerliliğimi teyit edebilecek bir sınava giremedim. Bundan dolayı da forumdaki arkadaşlara bir sorum olacak.

Ben sertifikasız çeviri yapabilir miyim ?

Ne gibi sitelere başvurabilirim ? Biraz araştırdım çoğu belge istiyor ama IELTS veya TOEFL gibi sınavlar 1300 1400 tl'den başlıyor henüz bunu karşılayamam.

Sanırım kabaca bunları soracağım diğer seçenek de özel ders vermek.

Ortaokul ve ilkokul öğrencilerine çok cep yakmayacak fiyatlardan ders vermeyi planlıyorum. Ben ilkokul ve ortaokuldayken İngilizce derslerinden zorlanır, hocaların toleranslarıyla derslerden geçerdik. Çoğu aile de bundan muzdarip gördüğüm kadarıyla.

Sertifika almadan yine bu çocuklara özel olarak ders verebilir miyim ?

Forumda bu işlerle ilgilenmiş olup olumlu geri dönüş alan arkadaşlarımız mevcut mu ? Mevcutsa dönüş yaparlarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokay1904 -- 5 Temmuz 2020; 14:33:36 >

• Vallaha bu tarz ders verme olaylarında gördüğüm şey vereceğiniz dersle okuduğunuz yerin alakalı ya da prestijli olması gerektiği yani Odtü nün hazırlığının kalitesini çoğu insan bilir mesela. Odtü öğrencisinden ingilizce özel ders vs... Onun dışında kendi reklamınızı yapmanız ve kendinizi müşterilerinize kanıtlamanız gerçekten zor bir iş olur
    Kusura bakma ama bu egoyla bi ... yapamazsın sen istediğin kadar başarılı ol.

Böyle kasıntı insanları gördükçe uyuz oluyorum ya, sana açıklama yapardım ama pek anlayacağını sanmıyorum o yüzden uğraşmayacağım

Kudurmuş olan da sen gibisin bu threadde. :) Hayatta başarılar ne diyeyim :D
  • Özel dersi nasıl vericeksin müşteri nereden bulacaksın ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Özel dersi nasıl vericeksin müşteri nereden bulacaksın ??

Reklam vermek istemiyorum ama Armut.com gibi siteler var bir de broşür basabilirim ? Zaten bunu soruyordum başarmış olan birisi varsa forumda yardımcı olsun diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokay1904 -- 5 Temmuz 2020; 13:44:35 >
  • Tabiki özel ders. Çeviri işinde para mı var zannediyorsunuz? Bul birkaç tane öğrenci, saati en düşük 50 tl den versen haftada bir sefer, ayda 12 saat çalışma ile 600 tl. Bi de çeviri işiyle başınız çok ağrır, uğraştırır. Bemce hiç girmeyin o taraflara.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SM01_VXG kullanıcısına yanıt

Anladım hocam benim de fikrim 2.'sinden yanaydı. Teşekkür ederim. Siz özel ders vermiş miydiniz daha önce ? Olmazsa bir kaç soru daha sormak istiyorum özelden size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokay1904 -- 5 Temmuz 2020; 13:53:23 >
  • lise mezunu. Özel ders? ahahaha

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallaha bu tarz ders verme olaylarında gördüğüm şey vereceğiniz dersle okuduğunuz yerin alakalı ya da prestijli olması gerektiği yani Odtü nün hazırlığının kalitesini çoğu insan bilir mesela. Odtü öğrencisinden ingilizce özel ders vs... Onun dışında kendi reklamınızı yapmanız ve kendinizi müşterilerinize kanıtlamanız gerçekten zor bir iş olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biraz fazla edgy'siniz sanırım hocam ben burada yaş aralığı belirtmedim. Bir üniversiteliye ders vermeyeceğim zaten. Herkesi aynı kefeye koymayın bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

lise mezunu. Özel ders? ahahaha
    Lan ben lisedeyken makale okuyordum tırrek. Sen şu herkesi aşağılayıcı tavırlarından vazgeç artık. 6 milyar insandan birisin sadece. Başka bişi degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SM01_VXG -- 5 Temmuz 2020; 14:29:5 >
  • SM01_VXG kullanıcısına yanıt

Ya hocam buna dışardan fon yapıyorlar galiba Donanımhabere gir de milletin konusunun altına aşağılayıcı şeyler yaz diye. Her yerde görüyorum bu herifi zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: SM01_VXG

Lan ben lisedeyken makale okuyordum tırrek. Sen şu herkesi aşağılayıcı tavırlarından vazgeç artık. 6 milyar insandan birisin sadece. Başka bişi degil

Alıntıları Göster

Makale okuyordun ?  

Ulan ben lisedeyken sınıfta hep birinci oluyordum. Üst sınıfların ödevlerini yapardım

Üniversitede'de Türkiye derecem var TOEFL'da

Bana mı İngilizce anlatıyorsun cahil cüheyla

5 Dil biliyorum şuanda totalde. Lise mezunu ortalama bir Türk ders verecek seviyede olamaz. Benim gibi % 0.1 lik dilimde olanlar hariç

Kudur

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

Makale okuyordun ?  

Ulan ben lisedeyken sınıfta hep birinci oluyordum. Üst sınıfların ödevlerini yapardım

Üniversitede'de Türkiye derecem var TOEFL'da

Bana mı İngilizce anlatıyorsun cahil cüheyla

5 Dil biliyorum şuanda totalde. Lise mezunu ortalama bir Türk ders verecek seviyede olamaz. Benim gibi % 0.1 lik dilimde olanlar hariç

Kudur

Alıntıları Göster
    Niye kudurayım ergen miyim lan ben milleti kıskanmakla uğraşıcam

Bu son mesajımdır, lğtfennbir daha yazma bu mesaja

• quote:

Orijinalden alıntı: SM01_VXG

Niye kudurayım ergen miyim lan ben milleti kıskanmakla uğraşıcam

Bu son mesajımdır, lğtfennbir daha yazma bu mesaja

Alıntıları Göster

Lisede makale okumayı başarı sanıyor. Özel ders vermek çok büyük bir iddia

Önce kendiniz öğrenin adam gibi. Sonra ders mers ayağına girin

• %0.1'ler harici ders veremez miymiş AHAHAHAHAHAHA bak buna çok güldüm işte. İnternette kaç kişi gördün sen bu şekilde ders veren ? Belgeyi hadi anladım da bence sen ya iyi atıyorsun ya da başarılarından dolayı övgüyü hak edip kimse tarafından övülmeyip aşağılık psikolojine girip burada insanların hayalleri üzerinden ego kasan bir tipsin. Hadi geçtim çocuk ortaokulundan C1'lemi mevcut olacak abi ? Bu dediğin hangi lisede var. Senin okulun hariç diğer okullar öğrencisini ortaokuldan max B1 le liseden de B2 hadi geçtim iyi ihtimalle C1'le geçiriyor. Eğer öyle olmasaydı insanlar hazırlıkta zorlanmazdı zaten. Aferin sana çok iyi iş başarmışsın Türkiye 1.cisiysen ve senden iyisi yoksa . Hadi git başka konulara da millete insan gibi yorum atma "HAHA sen lise mezunusun kiiii üniye yeni geçeceen xd " de. Özetle ya yalancısın ya da övgüye muhtaç bir zavallısın. Hadi başka konuya ! Sana daha cevap verilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokay1904 -- 5 Temmuz 2020; 14:47:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokay1904

%0.1'ler harici ders veremez miymiş AHAHAHAHAHAHA bak buna çok güldüm işte. İnternette kaç kişi gördün sen bu şekilde ders veren ? Belgeyi hadi anladım da bence sen ya iyi atıyorsun ya da başarılarından dolayı övgüyü hak edip kimse tarafından övülmeyip aşağılık psikolojine girip burada insanların hayalleri üzerinden ego kasan bir tipsin. Hadi geçtim çocuk ortaokulundan C1'lemi mevcut olacak abi ? Bu dediğin hangi lisede var. Senin okulun hariç diğer okullar öğrencisini ortaokuldan max B1 le liseden de B2 hadi geçtim iyi ihtimalle C1'le geçiriyor. Eğer öyle olmasaydı insanlar hazırlıkta zorlanmazdı zaten. Aferin sana çok iyi iş başarmışsın Türkiye 1.cisiysen ve senden iyisi yoksa . Hadi git başka konulara da millete insan gibi yorum atma "HAHA sen lise mezunusun kiiii üniye yeni geçeceen xd " de. Özetle ya yalancısın ya da övgüye muhtaç bir zavallısın. Hadi başka konuya ! Sana daha cevap verilmez.

Yaşına veriyorum ve bu yoruma gülüp geçiyorum

• Kusura bakma ama bu egoyla bi ... yapamazsın sen istediğin kadar başarılı ol.

Böyle kasıntı insanları gördükçe uyuz oluyorum ya, sana açıklama yapardım ama pek anlayacağını sanmıyorum o yüzden uğraşmayacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: catslayer

Kusura bakma ama bu egoyla bi ... yapamazsın sen istediğin kadar başarılı ol.

Belki böyle hava atmak hoş değil ama , yukarıda cahilin teki Lisede "makale" okumayı büyük başarı gibi lanse etti. Ve oradan bana laf çarptı

Ben de bahsetmek zorunda kaldım. Ben bu tip şeyleri sağda solda anlatan biri değilim. Konu açılırsa gereken cevabı da veririm ama

• Yıl 2020 ay da onun temmuzu youtube(video çöplüğü) var iken hangi özelliğine seni tercih nedeni yapmalarını bekliyorsun? En az sertifikan bile yoksa bu işe girme derim. Ben özel ders alacak olsam işin ehli birini araştırırım şahsen. Hatta şöyle bi durum bile var : eğer ki bedava verecek olsan insanlar yine araştırır daha iyi olanı seçer :). 5 sene (hazırlık dahil) yüzde yüz ing. mühendislik okudum. Böyle bi medeni cesaretim olmadı :). Ayrıca resim öğretmeni olup İngilizce dersi verenler bile var o da ayrı bi konu. Umarım bu işten kazançlı çıkarsın. Hiçbir şey imkansız değildir. Sertifika olsa daha ılımlı bir öngörü olur bence ama. Başarılar.

• Turkiye derece yapan birinin sabah aksam forumlarda bos yapmasi 🤔

• Ha birde cumlelerinde tonla yazim yanlisi olmasi 😅

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.