Ekranımda oyun sonrası izler oluştu.
Merhabalar laptobumda batarya problemiyle karşılaşıyordum ve bazı oyun ve uygulamalara girince ekranda mavi kırmızı ve yeşil renkleri gidip gelip sonradan kendi haline dönüyordu. Ancak bunlar dışında (Discord gibi) dışında hiç bu sorun olmuyordu. Oyundayken tekrar bu olay yaşandı ve izler bu sefer kalıcı olarak ekranımda duruyor. Yazılımsal hata olma olasılığı nedir? Ekran kartıyla alakalı olduğunu düşünüyorum ama bataryadan da olabilir lütfen yardımcı olur musunuz?
Upwork'te Çalışmak ve Vergiler
Bugün Upwork hesabı açarak kendi profilimi tanıttım ve ilan başvurusunda bulundum ancak ödemeler kısmına gelince vergilerle alakalı bir bölüm gözüme ilişti. Bunun Türkiye'de nasıl işlediğine dair herhangi bir fikrim yok. Sadece yurtdışındaki kişilere ingilizce Türkçe çeviri yaparak belirli bir miktar birikim yapmak istiyorum. Benden vergi kesilme ihtimali var mıdır? Vergi mükellefi olur muyum ve herhangi bir beyan yapmama gerek var mıdır? Bu konular hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Fiverr veya Upwork gibi kurumlarda bu tarz işlerle uğraşmış arkadaşlar cevaplayabilirse sevinirm.
YTÜ Matematik Mühendisliği yazmalı mıyım ?
|
İTÜ Fizik Mühendisliği şartları ?
|
%75 Kontenjanlar Neden Kaldırıldı ?
|
İngilizce ile Çeviri Yapmak mı Yoksa Özel Ders mi ?
Selamlar. Ben bu yıl YKS sınavına girmiş biri olarak sonuçlarımı bekliyorum ve bu süreçte de aklıma envai çeşit şeyler geliyor. Çalışmak da bunlardan bir tanesi. Aileme yük olmamak ve üniversite masraflarını karşılamak açısından haftanın belirli saat aralıklarını çalışmaya ayırmak istiyorum. Örneğin aklıma gelenler başlıkta belirttiğim gibi İngilizce çeviri yapmak veya özel ders vermek. Liseden B2-C1 arasında mezun olmuş birisiyim en azından çalıştığımız kitaplar bunu söylüyordu. Henüz geçerliliğimi teyit edebilecek bir sınava giremedim. Bundan dolayı da forumdaki arkadaşlara bir sorum olacak.
Ben sertifikasız çeviri yapabilir miyim ?
Ne gibi sitelere başvurabilirim ? Biraz araştırdım çoğu belge istiyor ama IELTS veya TOEFL gibi sınavlar 1300 1400 tl'den başlıyor henüz bunu karşılayamam.
Sanırım kabaca bunları soracağım diğer seçenek de özel ders vermek.
Ortaokul ve ilkokul öğrencilerine çok cep yakmayacak fiyatlardan ders vermeyi planlıyorum. Ben ilkokul ve ortaokuldayken İngilizce derslerinden zorlanır, hocaların toleranslarıyla derslerden geçerdik. Çoğu aile de bundan muzdarip gördüğüm kadarıyla.
Sertifika almadan yine bu çocuklara özel olarak ders verebilir miyim ?
Forumda bu işlerle ilgilenmiş olup olumlu geri dönüş alan arkadaşlarımız mevcut mu ? Mevcutsa dönüş yaparlarsa sevinirim.
101.25 TYT / 66.5 AYT /91.01 OBP
|
Metin Mat Tyt Deneme mi 3D Mat Tyt mi
|
Tyt Yayın Denizi Mat Denemeleri
|
Acil Rönesans Denemeleri
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 53
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 6.072 (Bu ay: 47)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 13 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar Genel Sohbet