Şimdi Ara

%75 Kontenjanlar Neden Kaldırıldı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu durum neden yaşandı ve nasıl oldu ? Bunun yapılmasındaki amaç neydi ?

• Vakıf üniversitelerinin mütevelli heyet başkanlarından gelen talepler doğrultusunda yüzde 75’lik indirim oranı kaldırıldı. Tam burslu, yüzde 25 ya da yüzde 50 indirim bir de ücretli öğrenci sistemi geçerli olacak.
  • Daha çok para kazanmak istedikleri için kapattılar diye çok düz mantık düşünmek istemiyorum hocam bunun nedeni tam olarak nedir yani ?
  • Gokay1904 kullanıcısına yanıt
    YÜZDE 75 BURS KALKTI: Bazı üniversiteler 10 liralık ücreti 15 lira gibi gösterip bunun üzerine "Yüzde 75 burs veriyorum" diyor. Bu uygulamadan gerçekten ciddi eğitim-öğretim yapan vakıf üniversiteleri çok rahatsızdı. Onların önerisiyle yüzde 75 burs uygulamasını kaldırdık.
  • %75 yerine %50 ben geçen seneki gibi tercih oranlarının fazla olacağını sanmıyorum. Üniversiteler boş kalırsa akılları başlarına gelir. Tabi bunu Bilkent, Koç veya Sabancı gibi top üniler içinde orta ve alt segmentte çok iyi olmayan veya arada kalan okullar için yazıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokay1904

Daha çok para kazanmak istedikleri için kapattılar diye çok düz mantık düşünmek istemiyorum hocam bunun nedeni tam olarak nedir yani ?
    çünkü devletimiz, milletin cebinden daha çok para çıksın diye kaldırdı. şu an koç gibi üni okuyacak birisi, 4 yılda 100 bine yakın paradan olacak. %75 den 50 olduğu için.
  • Anladım yani yine Türkiye gerçekleri. Düzeltmek yerine. İşi kökünden halletmenin yolunu gütmüşüz. Peeki teşekkür ederim hocam yorumunuz için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokay1904 -- 29 Temmuz 2020; 14:48:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok acı hocam. Ben geçen yıl %75 bursla gidebileceğim bir yere şuan %50 ile gidebiliyorum. Bence kaldırılmasa bile üniversiteler kendi kontenjanlarını oranlayabilirlerdi. İsteyen üniversite %50 den kontenjan açıp istemeyen %75 ten açamıyor mu ? Zaten Koç Sabancı dediğimiz üniversitelerde %100 para ödeyerek okumak için bile iyi bir sıralama yapmanız gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokay1904 -- 29 Temmuz 2020; 14:47:35 >
  • Gokay1904 kullanıcısına yanıt
    nişntaşı açıldığından beri herkese bu bursu hakkettin %75 diyip 13 bin ödetiyordu zaten verdiği eğitimin değeri oydu. Fiyatı yüksek tutup düzmece burs veriyor. MEFte %75 açıp doldurabiliyordu ancak çünkü 40k olsa senede 10k hiçbir şey değil aklıma bunlar geliyor.
  • Hocam ünilerin bu seneki fiyatları da malum kadir hasın 75 burslusu bile 18kya gelecekti amaçları ne anlamıyorum kadir hasa senelik 36k vermek enayilik bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam üstüne bastınız hocam %75 derken bunu kastettim. Benim burası %75 tutuyordu. Sonra böyle bir haberle karşılaştım. Açıkçası 36k bence de enayilik.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F92CEA8E2

nişntaşı açıldığından beri herkese bu bursu hakkettin %75 diyip 13 bin ödetiyordu zaten verdiği eğitimin değeri oydu. Fiyatı yüksek tutup düzmece burs veriyor. MEFte %75 açıp doldurabiliyordu ancak çünkü 40k olsa senede 10k hiçbir şey değil aklıma bunlar geliyor.
    Ya işte bunlar kapatılacağına denetlenmeli sonuçta.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.