Gelecek ay bir tanesi Amerika ile diğeri ise Dubai ile olmaz üzere 2 tane ingilizce iş görüşmesi yapacağım. Bu iş görüşmeleri skype üzerinden gerçekleşecek. Konum olaram Cisco CCNp ve Microsoft MCDBA sertifikalarım var ve veritabanı ve network konularında uzman derecesinde bilgi sahibiyim denilebilir. Ancak daha önce hiç yabancı bir firma ile ingilizce iş görüşmesi yapmadım. Bu konuda internet üzerinde fazla ingilizce iş görüşmesi örnekleri babında içerik de bulamadım açıkçası. Ancak google reklamlarında ingilizceisgorusmesi.com denilen bir siteye rasgeldim.
Amacım bu mülakatlarda iyi bir izlenim çizerek, uygun şartlar işe yerleşebilmek. İngilizce konuşma konusunda iyi sayılırım. Konuşma pratiğim fena değil ve akıcı sayılabilecek durumdayım da diyebilirim kendim için. Anlama konusunda da çok sıkıntı yok. Ancak bu ingilizce iş görüşmesi soru ve cevapları konusunda bir bilinmeyen olduğu için biraz da huzursuzluk var içimde. Ne tür sorular soruluyor, bu sorulara ne gibi cevaplar verilebilir benim için bir muamma. Nette bir takım siteler ve kaynaklar var ancak bunun bana çok birşey katacağını düşünmüyorum. Çünkü tahminime göre mülakat 2 türlü olacak. Bir tanesi genel geçer standart her meslek grubu için karakter analizi ve kişilik ölçmeye yarayan sorular, diğer sorular ise mesleki anlamda neyim ne değilim, onların ihtiyaçları nedir ve ben bu ihtiyaçlara nasıl cevap verebilirim şeklindeki sorulardan ibaret olacaktır. Bunları ise ne şekilde cevaplayacağımı net bilemiyorum teknik olarak bilgi sahibi olsam bile.
Burada keşke bize bu gibi konularda pratik yapabileceğimiz bir hizmet verilse diye bir düşüncem var. www.ingilizceisgorusmesi.com bu tür amaca hizmet verdiğini iddia eden bir site. Ancak bu bağlamda buna benzer ya da farklı ne tür uygulamalar ve internet siteleri var açıkçası pek bilmiyorum. Bu bağlamda bu mülakatlara girdikçe tecrübemin artacağını ve buna gerek bile olmayacağını düşünüyorum. Ancak gel gör ki bu iş görüşmeleri benim için çok önemli, ben tecrübesizim ve bu işleri alırsam hayatım değişebilir. Buna istinaden ne yapmalıyım arkadaşlar :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme