Şimdi Ara

İngilizce öğrenemediğim için hayatım kayacak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
4
Favori
2.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Internetten de yabancilarla ortam kurulabilir. Discord kullanip yattigin yerden giriyorsun "native"lerle konusuyorsun. Dil ogrenme serverlari bazen durgun olabiliyor ortak konusacak konu olmadigi icin, dili ilerletince ilgi alanina gore baska guruplara katilabilirsin.

• Millennium M kullanıcısına yanıt
    Valla güzeldi. Özellikle de sınıf ortalaması 95 olan sınavlarda 60 alınca :))

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Master-Z kullanıcısına yanıt

Hocam sanırım bu kurs işi mecburi olacak artık. Kendi başına istesen de kısıtlı şeyler yapabiliyorsun sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-06D4C1909

Oh darling, the problems that you talk about are not just something you have. People, especially Turks suffer from learning any foreign language. You say English is must for business or academic world, and you are right. Frankly I cannot argue with that. However, look around you. People say they are Muslim, read their the holy Quran in Arabic, and don't understand anything from it. They don't even know a few words. They pretend to get what it means, but all are liars. So don't put pressure on yourself. Learning language is different than studying math. It is more living and colorful thing. Read comics, watch movies, sing a song with lyrics, fool yourself as if you speak English. All are fun, fun that makes you learn.

This is gay lol

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angry Man

Hocam sanırım bu kurs işi mecburi olacak artık. Kendi başına istesen de kısıtlı şeyler yapabiliyorsun sadece

Kesinlikle kurs kaynak edinme ve bilen biri tarafında anlatma dolayısıyla büyük ölçüde yardımcı oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Master-Z

Kesinlikle kurs kaynak edinme ve bilen biri tarafında anlatma dolayısıyla büyük ölçüde yardımcı oluyor.

Alıntıları Göster

Kurslarda kitaplar ve sitelerde anlatılan bir çok konu yok.Kısılıyor

• Hocam 2019 tyt 2010.su 2020 Yks sayısal 3996.sı olarak sana tavsiye edebileceğim şeyler var. Neden bu sıralamaları verdin dersen de sonuçta bilmediğim şeyleri öğrenip bir çalışma alışkanlığı ve usulü geliştirdiğimi düşünüyorum.
    İngilizce de öyle gözünde korkutup kabusların olacak bir şey değil bence sadece biraz zamana yaymak lazım.

Öncelikle ben de şu sıralar hazırlık sınıfını atlayabikmek adına gramer çalışıyorum genellikle kitaptan çalışmak daha verimli oluyor bence. Çünkü kitap bir ciddiyet katıyor telefonda uygulamalarda istediğin gibi olmuyor atlayamıyorsun bildiğin alıştırmaları vs.
    Çalıştığım kitap INSIDE ENGLISH GRAMMAR. Bu kitap daha çok alıştırma kitabı. İçerisinde bence gayet yeterli alıştırmalar var nicelik olarak. Konu kısmı çok az, ama zaten internet derya deniz bu konunun sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
    KİTAP 400 sayfa ve başlangıçtan orta seviyeye kadar. Siz ne çözüyorsunuz bilmiyorym ama bu kitabı kesinlikle almanızı öneririm çünkü örnekleri seni İngilizceden soğutmaz emin olabilirsin. Çözdükçe şevke gelirsin.(kitaptan herhangi bir gelirim yok :))

İkinci önemli şey olarak ben a6 boyutunda (el kadar fln olması lazım) bi not defterim var ona alfabe sırasına göre değil (daha önce denedim çok kullanışsız oldu)
    Gün içinde, yatmadan hemen önce karşılaştığım yabancı ne kadar kelime varsa yazıyorum Türkçesiyle beraber ve Türkçe anlamını yazarken en az 2 farklı anlamını yazmaya çalışıyorum öbür türlü öğrenilmez ezberlenir çünkü. Mesela translate açtınız Türkçesi bırakmak olan bir kelime çıktı diyelim. Sigarayı bırakmak, elinden bırakmak gibi anlamları hangisi nerede kullanılır bunları ayırt etmeniz önemli. Yani sadece mesela look-bakmak yazarsanız biraz zorlanabilirsiniz çünkü look-görünmek, benzemek gibi anlamlarda da kullanılıyor.Yeni kelimeleri
    Alfabe sırasıyla yazmadığınız için ve kendiniz her kelime üzerinde emek harcayıp anlamını öğrendiğiniz için o mobil uygulamalardan daha kalıcı olacağından emin olabilirsiniz. Kelime işini böyle böyle baya etkili bir şekilde çözebileceğinize inanıyorum.

Üçüncü olarak bottle diye bir uygulama var tüm dünyayla İngilizce yazışabiliyorsunuz ve kelime pratiği + dil kullanımı açısından özgüven katıyor. Mesela kelime aklınıza gelmedi diyelim şak diye Google translate açıp öğrenme şansınız var. Ayriyeten dili kullanırken utanma eşinizi yükseltebilirsiniz yani daha rahat olursunuz anladınız işte :).

Bu üçüncü tavsiyemi infiliczcede geniş, şimdiki, gelecek ve geçmiş zamanı öğrenip pratik yaptıktan sonra telefonunuza indirin. ( simple tensleri öğrenin ve indirin yani perfect tensleri bu esnada öğrenebilirsiniz.

Şimdilik benim yazabileceklerim bu kadar çünkü henüz ben de çok iyi bir seviyede değilim ama kesinlikle zerre endişe duymuyorum.

• Geceüçteisimbulmakzor kullanıcısına yanıt

Hocam dediğiniz kitaba baktım. 400 sayfalık bir kitap. Fiyatı da piyasaya göre uygun ama yazarları türk. Küstahlık yapmak gibi olmasın ama ingilizce öğrenirken türk yazarların yazdığı kitaplara bakmamak gerektiğini söylüyorlar. Benim fikrim değil bu yani duyduğum bu. Ama siz vu kitabı bitirip orta seviye İngilizce biliyorsanız, ki bu b1 olmalı sanırım, o zaman kitap kesinlikle güzel. Soğutan örnekler ile ilgili kitaplar gördüm maalesef. Geniş zaman he she it görünce s takısı getir çok güzel anlatıyor sonra örnekleri bir açıyorsun ve hemen geri kapatıyorsun :D

Hocam o uygulamayı merak ettim. Ben biraz çekingen biriyim onu da üzerimden atmam lazım. Deneyeceğim.

• Angry Man kullanıcısına yanıt
    Hocam önyargıyla yaklaşmayın bence Türk diye. Ha daha iyi gramer kitapları olabilir ama size fayda sağlamadıktan sonra isterse en şaşalı ödülleri alsın o kitap. İlla bu kitap olacak diye bir şey yok ben sizin durumunuza uygun bir kitap önerdim sadece. Yani zaten İngilizce'ye karşı bir önyargı oluşmuş gibi zor olduğu konusunda. O yüzden bu kitabı hakkıyla bitirin emin olun çok ilerleme kaydetmiş olursunuz. Bu kitap zaten size tüm gramer öğretmez oxford kitabı değil. Ama zaten 0 noktasındasınız ing için. Bu speaking değil ki ha Türk yazmış kitabı ha Native birisi. Zaten orta seviyeye kadar yani öyle teknik bilgi gerektirmiyor o yüzden bu kaygı gereksiz.

• Türkçe ingilizce çalışmayın arkadaşın dediği gibi.İngilizce ingilizce candır.Eğer yapabiliyorsanız tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 25 Ağustos 2020; 17:27:12 >
  • Son up

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.