Teşekkürler hocam. Bu düzende hayatta kalmak için kurt olmak lazım. Kitap konusu beni korkutuyor. Yazarı, anlatımı, seviyesini tutturmak gerek. Araştırıyorum. Umarım güzel bir kitap bulurum. Hikaye için de çalışmalarım var. Biraz basitten başlamak istiyorum. Kırmızı başlıklı kız gibi temel şeyler okuyup pratik yapmak daha doğru geliyor şu aşamada. Ufak bir defterim var. Zamanları ve bilmediğim kelimeleri not alıp tekrar ediyorum ama pratik yapmayınca havada kalıyor. Yani iş yine güzel bir kitap almaya çıkıyor. Cs go oynuyorum hocam ama o mikrofa basıp konuşmak o kadar zor geliyor ki... Go plant bile diyemiyorum bazen. Ya yanlış anlarda ya wtf derse vs korkuyor insan. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İngilizce öğrenemediğim için hayatım kayacak (2. sayfa)
-
-
Thanks for your information
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ücretsiz kurs olarak İstanbul işletme enstitüsünden ingilizce kurslar alıyorum. Hiçbir şey katmıyor diyemem ama detaylı olmuyor bence. Havada kalıyor biraz. Yüzyüze paralı kurslara gitmeye de bir o kadar korkuyorum boşa zaman ve para israfı olur diye. Ama gel gelelim ki kurslarda ki yabancı hocalardan ders almak, konuşmak, dinlemek bu dil için bir ihtiyaç
Güzel hocam. Bence de hikaye için o tarz kolay hikaye kitaplarından başlamak iyi.
Csgo da bas mikrofonu zamanla alışırsın :D
Hocam en büyük hatayı dili yanlış öğrenmek ile yapmışsınız. Herhangi bir yabancı dil öğrenirken yapılan en büyük hatadır. Öncelikle o ingilizce kitaplarını falan boşverin. Gelmişiz 21. Yüzyıla kitap mı kaldı. Ücretsiz olarak Dualingo diye bir uygulama var, çok çok yararlı bir uygulama, ben ingilizcesini kullandım, şuanda İngilizce üzerinden Almanca öğreniyorum. Bide British Council var, yine online ve yine beleş. Kids kısmından başlayıp ilerleyebilirsiniz. Sorunuz olursa da çekinmeden sorun.
Edit: bunları Guardian, New York Times gibi gazetelerin internet sitelerinden köşe yazıları okuyan biri olarak söylüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VitoTheFather -- 22 Ağustos 2020; 17:48:48 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hocam konuda da o uygulamayı kullandığımı belirtmiştim. Nedense bana biraz basit geldi. Zorlandığım konular oldu elbette ama genelde gözüm kapalı çözüyorum. Yakut lige kadar yükseldim :D başka uygulama öneriniz varsa bekliyorum
Pardon hocam orası gözümden kaçmış:)
Voscreen diye bir uygulama da var, filmlerden kesitler sunuyor ve sende ya ingilizce altyazı ile ya da hiç altyazı kullanmadan çevirisini 2 şık arasından seçiyorsun.
Onun haricinde dizi izlemek (Türkçe altyazılı veya altyazısız sadece İngilizce) ve ingilizce kitap okumak (biraz pahalı oluyor) söylenebilir.
Bide ben özel olarak Mirror gazetesini önerebilirim. Bizdeki Posta gazetesinin İngilizce versiyonu. Genelde yazı dili Guardian, Times gazetelerinin aksine hafif olur ve magazin karı kız ağırlıklıdır. Oradan haberleri anlamaya çalışabilirsiniz. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri not alıp ardından onlarla cümle kurabilirsiniz. Kelimeyi 5 kere okumak vb işler kalıcı kelime ezberleme taktiği falan değil.
Bide yine sizin gibi ingilizce öğrenmek isteyen biri bulup karşılıklı konuşabilirsiniz. İster online bulun (Skype üzerinden konusursunuz) ister yaşadığınız yerden bulun. Çok yararlı.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Up
quote:
Orijinalden alıntı: Angry ManHocam konuda da o uygulamayı kullandığımı belirtmiştim. Nedense bana biraz basit geldi. Zorlandığım konular oldu elbette ama genelde gözüm kapalı çözüyorum. Yakut lige kadar yükseldim :D başka uygulama öneriniz varsa bekliyorum
Bu tarz uygulamalarda,video serisinde vs sadece uygulamadan çalışmak, izleyip geçmek yeterli olmaz. Bir defter kalem ya da online not defterileri (onenote, evernote vs.) bir yere düzenli notlar alın. Özellikle yeni öğrendiğiniz şeyleri yazarak, tekrar kullanmaya çalışın. Bilmediğiniz kelimeleri ya da kalıpları ya da kuraları, neyse, onenote gibi bir uygulamada ya defteriniz not alın. Özellikle kelime öğrenirken kelimenin sadece Türkçe anlamını ezberlemek size pek fayda sağlamaz. https://www.oxfordlearnersdictionaries.com/ adresinde kelimenin cümle içerisinde kullanım şekline bakabilirsiniz. Örneğin o gün yeni karşılaştığınız 15 kelime oldu. Bu kelimeleri anlamları ve cümle içerisinde kullanımlarıyla birlikte not alın. Öğrenene kadar sürekli yeni öğrendiğiniz şeylerin üzerinden geçin. Birde daldan dala atlamayın, yoksa hiç birşeyi tam yapamazsınız, bir şeye başlayıp sadece ona odaklanın ve sonunu getirin. Ama dediğim gibi bitirmek için değil, her bilmediğinz kelimeyi, kuralı, kabılı öğrenmeye çalışarak. Bu ufak bir tavsiye ama faydalı olacağını düşünüyorum.
Mesela kelimeşerri öğrenmek için kendi aldığım notlardan bir parça ekran görüntüsü,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 22 Ağustos 2020; 19:39:3 >
-
Yine gördüğüm bir diğer yanlışta İngilizce film izleyerek herkesin İngilizceyi geliştirebileceğini düşünmesi.Resmen şehir efsanesi. Bu ancak iyi seviye ingilizcesi olup onu daha geliştirmek isteyenlerde işe yarar. Sizde daha temeli oturtmamışken filmden, diziden İngilizce öğrenemezsiniz. Hem kendinize eziyet etmeyin hem de böyle zaman kaybetmeyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 22 Ağustos 2020; 19:46:58 > -
Hocam tam olarak bu yorumu bekliyordum. Cidden bilmeyen biri için eziyet. Klasik himym izle sökersin diyorlar hani izleyem kitlenin ingilizcesi çok iyi herhalde koskoca diziyi altyazısız nasıl anlıyorsunuz ben anlamıyorum. Daha b1-b2 seviyesine gelememiş biri nasıl izlesin bu tarz sitcom dizilerini. Evet başka filmlere/dizilere göre daha hafif bir dili var ama fazla yine de bence
Up
Ben İngilizceyi, yabancı dizileri önce Türkçe altyazı ile daha sonra da İngilizce altyazı ile izleyerek öğrenmiştim. Dünya kadar dizi izlemişimdir. Şuan USA'de yaşıyorum (Minessota). Konuştuğum insanlar beni doğma büyüme Amerikalı sanıyor.
-
Dizi tavsiyeniz var mı hocam önce Türkçe sonra ingilizce altyazı faydalı olabilir
Önce genel seviyeyi ölçmek lazım.Grammer,vocabulary ayrı ayrı olmak üzere.Eksiklerini bulmak içinse konu başlıklarına bakabilir ya da başkalarının yazıları üzerine düşünebilirsin.Dönüm noktasının tam nerede olduğunu bilmemize rağmen neyin uygun olup olmadığını neyin doğal olup olmadığını sezebiliriz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 23 Ağustos 2020; 15:48:7 > -
quote:
Orijinalden alıntı: 9090XWBYine gördüğüm bir diğer yanlışta İngilizce film izleyerek herkesin İngilizceyi geliştirebileceğini düşünmesi.Resmen şehir efsanesi. Bu ancak iyi seviye ingilizcesi olup onu daha geliştirmek isteyenlerde işe yarar. Sizde daha temeli oturtmamışken filmden, diziden İngilizce öğrenemezsiniz. Hem kendinize eziyet etmeyin hem de böyle zaman kaybetmeyin.
Bir takım sokak ingilizcecileri anti grammer akımını hortlattığından beri bu böyle.Bebekler gibi ingilizce öğrenilebileceğini düşünüyorlar
Cümleyi öğelerine ayıramadan anlamak mümkün değil
-
Hocam nereden, nasıl bir ölçüm yapabilirim? İnternette çok fazla test var ama geçerliliği tartışılır. Çok farklı sonuçlar çıkabiliyor
Two and a Half Man
How I Met with Your Mother
Supernatural
American Horror Story
Dexter
Prison Break
Breaking Bad
Better Call Saul
Shameless
Shameless UK
The Office
The Office UK
Being Human
Being Human UK
The Big Bang Theory (Bu dizideki her kelimeyi altyazısız olarak anladığın zaman hazırsın demektir.)
The Last Man on Earth
Smallville
Sherlock
Fringe
Orange is the New Black
Peaky Blinders
Arrested Development
Doctor Who
House of Cards
House MD
South Park
Space Force
Lucifer
Vampire Diaries
The Originals ( Vampire Diaries izlemeden izleme)
Penny Dreadful
Merlin
True Blood
Friends
Homeland
Mr. Robot
Teen Wolf
Gotham
quote:
Orijinalden alıntı: Angry ManHocam nereden, nasıl bir ölçüm yapabilirim? İnternette çok fazla test var ama geçerliliği tartışılır. Çok farklı sonuçlar çıkabiliyor
Ölçüm yapan siteler kullanılmayacak(unusual words) kelimeleri karşına çıkarabildiğinden pek ölçmüyorum.İlk etapta 2000 vesaire core words listelerine gir bak kaçını biliyorsun
Sadece bildiğin kelime sayısına bağlı değil.Farklı anlamlarını ve o anlamların hangi tür kelimelerde kullanıldığını da bilmek gerekiyor
10000'den aşağısı kurtarmaz ama
-
Önce kendimden örnek vererek konuyu anlatayım ben 28 yaşındayım kardeşlerim ise 25 yaşında işletme bölümünü 6.5 senede bitirdim sonra iş güç olmadığı için yüksek lisans umuduyla almanca öğrenmeyi planladım. Önceleri sorduklarında almanca çok zor ve kaba dil derdim zor öğrenilir derdim ama öyle olmuyormuş işin başına geçip bir kursa yazıldıktan sonra her şey çorap söküğü gibi geliyormuş. 2 ay youtubeden videolar 2 ayda kursla a2 olarak almanca öğrendim tamam a2 o kadar yüksek bir seviye değil fakat benim gibi öğrenme zorluğu çeken biri için a2 oldukça iyi bir durum bu arada almanca a2 zorluğu ingilizce olarak b1'e eşit geliyor sanırım ve 4 gün önce sınava girip alman hükümetinin kurmuş olduğu kurumdan uluslararası anlamda geçerli olan bir dil sınavından geçerli notu aldım sertifikamı bekliyorum kısacası dışarıdan kursa gittim öğrenemedim diyenlere kulak asma sen elinden geleni yaptıkça her şey halledilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X