< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.t.y. -- 13 Temmuz 2010; 12:47:58 > |
Bildirim
__ -- İNGİLİZCE ÖĞRENME PORTALI-- __ (kaliteli bedava içerik siteleri)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.t.y. -- 13 Temmuz 2010; 12:47:58 > |
Arkadaşlar merhaba ,
Ben de sizler gibi yıllarca ingilizce çalışan ama ilerletemeyenlerdenim, denemediğim program kurs paket kalmadı, effortless english , american calture , evde çalışma busuu ,skypie üzerinden kız bulup onunla konuşma pratiği yapma gibi bir sürü şey denedim.Bu bağlamda ingilizcemi ilerletmemde hangisi yararlı oldu onları aşağıda sıralayacağım. 1. Eslpod.com ; eğer gün içinde yolda çok fazla zaman harcıyorsanız bu site tam size göre şöyle ki; bir kaç günde bir text yayınlanıyor ve text i en az %60 anlıyorsanız her gün bu texti mutlaka dinliyorsunuz tabi en az 6 ay veya 1 yıl , alıştıktan sonra zaten bırakamayacaksınız güncel konularda çok faydali ve eğlenceli bilgiler veriyor.Bu hizmet bedava ama yok textin pdf ini görmek isterseniz (pdf te kelimeler ve biraz daha ek note var ) o da aylık 10 $. Ben aboneyim faydasını çok görüyorum listening düzeyimi çok geliştirdi. 2. Verbling.com / cambly.com ; Bu iki site de online 1' e 1 ve yabancı hocalarla konuşma imkanı sağlayan amerikada ki hoca ile tr deki öğrenciyi (veya herhangi bir öğrenci) birleştiren efsane site , bu işte bundan faydalısını ben görmedim, şöyle ki ; normal klasik bir kursa giderseniz 2+1 kampanyalı fiyatımız 2000 tl derler.(o kampanya hiç bitmiyor) haftada 2 gün ders olur , dersler 45 dk sınıfta 9 kişi , hoca kafadan 20dk konuşur geriye kalan dakkaları sınıfa böler , size ya 5 dk kalır ya da biraz yırtık biri iseniz 10 dk kalır.(5 dk full konuşma ) ama bu sitelerde dersler 60 dk olur ve kötü hoca ise dersin 30 dk sını alır iyi hoca ise dersin en fazla 15 dk sını alır ve geriye kalan sürede pratik yapma imkanınız olur. Verbling.com çok pahalı dolar 2 tl olduğu zaman ben buradan dersler aldım toplamda 30 ders falan , haftada 3 saat( haftanın 3 gününe dağıttım) dersler ortalama 20 dolar, paranız çok ise yazılabilirsiniz. Verbling.com bir de bu sitede 9 kişilik sınıflarda konuşma imkanınız var ,bu da o zaman 49 dolar civarındaydı, her gün ve günün 24 saati herhangi bir sınıfa girebiliyorsunuz burayı da denedim burada size 10 dk konuşma gelir , diğer katılımcıların ses kalitesi görüntü kalitesi farklı olduğundan onları dinlediğinizde anlamaz ve sıkılabilirsiniz ki ben çok sıkılyıordum.(onları anlamaya çalışmak güzel oluyor bazen öğretici oluyor.) cambly.com ; bu site de aynı mantık ile çalışıyor online 1 e 1 dersler şeklinde, burada iste format farklı hesaplama yapıldığında hoca ile görüşmenin saati ortalama 8 dolara gelmekte , ben burada haftanın 5 günü günde 30dk olacak şekilde programa kayıt oldum (86 dolar) eğer o gun 30 dk konuşmassanız dk yanıyor, bir sonra ki güne aktarmıyor , zaten amaçta biraz sürekliliği sağlamak her gün 30 dk pratik.(isterseniz 15 /30/60/120 dk ve haftanın 3/5/7 günü seçenekleri var) burada ise önemli olan doğru hocayı seçmek ve aynı hoca ile süreklilik sağlamak.Haftanın 5 günü ders alıcaksanız 2 hoca veya 3 hoca ile sınırlandırmak ve onlar ile devam etmek gerekir. özetle benim methodum ; her gün evde online görüşme + her gün listening yapmak.Çalışıyorum ve fazla zamanım yok işten gelince kafa patlayacak gibi oluyor oturup ders çalışmak zor geliyor adama ondan dolayı böyle bir yol seçtim.Bu hedefte eğer çok ekstrem bir durum olmassa 1 yıllık bir süreç koyarak durumumu görmek istiyorum Herkese bu illeti öğrenmede, akıcı konuşmada başarılar dilerim,gerçekten üniversitelerde tez konusu olacak kadar başarısızlık var ülkemizde. ( o kadar sene lise de üni de hazırlık okumalar kurslara gitmeler yurtdısında maltalara gitmeler ama elde 0 ) Saygılarımla , |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.t.y. -- 4 Mayıs 2009; 0:07:33 > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.t.y. -- 4 Mayıs 2009; 0:25:19 > |