Şimdi Ara

__ -- İNGİLİZCE ÖĞRENME PORTALI-- __ (kaliteli bedava içerik siteleri) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
237
Favori
220.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

__ -- İNGİLİZCE ÖĞRENME PORTALI-- __ (kaliteli bedava içerik siteleri)

(En Son Oy Tarihi: 18.7.2023)
Giriş
  • Sırf ingilizcem çok iyi değil diye harika bir kız ellerimden kayıverdiİngilizce öğrenin arkadaşlar nerede lazım olacağı belli olmaz
  • Cidden rahat olmak en güzeli ben lise 1 deydim yolda bir turist denk gelip adres sormuştu. first of all unit one type two diye cümleye başlamamla oradan zuhahahhauuhhua diye kaçarken go straight and turn left diye bagırmamla adresi vermem bir olmuştur :D

Bunu tek başıma yapmadım tabi :R Sonra arkadaşlarla huuuf huuuf lan adam ne biçim oldu yaaa diye nefes nefese gülüşmelerimiz de vardır devamında :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafa culha

ARKADASIM,OGRENIRSIN AMA COK UZUN SURER,BEN BEKARKEN 2 SENE GIBI BI SURE DEVAM ETTIM,KONUSUYORUM AMA AKICI DEGIL,ILLAKI GIDICEN INGILTEREYE FALAN ANCAK O SEKILDE OLUR,HA BI DE AMERIKALILARLA INGILIZCE KONUSMAYA CALISMA BILDIGINIDE UNUTURSUN,ADAMLAR INGILIZCENIN ICINE EDIYORLAR KELIMELERI COK YUTUYORLAR ANLAMAK COK ZOR,AMA INGILIZLER COK GUZEL KONUSUYOR TANE TENE TEK TEK HER KELIMEYI ANLIYORSUN.

şimdi yurt dışına gitme imkanı yok, bende evliyim :)

kimiside amerikan aksanını övüyor ama sanırım dediğin gibi ingilizler dil bilgisine önem veriyorlar.

ingilizce için: amerikan ingilizcesi türkçenin iç anadolu şivesine benzer, ingiliz ingilizcesi ise istanbul şivesine benzer derler, ne derece doğrudur tartışılır ama ingilizce öğrenirken tek şive üzerinde yoğunlaşmayı tavsiye ediyorlar.

• ya dostum senin sorduğun şu tüm soruları aslında yazdım mesajlarımda..

ya neden böle gereksiz durumlara takılıyorsunki ? yok şive slang vs...ya bunlar o dilin extra dan kültürünün parçası...senin önce dilin temelini öğrenmek gerek ...sonrasında bunlar üzerine eklenir..buda dilini öğrendiğin toplumun kültürünü vs yi tanımakla alakalı bir durumdur..

yani kimse ingilizce "yo whats up!" diye başlamaz ..how are you ? diyerek başlar işin doğrusuda budur...

ayrıca tercumanlık için amerikaya giden bi arkadaşına informal konuşmadı diye kimse gülmez..aksine senin o sokak dilini o ortamda kullanırsa ona gülerler..

Ayrıca şu aksan meselesini unutun...ne yani british aksanını öğrenince amerikanlarını anlamayacağınızımı sanıyorsunuz ? Ki onuda geçtik siz Türkiye de hiç bir şekilde diğer aksanlarla öğrenemessiniz...Hocanız Native Speaker olsa bile bi nebze...Ayrıyetten aksan olayı işin ileriki kısmı sen önce ingilizce nedir onu bu öğren..sonra kullanabilecek hale geldiğinde hangi tondan konuşmak istersen onu seçersin..ister amerikan gibi konuş ister ingiliz ki sadece bu 2 aksan yok milyonlarca ingilizce aksana vardır...

Sizin o televizyonlarda gördüğünüz duyduğunuz dilde ne ingilizce ne amerikan aksanıdır...Büyük çoğunluklu afro-amerikan jamaican carrabian vs aksanıdır...

• arkadaşlar dil öğrenmek sadece derslerle olmuyo bana kalırsa.
    9 yıldır okullarda ingilizce görüyorum. aklımda kalan birşey yok. ama mezun olduktan sonra dizileri izleye izleye öğrendim. şimdi ise altyazısız film izliyorum. meraktan yabancı sitelere girip sörf yapabiliyorum. en iyi öğrenme tekniği meraktır bence!!
  • abi zaten sorun,ingilizceyi dilbilgisi ile ogrenmeye calismakta,ezbere ogreneceksin en iyisi,gurbetciler geliyor mesela fransadan falan,adam catir catir fransizca konusuyor,ama yazmaya gelince yazamiyor,

quote:

Orjinalden alıntı: fatih.akbalik

arkadaşlar dil öğrenmek sadece derslerle olmuyo bana kalırsa.
    9 yıldır okullarda ingilizce görüyorum. aklımda kalan birşey yok. ama mezun olduktan sonra dizileri izleye izleye öğrendim. şimdi ise altyazısız film izliyorum. meraktan yabancı sitelere girip sörf yapabiliyorum. en iyi öğrenme tekniği meraktır bence!!
  • O kadar zor değil bence.Ben 6 ayda taş çatlasın 8 ayda dışarıdan müdahele olmaksızın kendi başıma öğrendim.Gramer yapısı çok kolay ve kelimeyi ezberlediğinizde bitiyor.
  • o zaman ustun zekali bi insanla karsi karsiyayiz.
    haftada kac saat ders goruyorsun ki bu kadar kisa surede ogrendin....

quote:

Orjinalden alıntı: Neces#

O kadar zor değil bence.Ben 6 ayda taş çatlasın 8 ayda dışarıdan müdahele olmaksızın kendi başıma öğrendim.Gramer yapısı çok kolay ve kelimeyi ezberlediğinizde bitiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Blitzkrieger

ya dostum senin sorduğun şu tüm soruları aslında yazdım mesajlarımda..

ya neden böle gereksiz durumlara takılıyorsunki ? yok şive slang vs...ya bunlar o dilin extra dan kültürünün parçası...senin önce dilin temelini öğrenmek gerek ...sonrasında bunlar üzerine eklenir..buda dilini öğrendiğin toplumun kültürünü vs yi tanımakla alakalı bir durumdur..

yani kimse ingilizce "yo whats up!" diye başlamaz ..how are you ? diyerek başlar işin doğrusuda budur...

ayrıca tercumanlık için amerikaya giden bi arkadaşına informal konuşmadı diye kimse gülmez..aksine senin o sokak dilini o ortamda kullanırsa ona gülerler..

Ayrıca şu aksan meselesini unutun...ne yani british aksanını öğrenince amerikanlarını anlamayacağınızımı sanıyorsunuz ? Ki onuda geçtik siz Türkiye de hiç bir şekilde diğer aksanlarla öğrenemessiniz...Hocanız Native Speaker olsa bile bi nebze...Ayrıyetten aksan olayı işin ileriki kısmı sen önce ingilizce nedir onu bu öğren..sonra kullanabilecek hale geldiğinde hangi tondan konuşmak istersen onu seçersin..ister amerikan gibi konuş ister ingiliz ki sadece bu 2 aksan yok milyonlarca ingilizce aksana vardır...

Sizin o televizyonlarda gördüğünüz duyduğunuz dilde ne ingilizce ne amerikan aksanıdır...Büyük çoğunluklu afro-amerikan jamaican carrabian vs aksanıdır...

Tekrar hoş geldin dostum.

Sonuçta paylaşım yapıyoruz, seni biraz gergin gördüm, keyfine bak boşver.

Şimdi söylediklerinde haklısın.

Bazı şeylere takılıp amaçtan uzaklaşabiliyoruz. Bu birazda türk milletinin mükemmelliyetci yapısından kaynaklanıyor, cidden öyle. Ya bir işi tam yaparım yada yapmam. Çuğu işimiz bu nedenden dolayı yarım kalıyor. Aslında ihtiyaç nedir onu doğru tesbit etsek (bu sadece ingilizce konusunda değil başka işler içinde geçerli) gereksiz bir çok ayrıntıyı elemiş olacağız.

Aslında ingilizce öğrenmek isteyen herkez önce bunu ne için kullanacağını iyi tesbit edip buna göre yol haritası çizmeli.

Dil okullarıda tek bir öğretim yöntemi metodu yerine daha esnek (ihtiyaca uygun eğitim) sistemlerine yoğunlaşmalı.

• İngilizcem bana yetecek düzeyde.Öğrenmeye başladığım ilk yılda ingilizce diyaloglarda çok sıkıntı çektim. Herhangi bir ingilizce metinde yazılanları anlamak çok daha kolay geldi.

Daha sonra fonetik alfabeyi keşfettim.Keşfettim diyorum çünkü bana hiç bi dil hocası böyle bi alfabenin olduğundan bile bahsetmedi."Ipa" kısaltılmış adı.

tr.wikipedia.org
    Uluslararası Fonetik Alfabe - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Uluslararas%C4%B1_Fonetik_Alfabesi

quote:

"fonetik alfabe bütün dillerin bütün seslerini içeren bir alfabedir. böylelikle herhangi bir dilde yazılmış bir metni o dili hiç bilmeyen kişi şaşırmadan okuyabilir.
    uluslararası olaylarda isimleri anons etmesi gereken kişiler kullanır bunu genelde. ve de dilbilim çalışmalarının olmazsa olmazıdır."

Örneğin ingilizcenin fonetik alfabesinin sesleri şu adreste var.
    www.antimoon.com
    The sounds of English and the International Phonetic Alphabet | Antimoon
    http://www.antimoon.com/how/pronunc-soundsipa.htm

Kelimelerin yanındaki linklere tıklayarak sesler arasındaki farkları duymaya çalışın.Bu konuda bi çok site var.Bu sesleri beyninize kazıdığınızda, konuşulanı anlamak çok daha kolay olur.Devamlı olarak dinleyin.Ve o sesleri taklit etmeye çalışın.Seslerin farklı kelimlerdeki tınısını,yankısını yakalamaya çalışın.Grammer'i anlamak çok zor değil.

Lisede bana verilen eğitim evet kötüydü.Daha sonra devlet üniversitesinde okudum.Verilen ingilizce eğitimi mükemmel olmasada, temel bilgi verildi.Fakültede derslerin bi bölümü ingilizce olarak devam etti.Bence ingilizce kitap okumak yerine,daha çok seslere yönelin.İngilizce film vs. izleyerek kulağınızı alıştırın. Sonuçta bi çoğumuz ,ingilizce kitap yazmak için bu dili öğrenmiyor.Konuşulanı anlamak çok daha önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felis81 -- 4 Mayıs 2009; 17:22:09 >

• Bir arkadaşımız yabancı dille ve özellikle konuşma konusunda çok önemli bilgiler vermiş. Üşenmeden okuyalım. Kendisine çok çok teşekkür

UNPOP diyor ki:

Speaking malesef dil öğrenmenin en can alıcı ve en meşakatli noktası. Hepimiz Ingilizce öğrenebiliriz ama malesef ekstra efor sarfetmeden hepimiz Ingilizce konuşamayız. Yazı yazarken her zaman için düşünme payımız, beynimizin Turkce düsünüp İngilizce'ye cevirmesi icin ekstra bekleme süremiz vardır. Okuma dersen zaten gramer + kelime bilgin iyise sindire sindire okudugunda problem yaşamazsın, olmadı tekrar tekrar okursun. Keza listening de başlarda zorlayabilir ama dinleye dinleye kulaş kelimelere aşina olur ve bir süre sonra kulak tembelligini atarsın.

İş listeninge geldiginde içinde hem gramer vardır, hem karşındakini dinleyip anlama mecburiyetin vardır bunun yanı sıra ne tekrar tekrar dinleme lüksün ne de beyninin türkçe düşünüp ingilizceye çevirme için yeterli zamanın vardır. Peki ne yapılmalı ? Elbetteki çoğu kurslarda bulunan conversation yani konuşma sınıfları bir secenek olabilir fakat bu dersler genelde grup olarak yapıldıgından size ders başı 5-10 dk belki 2-3 cumle soyleme şansı düşecektir ki onda da zaten yarım yamalak cumle toparlamaya calismakla gecireceksiniz. Bu dersler size ne kazandırır , tartışılır.

Kişisel görüşüme göre bu derslere yazılmadan once dilin pası atılmalı, hazirlik evresini kişi kendisi tamamlamalı. Peltekligini bir nebze attıktan sonra bu tarz gruplara katılıp zamanını cumle kurmaya calismakla değil, sohbet etmeye calişmakla geçirmeli yani ismi gibi conversation.

Peki bunu nasıl yapacağız ?. Gönül ister hepimizin maddi imkanları olsun gidelim Amerika'ya , Ingiltere'ye bu işi kaynagında ogrenelim, pratigimizi yerinde bu dilin sahipleriye yapalım, buraya da şakır şakır konuşarak donelim ama diğer başlıkta da soyledigim gibi 6 aylık mutevazi bir eğitimin bedeli 18-20 bin ytl. Dile kolay, neredeyse sıfır araba parası. O zaman ne yapalim, bu dilin sahiplerinin tavsiyelerini dinleyelim.

Şimdi ingilizcesi orta düzeye yakın olanlar icin bir site onerecegim,www.talkenglish.com .. Burada genel ingilizce, seyahat ingilizcesi, iş ingilizcesi, mülakat ingilizcesi gibi kateogriler var. Her başlıgın altında da yuzlerce diyalog ve seslendirmeleri. Sizin işiniz bunları yavaş yavaş, günlük ve düzenli bir periyodda ezberleyerek beyninize yerleştirmek olacak. Yani dili konuşmayı bir bebek gibi öğreneceksiniz. Bu son yılların populer teknigi, google'da arastirirsanız Effortless English diye ticari bir set var . O da aynı teknikle ingilizce konusturmayı hedefliyor ama size verdigim site kesinlikle ücretsiz ve ticari bir amacı yok.

Küçük bir çocuk nasıl büyüklerinden cumleler duyup ezberleyip onları taklit ediyorsa bu yontem de ondan esinlenilmiş. Sitedeki cumleleri duzenli çalışmayla beyninize kazıdıktan sonra artık o cumleyi soyleme ihtiyacınız oldugunda düşünmden,otomatikman ağzınızdan sarfedebileceksiniz. Ornek verelim, size bir yabancı "How are you" diye sordugunda eminim ki %90ınız bir sn düşümeksizin otomatik olarak " Fine ,thanks and you" diyebiliyorsunuzdur. Neden çünkü ortaokul yıllarından beri bunu bir şekilde ezberledik, beynimizde otomatikleşti. Bu site diyor ki, gunde yarım saat 1 saat duzenli olarak verdigimiz çalışma yontemini takip ederseniz bir yıl sonunda Ingilizce konusabiliyor olacaksınız. Ve ekliyorlar bu süreç 1 değil hatta 2 yılınızı bile alsa 10 yıldır ingilizce eğitim alıp bir cumle edemeyenleri gozonune alırsanız sizin icin ne kadar onemli oldugunu degerlendirebilirsiniz.

Ikinci tavsiye edecegim program ise, gecen aylard Chip dergisinin de promosyon olarak verdigi "Learn to speak english " eğitim cd'si. Bu cd konuşma öğretm amacı üzerine kurulmustur ve hemen hemen verdigim siteyle aynı teknigi kullanmaktadir. Icerisinde yuzlerce similasyon konuşma senaryoları vardır ve karşınızda biri varış gibi konuşmanızı ister. Once bir ezber sürecinden sonra, kendinizi senaryonun içinde bulursunuz ve mikrofonla karşınızdaki sanal kişiyle konuşup sesinizi kaydebilir ve onu degerlendirebilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: felis81

İngilizcem bana yetecek düzeyde.Öğrenmeye başladığım ilk yılda ingilizce diyaloglarda çok sıkıntı çektim. Herhangi bir ingilizce metinde yazılanları anlamak çok daha kolay geldi.

Daha sonra fonetik alfabeyi keşfettim.Keşfettim diyorum çünkü bana hiç bi dil hocası böyle bi alfabenin olduğundan bile bahsetmedi."Ipa" kısaltılmış adı.

tr.wikipedia.org
    Uluslararası Fonetik Alfabe - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Uluslararas%C4%B1_Fonetik_Alfabesi

quote:

"fonetik alfabe bütün dillerin bütün seslerini içeren bir alfabedir. böylelikle herhangi bir dilde yazılmış bir metni o dili hiç bilmeyen kişi şaşırmadan okuyabilir.
    uluslararası olaylarda isimleri anons etmesi gereken kişiler kullanır bunu genelde. ve de dilbilim çalışmalarının olmazsa olmazıdır."

Örneğin ingilizcenin fonetik alfabesinin sesleri şu adreste var.
    www.antimoon.com

Kelimelerin yanındaki linklere tıklayarak sesler arasındaki farkları duymaya çalışın.Bu konuda bi çok site var.Bu sesleri beyninize kazıdığınızda, konuşulanı anlamak çok daha kolay olur.Devamlı olarak dinleyin.Ve o sesleri taklit etmeye çalışın.Seslerin farklı kelimlerdeki tınısını,yankısını yakalamaya çalışın.Grammer'i anlamak çok zor değil.

Lisede bana verilen eğitim evet kötüydü.Daha sonra devlet üniversitesinde okudum.Verilen ingilizce eğitimi mükemmel olmasada, temel bilgi verildi.Fakültede derslerin bi bölümü ingilizce olarak devam etti.Bence ingilizce kitap okumak yerine,daha çok seslere yönelin.İngilizce film vs. izleyerek kulağınızı alıştırın. Sonuçta bi çoğumuz ,ingilizce kitap yazmak için bu dili öğrenmiyor.Konuşulanı anlamak çok daha önemli.

Bilgi için çok sağol

verdiğin sitede örnek telaffuzlarında olması ayrı bir güzellik olmuş.

www.antimoon.com

Ben şu sıra aşağıdaki siteye sardım arkadaşlar. Mutlaka inceleyin:

www.internetpolyglot.com
    Polyglot - Free language lessons online, Learn English, Spanish, German, French, Chinese, Russian - Internet Polyglot
    http://www.internetpolyglot.com

• Kurs murs yalan.Eğer öğrenmek istiyorsan kendin çaba sarf edip kendini yetiştireceksin.ben ingilizcemi ingilizce altyazılı anime izlemeye borçluyum diyebilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HellBridge

Kurs murs yalan.Eğer öğrenmek istiyorsan kendin çaba sarf edip kendini yetiştireceksin.ben ingilizcemi ingilizce altyazılı anime izlemeye borçluyum diyebilirim.

aynen öyle.
    Kursa gidipte adam gibi öğrendim diyen görmedim şimdiye kadar maalesef.
  • Arkadaşlar anket eklendi boş geçmeyelim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mursel134

quote:

Orjinalden alıntı: Blitzkrieger

ya dostum senin sorduğun şu tüm soruları aslında yazdım mesajlarımda..

Tekrar hoş geldin dostum.

Sonuçta paylaşım yapıyoruz, seni biraz gergin gördüm, keyfine bak boşver.

Şimdi söylediklerinde haklısın.

Bazı şeylere takılıp amaçtan uzaklaşabiliyoruz. Bu birazda türk milletinin mükemmelliyetci yapısından kaynaklanıyor, cidden öyle. Ya bir işi tam yaparım yada yapmam. Çuğu işimiz bu nedenden dolayı yarım kalıyor. Aslında ihtiyaç nedir onu doğru tesbit etsek (bu sadece ingilizce konusunda değil başka işler içinde geçerli) gereksiz bir çok ayrıntıyı elemiş olacağız.

Aslında ingilizce öğrenmek isteyen herkez önce bunu ne için kullanacağını iyi tesbit edip buna göre yol haritası çizmeli.

Dil okullarıda tek bir öğretim yöntemi metodu yerine daha esnek (ihtiyaca uygun eğitim) sistemlerine yoğunlaşmalı.

aha smile kullanmadım diyemi gergin oldum yaw

okullar için artık hocalara kalmış bir durum..çoğu bilinçsiz eski kafalı hoca işine nasıl geliryosa öle davranır tabi bunda sınıfların kalabalık olması ve yetersiz ekipmanlar vs de neden olur ama..

kurs olarakta diyorsan..

dostum o birden farklı method olayıda bildiğinizi gibi değil ya açıklamaya girmeyeyim şimdi uzun sürer ama senin dediğin şekilde olayada artık kursun kalitesine kalıyor...ayrıca method ve kullanılan yaklaşımlar olayında farklı durumlar var..

hiç bir alakam yok ama daha önce sitede reklamı yapılan bi firma var berlitz mesela onlar uzun süredir kullandıkları dil öğretim yaklaşımı aynıdır ...sadece türkiye için değil diğer ülkelerde de bunu kullanırlar vs.tanıtım bölümlerine girersen öğrenilmek istenilen türe farklı grupları olduğunu görürsün...burdaki hocaları kimlerdir nelerdir bilmiyorum ama kursun yurtdışında iyi işler yaptığını biliyorum...ayrıca bazı illerde Tömer var...sonuçta her kurum bir değil..iyi bir dil için iyi bir kurs seçmeniz gerekmekte...

• Valla kursa para döküp öğrenmekle de bitmiyor iş, üstüne düşmezsen, hayatın boyunca elinden düşürmezsen 2-3 senede unutuyorsun abi, elbette temelde birşeyler kalıyor ama mutlaka geriye dönüp lan şu neydi unuttum diyorsun... Onun için bu işin anahtarı bol bol okumak ve mümkünse konuşmak... İngilizce konuşma imkanı her zaman bulunmuyor, yabancı dil gerektiren bir işte çalışmadıkça, ingilizce konuşulan ortamlarda bulunmadıkça pratik yapma imkanı pek bulunmuyor. Biz kursta bizden seviye olarak ileride olan kursiyerlerle, yabancı hocalarla oturup sohbet etmeye çalışırdık, kendi seviyende insanlarla konuşunca bildiğin şeyleri tekrarlamaktan öteye gidemiyorsun...
  • quote:

dostum o birden farklı method olayıda bildiğinizi gibi değil ya açıklamaya girmeyeyim şimdi uzun sürer ama senin dediğin şekilde olayada artık kursun kalitesine kalıyor...ayrıca method ve kullanılan yaklaşımlar olayında farklı durumlar var..

Evet, mesela yakın zamanda "callan metodu" diye bir metod duydum. Özellikle kursiyeri aktif olarak dilin içine çekmesiyle meşhurmuş. Bu yöntemle ilgili bildiklerini paylaşabilir misin. Tavsiye eder misin bu yöntemi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: James Hetfield

Valla kursa para döküp öğrenmekle de bitmiyor iş, üstüne düşmezsen, hayatın boyunca elinden düşürmezsen 2-3 senede unutuyorsun abi, elbette temelde birşeyler kalıyor ama mutlaka geriye dönüp lan şu neydi unuttum diyorsun... Onun için bu işin anahtarı bol bol okumak ve mümkünse konuşmak... İngilizce konuşma imkanı her zaman bulunmuyor, yabancı dil gerektiren bir işte çalışmadıkça, ingilizce konuşulan ortamlarda bulunmadıkça pratik yapma imkanı pek bulunmuyor. Biz kursta bizden seviye olarak ileride olan kursiyerlerle, yabancı hocalarla oturup sohbet etmeye çalışırdık, kendi seviyende insanlarla konuşunca bildiğin şeyleri tekrarlamaktan öteye gidemiyorsun...

maalesef öyle inglizce çok nankör, bebek gibi devamlı ilgi istiyor

• quote:

Orjinalden alıntı: mursel134

quote:

Evet, mesela yakın zamanda "callan metodu" diye bir metod duydum. Özellikle kursiyeri aktif olarak dilin içine çekmesiyle meşhurmuş. Bu yöntemle ilgili bildiklerini paylaşabilir misin. Tavsiye eder misin bu yöntemi.

tamamen pazarlama stratejisi

öğrenci öğretmen ilişkisi hataları öğrencinin kendi düzeltmesi falanda fistanda vs filan sanırım communicative language teaching ve learning ile suggestopedia gibi yaklaşımlardan etkilenme..

zaten araştırırsan sadece ingilizce kursu veren yerlerin bu konu hakkında bilgi verdiğini görürsün...

bi sene boyunca dersini gördüm böle bir dili 3 - 5 saatte öğreten bişe görmedim

ayrıca ilgi meselesine gelince...ya hafta bir ingilzce gazete okumanız internetten haberlere bakmanız tv dizi izlemeniz bile yeter...unuturuz diye dert etmeyin yeterki bi şekilde ingilizce ile haşır neşir olun..

öneri olarakta..şunları yazayım dostum öle mucize bekleme..

1)İngilizce nin çatısını öğren cümle nasıl kurulur misal = özne+ yardımcı fiil + fiil + nesne ...en basit cümle kurulum şeklidir...bu yapıyı grammar kurallarını çalışmaya başlayarak kavrayabilirsin zaten...
    2)Azda olsa bi şekilde ingilizce ile karşılaşmışlığın ve bi kaç bildiğin kelime var sayımından..basit cümleleri ve çok çok basit metinleri okumaya çalış..tek tek kelimelere takılma..okuduğun zaman aklında ne kalıyorsa genel yorumu ordan çıkarmaya çalış...
    3)Eğer ciddi şekilde öğrenmek istiyorsan kendine bir çalışma programı hazırla ve düzenli olarak çalışmayı dene bunun için dışarıdan yada netten bir çok kaynak bulabilirsin ama imkanın varsada güzel bir kursa yazıl..

ben şuan ispanyolca öğreniyorum mesela ..yeni yeni başladım kendi kendime çalışıyorum gayette hızlı gidiyor..genel hatları ile kavramam yaklaşık 1 yada 1.5 ayımı alır maximum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitzkrieger -- 4 Mayıs 2009; 22:53:58 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.