Şimdi Ara

İngilizce öğrenme yöntemime eleştiriler ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    MTOK mühendislik kazandım. Bilmeyenler için söyleyeyim. Teknoloji fakültelerinde meslek liselerine özel mühendislik kontenjanı. Bu kontenjandan giren öğrenciler 1 sene fazladan okuyorlar. O 1 sene içerisinde mat-fizik-kimya görüyorlar. Haftada 15 saat. Ve geriye baya zaman kalıyor 1 haftada. Bende kendim İngilizce öğrenmeye karar verdim.

İngilizcemi geliştirmek için basit bir çalışma sistemi hazırladım.

Ve sizlerden daha da iyileştirmek için yardım bekliyorum.

ŞU ANKİ İNGİLİZCE SEVİYEM
    Seviyemi tam bilmiyorum. Fakat kelime bilgim başlangıç için biraz iyi gibi. Win98 den beri pc kullanıcısıyım. Programlama ile uğraşıyorum. Computer geek sayılırım.
    Çok iyi gramer bilmiyorum. Ama avantaj sandığım şey şu. Okumaları çeviri yapmadan anlamam / anlamaya çalışmam. Yani aşağıda örnek bir metin var ilgilendiğim konularla ilgili. Onu okurken hiç çeviri şeklinde gitmedim. Direk anladım gibi. Bir kaç kelime dışında. Ama benim sorunum şu ki; programlama, cs ile ilgili okuduğum şeyler genellikle -dır lı cümleler. Aşağıda da görülebileceği gibi.

quote:

Learn theory before practice. Make sure you know what translate, rotate, scale, local, world, vertex, face, edge, UV, texture, specular, rendering, rigging etc means. Also make sure you understand the differences between various display modes (it took me a while to understand the difference between textured and untextured, especially in the start where you only use colors. This looks like a good glossary (http://en.wikibooks.org/wiki/Blender_3D:_Noob_to_Pro/Glossary )

Do not look up tutorials like rigging before you have mastered an interface. I suggest going with a simple program first to understand the basics (like sketchup) then move up to a more full-featured software like Maya (avoid Blender to start with...many people will encourage you to learn Blender, but the fact is that if you learn Blender first, all the others will be difficult. Blender has a unique interface, very unlimited, whereas more "standard" packages are more rigid. Rigidness should not exist, but it is a standard.)

Learn standard Keyboard shortcuts (yes, they exist!) like W for move, E for rotate and R for scale...learn regular commands and what they do, like extrude, cut, soften, merge.

Then go for easy projects starting with Architecture tutorials (they are easier for beginners, mostly primitives), like a simple building. Then go for larger scale Arch tutorials like a city or a house with windows and a porch etc.

Then move to organic modelling, like face, hands, animals etc.

Then you can move to UVmapping, texturing, rigging, physics, particles, sfx etc! Good luck!

KAFAMDAKİ ÇALIŞMA SİSTEMİ

Kaynaklar

- 4000 Essential English Words 1-6
    Her kitapta 30 ünite var. Her ünitede 20 tane sözcük var. Bu sözcükleri önce tanıtıyor. Ve ardından her ünite sonunda 1 okuma parçası ve sorular var. Ve bunların hepsinin ses dosyası var. 1 ünitenin ses dosyası, okuma parçası ile birlikte yaklaşık 6-7 dk sürüyor.
    Kitaptan örnek bir parça:
     İngilizce öğrenme yöntemime eleştiriler ?

- eslpod.com podcastleri
    25 dakika adam değişik konular hakkında konuşuyor. Mp3ler ücretsiz. PDFleri ücretli. PDFlerinde kelimeler var. Her pdfde 15 kelime var. Buradaki kelimelerin farkı normal kelimerden ziyade kültürel referans vermesi. Adamın konuşmasındaki güzellikse şöyle; hem orta yavaşlıkta konuşuyor hem de vurgu yapıyor. O hoşuma gitti.

- İngilizce Dilbilgisi - Systematic English Grammar (2 CD ilaveli)
    En güzel Türkçe anlatımlı gramer kitaplarından biri.

Şimdi sisteme geleyim.
    Günlük 3 saat ayırdım.

Basitçe;
    4000 Essentials dan günde 2 tane ünite bitir. (40 kelime)
    eslpod.com dan günde 2 tane pdf bitir. (30 kelime)
    Günde 1 saat gramer çalış.

Detaylıca ve sıralı şekilde;
    1 - Dün öğrendiğin 4000 essentials. 2 üniteyi sadece mp3 ile tekrar et. (mp3 başı 7 dk x 2 = 14 dk)

2 - Yeni 4000 Essentials 2 ünite bitir;
    2.1 - 7 dakikalık mp3 ile beraber kitap ile takip et. Kitaptaki hikayeyi, alıştırmaları hallet.
    2.2 - Kısaca kelimeleri tekrar gözden geçir.
    2.3 - Kelimelerin geçtiği cümleler bul. (Aşağıdaki siteler ile, kelimeleri iyice özümseyene kadar.)
    http://tatoeba.org/
    http://sozluk.ingilizdili.net/yeni-sozluk/cumle_ara.php
    2.4 - O 20 kelimenin geçtiği küçük bir hikaye yaz.

3 - Eslpod.com 2 tane podcastini bitir. İlginç gelen kelimeleri not al.

4 - 1 saat gramer çalış.

+ Friends 10 sezon. 220 ye yakın bölüm. Uyumadan önce filan ingilizce altyazı ile izlenebilir 1-2 bölüm. Bundaki amaç kelime öğrenmek filan değil. Sadece dizide geçen konuşmalardaki kelimeleri ayırt edebilmek. Yani listening i geliştirmek.
    ------------------------------
    Kelime öğrenmedeki en büyük sorun o kelimenin unutulması.
    Bu arada interaktif olarak öğrenmekte çok önemli.

Geçen 1 ay önce filan Banished oyununu indirmiştim. Orda harvest yazıyodu. Ulan harvest ne yaa dedim. Sözlükten baktım. Oynamaya devam ettim. 5-10 dk sonra çıktım oyundan. Daha 1 aydır oynamıyorum. Daha o kelimeyi de görmemiştim bir yerde az önceye kadar. Şimdi gördüm. Ama hala unutmamışım. Yani orada harvest yaptım. Adamlar hasadı topladı filan. Kafaya kazınıyor.

Baya basitçe yazdım, biraz uykuluyum sonra düzenlerim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mayonezadam -- 26 Temmuz 2014; 10:53:52 >

• Güzel konu bilgili olanlar proğramı yorumlayıp öneri verirse iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uçurur seni tahminim.
  • Şuan ne seviyedesin merak ettim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.