Şimdi Ara

İngilizce öğretmenliği düşünenler/tavsiyelerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba dilciler olarak azınlığız biraz yani minority ama dilci arkadaşlara bikaç tavsiyede buluncam ve tecrübelerimi anlatcam. Çok başarılı olarak görüyorum kendimi aslında çünkü hayatımın kalitesi çok arttı. Ytü ingilizce öğretmenliği bu arada.

Arkadaşlar ben mezuna kalmayıp geçenlerdenim şu anda Yıldız Teknik'te ingilizce öğretmenliğindeyim ayrıca okuldan olan başka forumdaşlar varsa tanışabilir o ayrı bi konu. Biraz hikayemden bahsetmek istiyorum biraz da önerilerimden.
    Öncelikle ben daha Hacettepe veya İstanbul Ü. hedeflemiştim ama olanlar sınav anında oldu önceki denemelerin nerdeyse hepsinde en fazla 5 yanlış çıkarırdım (asla full çekemedim rekor 1 yanlış) ama gelin görün ki sınavda (LYS-geçen senin sınavı) 10 yanlış çıkardım ve 67.5 net oldu tam bi faciaydı benim için çünkü 2 3 yanlışlardan 10 yanlışa düşmek çok üzücü.
    Ama öyle sınav düşük geldi diye duygusal çöküntü yaşayacak tiplerden değilim (siz de olmayın elinizden geleni yapın ve beklentiyi düşük tutun işe yarıyo) neyse 1-hacettepe 2-odtü 3-hatırlamıyorum 4-marmara 5-ytü yazdmıştım (hepsi de ingilizce öğretmenliği mütercimlik düşünmüyodum) sıralama da şansıma hiç kaymadı 5200 küsürle ytü yü tutturdum (obp siz 4500) 5212 ile alıyodu. İlk baş koydu ama etkisi 1-2 güne geçti. tercihleri de sıralamaya göre yapmıştım gerçi. Neyse şuan hazırlıktayım (geçemedim sınavı!) ve kesinlikle pişman değilim dünyadaki en pişman olmadığım üniversite.

Çalışmam nasıldı peki?
    Ben 9. ve 10. sınıfta ortalamam 65 in altındaydı fizikten matematikten tek haneli rakamlar aldığımı hatırlarım. Hatta 11. sınıfta bölümlere ayrıldığımızda sayısaldaydım ama yanlış anlamayın matematik kitabının içindekilet bölümüne baktığımda çalışıp düzeltirim dediğim matematikten umudu kestim. Böylece 2. hafta dil sınıfına girdim. Sayısalı seçmemin nedeni de meslek konusunda çok güzel olanakları olmasıydı.

Sınava çalışmaya 12. sınıfta başladım! Evet 11. sınıfa kadar yan gelip yattım 11 de bölümlere ayrılınca da kayda değer bişeyler yapmadım yazılılara çalışıyodum sadece. BENİ TETİKLEYEN NE OLDU? 11. sınıfın yaz tatilinde (yani yaz tatili bitince 12 ye başlıcaz) eşşek gibi çalıştım. ailem çalışmam konusunda çok ısrar etti (para kazanmak anlamında çalışmak) ağır işlerde çalıştım vücut olarak da çok terleyen bi insanım öldüm resmen aşırı efordan kustuğum günler oldu. O dönemlerde ilahi bi güç mü diyeyim artık ne diyeyim düşündürmeye başlattı beni. Ulan ben boktan üniversitelere gidip hiç bişey olmadan zamanımı kaybedeceğime, yine böyle işlerde hayatımın içine edeceğime çalışayım diyodum kendi kendime, o terlerimin gözlerimi yaktığı anlarda. güç alıyordum bişeylerden bugün de bitecek diyodum ilerdeki günler de. Sonunda bitti o yaz tatili bana ders olmuştu.
    12. sınıfa başlayınca dersaneye kaydolsammı okul kurslarına mı gitsem ikileminde kalmıştım çünkü dil bölümümüzdeki ingilizce hocamız çok iyiydi. Ama bu konuda rehberlik hocasına danıştım dedi dersaneye kaydol, kaydoldum hiç de pişman da olmamıştım.

Haftaiçi 4 gün deneme oluyoduk coğrafya almanca inkilap bütün derslerin hocaları feragat edip derslerini bize veriyodu denemenin üstüne ödevler veriliyodu evlere deneme veriliyodu akşam için testler sınavlar felan. haftasonu dersane vardı okulun başlarında konular işleniyodu testler çözülüyodu. canımı sıkan ygs idi aslında çünkü çok konı vardı. Ygs 134k bu arada sözelden o da dersanedeki ek kaynaklar sayesinde. Millet ygs çalışırken ben ingilizce çalışıyodum ( hiç ygs çalışmıyorum değil tabii) ayrıca çünkü biliyodum ki en çok etkileyen lys. Önerilerimi anlatmıyorum şuan hikayemi anlatıyorum. 7/24 ders çalışmıyodum tabiiki, dersi hobi edinmiştim daha çok. soru çözmekten hoşlanır olmuştum çünkü o yaz günlerinde akan terlerimden daha kolaydı. öyle ki hem ygs hem lys çalışmak çok zorluyodu stresten saçım seyrekleşmişti. neyse sınav zamanları geldi çattı. ygs ye girdik kötü geçmişti sosyal matematikten 5 soru yapmıştım fenden de son 5 dk da çerez soruları yapmıştım (ünlü memeli hayvan sorusu kimyada simgeler sorusu ve benzerleri). Türkçe 35/5 sosyal 28 net matematik 3.5 net fen 5 net 134k sıralama sözelden. ygs bitince çok rahatlamıştım çünkü tam anlamıyla lys ye odaklancam. Lys ye iki hafta kala çalışmıyodum sınava bu da önerilerde söylicem. Lys ye girdik sonra o da baya terletmişti şayet sınav psikolojisi ve o paragraf sonrasındaki sorular canıma okumuştu ama lys de bitince öyle bi boşlukta kaldım ki amacım kalmamıştı ne yapacağımı bilmiyodum.

önerilerim
    1- Öyle ing altyazılı dizi fln izleyin demicem bunu zaten hobi olarak yapmanız gerekiyo sınava odaklı değil de.
    2-Test sorularındaki cümleleri bölün. Yani niteleyici sözlükleri, which/that clause'ları ayırın eylem bildiren cümleden. simple örnek:
    Eray-who has a extremely disgusting personality- claims that-he will be a great husband for sexy girls-.
    3-Paragraf sorularını çözdükten sonra paragrafları çevirin. Benim bu iş için bi defterim vardı düzenli olarak çeviriyodum paragrafları yararları çok.
    4-Kelime defteri tutun. Sorularda, orda burda gördüğünüz bilmediğiniz bütün kelimelerin anlamlarını yazın. Ayrıca ingilizce anlamlarını kısaca okusanız da güzel olur.
    5-Kitap satın alan biriyseniz ingilizce kitapları almaktan çekinmeyin, ingilizce gazete okuyun, para vermem diyorsanız ny times, the guardian gibi gazetelerin sitelerine girin her gün okuyun çünkü sadece haber göstermiyolar kültür sanat bilim makaleleri var.
    6-En sıkıcı tarafı bu ben de başkarda nefret ediyodum ama çok soru çözün. Ne kadar soru çözerseniz o kadar profosyonel oluyonuz inanın sonlara doğru bazen kısa sorulan soruları çözmem 10 saniye sürmüyodu.

Arkadaşlar yoruldum yarım saattir yazı yazıyom beynim durdu sorularınız varsa özelden gelin bişey açıklayamadıysam kusra bakmayın.

SINAVA YÖNELİKTİR İNGİLİZCE GELİŞTİRMELİK DEĞİL.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,

Konuyu görünce hem sizin adınıza sevindim, hem de kendi adıma üzüldüm. Ben şu an itü'de 1.sınıfım, geçen yıl hazırlık okuyordum. İtüye istemeyerek aile zoruyla geldim asıl hayalim ytü ingilizce öğretmenliği idi. Bu nedenle geçen yıl obp'm kırık olmasına rağmen hazırlık boyunca deliler gibi çalıştım. Denemelerde 3-4 yanlıştan aşağı inmezken sınavda sizinle aynı kaderi paylaştım ve 8 yanlışım çıktı. Ham sıralamada 2033. oldum, ancak kırık puanım yüzünden sıralamam 5300'e geriledi. Yani anlayacağınız YTÜ'yü 20 kişiyle kaçırdım. Bu benim için o kadar yıkıcıydı ki size anlatamam. Şu an mühendislik okuyorum ancak olduğum yerde o kadar mutsuzum ki hiçbir şekilde ders çalışamıyorum, bir bunalım dönemindeyim denilebilir. Bu nedenle sınava 5 ay kala yeniden son bir kez deneme kararı verdim, kaydımı yaptırdım ve şu an yalnızca ingilizce çalışıyorum. Açtığınız konu beni daha da çok motive etti, teşekkür etmek istedim. Umarım bölümünüzde ve ileriki hayatınızda da mutlu olursunuz.

• Çok teşekkürler hocam gelebilirsen tanışmak isterim senle, gelmesen de tanışabiliriz atlayalım 41at'ye buluşalım,laflarız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.