Şimdi Ara

İngilizce saatlerle ilgili bir sorum var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İngilizcede saat 1'den 6'ya kadar past, 6'dan 12'ye kadar to kullanılabildiğini duymuştum.
    Malum past geçiyor, to var anlamına geliyor. Sürekli bu şekilde kullanmak zorunlu mu?

Yani mesela it is ten to four veya it is twenty past eight gibi saat cümleleri kurabilir miyiz? Yani illa 1'den 6'ya past, 6'dan 12'ye to kullanmak zorunlu mu?

• Böyle bir kural yok.
  • Senelerdir dijital saat kullanımın verdiği alışkanlıkla saat diyelim 18:45, eighteen forty five 15:30 ise fifteen thirty diyorum. Ha diyelim ki arkadaşına değil de öğretmenine söyleyeceksen:

18:45 -> quarter to seven
    15:30 -> half past three
    ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mnrl89

Senelerdir dijital saat kullanımın verdiği alışkanlıkla saat diyelim 18:45, eighteen forty five 15:30 ise fifteen thirty diyorum. Ha diyelim ki arkadaşına değil de öğretmenine söyleyeceksen:

...

Söyledikleriniz doğru ancak "quarter to" teriminin sadece 6-12 arası kullanılabileceğini mi söylemeye çalıştınız verdiğiniz örnekle? Keşke biraz daha açsaydınız ne demek istediğinizi. Onu demek istediyseniz, affedersiniz ama öyle bir şey gerçekten yok. "It's quarter to four." veya "It's half past eight." de gayet doğru cümlelerdir. 1-6 arası şu, 6-12 arası bu kullanılacak diye bir kural bulunmamakta. Lakin onu demek istemediyseniz kusura bakmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: miba54

quote:

Orijinalden alıntı: Mnrl89

Senelerdir dijital saat kullanımın verdiği alışkanlıkla saat diyelim 18:45, eighteen forty five 15:30 ise fifteen thirty diyorum. Ha diyelim ki arkadaşına değil de öğretmenine söyleyeceksen:

...

Söyledikleriniz doğru ancak "quarter to" teriminin sadece 6-12 arası kullanılabileceğini mi söylemeye çalıştınız verdiğiniz örnekle? Keşke biraz daha açsaydınız ne demek istediğinizi. Onu demek istediyseniz, affedersiniz ama öyle bir şey gerçekten yok. "It's quarter to four." veya "It's half past eight." de gayet doğru cümlelerdir. 1-6 arası şu, 6-12 arası bu kullanılacak diye bir kural bulunmamakta. Lakin onu demek istemediyseniz kusura bakmayın.

Hayır ya öylesine örnek verdim işte çeyrek kala çeyrek geçe diye. 6-12 falan filandan bahsetmedim bile.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.