Şimdi Ara

İngilizce seviyemi nasıl geliştiririm?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • LYS yabancı dil sınavında 62 doğru 18 yanlış yaptım. Lisede İngilizcem pek de iyi değildi. Bu seviyeye çok fazla film izleyip müzik dinleyerek ve İngilizce web sitelerini kullarak plansız bir şekilde ulaşmıştım. Gramer bilgime güvenmiyorum. Pratiğim iyidir. Kelime hazneme de pek güvenmiyorum. Şu seviyede grameri ve kelime haznemi geliştirmem için ne yapmam gerekir? Hangi gramer kitaplarını önerirsiniz?

• Grameri bilmem ama kelime hazineni artırmak amaçlı hoşuna gidilebileceğini düşündüğün kitabın ingilizcesini al ve tek tek başla çeviri yapmaya. Ben böyle süper sonuçlar yakaladım. Sen de dene muhakkak faydasını görürsün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mor Lahana

Grameri bilmem ama kelime hazineni artırmak amaçlı hoşuna gidilebileceğini düşündüğün kitabın ingilizcesini al ve tek tek başla çeviri yapmaya. Ben böyle süper sonuçlar yakaladım. Sen de dene muhakkak faydasını görürsün.
    Kesinlikle
    Bu şekilde hem kelime öğrenirsin hemde (daha önemlisi bu) kelimelerin cümle içindeki anlamlarını öğrenirsin
    ve bir tavsiye KESKİN ÇİZGİLERLE ÇEVİRİ YAPMA yani birebir çevirme
    İlle de tam karşılığı olacak değil
    yeni öğrendiğin kelimelerle cümleler kur
    daha önemlisi kendi hikayelerini de yaz (yeni öğrendiğin deyim ve kelimelerle)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi relaxadam1234 -- 22 Temmuz 2013; 17:10:14 >

• Aaa bak süper fikirmiş gerçekten. Öğrendiğin kelimelerle kendi hikâyeni yazman büyük keyif almana sebep olur ( alırsın diye düşünüyorum, ben kelime öğrenirken epey eğleniyordum. ) Bir de ingilizce şarkılar dinlemek ve tabii elinde şarkı sözleri olarak dinlemen ve bu sözlerin anlamını kendin bulman oldukça işine yarayacak. Başarılar dilerim.
  • Teşekkürler cevaplar için :). Muafiyet sınavını atlayacak puanım olsa bile hazırlık okuyacağım. O sırada bunları yapmaya bol bol vaktim olacak. Film çevirmeyi planlıyorum. Divxplanette çevirilmemiş çok fazla kült film var. Hazırlık sınıfına girdiğimde yavaş yavaş çeviri yapmaya başlarım. İngilizce şarkı da dinliyorum ama anlamadığım kelimeleri çevirmeden geçiyordum. Onları da çevirmeye başlarım. İngilizce hikaye de yazmaya başlarım ama bu konularda biraz kıl biriyim. Yazdığım şeyde edebi bir değer göremezsem sinirlerim bozulur. Yapabilir miyim bilmiyorum . Cevaplarınız için çok teşekkürler. Hepsini dikkate alacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.