Şimdi Ara

İngilizce hazırlık atlama sınavları için nasıl çalışmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kalan 2 ayda herhangi bir üniversitenin(kendime referans olarak İTÜ ve Üsküdar üniversitesini belirledim.) yeterlilik sınavını geçmek için nasıl çalışmalıyım?

Geçen sene teste girmiştim, B1 düzeyinde çıkmıştı seviyem. Bu sene herhangi bir teste girmedim ama İngilizcemin geliştiğini hissediyorum çünkü dizi, film izleyebiliyorum, sohbet edebiliyorum ve aşırı teknik olmayan makaleler okuyabiliyorum.

Yaklaşık 1 aydır vocabulary geliştirme çalışmaları yapıyorum ve gramer çalışıyorum hafif hafif. Sınav formatı için tavsiyeleriniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sehoka -- 2 Temmuz 2024; 13:12:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• odtü more to read al, her gün 1 2 tane makale oku, readingi halledersin. Çoğu okul benzer soruyordur diye düşünüyorum.

Grammar için üst düzey grammar videoları yaz izle de gideceğin okulun sınav tipine göre çalış buna. İTÜ için video paylasan bir kanal vardı da ismini hatırlayamadım, itü proficiency exam yazsan çıkar

Vocab için sürekli okuma yap ve bilmediğin kelimeleri not al ve soru videoları izle.

Speakingi allaha emanet et.

Listening için d ted-ed, asapscience, bbc ideas kanallarını izle güzeldir.

writing icin bir sey demiyorum çünkü her okulun stili çok farklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41F5BC4A3 -- 2 Temmuz 2024; 13:41:13 >
  • Writing çalış hoca writing.İnternetten wiriting topics yaz dene bakalım ne yazabiliyorsun hem konuşurken düşündüğün için yazarkende düşündüğün için ikisi aynı anda gelişir.

• Writing önemli cambridge write&improve kullanmanı öneririm

• Speaking için ne düşünüyorsunuz hocam? Proficiency'nin çok konusu değil belki ama uzun vadeli önemli.

Tavsiyeler için herkese teşekkürler, önerileri not alıp deniyorum.

• Sehoka kullanıcısına yanıt

Speaking gelişmesi çok zor bir kısım, bolca pratik yapman gerekiyor ama öyle birini bulmak çok zor. ChatGPT'nin mobil uygulamasını indir, orada yapay zekayla konuşabiliyorsun sanırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.