Şimdi Ara

Hazırlığı Bitirince Başka Üniversitede Hazırlık Okumak Lazım mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
3.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorum şöyle ki bu sene yks sınavına girdim 2.senemdi. İstediğim sonuça ulaşamadım şuan için tekrar mezuna kalmayı düşünmüyorum zor geleceği için ama bu sene hacettepe tutan bölümleri yazıp hazırlık okumayı düşünüyorum(herhangi mühendislik) 1. sınıfa geçtiğimde üniyi dondurtup tekrar yksye hazırlanmayı daha iyi bölümleri kazanmak istiyorum obp yarıya da düşmeyecek. Mevzuya gelirsek ben hazırlığı bitirdiğim için başka bir üniversite yazarsam bu üniversitede hazırlık okumama gerek olucak mı?

• OBP neden düşmeyecek onu anlamadım. Asıl soruya gelecek olursak genelde okullar kendi hazırlık sınavını yapar, onu geçtiğin sürece problem olmaz. Belki ODTÜ'de en düşük bölümlerden biri tercih edilip onun hazırlığı okunabilir, daha faydalı olacağı kanaatindeyim.
  • marslan1999 kullanıcısına yanıt
    OBP üniversiteyi kazandığın ilk sene kesiliyor hazırlık senemde girersem eğer kesilir. ODTÜ hazırlığa daha yatkın kafam aynen bilgin var mı hacettepe odtü hazırlıkları arasında
  • bilgisayar0606 B kullanıcısına yanıt
    Bana yanlışın var gibi geliyor, diplomayı almadan OBP geri gelmez diye biliyorum. Dediğin gibi olsaydı birçok kişi hazırlık okurken sınava tekrar hazırlanırdı bence.
  • marslan1999 kullanıcısına yanıt
    Dediğimi yanlış anladın galiba zaten hazırlık okurken girmiyorum.Üniversiteyi kazandığın ilk sene obp kesiliyor 2.senede etki etmiyor bu durum. Ben de zaten hazırlıktan sonra 1.sınıfa başladığımda dondurup hazırlanmayı planlıyorum
  • bilgisayar0606 B kullanıcısına yanıt
    Evet yanlış anlamışım, yine de birinci sınıfa geçtikten sonra dahi obp kesilmeye devam ediyor diye biliyordum, sanırım öyle değilmiş ama net kaynak da bulamadım.
  • Muafiyet sınavına girip geçersin. Tr üniversiteler birbirleri arasında okunan hazırlıkları tanımıyorlar.
    Hazırlıkta muafiyet geçecek kadar öğrenirsiniz biraz çalışırsanız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.