Şimdi Ara

İNGİLİZCE'yi SIFIR HATA, KALİTELİ BİLGİ ve DOĞRU TELAFFUZLA Öğrenin - Her Söylenene İNANMAYIN ! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
65
Favori
25.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Starixa

Peki hocam önerebileceğiniz kanal var mı tavsiyelerinizi bekliyorum
    Üstadım,

Emin ol bu foruma gelmemin sebebi de buydu, acaba harbiden bizi bilgisi ve sunumuyla tatmin edecek bir TÜRK kanalı var mı diye araştırmaya gelmiştim, ben de arkadaşlara soruyordum var mı diye :)

Vallahi top kucağımda patladı :)

Hala araştırıyoruz, umarım buluruz.

Bulmasak da en azından kötüleri bulur ifşa ederiz :)

Daha fazla zehirlemesinler milleti..

Bakalım inşallah çıkar, çıkmazsa görev bize kaldı :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 12 Şubat 2019; 23:8:49 >
  • Saolun hocam iyiyim umarım sizde iyisinizdir.Bu kadar kişiyle ilgileniyorsunuz uzun uzun hiç bir soruyu atlamadan teşekkürler hocam.Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Misty4242

Saolun hocam iyiyim umarım sizde iyisinizdir.Bu kadar kişiyle ilgileniyorsunuz uzun uzun hiç bir soruyu atlamadan teşekkürler hocam.Saygılar...
    Sen sağol kardeşim..
  • Oxford English kullanıcısına yanıt
    BBC’nin look ahead dersleri nasıl mesela ?

https://youtu.be/8oFbC0YXZno

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş yemin ediyorum yaramı deştin. Dil öğrenmek isteyip de öğrenemeyen tek biziz herhalde..
  • Paylaştığın kanallardan biri (fit traveler) zaten "İngilizce biliyorum" demiyor. "ingilizce konuşabiliyorum ve anlaşabiliyorum" diyor.
    Kimsenin fanboyu değilim ama forumdan ona buna sallamakla olmuyor. Madem biliyorum ediyorum diyorsunuz siz kanal açın da forumun dışına da çıkmış olun.
    Ayrıca donanımhaberde yıllardır rat.planet var. Öğrenmek isteyenler onun konularına bakarsa daha iyi olur bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: CharlieSelim

Paylaştığın kanallardan biri (fit traveler) zaten "İngilizce biliyorum" demiyor. "ingilizce konuşabiliyorum ve anlaşabiliyorum" diyor.
    Kimsenin fanboyu değilim ama forumdan ona buna sallamakla olmuyor. Madem biliyorum ediyorum diyorsunuz siz kanal açın da forumun dışına da çıkmış olun.
    Ayrıca donanımhaberde yıllardır rat.planet var. Öğrenmek isteyenler onun konularına bakarsa daha iyi olur bence.
    İSTERSEN ŞÖYLE YAPALIM..

YA DİLİMİN KEMİĞİNİ KIRAYIM TERBİYEMİ BİR KENARA BIRAKAYIM SANA OKKALI BİR CEVAP VEREYİM

YADA

TERBİYEMİ BOZMAYAYIM, ANLAYACAĞIN DİLDEN SÖYLEYEYİM..

İsteyen istediği yerden öğrenebilir, hatta eğer gücün varsa bu konuyu kapattır.

Ayrıca birazcık ... varsa konuyu oku ondan sonra bana de ki YOUTUBE kanalı aç..

Rahatsız olduğun konu nedir, konu başlığı mı, söylenen gerçekler mi..

Rat.Planet denen arkadaştan öğrenmek isteyen oraya gitsin, orada mutlu olsun,

BUNU ENGELLEYEN KİM ?

ONUN elinden birşey alacağımı mı düşünüyorsun..

Yada insanların yıllarca bu forumda olması ayrıcalıklı mı olmasını sağlıyor

yada forumda ne kadar çok yıl kalırsa İNGİLİZCESİ okadar iyi mi oluyor

Herkese değil sadece İnsanları kandıranlara LAFIMIZ..
    Bunu anlayacak kapasiten yok mu?
    Kim olursa olsun, bir B-k bilmiyor da üfürüyorsa ALIYOR cevabını işte..

SENİN Sıkıntın ne ?

Fit Travler denen şahıs hoşuna gittiyse, onun kanalında vakit geçir BURADA işin ne..
    Hocalara söven bir adamı kayır, sonrada gel burada ahkam kes..

Hatta ferhat yıldızın videoları tam senlik :)

Adama sorarlar, NE AYAKSIN SEN DİYE..

VAR BİR SIKINTIN AMA ÇÖZERİZ merak etme..

Birileri birilerinden iyi olunca ALTINDA mı KALIYORSUNUZ anlamadım..

Bu KOMPLEKS niye..

YAda açıkça o kanallar bir B--a yaramıyor dediğim için mi zorlandın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 13 Şubat 2019; 1:11:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Oxford English

Üstad konuya öyle bir giriş yapmışsın ki BODOSLAMASINA :)

Beyler kitap önerisi :)

Doktora gelip bana hemen ilaç yaz demekle aynı bu, doktor senin hastalığını anlamadan bilmeden başlıyor yazmaya.

Peki hemen sana kitap öneriyorum;

MAIN COURSE
    HEADWAY..
    https://elt.oup.com/catalogue/items/global/adult_courses/headway/?cc=tr&selLanguage=en&mode=hub

GRAMMARhttps://www.oxfordlearnersdictionaries.com/grammar/practical-english-usagehttps://elt.oup.com/catalogue/items/global/grammar_vocabulary/oxford_english_grammar_course/?cc=tr&selLanguage=en

STORY BOOKS..https://elt.oup.com/catalogue/items/global/graded_readers/oxford_bookworms_library/?cc=global&selLanguage=en&mode=hub

PRONUNCIATION..https://elt.oup.com/cat/subjects/pronunciation/?cc=tr&selLanguage=en&mode=hub

Harika bir tavsiyeler listesi oldu, samimi söylüyorum..

Alıntıları Göster
    Hocam özür dilerim çok uykum vardı asıl demek istediğimi yazıya aktaramamış, saçmalamışım o zaman. Size bir forum takipçisi olarak sormak istediğim soru bunca kalitesiz kaynak varken piyasada, A2-B1 seviyesinde birisi ne gibi bir yol izlemeli? Grammer, reading, listening hepsi dahil buna. Üniversiteye geçince hazırlık okuyacağım ama 1 senede olacak iş değil o yüzden şimdiden başlamak istiyorum. Bu doğrultuda kaynak önerilerinizi yaparsanız çok sevinirim.

• Hocam 2-3 aydır ingilizce çalışıyorum.Körelmiş ingilizcemi genel gramer konularını tekrar ederek ve kelime çalışarak eskisinden oldukça iyi bir seviyeye çıkardığımı düşünüyorum.Kelime defteri yaptım kendime ve 2000'i aşkın bilmediğim kelime yazdım hepsini ezberledim tekrar ettim birşeylerle ilişkilendirdim.Velhasıl bu 2000 kelimenin 1900'ünü rahatlıkla hatırlarım şuan.

Benim amacım genel olarak ingilizcemi geliştirmek bundan sonraki aşamam ne olmalı ? İngilizce roman aldım frankenestein.Okumaya çalıştım ama çok fazla bilmediğim kelime çıktı.

Yani özetlersek Gramer ve kelime bilgisi olarak B1-B2 seviyesi olduğumu düşünüyorum ama speaking kısmı biraz sıkıntılı.

Nasıl bir yol önerirsiniz ?
    Sayın Oxford,
    Öncelikle söyliyeyim bahsettiğiniz youtubedeki kanalları hiç açmadım,duymadım. Youtube çok nadir kullanırım zaten.

Yazılarını okudum.
    Tahmin ediyorum,siz burada belirki bir güven sağladıktan sonra youtube'de yada başka bir ortamda ingilizce dersi verdiğinizi,ingilizce öğrettiğinizi yazacaksınız. Yani sizin buradaki temel gayretiniz,para kazanmayı düşündüğünüz bir ortama insan kaynağı,müşteri sağlamak. Bu muhabbetin oraya varacağını az çok tahmin etmek zor değil. Herkes kötü,ben iyiyim. Daha sonra gelin size bu yöntemle ingilizce öğreteyim. Nerede?
    - Evinizde,evimde,yada youtubeye video atarım...

Türkiye'de ingilizce eğitim ve öğretim yöntemleri MEB bünyesinde de yıllardır tartışılıyor. Ben lisede ve üniversitede ingilizce öğrenirken psikoloji,sosyoloji,ekonomi dersleri ingilizce yapılmaya çalışılırdı. Türkçe konuşmak yasaktı. İngilizce gelişecek diye o dersin vermek istediği verilemiyordu. O dersilerin öğreticisi de iyi ingiizce bilmiyordu zaten.
    Bence hataydı ve sanîrım bu hatadan dönüldü. Bir yere kadar ingilizce öğrenimi türkçe ingilizce karışık gitmelidir.
    Konu hakkında 50 sayfa yazı yazabilirim.

Uzatmadan sonunda diyeceklerimi yazayım. Bana göre ingilizce öğrenmenin temeli kelime öğrenmektir. Telafux ile çok vakit kaybetmeyin,(foruma diyorum),öğrenebildiginoz kadar kelime öğrenin. Okuduğunuzu anlayın,konuşmayı sonra halledersiniz. Aynı anda konuşmayı da telafuzu da iyi öğrenecegim derseniz zaman kaybebersiniz,sıkılırsınız,bîkarsınız,umutsuzluk olur.

Bol bol kelime öğrenin kardeşim,türkçe alt yazılı ingilizce filmler izleyiniz bol bol. Bu film izleme olayı çok önemli,türkçe akt yazılı ingilizce film.
    Zamanla türkçe alt yazılıyı bırakın,ingilizce filmler izleyin.
    Ingilizce şarkılar dinleyin. Bir zaman sonra ingilizce içinize işleyecek,refkeks olarak ingilizce konuşacaksınız farkında olmadan.
    Kelime bilginiz iyice arttıktan sonra ingilizce güncel haber sitelerini ve yazılı basını okuyun. Okurken zaten bahsedilen haber hakkında ön bilginiz oldugu için zorlanmadan anlarsınız ve ingilizce öğreneceğinize inancınız artar.
    İngilizce öğrenmenin önündeki en büyük engel bir zaman sonra motivasyonu kaybedip umutsuzluga kapılmaktır. Ben iyi öğrenemem düşüncesidir. Asla bir ingiliz kadar ingilizce konuşmayı hedeflemeyin. Oxford beyin anlatımıyla hedef bu. Bu hedef ise umutsuzluğa sürükler. Kelime bilginiz iyi olursa ne konuşulursa konuşulsun,ne yazarsa yazsın anlarsınız. Tabi gramer bilgilerini de öğrendiyseniz. İnanın telaffuz zamanla düzelecek.
    Ha,siz zamanınız bolsa,aynı anda hem telafuza hem kelime ogrenmeye çalışın. İşte ikisi birden zaman yetmedigi için,motivasyonu azalttığı için neyi geri plana atabiliriz diye hep düşünülmüştür. Kimisi önce telafuz der,kimisi kelime öğren sonra telafuz çalış der.

Oxford English hesabından da anlaşılacağı üzere,neden hesabının ismine Oxford English koydun sorusunun cevabı: Projem var,burada çevre edinip ders verip para kazanacağımdır. Yoksa bu kullanıcı adını seçmezdiniz beyefendi. Önce rakipleri kötülersin,bir de beni deneyin mesajını verip müşteri toplarsın. Bu ışler böyledir.
    Bu projeni eleştirmiyorum,saygı duyuyorum ama bunu inkar edersen saygı duymam.

Sizin salladığınıza inanıyorum. Bunun aksini ispat etmek için konunun ilk mesajındaki yazınızı sadece ingilizce olarak buraya yazabilirmisiniz. Görelim bakalım ingilizceniz nasıl.
    Hep eleştirdiniz,ben en iyisini biliyorum dediniz. Lütfen ingilizcenizi ilk mesajı ingilizce yazarak kanıtlayabilirmisiniz. Sizinniçin çok kolay olacağına inanıyorum. Yapamazsanız sallayan birisinizdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oxford English

İSTERSEN ŞÖYLE YAPALIM..

YA DİLİMİN KEMİĞİNİ KIRAYIM TERBİYEMİ BİR KENARA BIRAKAYIM SANA OKKALI BİR CEVAP VEREYİM

YADA

TERBİYEMİ BOZMAYAYIM, ANLAYACAĞIN DİLDEN SÖYLEYEYİM..

İsteyen istediği yerden öğrenebilir, hatta eğer gücün varsa bu konuyu kapattır.

Ayrıca birazcık ... varsa konuyu oku ondan sonra bana de ki YOUTUBE kanalı aç..

Rahatsız olduğun konu nedir, konu başlığı mı, söylenen gerçekler mi..

Rat.Planet denen arkadaştan öğrenmek isteyen oraya gitsin, orada mutlu olsun,

BUNU ENGELLEYEN KİM ?

ONUN elinden birşey alacağımı mı düşünüyorsun..

Yada insanların yıllarca bu forumda olması ayrıcalıklı mı olmasını sağlıyor

yada forumda ne kadar çok yıl kalırsa İNGİLİZCESİ okadar iyi mi oluyor

Herkese değil sadece İnsanları kandıranlara LAFIMIZ..
    Bunu anlayacak kapasiten yok mu?
    Kim olursa olsun, bir B-k bilmiyor da üfürüyorsa ALIYOR cevabını işte..

SENİN Sıkıntın ne ?

Fit Travler denen şahıs hoşuna gittiyse, onun kanalında vakit geçir BURADA işin ne..
    Hocalara söven bir adamı kayır, sonrada gel burada ahkam kes..

Hatta ferhat yıldızın videoları tam senlik :)

Adama sorarlar, NE AYAKSIN SEN DİYE..

VAR BİR SIKINTIN AMA ÇÖZERİZ merak etme..

Birileri birilerinden iyi olunca ALTINDA mı KALIYORSUNUZ anlamadım..

Bu KOMPLEKS niye..

YAda açıkça o kanallar bir B--a yaramıyor dediğim için mi zorlandın..

Alıntıları Göster
    Atarın kime? Büyük kelimelerle yazınca yerin dibine girdiğimi mi sanıyorsun? Gücün varsa konuyu kapat falan demişsin 15 yaşında ergen misin bilader? Hocalara yeri geliyor ben de sövüyorum sanane? İnsanlar yıllarca okulda ingilizce görüyor ama kaç tanesi konuşabiliyor? Lisedeki öğretmenim sayfaları deftere yazdırır kendisi de telefonda borsaya bakardı. Ayrıca güç diye sandığın şey forumda konu kapattırmak değildir. Belli ki arkana bi kitle toplamaya çalışıyorsun ama önce kendi dötünü topla.

Edit: Ayrıca nasıl bir paranoyaksın? Onu mu düşündün bunu mu düşündün, o zaman onu yap... Sanane? İstediğimi yaparım, gelir buraya eleştirimi de yaparım. Ayrıca bir üstteki yoruma da katılıyorum, bol bol kelime öğrenin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CharlieSelim -- 13 Şubat 2019; 10:56:43 >

Çıktısını aldım bu mesajın. 1-1.5 sene içerisinde de istediğim noktaya gelmesem bile çok yaklaşmış olacağım. Konularınızı ve mesajlarınızı takipteyim artık. Piştiğim zaman tekrar görüşmek dileğiyle..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bol bol kelime öğrenin kardeşim,türkçe alt yazılı ingilizce filmler izleyiniz bol bol. Bu film izleme olayı çok önemli,türkçe akt yazılı ingilizce film.

Zamanla türkçe alt yazılıyı bırakın,ingilizce filmler izleyin.

Ingilizce şarkılar dinleyin. Bir zaman sonra ingilizce içinize işleyecek,refkeks olarak ingilizce konuşacaksınız farkında olmadan yazmışsınız hocam. O dediğiniz şekil maelsef ingilizce konuşmadan olmuyor ben kendi deneyimimi rat.planet'in konuşma konusunda yazmıştım onu yapıltırayım buraya.

Yıllardır dinleme,okuma yapıyorum(3,5 yıl) dinlediklerimi rahatlıkla anlayabiliyor ve okuduklarımın çoğunluğunu rahatlıkla anlıyorum bu şekilde uzun vakitlerimi sadece bu 2 özelliğe vermiştim.Ama heryerde yazdığı gibi bu pasif çalışmalar bana pasif kelime öğretmekten başka birşey yapmadığını online yabancı hocalarla konuşmaya başladığımda farkettim okadar grammar okadar klasik kitapları okuyan ben 2 cümleyi bir araya getiremiyordum. Yani konuşun arkadaşlar grammar'ı bir kaç ay çalıştıktan sonra konuşmaya extra vakit ayırın korkmayın yoksa yıllarca bildiğiniz sandığınız kelimeler sizinde aklınıza birgün konuşurken gelmez.

Ve anladımki (ingilizce okadar'da araştırdım) bende birçok insan gibi 18 yaşından sonra öğrenilmeye çalışılan dilin yeterliliğinin hep umulan seviyenin altında kaldığını farkettim.Ne kadar çalışırsanız çalışın en iyi şekilde öğrenmenin çok zor olduğunu anladım (şu 3,5 yılda hergün en az 3 saat çalıştım) Demekki günde 3-4 saat çalışarak belirli bir seviyeye ancak gelinebiliyor onun ötesi için yurtdışında dile maruz kalmanın önemini anladım.Yani bir adet 1 litrelik kova düşünün bu kovaya ne kadar çok çabalarsam 3 litrelik suyu koymayı başarırım diye düşünmeyin ya kovayı büyüyüğü ile değiştirceksiniz yada 1 litre ile yetineceksiniz.

1.5 yılda zaten listening ve reading seviyem maksimumunu görmüştü (ama advanced değil çünkü belirli bir seviyeyi türkiyede görmeniz imkansız) ondan sonra 2 yıl daha bunlara çalışmamın bilgimi taze tutmak dışında seviyesini ilerlettiğini görmedim ilerlemek için sadece çalışmak değil,ummak değil, aynı zamanda şanslı olmak gerektiğini anladım.

Özet olarak, Dil kalıplardan ibaret değildir,Dil kültürdür bir yapıdır hissederek konuşamıyorsanız öğrenmiş sayılmazsınız ezbelermişsinizdir.İleri seviyede öğrenmenin yoluda bence dilin konuşulduğu ülkede bulunmak.3.5 yıllık çalışmalarımın karşılığının daha fazlasını almış olurdum 1 yıl ana dili ingilizce olan biryerde bulunmuş olsaydım

Yaşamınızı idare ettiğiniz dil ingilizce ve etrafınız ingilizce konuşulmadığı sürece istediğiniz kadar Radyo,tv'ye maruz kalsanızda ingilizcenizi en üst seviye'ye çekmek imkansız orta üstü ve iyi olabilir ama çok iyi olamaz bu şartlar altında.

Şimdi ben IELTS listening'den 6.5-7.0 civarı alıyorum ama 3.5 yılda yaptığım dinlemeye baksan neredeyse 3000 saatdir ozaman 8 veya 9 almam gerekirdi işe yarasaydı. Okuma,konuşma,dinlemede ne kadar saat çalışırsanız çalışın(ben günde 3-4 saat çalıştım azmı ?) ingilizce düşünemezsiniz yaşamınız türkçe ile çevriliyse ve bu yüzden dili üst seviyede öğrenmek imkansızdır.

Dediğim gibi bir kişi 3-4 yıl kendi ülkesinde yırtınarak çalışsada yurdışında 1 yıl kalan kişi her açıdan daha ileri seviyede olacaktır o kişiden malesef.

Yani iyi öğrenmeyi türkiyede çabalayarak kimse beklemesin.Umut ve vakit kaybıdır belirli bir yaştan sonra zaten çok iyi derecelere çıkılamıyor ingilizce okumuştum bir grafik vardı 18'den sonra başlayan,25'den sonra başlayan hep istenilen ingilizce seviyesinin altında kalıyor.

Edit: ben uluslararası veya gerçek ingilizce(hissederek konuşma) vs baz alarak söylüyorum yoksa türkiyede herhangi bir iş yerinde çalışcak kadar biliyorum.Bu bir artı değil ama önemli olan gerçekten dile hakim olmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 13 Şubat 2019; 12:37:18 >

Hocam bugün kitapçıya gidip Oxford English Grammar Course-Michael SWAN serisini satın aldım. Basic-Intermediate-Advanced 3 kitaptan oluşuyor. Kitaplar telafuz CDleri ile beraber satılıyor. Satın alırken kitapların 2 çeşidi var. Cevap anahtarlı ve cevap anahtarsız olarak. Cevap anahtarsız olanların fiyatları daha ucuz ama cevap anahtarı olmadan da alıştırma soruları sıkıntı olur. Şehrinizde Oxford temsilcisi kitabevi varsa gidip inceleyebilirsiniz. Kitapların fiyatları ortalama 130 lira civarı.

Ayrıca bu kitaplardan sizin sayenizde haberder oldum. Teşekkürler. Oxford Bookworms library seviyeli hikaye kitaplarımla iyi bir seri oldu.
  • Bu forum çok aktif bir forum değildir sayın bilmiş bey,
    Tecrübelerinizi veya bilgilerinizi her neyse , daha ciddi bir ortamda aktarın ki güvenilirlik sağlayın.Büyük harflerle,gereksiz kelimelerle insanlara büyüklük kurmayın.Size sorsam Türkçe’de tüm dilbilgisi veya dil anlatım konularını,100 konuda 50 doğrunuz olur.İngilizce’de dediğiniz kadar kusursuz kimse öğrenemez.İnsanların fikrine saygı duymayı öğrenin önce.Yok pişman olacaksın yok ekran görüntüsü al vs.Kibar bir dille konuşmayı öğrenin önce.Ne demişler “Bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım başım göğe değerdi”.Kimse kusursuz değildir.Ve akademik seviyede kimse İngilizce öğrenmiyor.

Arkadaşın paylaştığı video zaten dalga amaçlı yapılmış.
    Aslında sizinle aynı kanıda olan ve bununla dalga geçen bir video.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende en bastan beri ucret nerde yaziyor diye arayip duruyorum.. daha rakama gelememisiz...

• Beyler ingilizce öğrenmek için herkes farklı metod uygular bırakında arkadaşın metodu nasılmış onu öğrenelim.
    Ben arkadaşın arkasına kitle almaya çalıştığını da düşünmüyorum. Arkasında bir kitle olsa da bundan kazancı olmaz.bu forum ölücü bir forum kimse kolay kolay para kaptırmaz

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.