Şimdi Ara

İNGİLİZCE'yi SIFIR HATA, KALİTELİ BİLGİ ve DOĞRU TELAFFUZLA Öğrenin - Her Söylenene İNANMAYIN ! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
65
Favori
25.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlarım Merhabalar,

Şuan ancak gelebildim, bizler yokken Maşallah bayağı sohbet etmiş içinizi dökmüşsünüz.
    Sizlere aslında çok teşekkür ediyorum.
    Konu Tam anlamıyla İsmine Yakışır Bir hal almış.
    Aynı fikirde olduğum yada olmadğımız arkadaşlarıma gösterdikleri ilgi, iyi niyet, eleştiri, ve teveccüh içn tekrar teşekkür ediyorum.
    Hemen bir kaç lokma atştırıp bir sigara içip geliyorum.
    Sorduğunuz sorulara ve eleştirilerinize olabildiğince MEMNUNİYETLE cevap vereceğim.
    Şimdilik izninizle..

Tekrar merhaba herkese,

İlk önce daha önemli olduğunu düşündüğüm şu konuya açıklık getirerek başlasam iyi olacak,

Çoğu zaman büyük harfler kullanıyorum, doğrudur, bunu bazı arkadaşlarım büyüklük veya kızma göstergesi olarak almışlar, sadece önemli olduğunu düşündüğüm bölümleri büyük yazdım, ama amaç kimseye ne büyüklük taslamak nede böyle geri dönülmeyecek derecede kalp kırmak..

O yüzden eğer büyük harf kullanara yazarsam bazı yerleri sadece önemli olduğunu düşündüğüm içindir.

Bugün eleştiriler bayağı fazla olmuş, dozlar artıyor, aslında bu çok iyi, neden çünkü herkesin bir fikri var ve savunuyor; siz o şekilde düşünüyorsunuz ben bu şekilde, zaten hepimiz aynı düşünseydik bu işte bir sıkıntı olurdu.

SON MESAJDAN başlayarak her arkadaşıma cevap vermeye gayret edeyim, aslında son mesajdan sonra herkese ortak cevap versem daha iyi olur, çünkü hepsi karşı tez ve olumsuz eleştiri.

Bizler akıllı insanlarız, belirli yaşlardayız, sanırım aramızda KLAVYE DELİKANLISI yoktur.

Bizler fikirlerimizi açıklarken birbirimize üstünlik kuralım diye mi açıklıyoruz yoksa bunlar kendimize ait düşüncelerdir ve paylaşıyor muyuz.
    Siz benim fikirlerime katılmayabilirsiniz ancak bana hakaret boyutuna getiremezsiniz, ben de aynı şekilde.

Eleştiriler, bazan can acıtır, bazan normaldir bazan da bir tık yüksektir.

Konu öyle bir konu ki, bilenin de bilmeyenin de hakkında ahkam kesmekten çekinmeyeceği bir konu.

Ki, nitekim, şuan bu konuda olduğu gibi, eğer birbirimize İngilizce konusunda üstünlük kurmaksa amacımız ya bilgiyle konuşalım, ya eğitim durumumuzala yada siz bana kendi fikrinizi kabul ettirmek için İKNA edin beni.

Eğer siz edemiyorsanız BEn sizi İKNA edeyim, ancak bu tartışma ve sohbetin sonunda mutlaka bir kazanan çıksınki BU KONUŞMA VE MESAJLARIMIZDAN insanlar bizi takip edenler birşeyler kazansınlar.

Yani bu kadar saat burada harcayacak yada yeni gelip konuyu okuyacak arkadaşlar İNGİLİZCE NASIL ÖĞRENİLMELİ konusunda bilgilensin.

Biz birbirimiz fikirlerimizle yenelim. Böyle başlarsam sanırım daha iyi yere gider bu konu ve insanlar güzel bir tartışmaya şahit olur.

Hepimiz insanoğluyuz, tabii ki bazan sinirleniyoruz, mümkün değil sinirlenmemek, ancak dediğim gibi EĞER KLAVYE DELİKANLISI değilsek bu tartışmanın da bir SEVİYESİ olsun.

-----

Son mesaj sahibi arkadaşım
    Ecevit-61

Diyor ki; bir müsade edin arkadaşa, metodunu görelim bakalım ne diyecek, artı burada arkasına bir topluluk almaya çalıştığına da inanmıyorum.

ASLINDA %100 değil %100,000 doğru söylüyor.

BAKINIZ, ben buraya bu konuyu açmadan önce de İNGİLİZCE öğretiyordum, hatta 1994 yılından bu yana bu mesleğin ve İngilizce'nin içinde aktif ve profesyonelim.

Amacım hiç bir zaman öne çıkmak olmadı, olsaydı eğer youtube ilk kurulduğunda yıl 2005-2006 sanırım, o zaman başlardım bu işlere..

Yıl 2001 den bu yana İNGİLİZCE ile alakası olmayıp, yalan yanlış bilgi veren insanlara karşı bende bir HOŞNUTSUZLUK oluştu ve o yıldan bu yana bu konu ile ilgili bir çok girişimde bulundum, 2001 yılında İNGİLİZCE EĞİTİM SETİ hazırlayıp satan bir çok yayınevi ve kuruma telefonlar açtım hataları belgeledim lütfen düzeltin dedim, ayrıca DİL KARTI basıp piyasaya süren yayınevlerini de aradım, yanlış bilgiler sunduğunu ifade ettim ANCAK karşılık olarak ne aldım, TAMAM hocam ilgileneceğiz.

Ancak yayıevleri bununla ilgilenmedi, neden çünkü piyasadaki yayınları çekmek yenisini basmak ve tekrar dağıtmak yüzbinlerce liraya malolacaktı, bunu açıkça ifade ettiler ve piyasadan toplamadılar. Sonraki baskıda düzeltir yayımlarız dediler ancak sonraski baskılarda da bunlar düzeltilmedi. Bu sadece eğitim seti ve dil kartları içindi.

Hala o yayınevleri ile görüşürüm, baskıyı onaylayan İngilizce DAnışmanıyla da görüşüyorum, ancak ellerinden birşey gelmiyor çünkü yayıevi sahibinın umurunda değil.

Ayrıca piyasada satılan bir çok GRAMMAR, DAILY ENGLISH adı altındaki İngilizce kitaplarını da aldım inceledim ve yazarlarıyla birebir görüştüm, hocam şu sayfalarda hatalar var lütfen düzltin dedim, tamam hocam gözden kaçmış dendi ancak yine insanlar oralı olmadı.

Bu süreç yıllarca aynı şekilde geldi geçti, HİÇBİR zaman ben de kitap yazayım satayım mantığında olmadım çünkü ktao yazmak çok büyük bilgi birikimi ve uzmanlık gerektiriyor, o zamanlar sadece 10 yıllık falan tecrübe ile devam ediyordum.

Sonra 2005'li yıllarda Mİlli eğitim bakanlığına, Talim terbiye'ye, meb müsteşarına bir çok kez mail attım, hocam dil öğretiminde yanış yapıyoruz diye. Ancak onların da elinden birşey gelmediğini herşeyin tek kişinin elinde olduğunu öğrendim, bakan beye de zaten o zaman ulaşamadım.

Yani bu dil sevdası ve Türkiye macereası buraya bu KONUYU açmadan 18 yıl önce başladı. Aslında mezuniyetten hemen sonra da başlamıştı ama o zamanlar TECRÜBESİZ olmamız sebebiyle böyle girişimlerde bulunmadık.

Bir çok foruma yazılar yazdım, bir çok forumda paylaşılarda bulundum ancak Türkiye'deki dil eğitiminin aslında hiçkimsenin umurunda olmadığını gördükten sonra bir müddet geri çekildim, yıllar geçti ben yine arasıra bakan beye, müsteşar beye, talip terbiyeye mesajlar attım ancak sadece 1 defa geri dönüş oldu, o da 2008-10 lu yıllarda avrupa birliği projemiz içindi.

Dil sevdam hiç bitmedi, ve sanırım bitmeyecek de.

İnsanların dilini güzel öğretmek, öğrenmek beni vazgeçilmezim, hangi dili konuşuyorolursam olayım ona saygı duyuyor ve her kuralına uymaya ve kaliteli öğrenmeye çalışıyorum, kimseden icaset almak yerine kendimin ustası oluyorm ve doğru kaynaklardan öğrenip yanlışa kendimi kapatmaya çalışıyorum.

Dili kalitesiz öğrenmek, kalitesiz konuşmak istemiyorum, BU TAMAMEN benim tercihim, kim nasıl öğrenirse öğrensin ancak mutlaka bir yerde kaliteli eğitim diğerine üstünlük kuruyor.

Yıl 2015'te yeni program yeni müfredat adı altında MEB bir program yayımladı, zaten ondan sonra, hani derler ya KAYIŞLAR KOPTU, işte öyle oldu.

O saatten o dakikadan o tarihten bu yana, dil öğretimindeki bu eksiği, TABİİ Kİ sadece kendimce, ortadan kaldırmak için yine birçok girişimde bulundum, neredeyse her hafta BAKAN BEYE, Müsteşara, Talim Terbiyeye mesajlar attım, forumlarda yazdım, bloklarda paylaştım.

SANMAYINIZ Kİ, gelip burada durduk yere ahkam kesiyorum, buraya gelmeden 18 yıl önce başlayan, ancak o meşhur ferhat yıldız YOUTUBE kanalına rastladıktan sonra önü alınamayan SAVAŞIN SON EVRESİ BU..

Peki neden bu savaş, bu savaş bazı uyanıkların, Gerçekten İngilizce bilgisi olmayanların İnsanları kandırma ve nemalanma savaşı..

Bunlara madem RESMİ olarak dur diyemiyorum, bu sefer SOSYAL MEDYA'nın gücünü kullanarak dur diyeceğim.

Çoğu arkadaşım da zaten buna şahit olacak, bu savaş size karşı verilen bir savaş değil, DİL S-TARILARINA, dili bilmeyen ancak insanları kandıran, yalan yanlış yönlendirenlere karşı, yani aslında BU SADECE benim savaşım, kimseyle bir alıp veremediğim yok.

Ben TÜRKÇE'YE, İNGİLİZCE'YE diğer tüm dillere, kültürlerine saygı duyduğum ve böyle yetiştiğim için DİLLERİN BOZULMASINI istemiyorum.

Bu sadece benim düşüncem, siz farklı düşünebilir farklı algılayabilir, farklı değerlendirebilir burada SHOW yaptığımı söyleyebilir, hatta youtube kanalı açmayı, özel ders vermeyi istediğimi bile ifade edebilirsiniz.

AÇIKÇA SÖYLEYEYİM ve merakınızı giderim arkadaşlarım; YOUTUBE kanalı açmak, buradan özel ders kapmak gibi bir düşünceyle bu konuyu açmadım, ve sonunda da bahsettiklerim olmayacak.

Oxford İsmini kullanıyor olmam EĞİTİMİNİ aldığım İNGİLİZCE konusunda bir numara olması, dili belirleyisi olması, kaliteli yayınları olması, yanlış yönlendirme yapmaması ve dile verdiği önemden dolayı saygı duyduğum içindir. Aynı şeyi Cambridge için de söylüyorum.

Yani Oxford, Cambridge benim yoldaşım, önderim ve yol gösterenim DİL KONUSUNDA.

---

Sonraki eleştirilere geleyim lütfen;

Sayın Oxfırd diye mesaja başlayan arkadaşıma, MEB ve Türkiye'deki İNGİLİZCE EĞİTİMİ ile ilgili neler düşündüğümü, buraya konu açmadan 4 YIL önce MİLLİYET BLOG'da paylaştım, buradaki konu ile aynı..

Bu arada oradaki metni İngilizceye çevirin demişsiniz ya, "inanın İngilizce ile aram iyi değil", eğer kim olduğumla ilgili merakınız olursa lütfen çekinmeyin HİÇ ÇEKİNMEDEN paylaşırım sayfamı. Orada bütün bilgilerim CEP TELEFONUMA hatta çalıştığım yere kadar mevcut.

Yani ben zaten 18-25 yıldır bu savaşı veriyorum YENİ DEĞİL bu konular benim için.

Buradaki yazıları okurken LÜTFEN TARİHLERİNE DİKKAT EDİN, bir de burada açılan konunun tarihine bakın lütfen.

BUYRUN LINKI:
    blog.milliyet.com.tr
    Hüzün Adam / İş Yaşamı - Kariyer / Milliyet Blog
    http://blog.milliyet.com.tr/huzunadam

DEVLET ELİYLE YAPILAN İNGİLİZCE EĞİTİM ÖĞRETİM KATLİAMI..
    blog.milliyet.com.tr
    Devlet eliyle yapılan İngilizce eğitim öğretim katliamı.!/Dil Eğitimi/milliyet blog
    http://blog.milliyet.com.tr/devlet-eliyle-yapilan-ingilizce-egitim-ogretim-katliami-/Blog/?BlogNo=552895

2023 HEDEFİNE UYGUN DİYE TANITILAN İNGİLİZCE YENİ TASLAK PROGRAMI İÇLER ACISI BİR UCUBE..
    blog.milliyet.com.tr
    2023 hedefine uygun diye tanıtılan İngilizce yeni taslak program içler acısı bir ucube!/Dil Eğitimi/milliyet blog
    http://blog.milliyet.com.tr/2023-hedefine-uygun-diye-tanitilan-ingilizce-yeni-taslak-program-icler-acisi-bir-ucube-/Blog/?BlogNo=551616

TÜRKİYE'DE OKULLARDA OKUTULACAK İNGİLİZCE KİTAPLARI NASIL YAZILIYOR..
    blog.milliyet.com.tr
    Türkiye'de okullarda okutulacak İngilizce kitapları nasıl yazılıyor/Dil Eğitimi/milliyet blog
    http://blog.milliyet.com.tr/turkiye-de-okullarda-okutulacak-ingilizce-kitaplari-nasil-yaziliyor/Blog/?BlogNo=525690

TÜRKİYE'DEKİ İNGİLİZCE EĞİTİM ÖĞRETİM KOMEDİSİ..
    blog.milliyet.com.tr
    Türkiye'deki İngilizce Eğitim Öğretimi Komedisi ve Dil Eğitimi Rezaleti/Dil Eğitimi/milliyet blog
    http://blog.milliyet.com.tr/turkiye-deki-ingilizce-egitim-ogretimi-komedisi-ve-dil-egitimi-rezaleti/Blog/?BlogNo=525682

----

Diğer bir arkadaşım demiş ki daha ücrete gelmedik mi;
    Sayın hocam ben yeterince kazanıyorum zaten, Allah aşkına buraya gelip de özel ders öğrencisini bulunacağını nasıl düşünürsünüz.
    Koskoca onlarca Özel Ders sitesi varken, Facebook varken, Instagram varken gelip de burada özel ders aranır mı :)

Başka bir arkadaşım;
    İNGİLİZCE konusunda eğitimi nedir bilmiyorum ama; yine demiş ki, şunu yapın bunu yapın, film seyredin, kelime öğrenin falan filan..
    O arkadaşıma buradan şunu söylesem ve rica etsem; Acaba sen bu forumda İNGİLİZCE NASIL ÖĞRENİLİR VE ÖĞRETİLİR isimli bir konu açar mısın, ve lütfen bu konuyu da İNGİLİZCE BİLGİNLE TECRÜBENLE ENGİN GÖRÜŞLERİNLE KAYNAK VE VIDEO TAVSİYE VE İNCELEMELERİNLE bizlere yol göstersen de biz de seni takip etsek.Soru sorsak bizleri bilgilendirsen, youtube kanalı söylesek değerlendirsen eksiklerini fazlalarını, dil kalitesini söylesen, kaynaklara yönlendirsen, hatta dil eğitimi ile ilgili kaynakları araştırıp son çıkan makaleleri çevirip bizimle paylaşsan, yani o kanalı domine etsen çok seviniriz, engin bilgilerin emin ol bize yol gösterir.

Hasan bey vardı sanırım;
    Üstad yaşım 49, yani atar gider yaşı bayağı bir geçtim, hele klavye delikanlılığı artık yerini babalığa, akıl ve mantığa, çözüm üretmeye bıraktı, ona da yıllar oldu.

Şuan tek amacım var, insanların DİKKATİNİ yanlış yapılan dil eğitimine çekmek ve çözüm aramak. Ha ne kadar başarılı olurum belki olamam ama bu uğurda ÖLÜR MÜYÜM, ÖLÜRÜM.

Son olarak da şununla bitireyim şimdilik, evet bahsettiğim tüm konularda hala aynı düşünüyorum, bu dili biliyorum ve kendimce gerçekten bilgili ve iddialıyım ancak kimseye meydan okumuyorum, bizlerden daha fazla bilgili ve dil kalitesi saygı duyulacak seviyede olan abilerim kardeşlerim de vardır bunu da kabul ediyorum, ancak eğer buraya bu konuyu açacak kadar cesaretli ve arkasında duracak kadar azimliysem bu size cevap vermek falan filan için değil, bu benim DİL'in düzgün öğretilmesiyle olan savaşımdır. Yani kimseyi hedef almıyorum.

Dili yanlış kullanana bugüne kadar ses çıkarmadım ancak ferhat yıldız benim için bir devrin kapanıp bir devrin açılması olayıdır.

Artık sessiz kalmaktansa sesimi biraz daha fazla yükseltme daha fazla insana ulaşma daha fazla insanı bilgilendirme aydınlatma ve yanlışları ortadan kaldırmak için daha fazla çaba sarfetme zamanı.

ben bilgiyi sunarım, onu test etmek onaylamak kullanıp kullanmamak kim isterse ona bağlı.

Burada paylaşacağım kaynaklarla ilgili yanlışım olursa lütfen yazın düzelteyim.

İncelediğim Youtube İngilizce kanallarıyla ilgili fikirlerimde hata yapıyorsam ve eğer siz dil konusunda benden daha yetkin ve yeterliyseniz ésiz analiz edin paylaşın, doğruysa ben alkışalayaım ve bundan sonra sizi takip edeyim.

Ancak lütfen bana şunu demeyin, hocam onlar da emek vermiş yapma, adamlar hakkında yanlış yazma. Bunu nolur söylemeyin, çünkü savaş o adama değil, dili kim yanlış kullanırsa ona.

O arkadaş da biraz daha bilgilendin araştırsın doğruyu sunsun biz de burada onu yere göğe sığdıramayalım güzel paylaşımları için.

--
    Buradan bir de açık çek vereyim her kim kullanmak isterse,

EĞER 1 sene içerisinde dil öğrenmek isteyen olursa, 1 sene içinde onu dili kaliteli kullanır hale getirmezsem, noter huzurunda o arkadaşa tazminat ödeyeceğime dair senet vereceğim.

Dili tam anlamıyla öğrenemez diye arkadaşlarıma şu konuda katılıyorum, 1 sene bana dili düzgün ve belirli düzeyde kullanmak içindir. Zorlanmadan ve akıcı olarak kaliteli şekilde.

Ama uzmanlaşmak isteyen arkadaşım 2-3 sene versin bana, ve İngilizce'de tarih yazsın.

Sözüm senettir, burası da delildir, noter huzurunda da imzalı senet/sözleşme yapacağım söz verdiğim şeyi gerçekleştiremezsem tazminat ne ise ödemeye..

Herkese saygılarımı hürmetlerimi sunuyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 13 Şubat 2019; 20:25:33 >

• Oxford English kullanıcısına yanıt
    Hadi yine iyisin ünlü oldun. Youtube kanalına ilk destek benden. 1 haftada 500 fake,100 reel abone.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emekli Komutan

Hadi yine iyisin ünlü oldun. Youtube kanalına ilk destek benden. 1 haftada 500 fake,100 reel abone.
    :)

Ne büyük adamsın sen yahu :)

Bahşettiğin herşey için sonsuz derecede minnettarım sana :)

Mesajı keşke bir okusaydında öyle yazsaydın be Mobil uzman..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 13 Şubat 2019; 20:27:30 >
  • Elinize, yüreğinize sağlık hocam.

Çalışma sistemini anlatmışsınız onu biz kendimize göre mi uygulayacağız yoksa program verecek misiniz?

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emekli Komutan

Sayın Oxford,
    Öncelikle söyliyeyim bahsettiğiniz youtubedeki kanalları hiç açmadım,duymadım. Youtube çok nadir kullanırım zaten.

Yazılarını okudum.
    Tahmin ediyorum,siz burada belirki bir güven sağladıktan sonra youtube'de yada başka bir ortamda ingilizce dersi verdiğinizi,ingilizce öğrettiğinizi yazacaksınız. Yani sizin buradaki temel gayretiniz,para kazanmayı düşündüğünüz bir ortama insan kaynağı,müşteri sağlamak. Bu muhabbetin oraya varacağını az çok tahmin etmek zor değil. Herkes kötü,ben iyiyim. Daha sonra gelin size bu yöntemle ingilizce öğreteyim. Nerede?
    - Evinizde,evimde,yada youtubeye video atarım...

Türkiye'de ingilizce eğitim ve öğretim yöntemleri MEB bünyesinde de yıllardır tartışılıyor. Ben lisede ve üniversitede ingilizce öğrenirken psikoloji,sosyoloji,ekonomi dersleri ingilizce yapılmaya çalışılırdı. Türkçe konuşmak yasaktı. İngilizce gelişecek diye o dersin vermek istediği verilemiyordu. O dersilerin öğreticisi de iyi ingiizce bilmiyordu zaten.
    Bence hataydı ve sanîrım bu hatadan dönüldü. Bir yere kadar ingilizce öğrenimi türkçe ingilizce karışık gitmelidir.
    Konu hakkında 50 sayfa yazı yazabilirim.

Uzatmadan sonunda diyeceklerimi yazayım. Bana göre ingilizce öğrenmenin temeli kelime öğrenmektir. Telafux ile çok vakit kaybetmeyin,(foruma diyorum),öğrenebildiginoz kadar kelime öğrenin. Okuduğunuzu anlayın,konuşmayı sonra halledersiniz. Aynı anda konuşmayı da telafuzu da iyi öğrenecegim derseniz zaman kaybebersiniz,sıkılırsınız,bîkarsınız,umutsuzluk olur.

Bol bol kelime öğrenin kardeşim,türkçe alt yazılı ingilizce filmler izleyiniz bol bol. Bu film izleme olayı çok önemli,türkçe akt yazılı ingilizce film.
    Zamanla türkçe alt yazılıyı bırakın,ingilizce filmler izleyin.
    Ingilizce şarkılar dinleyin. Bir zaman sonra ingilizce içinize işleyecek,refkeks olarak ingilizce konuşacaksınız farkında olmadan.
    Kelime bilginiz iyice arttıktan sonra ingilizce güncel haber sitelerini ve yazılı basını okuyun. Okurken zaten bahsedilen haber hakkında ön bilginiz oldugu için zorlanmadan anlarsınız ve ingilizce öğreneceğinize inancınız artar.
    İngilizce öğrenmenin önündeki en büyük engel bir zaman sonra motivasyonu kaybedip umutsuzluga kapılmaktır. Ben iyi öğrenemem düşüncesidir. Asla bir ingiliz kadar ingilizce konuşmayı hedeflemeyin. Oxford beyin anlatımıyla hedef bu. Bu hedef ise umutsuzluğa sürükler. Kelime bilginiz iyi olursa ne konuşulursa konuşulsun,ne yazarsa yazsın anlarsınız. Tabi gramer bilgilerini de öğrendiyseniz. İnanın telaffuz zamanla düzelecek.
    Ha,siz zamanınız bolsa,aynı anda hem telafuza hem kelime ogrenmeye çalışın. İşte ikisi birden zaman yetmedigi için,motivasyonu azalttığı için neyi geri plana atabiliriz diye hep düşünülmüştür. Kimisi önce telafuz der,kimisi kelime öğren sonra telafuz çalış der.

Oxford English hesabından da anlaşılacağı üzere,neden hesabının ismine Oxford English koydun sorusunun cevabı: Projem var,burada çevre edinip ders verip para kazanacağımdır. Yoksa bu kullanıcı adını seçmezdiniz beyefendi. Önce rakipleri kötülersin,bir de beni deneyin mesajını verip müşteri toplarsın. Bu ışler böyledir.
    Bu projeni eleştirmiyorum,saygı duyuyorum ama bunu inkar edersen saygı duymam.

Sizin salladığınıza inanıyorum. Bunun aksini ispat etmek için konunun ilk mesajındaki yazınızı sadece ingilizce olarak buraya yazabilirmisiniz. Görelim bakalım ingilizceniz nasıl.
    Hep eleştirdiniz,ben en iyisini biliyorum dediniz. Lütfen ingilizcenizi ilk mesajı ingilizce yazarak kanıtlayabilirmisiniz. Sizinniçin çok kolay olacağına inanıyorum. Yapamazsanız sallayan birisinizdir.
    Hocam tamamen katılıyorum. İngilizce pek bilmeyen biriyim ama daha yazdıklarınıza benzer şeyler yazacaktım. Herkesi öyle bir eleştiriyor ki sanki ne öğrenecekler. Youtube da iyi veya kötü adamlar emek vermiş video çekip atmış. En azından uğraşmışlar isteyen izler istemeyen izlemez. Zaten izlerken bir şeyler öğreniyor mu öğrenmiyor mu farkeder insan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lepton355 -- 13 Şubat 2019; 21:26:27 >

• Lepton355

Yani o kadar yazıdan bunu mu anladın :)

Pirim yapıyor anladın ha.. :)

Allah iyiliğini versin

Tebrik ediyorum seni.

Keşke son yazıyı da okusaydın..

Ne diyeyim, kapasite meselesi be Lepton255..

Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 13 Şubat 2019; 21:31:48 >
    Hocam ben verdiğiniz açık çeki kullanmak istiyorum. İngilizcem sıfır. Hafta içi günde 2-3 saat çalışabilirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliatabak_

Hocam ben verdiğiniz açık çeki kullanmak istiyorum. İngilizcem sıfır. Hafta içi günde 2-3 saat çalışabilirim.
    Ok Ali Bey,

Zaten size hafya sonu Özel Mesajla dönüş yapacağım inşallah.

Görüşmek üzere..
  • Lepton335
    Yani yukarıda bazılarına biraz sert cevap vermişsiniz ve kendinizi tam açıklayamamışsınız diye düşünüyorum. Çünkü foruma 31 Ocakta üye olmuşsunuz nickiniz Oxford English. Şimdi siz olsaydınız ne düşünürdünüz. Belki burada Oxford, Cambridge yayınlarına güzelleme yapıp yarın öbürsü gün sıcak fırsatlarda konu açıp kampanyalı satış diyeceksin. Link atıp satış yaptığınız mağazayı atarsınız. Örnek olsun diye verdim. Yoksa sizin yaptığınızı söylemiyorum. Yani bu soru işaretlerini gidermeniz gerekir diye düşünüyorum. İnşallah böyle bir şey değildir. Sizden bir çok şey öğreniriz. Belki de sizin sayenizde düzgün ingilizce öğreniriz. Saygılarımla.

Lepton Kardeşim,

Kendimi 8. sayfadaki mesajımla sanırım tam anlamıyla anlattığımı düşünüyorum.

Artık bu KONUYU neden açtığımı açık ve net olarak biliyorsun.

Hedefim hiç kimse değil sadece insanları İngilizce biliyorum diye kandıranlar, yalan yanlış bilgiler verenler.

Yalnızca doğru bilgi ile İngilizce öğrenmenize bir gram dahi katkım olsa bu bana yeter. Bir kar tanesi olarak geldim, ÇIĞ olacağız inşallah.

Ayrıca Oxford ve Cambridge yayınları YETKİLİ satıcılar harici satılmaz, ancak kendi orijinal sitelerinde belirtilen YETKİLİ TEMSİLCİLERİNDEN yeda seçkin kitapevlerinden SİPARİŞ üzerine alırsın belirli yayınları.

Yani benim gibi bir gariban onların kitaplarını satamaz, yetkim de yok üstelik.

Bu kitaplar İngilizce öğretiminde 1 numaralı ve en seçkin kaynakları üreten İngiliz üniversiteleri yayınları, o yüzden hatasız ve eşsizler, yani eğer İngilizce çalışacaksanız bunlar en iyisi diye bunlardan bahsediyorum.

Yoksa piyada okadar çok kitap var ki, istediğinizi alın, ancak hangisinin çöp bilgiler içerdiğini biliyor musunuz.

Kapları kaliteli ancak işleri boş, reklamı çok yapılır en çok satan denir ama bilgi kalitesi en alt düzey olan onlarca İngilizce ile ilgili kitap var.

Onlardan da bir iki örnek yayımlayacağım ki gözlerinizle görün. Resimlerini de ekleyeceğim üstelik.

Ayrıca Oxford ve Cambridge buralara kadar gelip müşteri toplamaz, Böyle prestijli yayınlar "bahsettiğin bu gibi" ucuz ayak oyunları ile satılmaz, kimse böyle birşeye ne cesaret edebilir nede bu yayınevleri bu kadar alçalabilir.

Bunlar İNGİLİZCE konusunda zaten Dünyanın 1 numaralı ve en prestijli Universite yayınları :)

Yani böyle ufak ayak oyunları yapmazlar. İhtiyaçları da yok zaten.

KAFANIZDA, Konuyu açmamdaki soru işaretlerini de giderdikten sonra, sanırım artık daha mantıklı karar verebilirsin.

Yapmak istediğim tek şey İNGİLİZCE ile ilgili EN KALİTELİ ve Hata içermeyen, doğru bilgi sunan, sizi yarı yolda bırakmayacak, İngilizceyi sıfır hata ile çalışmanızı, öğrenmenizi sağlayacak, Anasınfından tutun da MESLEKİ ingilizceye kadar olan tüm yayınları gerekli olduğu yerlerde paylaşmak.

Bari bundan sonraki İngilizce çalışmalarınızda bu kaliteli yayınları kullanın ve kulaktan duyma kirli bilgi ve kalitesiz dökünmanlarla yolunuza devam etmeyin.

Bu yayınlarla çalıştığınızda İngilizce bilginiz daha sağlam olur, karşıdaki insan sizi yanıltamaz, onun İngilizce konusundaki üfürmelerini doğru bilgiyle hemen çürütebilir ve kime güvenip güvenmeyeceğinizi çok iyi anlarsınız.

Sanırım Pazar gününü tüm gün bu konuya ayırıp bilgilendirmeler yapacağım, elimden geldiğince.

Paylaştığım yayınları, yada verdiğim bilgileri LÜTFEN İngilizce'sine güvendiğiniz yada çok iyi bildiğini düşündüğünüz insanlarla paylaşın sorun danışın, google amcaya yazın, kitaplar ve bilgiler hakkında araştırma yapın, yani teyid ve test edin bakın ve görün ki sizlere gerçekten SIFIR HATALI temiz bilgi sunduğuma şahit olun.

Hatta Online olarak Türkiye'deki tüm üniversitelerin yabancı dilller İngilizce bölümü başkanlarına ve hatta Oxford ve Cambridge Universitesi bilgi alma hattına yazıp verdiğim yada vereceğim bilgilerin doğruluğunu teyid edin.

Konular hakkında sunacağım çoğu bilgiyi alternatifleri ile beraber de sunacağım.

Kitap isimleri ve sayfaları ile ispatlı olarak.

Sanırım şuan daha açıklayıcı olmuştur.

Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 14 Şubat 2019; 22:24:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Oxford English

Lepton335
    Yani yukarıda bazılarına biraz sert cevap vermişsiniz ve kendinizi tam açıklayamamışsınız diye düşünüyorum. Çünkü foruma 31 Ocakta üye olmuşsunuz nickiniz Oxford English. Şimdi siz olsaydınız ne düşünürdünüz. Belki burada Oxford, Cambridge yayınlarına güzelleme yapıp yarın öbürsü gün sıcak fırsatlarda konu açıp kampanyalı satış diyeceksin. Link atıp satış yaptığınız mağazayı atarsınız. Örnek olsun diye verdim. Yoksa sizin yaptığınızı söylemiyorum. Yani bu soru işaretlerini gidermeniz gerekir diye düşünüyorum. İnşallah böyle bir şey değildir. Sizden bir çok şey öğreniriz. Belki de sizin sayenizde düzgün ingilizce öğreniriz. Saygılarımla.

Lepton Kardeşim,

Kendimi 8. sayfadaki mesajımla sanırım tam anlamıyla anlattığımı düşünüyorum.

Artık bu KONUYU neden açtığımı açık ve net olarak biliyorsun.

Hedefim hiç kimse değil sadece insanları İngilizce biliyorum diye kandıranlar, yalan yanlış bilgiler verenler.

Yalnızca doğru bilgi ile İngilizce öğrenmenize bir gram dahi katkım olsa bu bana yeter. Bir kar tanesi olarak geldim, ÇIĞ olacağız inşallah.

Ayrıca Oxford ve Cambridge yayınları YETKİLİ satıcılar harici satılmaz, ancak kendi orijinal sitelerinde belirtilen YETKİLİ TEMSİLCİLERİNDEN yeda seçkin kitapevlerinden SİPARİŞ üzerine alırsın belirli yayınları.

Yani benim gibi bir gariban onların kitaplarını satamaz, yetkim de yok üstelik.

Bu kitaplar İngilizce öğretiminde 1 numaralı ve en seçkin kaynakları üreten İngiliz üniversiteleri yayınları, o yüzden hatasız ve eşsizler, yani eğer İngilizce çalışacaksanız bunlar en iyisi diye bunlardan bahsediyorum.

Yoksa piyada okadar çok kitap var ki, istediğinizi alın, ancak hangisinin çöp bilgiler içerdiğini biliyor musunuz.

Kapları kaliteli ancak işleri boş, reklamı çok yapılır en çok satan denir ama bilgi kalitesi en alt düzey olan onlarca İngilizce ile ilgili kitap var.

Onlardan da bir iki örnek yayımlayacağım ki gözlerinizle görün. Resimlerini de ekleyeceğim üstelik.

Ayrıca Oxford ve Cambridge buralara kadar gelip müşteri toplamaz, Böyle prestijli yayınlar "bahsettiğin bu gibi" ucuz ayak oyunları ile satılmaz, kimse böyle birşeye ne cesaret edebilir nede bu yayınevleri bu kadar alçalabilir.

Bunlar İNGİLİZCE konusunda zaten Dünyanın 1 numaralı ve en prestijli Universite yayınları :)

Yani böyle ufak ayak oyunları yapmazlar. İhtiyaçları da yok zaten.

KAFANIZDA, Konuyu açmamdaki soru işaretlerini de giderdikten sonra, sanırım artık daha mantıklı karar verebilirsin.

Yapmak istediğim tek şey İNGİLİZCE ile ilgili EN KALİTELİ ve Hata içermeyen, doğru bilgi sunan, sizi yarı yolda bırakmayacak, İngilizceyi sıfır hata ile çalışmanızı, öğrenmenizi sağlayacak, Anasınfından tutun da MESLEKİ ingilizceye kadar olan tüm yayınları gerekli olduğu yerlerde paylaşmak.

Bari bundan sonraki İngilizce çalışmalarınızda bu kaliteli yayınları kullanın ve kulaktan duyma kirli bilgi ve kalitesiz dökünmanlarla yolunuza devam etmeyin.

Bu yayınlarla çalıştığınızda İngilizce bilginiz daha sağlam olur, karşıdaki insan sizi yanıltamaz, onun İngilizce konusundaki üfürmelerini doğru bilgiyle hemen çürütebilir ve kime güvenip güvenmeyeceğinizi çok iyi anlarsınız.

Sanırım Pazar gününü tüm gün bu konuya ayırıp bilgilendirmeler yapacağım, elimden geldiğince.

Paylaştığım yayınları, yada verdiğim bilgileri LÜTFEN İngilizce'sine güvendiğiniz yada çok iyi bildiğini düşündüğünüz insanlarla paylaşın sorun danışın, google amcaya yazın, kitaplar ve bilgiler hakkında araştırma yapın, yani teyid ve test edin bakın ve görün ki sizlere gerçekten SIFIR HATALI temiz bilgi sunduğuma şahit olun.

Hatta Online olarak Türkiye'deki tüm üniversitelerin yabancı dilller İngilizce bölümü başkanlarına ve hatta Oxford ve Cambridge Universitesi bilgi alma hattına yazıp verdiğim yada vereceğim bilgilerin doğruluğunu teyid edin.

Konular hakkında sunacağım çoğu bilgiyi alternatifleri ile beraber de sunacağım.

Kitap isimleri ve sayfaları ile ispatlı olarak.

Sanırım şuan daha açıklayıcı olmuştur.

Saygılarımla..
    Hocam o zaman konuyu takip ediyorum. İnşallah yararlı bilgiler paylaşırsınız biz de yararlanırız. Sonra size dua ederiz :)

• Lepton335

İkna edebildim mi seni, konunun ne amaç için açıldığına ve sizlerin yararına olabileceğine,

Tatmin oldun mu verdiğim bilgilerden yaptığım açıklamalardan, KARŞI görüşü savunan bir kardeşim olarak :)

Hürmetler..
  • quote:

Ok Ali Bey,

Görüşmek üzere..

Alıntıları Göster
    Hocam o özel mesajı ben de alabilir miyim? Yol-yordam açısından

• quote:

Ok Ali Bey,

Görüşmek üzere..

Alıntıları Göster
    Merhaba hocam, ben de açık çeke talibim :) Hatta geçen gün size yazmıştım yeni öğrenmeye başlıcam ama British aksanından biraz çekiniyorum anlayamamaktan ve anlaşılamamaktan. Dizi ve filmlerde sürekli Amerikan aksanına maruz kaldığım için kulağım o tarafa daha çok aşina. Güzel bilgileriniz için şimdiden teşekkürler. İyi geceler :)

• quote:

Lepton335

İkna edebildim mi seni, konunun ne amaç için açıldığına ve sizlerin yararına olabileceğine,

Tatmin oldun mu verdiğim bilgilerden yaptığım açıklamalardan, KARŞI görüşü savunan bir kardeşim olarak :)

Hürmetler..
    Tam değil ama ikna oldum sayılır konuyu takip ediyorum. Hatta karar verdim ingilizce öğrenmeye başlıyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lepton355 -- 16 Şubat 2019; 2:16:31 >
  • Özel mesajı bende alabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9C3390505

Hocam özür dilerim çok uykum vardı asıl demek istediğimi yazıya aktaramamış, saçmalamışım o zaman. Size bir forum takipçisi olarak sormak istediğim soru bunca kalitesiz kaynak varken piyasada, A2-B1 seviyesinde birisi ne gibi bir yol izlemeli? Grammer, reading, listening hepsi dahil buna. Üniversiteye geçince hazırlık okuyacağım ama 1 senede olacak iş değil o yüzden şimdiden başlamak istiyorum. Bu doğrultuda kaynak önerilerinizi yaparsanız çok sevinirim.

Alıntıları Göster
    Hocam?

Bu açık çeke ben de talip olabilir miyim?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Açık çeki ben de kullanabilir miyim hocam ?

• Açık çeke bende talibim inşallah sonu ferhat hoca gibi trol değildir :)
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.