< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Su yorumu atabilmek icin son 1 yilda makarna yenmis olmali
|
Burada daha mutluyum. 4 yıldır bu ülkedeyim.
|
Kırmızı etin kilosunu 4 pound olarak yazmışsınız. Ben 2 ay oxford da kaldım. Tesco hariç kasaplarda etin kilosu 30-40 pound idi. Ayrıca ev fiyatları da harabeden hallice evler 300-400 bin pound dan başlıyordu. İngiliz insanı da kültürü de bize göre çok farklı. Orada yaşarken bir tas çorbaya hasret kalıyorsunuz. Tek yemek anlayışları dondurulmuş pastry alıp onu mikrodalgada ısıtıp yemek. Bizde insanlar çalışırken para biriktirir ev-araba çocukları için iyi gelecek hayali kurarken onlar sadece o haftasonu nasıl eğleniriz hangi pub a gideriz veya yazın nasıl daha iyi tatil yaparız hayali kuruyorlar. 18 yaşına gelen çocuklarınına da çoğu aile maddi destek sağlamaları için çalışmaya yönlendiriyor. Bizdeki gibi genç-çocugu el üzerinde tutmak diye bir şey yok.
Burada bunları okuyanlar hep genç veya henüz bir işi düzgün yapacak seviyeye gelmeden yurtdışına kapak atıp lüks hayat hayali kuranlar. 100 tane ingilizi çevirin 10 tanesinin elinde iphone 6 dan yüksek model göremezsiniz. Bu insanlar elindeki paranın değerini çok iyi bilirler. Hatta bu anlayış devletten geldiği için her yerde görürsünüz. Umumi tuvaletlerdeki lavabolardan kaynar su akar (sebebi bence su israfını önlemek elini uzun süre suyun altında bekletemezsin). Son olarakta 7 den 70 e bu insanlar mcdonalds ı doldururen diğer birçok kafe-restoran çok boş. 3-5 pounda sağlıksız olmasına rağmen fastfood ile besleniyorlar veya tesco-sainsburry-pret gibi yerlerden soğuk sandeviç yiyor çoğu insan gidipte 15-20 pounda bir restorana oturup yemek yemeği tercih etmiyor. Bunları Türkiye deki yakıt-araba aşırı yüksek vergilere bahane bulmak için yazmadım. Sadece insanların hayatı yurtdışında çocuk oyuncağı gibi görüp ülkeye veryansın ederken kendi beceriksizlik-kabiliyetsizlik veya kendini eğitemeyip üniversitede 4 sene bomboş gezip sonra işsiz kaldım demesi çok saçma. Bütün bunları yapın ondan sonra zaten ülkeyi haritadan siz seçersiniz. |
Mahkeme tercümanlığı yapıyorum ek iş olarak. Bizim Türklerde vergi kaçırmaktan sürekli yargılanıyorlar. Göçmen sayısı fazla.
|
Oğlum eti meti geçtim ben bu telefon faturası olayına çok fena tav oldum..
Düşünsene 56 TL veriyorsun artık kaç yıl kalacağının sözünü veriyorsun bilmiyorum. Adam sana Iphone X veriyor,sınırsı konuşma ve mesajlaşma veriyor.Üstüne 42GB paket veriyor,spotify premium üyelik veriyor.. Yetmiyor roaming veriyor. Vay anasını avradını sileyim ben böyle işin. Ulan 1000dk konuşma 1000sms 10gb internete 50TL veriyorum. Yetmiyor ayda 1 defa Bulgara memlekete gitsem hat değişmemek için hattım açık kalsın diye de günlük 15TL veriyorum aynı paketi orada kullanabileyim diye. Adam benim verdiğim birimden 6 birim daha fazla veriyor içeriğine bak. Kardeş yok mu orada amele işi?Mobilya kurulum,nakliyat,madencilik,çöpçülük filan? Yemin ediyorum burada temiz iş yapıp 2000-3000 kazanacağız diye sinir stress sahibi olup ömrümüzden ömür yiyip bi nane yiyememektense gideyim orada iş saatlerinde sürüneyim iş saati harici insan gibi yaşayayım. |
Almanya da Türkiye devleti bize şöyle boyle yapıyor dedin mi kralsin. Adamlar nerde Türkiye yi kötüleyen varsa direk onları alıyor.
|
Kaç litre Mazot alabiliyorsun?
Edit: Cevabı yazmış arkadaş, yinede ben tercüme edeyim. Adam 3 Bin lira maaş alıyor ve mazot 1,20 lira |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi break the cycle -- 6 Nisan 2018; 13:25:35 > |
|
|
|
|