Şimdi Ara

İngiltere'de Uygun Dil Okulları ve Çalışmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar elektrik-elektronik mühendisliği bölümünden bu sene mezun oldum. Dil akıcılığımı ilerletmek amacıyla İngiltere de dil okuluna gitmek istiyorum en az 6 ay süreli bir kursa gitme gibi bir plan var kafamda ama benim için maddi kısım çok önemli orada birşekilde çalışmak masraflarımı ileriki aşamalarda bu şekilde gidermek istiyorum. Eğer Master yapma imkanı bulursam da dil Okulu'ndan sonra üniversitelerin Master programlarına başvuracağım. Giden arkadaşlardan tecrübelerini aktarmalarını çok isterim ve benim gibi gitme planı olan arkadaşlarla da bu konu altında tanımak tanışmak kaynaşmak istiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,

Öncelikle öğrencilerin UK de çalışma izinleri olmuyor. Önce 20 saatlik izin 10'a sonrada tamamen kaldırıldı. Tabi bu uzun dönem öğrenci vizesi alanlar için geçerli (Tier 4) Her gün yeni bir uygulama geliyor. Tavsiyem bir yurtdışı eğitim acentasına gidip çalışma durumunu konuş belki yeni bir kanun gelmiştir. Yeni bir kanun gelmediğini kabul edersek illegal çalışmak zorundasın. Kebapçı, restaurant veya marketlerde (bizim pazarlarımız) çalışabilirsin. Asgari ücret saati £6'dır ama Türkler £3-£4 verirler genelde. Ben iki sene marketde çalışarak dil okula gitmiştim. Geçinmek için (Londra için söylüyorum) minumum haftada £130 felan kazanman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarman

Merhaba,

Öncelikle öğrencilerin UK de çalışma izinleri olmuyor. Önce 20 saatlik izin 10'a sonrada tamamen kaldırıldı. Tabi bu uzun dönem öğrenci vizesi alanlar için geçerli (Tier 4) Her gün yeni bir uygulama geliyor. Tavsiyem bir yurtdışı eğitim acentasına gidip çalışma durumunu konuş belki yeni bir kanun gelmiştir. Yeni bir kanun gelmediğini kabul edersek illegal çalışmak zorundasın. Kebapçı, restaurant veya marketlerde (bizim pazarlarımız) çalışabilirsin. Asgari ücret saati £6'dır ama Türkler £3-£4 verirler genelde. Ben iki sene marketde çalışarak dil okula gitmiştim. Geçinmek için (Londra için söylüyorum) minumum haftada £130 felan kazanman lazım.

Mesajıma kayıtsız kalmayıp cevap yazdığın için çok teşekkür ederim. Gelecek hafta eğitim acentalarına gidip çalışma konusunda son gelişmeleri öğreneceğim. Edineceğim bilgileri burada paylaşırım. Biran önce ilk aşamada gerekecek parayı biriktirip gitmek istiyorum. Barınma olarak en uygun öneriniz ne olur acaba? The English Studio 'nun fiyatları uygun görünüyor bu dil okulu hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

• londra da insanlar oda kiralıyor. bir evin bütün odalarında farklı milletten insanlar yaşayabiliyor. oda kiraları single (tekli konaklama) zone'nuna göre haftalık £75 dan başlar. çok gelirse paylaşımlı odalara da bakabilirsin. adam başı £60 dan başlar, tüm faturalar dahildir. oda fiyatları ve geri kalan herşey içinwww.gumtree.com adresine bakabilirsin. zilyon tane okul var. hepsinin fiyatlarına bak. ucuz okulların aşağı yukarı kalitesi aynı oluyor.
  • illegal iş bulma konusunda new yorkda da şansın çok. neden orayı düşünmüyorsun?
  • Edindiğiniz bilgileri ayrıntısıyla paylaşırmınız. Ben de belli bir seviyeye geldikten sonra ingiltereye gitmek istyorum. Kurs ücretler, konaklama ve çalışma imkanları vb...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mow_

illegal iş bulma konusunda new yorkda da şansın çok. neden orayı düşünmüyorsun?

New York maddi açıdan çok daha zor gibi geliyor bu yüzden hiç düşünmedim ama tabii çok ayrıntılı bir bilgim yok. Bir de Londra'da tanıdıklarım var çok zor durumda kalırsam onların desteğini alabileceğimi düşünüyorum. Açıkcası ilk kez yurt dışına çıkacağım bambaşka yer ve kültürler bunun yanında çok iyi olmayan bir dil ister istemez insan ürküyor. New York hakkında sizden bilgi alabilirmiyim dil okulları Londra'dan daha pahalı sanırım?

• quote:

Orijinalden alıntı: rok54

Edindiğiniz bilgileri ayrıntısıyla paylaşırmınız. Ben de belli bir seviyeye geldikten sonra ingiltereye gitmek istyorum. Kurs ücretler, konaklama ve çalışma imkanları vb...

Hiç merak etmeyin acente ile görüştüğümde bilgileri burada paylaşırım. Sizden de edindiğiniz bilgileri paylaşmanızı rica edeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: FreddieMercury

quote:

Orijinalden alıntı: mow_

illegal iş bulma konusunda new yorkda da şansın çok. neden orayı düşünmüyorsun?

New York maddi açıdan çok daha zor gibi geliyor bu yüzden hiç düşünmedim ama tabii çok ayrıntılı bir bilgim yok. Bir de Londra'da tanıdıklarım var çok zor durumda kalırsam onların desteğini alabileceğimi düşünüyorum. Açıkcası ilk kez yurt dışına çıkacağım bambaşka yer ve kültürler bunun yanında çok iyi olmayan bir dil ister istemez insan ürküyor. New York hakkında sizden bilgi alabilirmiyim dil okulları Londra'dan daha pahalı sanırım?

daha pahalı okullar da var daha ucuz okullar da. mesela benim gideceğim okul 3 aylık 1600 dolar.hayat masrafları pahalı ama londrada da oldukça pahalıdır. ama bi tanıdık olması büyük avantaj.

• londra daha pahalı ama UK vizesi almak USA göre daha kolay. 3 aylık yaz dönemi kurslarına gidebilirsiniz ucuz yollu. 700-800 pound felan. konaklamayada paylaşmalı bir oda da 60 pound verirsiniz. haftalık ulaşım gideri oystercard 20 pound felan verirsiniz. yeme içme kısmı size kalmış tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarman

londra daha pahalı ama UK vizesi almak USA göre daha kolay. 3 aylık yaz dönemi kurslarına gidebilirsiniz ucuz yollu. 700-800 pound felan. konaklamayada paylaşmalı bir oda da 60 pound verirsiniz. haftalık ulaşım gideri oystercard 20 pound felan verirsiniz. yeme içme kısmı size kalmış tabi.

evet şu sıralar daha da iyi anladım ki vize önemli bir etken. stres topuna döndüm.herşeyi yaptım ama yine de vermeme ihtimalleri hala yok değil.
  • Selamlar konuyu hortlatıyorum ancak..

İç mimarlık mezunuyum 24 yaşındayım. Abim ingilterede yaşamakta 37 senedir. Artık ingilizceyi tokatlar hale gelmiş haliyle. Yanına gidip uygun bir işte çalışmak istiyorum ancak dilim şuan için yetersiz. Kalacak yer sorun değil. Para biriktirmek istiyorum malum 4.5gbp. Çalışarak ve çalışırken dil öğrenebileceğim, dil gerektirmeyen işler neler olabilir ? Hiç konuşamıyorum değil elbette orta düzeyde. Telaffuz ve listening'de iyiyimdir. 5-6 ay en azından dil "fena değil" seviyesine gelene kadar garsonluk, kasiyerlik vs yapsam daha sonradan mesleğime yönelebilir miyim oralarda ? Tavsiyelere ve tecrübe edenleri zevkle dinlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spawn2 -- 13 Mart 2017; 0:46:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.