Şimdi Ara

İngiltere'ye Dair Bir Gün

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ingiltere'de geçirdiğim ve dikkat edilmesi gereken noktaları anlatıgım bir yazıyı sizlerle paylaşıcagım umarım yardımcı olmuş olurum.

İngiltere Gezisi

Arkadaşlar Türkiye’den İngiltere’ye gidiyorken öncelikle çözümü kolay olan ama unutmamanız gereken bir durumu hatırlatayım. Yanınıza kesinlikle bir priz dönüştürücü (adaptor) alın çünkü oranın sistemi ile diğer ülkelerinki farklı bu üküçük dönüştürücüyü her yerde bulabilirsiniz İngiltere’de ama benim tavsiyem bir 1 pound cudan alın çünkü diger şu hediyelik eşya satan dükkanlar her ürünü olduğu gibi bunu (overpriced) yani ederinden oldukça pahalıya satıyorlar. İngiltere’ye eğer Londra’ya inecek iseniz ulaşım olarak en rahat ve şehir merkezi diyebileceğimiz görülecek mekanların olduğu merkeze yakın olan hava alanı Heathrow dur. Bu havaalanına indiğinizde Metro ile orada Tube diye ifade edilir bir çok yere rahatlıkla gidebilirsiniz. Heathrow a çalışan hattın (line) adı Piccadily line dır. Eğer kısa bir tur atıyım diyorsanız Piccadily durağında tube dan inip şehir bir çok görülmeye değer yerini görebilirsiniz yürüme mesafesindedir çünkü. Ben size burada Google map i kullanmamanızı tavsiye ederim çünkü dediğim gibi bir çok yere oldukça yakın bir iki kişiye sorarsanız seve seve tarif eder ve buralarda hatta Londrada çok fazla ara yol var ve bazen Google map sizi saptırabiliyor. Gelelim diğer havaalanlarına Stansted ve Gatwick ise şehir merkezine oldukça uzakta olan havaalanlarıdır ama bu sizi Heathrow’a mecbur etmesin çünkü 15- 30 dakikaya bir otobus bulunabilir ve fiyatlar da oldukça makuldur. Özellikle Gatwick e varmak 1.5 saatinizi alabilir ama isterseniz biraz daha pahalıya Gatwick Express trenleri ile 30 dkya da varabilirsiniz. Ben açıkcası National Express otobuslerini kullandım ve yaklaşık 1 saat 20 dk da vardım fiyatta 8 pound du. Bu arada THY Gatwick havaalanını da kullanmaktadır. Yani kısacası Londra sizi ulaşım yönünden kesinlikle hayal kırıklığına uğratmayacaktır.

Tabii gelelim Tube olayına Londra’nın malum dillere destan bir Tube hattı var. Burada öncelikli yapacagınız iş Tube durağına indiğinizde elinize hemen bir Tube Map almak, metrolarda veriliyor bedava. Haritaya ilk baktığınzda anlamanız biraz zor olacaktır o yüzden metroda gideceğiniz yer ile alakalı soruları kesinlikle bir görevliye yada halka sorun derim ben. Aktarma (change) olayını anladığınız anda durumu çözüyorsunuz zaten. Fakat Londra’da bir çok şey gibi ulaşımda pahalı bana öle geldi en azından benim tavsiyem oradan bir oyster (Londra’nın akbil i ) almanız bunu kullanmanız yine ucuz değil ama metroya binişlerde seri olursunuz.

Londra’da görülecek mekanları burada yazmıyorum çünkü bunları benden çok daha iyi bilen tanıyan ve tanıtan siteler var oralardan takip edebilirsiniz. Benim tavsiyem İngiltere’de oldukça fazla şehir gezin çünkü ülkeyi öyle daha iyi anlayabiliyorsunuz.

• Güzel konu, temel bilgiler var teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.