Şimdi Ara

İnkılap Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İlçe çapında bir deneme sınavı olduk.İnkılapta 2 tane takıldığım soru oldu.Bu soruları sınavdan sonra okuldaki hocama sordum.1. soruya a şıkkında olan "osmanlıcılık" dedi.2. soruya da a şıkkında olan "nesrin" dedi.
    Ben bu sorularda Hâlâ kendi yaptıklarım gibi olduğunu düşünüyorum.Açıklayarak soruları anlatırsanız sevinirim.

İyi Forumlar,
    Burgamer
     İnkılap Sorusu İnkılap Sorusu

• 1-C
    2-A

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler,açıklarsanız sevinirim.
  • Aynı sınavı biz de olduk.
    1. sorun kesinlikle doğru çünkü olumsuz etkileyen diyor.Bize öğretmen millliyetçilik dedi.
    2. sorun ise yanlış.Yalnız nesrin olması lazım çünkü ulusal egemenlik kavramı yerine ulusal bağımsızlık kavramı olmalı.
  • 1. soru

Etnik grupların yer alması,Osmanlıcılık akımına zarar vermiştir. Zira etnik gruplar, milliyetçilik akımından etkilenerek ulus devlet kurmak istiyorlardı. Osmanlıcılığın felsefesi ise "Osm. İmp. sınırlarında yaşayan herkes Osmanlı vatandaşıdır" idi. Ayrılıkçı hareket Osmanlıcılığa karşıdır bundan dolayı.

2. soruda

Kuvayı Milliye, halkın ulusal egemenlik istediği için kurulmamıştır, zira halkta saltanat yanlıları vardı. Onlar tam bağımsızlık istiyorlardı. Hatta, İstiklal Savaşı kazanıldıktan sonra saltanat düzeninin devamını isteyenler vardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 osmanlıcılık olacak
    çünkü osmanlıcılıkta türk rum ermeni kürt herkes tek çatıda olacak. ama bu taploda gruplaşma verilmiş eğer böyle bir durum olursa osmanlıcılık bütünlüğünü bozar.

2 de ben seninle aynı düşünüyorum
    çünkü hem düşman işgaline karşı savunmak hem de bagımsızlık şuurundan dolayı kuruluyor
  • Merhaba Arkadaşlar,

Bugün dershane hocama soruları sordum.1. soruya milliyetçilik 2. soruya da nesrin dedi.Hocam myloxyloto arkadaşımızın anlattığı gibi açıkladı.

İyi Forumlar,
    Burgamer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burgamer -- 8 Mart 2015; 0:41:23 >
  • 2. Soru kesin A.Milli egemenlik yönetim sekli ile alakali,bağımsızlık derse olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 kesinlikle A , aciklama yapilmis zaten :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.