Şimdi Ara

inox yüzey temizleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
63.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar inox yüzeylerin temizliği için ne tür bir temzileyici kullanmalıyız parmak izi bırakmayanda farklı bırakanda farklı diye biliyorum ,üzerinde inox resim bulunan temizleyiciler görüyorum fakat içerlerinde aşındırıcı vardırı diye kullanmaya yanaşmadım yorumlarınızı bekliyorum

teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Inox Yüzeylerin Etkili Temizliği

Inox, dayanıklılığı ve şık görünümü nedeniyle mutfaklar, banyolar ve diğer alanlarda yaygın olarak kullanılan bir malzemedir. Ancak, inox yüzeyler parmak izleri, lekeler ve diğer kalıntılar nedeniyle zamanla lekelenebilir. İnox yüzeylerinizi temiz tutmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

İhtiyacınız Olan Malzemeler:

• Ilık su
    • Yumuşak temizlik bezi veya sünger
    • İnox temizleyici

Adım Adım Temizlik Süreci:

1. İlk Adım: Toz ve Kalıntıları Temizleyin: İnox yüzeyleri temizlemeye başlamadan önce, gevşek toz ve kalıntıları yumuşak bir bez veya süngerle silin. Bu, daha fazla çizilmeyi önlemeye yardımcı olacaktır.

2. İkinci Adım: Ilık Suyla Temizleyin: Bir bez veya süngeri ılık suyla nemlendirin ve inox yüzeyleri dairesel hareketlerle silin. Bu, günlük kir ve lekeleri gidermeye yardımcı olacaktır.

3. Üçüncü Adım: İnox Temizleyici Kullanın: İnatçı lekeler veya birikintiler için özel bir inox temizleyici kullanın. Temizleyiciyi yüzeye uygulayın ve üreticinin talimatlarına göre hareket edin.

4. Dördüncü Adım: İyice Durula: İnox temizleyiciyi kullandıktan sonra, yüzeyi ılık suyla iyice durulayın. Bu, temizleyici artıklarının kalmamasını sağlayacaktır.

5. Beşinci Adım: Kurulayın: Temizlenmiş inox yüzeyleri yumuşak ve temiz bir bez veya havluyla kurulayın. Bu, su lekelerini önlemeye yardımcı olacaktır.

İnox Lekesi Nasıl Çıkarılır:

İnatçı inox lekelerini çıkarmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

• Limon suyu ve karbonat macunu karışımı
    • Beyaz sirke ve su karışımı
    • Ticari inox temizleyiciler

Lekeleri çıkardıktan sonra, yüzeyi iyice durulayın ve kurulayın.

Önemli İpuçları:

• İnox yüzeyleri temizlerken aşındırıcı temizlik ürünleri veya sert süngerler kullanmayın. Bu, yüzeye zarar verebilir.
    • İnox yüzeyleri düzenli olarak temizleyin. Bu, lekelerin ve kalıntıların birikmesini önlemeye yardımcı olacaktır.
    • İnox yüzeyleri temizledikten sonra, yüzeye koruyucu bir kaplama uygulamayı düşünün. Bu, gelecekteki lekelenmeyi ve aşınmayı önlemeye yardımcı olacaktır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • würth'ün endüstriyel ürünleri var ama size uyarmı onu bilmiyorum
  • Satın almış olduğunuz ürünün servisinden almanız mümkün, yoksa şayet cif markasının bu tür ürünler için hazırladığı bir ürünü var. Market raflarında bulabilirsin yada benim yaptığım gibi arçelik servislerinin birinden yedek parça olarak alabilirsin. Ben alıp kullandım küçük bir tüp içinde yağ benzeri bir madde pamuk yada yumuşak microfiber bezle tatbik ediliyor yüzeyi kaplayarak hem parlatıyor hemde koruyor.
  • sakın marketlerde satılan cif (gri şişe) veya scotch brite (yeşil şişe) alma. ben ikisini de aldım davlumbazın içine ettim. bu ürünler yüzeyi aşındırıyor ve matlaştırıyor. servis bana ilaçlı bez vermişti, o uygundu ama heryeri aradım bulamadım o tür birşey. bulsam ben de alacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: garagulli

würth'ün endüstriyel ürünleri var ama size uyarmı onu bilmiyorum

Kesinlikle Würth'ün ürünleri işini görür. Başka bir ürünle uğraşma eşyanı çizer.
  • pronto ve mikrofiber bezde güzel temizliyor hemde parlatıyor...
  • Diversey Lever in Suma INOX D7 die bi ürünü var endüstriyel bi üründür restaurantımızda kullanıyoruz. On Numara die Tabir Edilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ALiminyum yüzeye boya???
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arabalar için kullanılan (sıvı olanın macun şeklinde olanı değil )pasta cilayı deneyin neticeye şaşıracaksınız.Ben denedim(Neredemi? kıyma makinasının paslanmaz kısmında) mükemmel yalnız zeminin kuru olması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasap34 -- 17 Eylül 2008; 2:44:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kasap34

Arabalar için kullanılan (sıvı olanın macun şeklinde olanı değil )pasta cilayı deneyin neticeye şaşıracaksınız.Ben denedim(Neredemi? kıyma makinasının paslanmaz kısmında) mükemmel yalnız zeminin kuru olması gerekiyor.

Ciddi olamazsınız.O kadar para verip sonra zımpara taşı ile zımparalanmış fırın istemem
  • Bugün mail olarak gelmiş :

Fiyatlar yüksek ama ürünün markası tartışılmaz bir kalitede.

inox yüzey temizleme
  • quote:

Orjinalden alıntı: Furkan

Bugün mail olarak gelmiş :

Fiyatlar yüksek ama ürünün markası tartışılmaz bir kalitede.

inox yüzey temizleme

ACBA İKİSİNİ BİR ARADA KULLANMAMIZ MI GEREKİR ÇÜNKÜ İKİSİ BİR ARADA PAHALI GİBİ.
  • Bence en iyisi inoxtan uzak durmak. Parmak izi yapmıyor ama su lekesi her zaman kalıyor. Çok dikkat etmek durumunda kalıyorsunuz. Ben olsam beyaz eşyada inox tercih etmezdim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Bence en iyisi inoxtan uzak durmak. Parmak izi yapmıyor ama su lekesi her zaman kalıyor. Çok dikkat etmek durumunda kalıyorsunuz. Ben olsam beyaz eşyada inox tercih etmezdim.

adı üstünde zaten beyaz eşya, beyaz olmalı :)
  • Arkadaşlar inox un el yapmasında büyük etken havanın ve kişinin elinin nem ve yağ durumu.Aynı anda aldığım 2 üçlü setin birisi evimde takılı diğeri yazlığımda.Evdeki set için markanın kendi ürettiği temizliyiciyi kullanırken, yayla diyebileceğimiz bir konumda ki yazlık evime taktığım sette hiçbir gerek duymadım.Yani camı ıslak yada rutubetli yağlı eller ile ellersek elbet iz yapacaktır.
    İnox düşkünü iseniz bunu göze alarak alacaksınız yoksa elizi yapmayan inox tamamen hikayee.

Bazı firmalar elizi yapmayan seri çıkarıyor, ama yanında hap kadar bir şişe içerisinde verdikleri ilaçtan başka bir şey ile temizlememeniz konusunda uyarı var garanti belgesinde.Söz konusu temizleme ilacıda 80 YTL. Neden çünkü cihazların üzerine kapladıkları film dokuyu bozmamak gerekiyor.
  • ben INOX urunumde sıkıntı yasadım artık yasamıyorum ne leke ne de baska bır sıkıntım yok winkel in bır urunu var onu satın aldım servis firmasından cok da memnunum tum arkadaşalarıma da önerdim sizler de sorun yasıyorsanız deneyın kesinlikle sorun yaşamıyorum artık aldıgım fırma Servis TURK telefon numarası 0212 654 43 38 - 654 15 28
  • İnox yüzey temizleyicileri ile alakalı çok çeşitli söylentiler ve buna paralel piyasada ürünler var. Duruma açıklık getirmek isterim ki bir ankastre kurulumu yapan tekniker maalesef çok itibar edilmeyecek bilgiler vererek bana fahiş fiyatla ürün satmaya çalışmıştır. Paslanmaz aslında bir metal alaşımı yani karışımı olup, korozyona yani paslanmaya karşı direnci ile bilinir. Bu direncinden dolayı, gıda, mutfak ve gemicilik sektörlerinin gözdelerindendir. Ev hanımları için ankastre, davlumbaz temizliği için ön plana çıkmaktadır. Ancak hangi temizleyici ya da ne kullanılmalı sorusuna karşılık piyasada birçok markanın paslanmaz temizleyici, paslanmaz bakım spreyi, inox temizleyici, paslanmaz çelik temizleyici, stainless steel cleaner ve benzeri isimlerle adlandırılmış birçok ürün mevcuttur.

Her şeyden önce paslanmaz çelik diğer metal ve metal alaşımlarına göre daha narin bir yapıya sahiptir. Bu yüzden bu tarz yüzeyler dış etkenlerden kolayca etkilenip, kararmalara, renk farklılıklarına, matlaşmaya ve hatta korozyona maruz kalabilirler. Bunların çoğu kimyasal reaksiyon olup, piyasadaki temizleyicilerle temizlemek imkansızdır. Peki ne işe yarıyor bu temizleyiciler ? sorularını duyar gibiyim. Cif ya da pasta tarzı temizleyiciler içinde gözle görülür ya da görülmeyen çeşitli partiküller içermekte, ve söz konusu yüzeyi kazıyarak temizlemeye çalışmaktadır. Ancak bu tarz krem, ya da jel temizleyiciler aslında yüzeyi bozmaktadırlar. Sanayide de bu işi hassas zımparayla yapmakta ve yüzeyi benzer metotla çizerek temizlemekte ve parlatmaktadır. Sanayi yöntemi ile tüm alana düzenli uygulama yapılabildiğinden parlama etkisi alınabilir. Ancak daha önce dediğim gibi ister sanayi ister evde olsun yüzeyi çizerek parlatma ve temizleme doğru bir yöntem değildir. Bu yöntemle yüzeye zarar verilmekte ve yüzeyin korozyon ve dış etkenlere karşı direnci azaltılmaktadır. Böylece daha önce bahsettiğim yüzey bozulmaları yaşanmaktadır.

Peki Ne yapmalız ? Tek çözüm yüzeyin kirlenmesini önlemek yani dış etkenlerden etkilenmesini korumaktır. Bu ürünler ise benim piyasa gördüğüm ev tipi paslanmaz bakım spreyleridir. Peki ne işe yararlar ? Bu spreyleri yüzeye uygulayıp, daha sonra kuru bir bezle yaydığınız zaman, ankastrenizi ve davlumbazınızı dış etkenlere karşı korumaya almış olursunuz. Söz konusu ürün yüzeye tutunarak ince bir tabaka oluşturmakta ve dolayısıyla her yerde kullanımı mümkün olmamaktadır. Örneğin çelik tencere veya lavabo sürekli suya maruz yüzeylerde, bu ürünün kalıcı olabilmesi mümkün değildir. Diğer bir konu, bu işi ilk günden itibaren yapmanız ve maksimum ayda bir kere kuru bir bezle yüzeyi silip, tekrar yeni bir kuru bezle yüzeye uygulama gerekmektedir. Dikkat edilmesi gereken konu bezinizin kesinlikle kuru ve tüy bırakmıyor olmasıdır. Böylece koruyucu tabaka ile yüzey arasına nem ya da tüy toz bırakmamış olursunuz.

Piayasadaki Würth paslanmaz temizleyici ve Nort paslanmaz temizleyici ürünlerini test ettikten sonra benim seçimim fiyat ve performans açısından Nort paslanmaz temizleyici olmuştur. Diğerlerine göre daha yoğun ve daha fazla alanı koruma altına alma imkanı veriyor. Zaten tartıya da koyarsanız daha ağır olması daha dolu ve yoğun olduğunun da göstergesidir. Ancak onu da bulmam biraz zor olmasına rağmen biraz ısrarla direkt ithalatçı şirketten satın alabildim. 0212 551 72 13 numara ile ithalatçı firma richemplus Ltd ile görüşebilirsiniz. En kötü sizleri yönlendirirler. Umarım verdiğim bilgiler bir nebze olsun sizleri aydınlatmıştır.

• alperen_69 kullanıcısına yanıt
    Portakal kokulu şu inox temizlik bezleri var, temizleme işlemi çok kolay ve baya iyi parlatıyor.

http://shop.berner.eu/berner/tr/product/84839

Bir de şu bakım spreyini deneyebilirsiniz:

http://shop.berner.eu/berner/tr/product/11246
  • tolgahandevrim kullanıcısına yanıt

Evet bende D7yi öneriyorum

(Hahaha ulan Togi yıllar sonra burada denk geleceğin aklıma gelmezdi  inox yüzey temizleme  Pera)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.