Şimdi Ara

İnşaat müh maaşlari bilen gelsin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
4
Favori
3.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ytu mezunuyum, geçen ilk girişimde 3500 ile girmiştim, şu anda iş değişikliği yapıyorum net bir şey yok alan değiştiriyorum. 2000 falan diyenler evet haklılar, onlar da zaten elik cülük üniversiteden kendini geliştirmeyip de formenden fazlası olmayanlar. En fazla yapabilecekleri iş yapı denetimde imza yetkilerini kullanmak, onun için de 2000+yemek bile iyi para sayılır o alanda. Buyrun iyi okuldan mezun olun, azıcık dil azıcık da program bilin zaten iyi kötü kazanıyorsunuz bir şeyler, aranan adam oluyorsunuz. İnşaat mühendisliği gerçekten zor bir meslek ve zeka işi. İyi üniversite=iyi iş=iyi para, bu kadar net.
  • Son olarak, inşaat sektörü diğer sektörler gibi değildir çok fazla tanıdık tavsiyesi, referans döner, bir işin başındaki adam atıyorum x okulundan mezunsa x okulundan geleceklere her daim daha fazla açık kapı bırakır. Okulu bitirdim 2 senedir boş geziyorum diyen adam sorunu biraz da kendisinde arasın, okulda 4 sene boyunca bir ton kulüp etkinliği oluyor, kariyer haftaları oluyor, çoğu kişi bu sayede şirketlerle görüşüyor, staj başvurusunu erkenden yapıyor, gittiği yerde de kendisini sevdirirse iş buluyor. 4 sene okula git, eve gel yat, seçmeli derslerden en dandiklerini al -ytü'lüler bilecektir- ısı yalıtımı alan adamla çelik yapı tasarımı alan, karayolu tasarımı alan, istinat yapıları tasarımı alan adam bir mi, aynı mı? Hocalarla aranı iyi yapsan ordan bile bir şeyler buluyorsun. Kusura bakma bu kadar da yapamıyorsan, asosyalsen, pısırıksan ya gidip öğretmenlik okuyacaktın devlete kapağı atacaktın ya da hasbelkader mühendis olduysan kpss kasıp devlete girecektin. Mühendislik aynı zamanda insanlarla uğraşmayı da gerektiri, laf anlatacaksın iş yaptıracaksın yeri gelecek açıklayacaksın, çevren yoksa, iki lafı bir araya getiremiyorsan olmuyor işte.

• Gravaze kullanıcısına yanıt
    İstanbul Kültür Üniversitesi kazandım iyimidir hem müdek onayllı insaati hem özeller icinde en iyiler arasındamıs insaat olarak kültür..

Birde istege baglı hazırlık önerirmisiniz yoksa okul okurken kurslara gitmek zaman kaybını önler dahamı iyi dersiniz

Bölüm türkce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trabzonts6116

İstanbul Kültür Üniversitesi kazandım iyimidir hem müdek onayllı insaati hem özeller icinde en iyiler arasındamıs insaat olarak kültür..

Birde istege baglı hazırlık önerirmisiniz yoksa okul okurken kurslara gitmek zaman kaybını önler dahamı iyi dersiniz

Bölüm türkce

Okulu duymadım, mezununu tanımadım VELHASIL bir şey söylemem zor. İstanbulda olması konum avatnajı olması var, gerisini bilmem. Şirketlerle okurken bağ kurmaya bak.
  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    1)Ytü istanbulda degilmi sizdr İstanbul da okudunuz eski mezunlardanız sanırım

2)Hazırlık sorumu cevaplarmısınız size zHmet kayıt asaması geldi o yüzden acil

3) son olarakda oradan mezun abilerim var cogu nuhoglu vs sirketlerinde zaten tanıdık akrabalar var orta seviye sirket .

• Son soruma yardım etcek yokmu

• quote:

Orijinalden alıntı: trabzonts6116

1)Ytü istanbulda degilmi sizdr İstanbul da okudunuz eski mezunlardanız sanırım

2)Hazırlık sorumu cevaplarmısınız size zHmet kayıt asaması geldi o yüzden acil

3) son olarakda oradan mezun abilerim var cogu nuhoglu vs sirketlerinde zaten tanıdık akrabalar var orta seviye sirket .

Dediğim gibi istanbul büyük etken, büyük fırsat. İstanbulda iş bitmiyor, özel bir şirkette çalışsan da bitmiyor, belediye'de çalışsan da bitmiyor, kendi işini yapsan da bitmiyor. Burası bir avantaj. O yüzden ufak bir şehirde devlet üniversitesinde okumaktansa istanbul'da özelde okumak avantajlıdır.

Senin okulun hazırlık eğitimini bilmiyorum, şahsen ben okumadım proficiency sınavına girip geçmiştik daha sonradan bölümde okuyan birçok arkadaşım da oldu reel bir faydasını görmediklerini söylediler. Bence okunmaz, ne kadar erken biterse okul o kadar iyi, hazırlık zorunlu değilse ben okunmamasını öneriyorum. Ancak ingilizcem hiç yok, konuşulanı bile anlamıyorum, mutlaka kursa gitmeliyim diyorsan, hazırlıktan sonra proficiency'e girmek gerekli değil de direk bölüme başlanıyorsa bence gidilebilir, onun haricinde olmaz. Mesleği yapabilmek için ingilizce bilmek hiç değilse terimlere hakim olmak, eylemlerden türetilen kelimelere hakim olmak gerekiyor (boring-sondaj bore-delik vs) bunların meslekte çok fazla önemi var, programların hemen hepsi ingilizce ve çok kapsamlı, bir şekilde ingilizce kelime türetmeye hazırlıklı olmak gerekiyor. Şu anda tekla kullanıyorum, çok fazla konum çok fazla seçenek var ve hepsini kafadan bilmek imkansız, türetebiliyor olmak lazım. Daha az işlevli ve komutlu sap2000 gibi statik programlarında bile birçok değişkenlik oluyor ve program dediğim gibi ingilizce. Kısadan hisse, ingilizce önemli ancak işine yarayacak ingilizce ingilizce kurslarında öğrenilmez, temelin olmalı ve ingilizceyi mesleğine adapte edebilmelisin.

dediğim gibi bizde iş tanıdık eş dostla yürür, tanıdık varsa iş de olur aş da olur ama sadece onlara güvenmek hata olur. kendini geliştirmen ve şirketlerle temas kurman önemli.

• Başka fikri olan yok sanırım veya bilgisi

• Up

• Heyy

• Uğupup

• Updullahh özele gelin demeyin sonra yazmıyorsunuz..

• İTÜ mezunu bir abim var.4. senesinde şuan 6700 alıyordu 4-5 ay önce sorduğumda.
  • Baska piyasa bilen yok sanırım durumlar böyle

• emrekaragol6 kullanıcısına yanıt
    Projeci mi

• MrKemikKıran M kullanıcısına yanıt
    bir inşaat mühendisi öğrencisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Bu yorumun tamamı gerçeği yansıtmamaktadır arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: promise89

Bu konuda tecrübeli olduğumu düşünüyorum. Odtü mezunuyum, hem yurt içi hem yurtdışı maaş konusunda tecrübem var. Şimdi uzun uzun yazmıyım merak edenler özelden sorsun.

abi niye özel diyosun buraya yaz da hepimiz yararlanalım işte.
  • Evet kardesler orta seviye okuldan mezun durumları piyasası nedir yeni girenlere yardımcı olalım

• quote:

Ok sorun cevaplıyım

Ne kadar sürede mezun oldunuz
    Şansınız olsa bir daha burayı seçer miydiniz
    Özel sektör ve devlet kademelerindeki gidişatı nasıl görüyorsunuz
    Tanıdık çevre olmadan tutunmak mümkün mü özelde
    Emeklilik yaşı genelde kaç oluyor

• quote:

Ok sorun cevaplıyım

hocam şimdi ben itü inşaatı kazandım. üniversitede tam olarak nasıl bir yol izleyeyim? ve konu başlığında da belirtildiği gibi ücretler nasıl?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.