Şimdi Ara

İnşaat müh maaşlari bilen gelsin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
4
Favori
3.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

--Mezun olduktan sonra ilk işinizden şu anda çalıştığınız yere kadar maaş da tecrübeyle orantılı arttı mı

--Şu an ne kazanıyorsunuz ilk maaşınız kaçtı

--Rusya, Arap ülkeleri denmiş genel olarak Avrupada İnşaat Mühendisi daha mı az kazanıyor

--İş bulamama durumu yaşadınız mı yani uzun süre işsiz kaldığınız oldu mu

--Siz mezun olurken maaş olarak ne bekliyordunuz işe başladığınızda aldığınız rakam sizi memnun etti mi

--İnşaat Mühendisi amele olmayacaksan şöyle şöyle gibi bir şey söylenmiş. İş alanında inşaat mühendisi hiyerarşinin neresindedir çok ezilen mi yoksa aldığı akademik eğitimle saygı gören bir konumda mıdır

Teşekkürler..
  • Suan aklıma gelen son soruyu burdan sormak istiyorum

Kendi büromu açıp proje cizimi vs yapıp müteahhit degilde proje işleri yapsam iş cıkarmı 4-5 müteahhit tanıdık var onların mühendisi varda acaba tanıdık diye bana iş falan cıkarmı bu büro işi nasıl oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsaat mühemdisi ve harita kolay 26-27 senelık tecrüneli olanda var tanıdık..teknikerden sonra bu arkadaslarla paylasılcak sekılde bir işden nekadar para kalır öyle standart blok binalat icim köprü falan degilde. Yanı deyermi diye soruyorum yoksa bana azmı kalır santiye işi dahamı iyi olur

• Upi

• mimarlıkla inşaat mühendisliği arasında kalıp da mimarlık yazdı kardeşim. sizce yanlış mı yaptı. sanki mimarlığa göre daha iyi gibi geldi inşaat mühendisliğinin şartları
  • Mimarda iyidir orası ona kaldı hangısını daha cok seviyosa o daha iyidir

Evet arkadaslar varmı bilgisi olan soru yukarda maas?

• Abi maaşlar belli işte belirtilmiş önceki sayfalarda eğer kendini baya geliştirip iş kurarsan ali ağaoğlu bile olabilirsin :D ya da yokları oynarsın ama inşaat mühendislerinin çoğu iyi durumdadır.

• bandanar B kullanıcısına yanıt
    Tamam 😂

• ?

• trabzonts6116 T kullanıcısına yanıt
    mühendislik için "max şu kadar kazanırsın" tarzı ifadeler çok doğru değil bence. Erciyes mezunu yurt dışı tecrübesi olan (yurt dışında en son 4000$ alıyordu) şuan türkiyede 2750$ gibi bi ücrete çalışan kuzenim var. Meslekte beşici yılı. Ha aynı yıl mezun olup 5 yıldır işsiz olan arkadaşları da varmış.
    adamına göre değişşir abi bi tanıdık var ytü mezunu 5 bin lira alıyor 27 yasına
    başka bir abi var odtüyü ilk onda bitirmiş almanca İngilizce biliyor bir süre türkiyede ve türkmenistanda çalıştı simdi suudi arabistanda aylık 12k dolar alıyor 32 yaşında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gönüldağı -- 14 Ağustos 2016; 9:03:30 >
  • gönüldağı G kullanıcısına yanıt
    5k alanmı 27 yasında hocam anlamadım cümleyi

• Arkadaslar ben de bu sene Sakarya da inşaat mühendisliği okuyacağım nasipse. Ancak çok fazla tanıdığım olduğu için bir şeyler demek hakkı görüyorum kendimde musadenizle.

Bu soruyu direk böyle sormak biraz yanlış. Bunun şantiye, ofis ayrımı var, yurt içi yurt dışı ayrımı var. Referansli, referanssiz ayrımı var ki bu sektör en çok referans, çevre isteyen sektörlerden o yüzden burada nasıl miktarlar yazılsa yazılsın bu parametreler hesaba katılmadan doğru bi yaklaşım sergilenmez.

Unutulmaması gereken ve bazı istisnalar hariç genel olan bir şey vardır ki. İnşaat mühendisliğinde şantiyede tecrübenin ekmeğini yersin. Eğer bi şantiyeci mezun oldum 10k maaşla ise başladım diyorsa inanmayın demiyorum ama sorun. Büyük ihtimalle mezun olduğu dakka en az 3 dili okumalı yazmalı kusursuz biliyordur ki hiç sanmıyorum. Örneğin ingilizce-Rusya-Arapça gibi...

Ya da bi projeci bunu diyorsa bilin ki 2 dili dediğim gibı biliyor bi de benzersiz şekilde program falan kullanması kimsenin yapamadığı işleri yapmasi gerekiyordur.

Bunun dışında para genelde is pislestkce artar. Afrika'daki maaşlar Arabistan'dan oradaki de rusyadan yüksektir genelde. Paran çok olur düzenin olmaz. Ya da memur olursun çok paran olmaz ama iyi geçinirsin kaliteli yaşarsın kafan rahat olur gibi vs...

Ama yukarıdaki parametreleri unutmayalım. Yolumuz açık olsun. Soracağınız bir şey varsa biliyorsam cevaplarım.

• Tsoprano T kullanıcısına yanıt
    Dostum birsey sorucakdım yurt disi degilde yurt ici olarak santiyede calısma kosulları 2 haftada 1 tatil,,2-3 günde bir hatta hergün diyende var aksam 11-12 kadar iş varmıs. Bukadar ağırmı koşullar bir bilgin varmı. Okadar degil diyen var dogru diyen var

Sırf bu yüzden proje işi düsünülürmü rahatlık için deyermi. Maaş farkı cok olurmu santiyele

• Kuzen iki yıllık okumasına rağmen 2500 alıyor 3 yıllık mezun :D Cezayir'e de çağırdılar bi sene orada çalıştı. İyiydi maaşı mühendis bence 3k alır ortalama. kendini geliştirmek ve şans işi biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stickand -- 14 Ağustos 2016; 16:01:50 >
    Yurt dışı 2 hatta 3 haftada bir diye biliyorum. Yurt içinde ise hakkaten degisir kardeşim. Mesela muhenxis sayısı birden fazla ise vardiyalı oluyor bazen 2 günde bir akşamları cikabiliyorsun. Ama iş verenin insafı gibi bir şey özel sektör sonuçta. Adam beton bekleyeceksin diyor 2 hafta tatilsiz bekliyorsun...

Sırf bunun için düşünülür mu dersen o da senin rahatlığı sevmene bağlı. Azıcık aşım ağrısız başım aksam eve gideyim haftasonum olsun diyorsan proje -ofis iyidir tabi ama maaşım sürekli artsin birikim yapayım diyorsan şantiye daha uygun. Fiyat ağır evet ama uygun. Şöyle bir şeyde var ama gücün kuvvetin yerindeyken şantiyede calisip atiyorum 30 yaşına kadar birikim yapıp sonra daha az maaşlı ama masa başı bi işe geçebilirsin. Bence bu kafamixdakiler saha ofis stajlarını yaparken daha da kesinleşir.

• Dünyanın en saçma sorusu bu soru = 'Araba fiyatlarını bilen var mı?'

Pek bir farkı yok
  • Sakarya üniversitesinde kazandım inşaat mühendisliği. Sizin bahsettiğiniz kötü üniversiteler arasında Sakarya var mı yoksa sakarya orta-iyi dereceli bir üniversite mi ?
  • Konu olmamış 2000 tlye calisanda 20.000 tlye calisanda vardır kendini gelistirmene göre boun itu odtu gibi okullar bu meslekte oldukca avantajlidir maas ortalamalari normal olarak 2 3 kat fazladir

• Net olarak maasiyla düşünüyorsan bolumunu git tıp oku en kötü ihtimalde bile kazancagin maas belli gayet yüksek

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.