Şimdi Ara

İNŞAAT MÜH. MI MAKİNE MÜH. Mİ ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
3
Favori
39.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Baterist

gemi inşaatı ve gemi makinaları seç 2side oliy :D şu yukarda sayılan işlerin hepsini yapabiluyn artı gemi yapıon :D

Ne yani Otomativ dersimi veriyor üniversite gemicilere ? Ne yani Konstruksiyon üzerine mi uzmanlaştırıyor Gemicileri ?
  • size şöyle söyleyebilirim ki ikisi de temel mühendislik dallarıdır.Yani çoğu mühendislik dalı bu mühendisliklerin yalnızca türevidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OğuzhanAhan -- 27 Eylül 2008; 19:44:18 >
  • inşaat okuyorum ve bende bu kadar çalışma alanının olduğunu bilmiyordum.
    7 tane anabilim dalı var bizim üniversitede her anabilim dalıda 10 tane ayrı dala ayrılıyor. buda 70 fazla iş sahası yapıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Shady

quote:

Orjinalden alıntı: Pretender

Çalışma alanı inşaatta daha fazladır bence. En basitinden gidin bir şantiye girişindeki tabelaya bakın.

Mimari Proje
    Statik Proje
    Tesisat Proje
    Elektrik proje

Yazar. Yani 4 mühendislik hatta yerine göre 5 mühendislik (Harita Müh.) dalını içeren bir sektör.

HİDROMEKANİK VE HİDROLİK MAKİNALAR
    KONSTRÜKSİYON
    MEKANİK
    MAKİNA MALZEMESİ VE İMALAT TEKNOLOJİSİ
    MAKİNA TEORİSİ SİSTEM DİNAMİĞİ VE KONTROL
    OTOMOTİV
    TERMODİNAMİK VE ISI TEKNİĞİ

Bunun gibi uzmanlık alanları insaat mühendisliginde de var. Mesela Geoteknik, Hidrolik, Yapı Malzemeleri, Mekanik, Ulastırma vb.

• 2sine de her daim ihtiyaç vardır, eski itibarı var mıdır? yoktur.
    ama elzem mühendislik dallarıdır, onlar olmadan olmaz.
    tercih yaparken çevrenizdekiler size hangisinde daha çok yardımcı olabilecek konumdaysa onu seçin.
    hayır bu asalaklık değil, sadece olaya 1-0 önde başlamak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emredici

2sine de her daim ihtiyaç vardır, eski itibarı var mıdır? yoktur.
    ama elzem mühendislik dallarıdır, onlar olmadan olmaz.
    tercih yaparken çevrenizdekiler size hangisinde daha çok yardımcı olabilecek konumdaysa onu seçin.
    hayır bu asalaklık değil, sadece olaya 1-0 önde başlamak.

çevre çok önemli
  • karıyı kızı geçtim makinayı seçtim ;) hiç düşünmeden makina yazılabilir, iş alanları tahmin edemeyeceğin kadar fazla, çoğu müh. makina müh. ile bağı olduğundan makinayı tercih etmek mantıklı.en gözde müh.ler makina ve elktrk-elektroniktir.
  • 2007 össye girdim inşaat mühendisliği istemiştim hep makine mühendisliği aklımın ucundan geçmemişti ama tercihlerde makinede yazdım 1 tane orası geldi ve makine okuyorum pişmanmıyım pek sayılmam ama bu sene tekrar gircem sınava eğer kazanırsam inşaata geçicem kısmet olursa çünkü o iş daha çok ilgimi çekiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ne@rmiss

2007 össye girdim inşaat mühendisliği istemiştim hep makine mühendisliği aklımın ucundan geçmemişti ama tercihlerde makinede yazdım 1 tane orası geldi ve makine okuyorum pişmanmıyım pek sayılmam ama bu sene tekrar gircem sınava eğer kazanırsam inşaata geçicem kısmet olursa çünkü o iş daha çok ilgimi çekiyor

aynı şekilde ilgimi çektiği için girdim.
    bence hangi mesleğidaha çok seviyorsanız o meslek daha güzeldir.
  • makine müh. tavsiye ederim.iş alanı kesinlikle çok daha geniş.örnek vermek gerekirse inşaatın icinde en az inşaat müh. kadar aktif.havalandırmasından tasamasına...ama makine müh.ni tercih edecekseniz iyi bir üniversite olsun.cünkü gercekten cok genis kapsamlı bir bölüm ve makine müh. diploması alıp da işsiz bir yığın mezun var
  • Makina...Kendi bölümüm diye demiyorum.

İş alanı dahageniştir (Bunun tartışmasının bile gereksiz olduğunu düşünüyorum)
    Maaşı mühendis belirler mühendislik dalı değil.Para olayı sende biter; ama şunu söyleyeyim olası bir ekonomik sallantıda inşaat çok çabuk etkilenir.
    İkisininde çalışma şartları berbat.Biraz sanş işi ama.Masa başı yapılabilecek işlerde var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wristcutter

o zaman söylediklerin önemsizleşir insanların gözünde
    bir savın varsa bunu destekleyici cümelerin olmalı
  • quote:

quote:

Etrafına bakman yeterli.

Nicelik olarak bina mı çok yoksa makina mı?

Sonuçta birşeyleri yarıştırmıyorum burda.Yanlış anlamayın hemen.İnşaatta makinada temel mühendislik dalı sonuçta ama makina daha bir temel benim gözümde.İtü inşaata puanım yetiyordu yazmamıştım uzun araştırmalar sonucu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 1 Ekim 2008; 22:54:15 >

• Inşaat mühendisliği ingilizcede civil engineering olarak geçer yani medeniyet mühendisliği.
    Hatta insanlığın en eski dönemlerinden beri süregelmektedir.
    Inşaat mühendisliği çalışma alanları yalnızca bina yapmak da değildir. Birçok alanı vardır. En azından kendi girmek istediğim alan depremdir. Bunun masa başı görevleri ya da hidroliki yapı malzemeciliği vs vardir. Çok geniş alanlar olduğu gibi kendi işini kurma şansı da vardır inşaat sektöründe.
    Ayrıca unutulmamalı ki ne kadar kötü de olsa dünya gerçeği olan deprem ve savaş her zaman yeni binalar gerektirir. Artan nüfusun öncelikli gereksinimi de barınmadır.
    Bir de şu var, inşaat sektörü makine mühendisliğine iş alanı açar bir bakıma:)
    inşaat muhendisligine girişte ilk 2-3 yıl biraz sıkıntı çekebilirsin ama bu süreçte şantiye kariyerinle kendini diğerlerinden ayırabilirsin. Ufak tecrübelerin ardından zaten yavaş yavaş bir yerlere gelebilirsin. Yeterli olan mesleğine kendini vermektir.
    Tabi makinenin iş alanı çok geniş ama inşaatta olanakları yaratma şansı bence çok daha yüksek. Hele teknik konularda yabancı dilin de varsa kesinlikle boş kalmazsın

• 2 yıllık inşaat bitirip sonra dgs ile 4 yıllığa geçen biri iş bulabilir mi?Benim direkt olarak 4 yıllığa girme imkanım yok.2 yıllığı bitirip akrabamın inşaat şirketinde çalışmayı düşünüyorum.Yurtdışında birçok şantiyeleri var iyi bir tecrübe olur diye düşünüyorum.Sonra imkan olursa mühendislik düşünüyorum.Sizce dgs ile geçen birini normal olarak 4 yıllık okulu bitiren birinden farklı görmezler değil mi?
  • quote:

quote:

quote:

Etrafına bakman yeterli.

Nicelik olarak bina mı çok yoksa makina mı?

Sonuçta birşeyleri yarıştırmıyorum burda.Yanlış anlamayın hemen.İnşaatta makinada temel mühendislik dalı sonuçta ama makina daha bir temel benim gözümde.İtü inşaata puanım yetiyordu yazmamıştım uzun araştırmalar sonucu.

ben güzellikle izah edilen hiç birşeye karşı gelmem, dinlerim.
    senin nasıl bir tercih izlediğini de biliyorum sıralaman ve puanın gayet iyiydi, kalbinin ve mantığının götürdüğü yerdesin.
    hashus1099'un dediğine katılıyorum "inşaat sektörü makine mühendisliğine iş alanı açar"
    ama bu makinayı inşaattan kötü yapmaz, o da kendi içinde başka dünya.

• quote:

Orjinalden alıntı: hakan-_-

Arkadaşlar İnşaat mühendisliği ile Makine Müindisliği Puanları aynı sayılr (çoğu üni için) fikirleriniz varsa neler demek istersiniz

Hangsi daha geleceğe yönelik

Hangisinin Maaşı daha yüksek oluyo(en azından devlette)

Hangisinin İş İmkanı,Şartları Daha iyi

Fikirlerinizi bekliyorum

Birde Üni Önemlimidir Bu bölüm İçin

Sorularınızı şunlara benzetebiliriz:

Evlenebileceğim, sadece sokakta gördüğüm ama sizin tanıdığınız iki kız var. Beni de sadece takma adımla tanıyorsunuz, hakkımda başka bilginiz yok.

Hangisi daha geleceğe yönelik -> Hangisi bana hayırlı bir evlat verir?

Hangisinin Maaşı daha yüksek oluyor -> Hangisi daha iyi yemek yapar?

Hangisinin İş İmkanı,Şartları Daha iyi -> Hangisi evi daha iyi temizler?

Sadece bu soruların cevaplarıyla o kızlardan biriyle evlenir miydiniz? İş seçimiyle eş seçimi çok benzer. Kendinizi hangi yöne daha yakın hissediyorsanız (makineyle inşaat çok farklı iş alanları) onu tercih edin. Belki sizi de, kızları da daha yakından tanıyan birilerinden yardım istersiniz

• quote:

ben güzellikle izah edilen hiç birşeye karşı gelmem, dinlerim.
    senin nasıl bir tercih izlediğini de biliyorum sıralaman ve puanın gayet iyiydi, kalbinin ve mantığının götürdüğü yerdesin.
    hashus1099'un dediğine katılıyorum "inşaat sektörü makine mühendisliğine iş alanı açar"
    ama bu makinayı inşaattan kötü yapmaz, o da kendi içinde başka dünya.

Tamam o zaman.

O bunu döver muhabbeti yapıyorum sanacak birileri sandım (İğrenç cümle oldu).

İnşaat sektörü makinaya iş alanı açar doğrudur tabi bu.

Sonuçta siz iyi bir mühendisseniz makinacı ya da inşaatçı olmanızın pek bir önemi yok.Hangisine kendinizi yakın hissediyorsanız ona gidin.

Makinayıda ingilizce okumayın.Aman diyeyim.Okul başlayalı 1 hafta oldu.Hazırlıkta olmama rağmen 600 sayfa termodinami ile ilgili kitabının ingilizcesini görünce oha diye bir tepki verdim.

• Ama şunuda belirteyim. Eğer şimdi Afyonda makina mühendisi olsam. Parayı kırardım. Doğalgaz yeni yeni geliyor şehre.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pretender

Ama şunuda belirteyim. Eğer şimdi Afyonda makina mühendisi olsam. Parayı kırardım. Doğalgaz yeni yeni geliyor şehre.

Evet..O tarz yerlerde çok ciddi paralar kazanılabiliyor.

Giresuna doğal gaz geldiği an o iş benim.Kimse bulaşmasın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.