Şimdi Ara

İNŞAAT MÜH. MI MAKİNE MÜH. Mİ ?? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
3
Favori
39.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hashus1099

ama ytu ya da itüyü bitirmek demek hemen işe alınmak demek değildir. yukarıda saydığım kriterler her zaman sadece itü ya da ytu ya da odtü mezunu olmanın önünde gelir. kendini geliştiren kişi her zaman 1 adım öndedir.

katılıyorum, öss ile belli sınıflandırmalara dahil olduysak da üniversite bittikten sonra mesleki hayatında herkes kendi bilgi hazinesinden harcayacak.
    aklen zengin olan madden de zengin olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: emredici

quote:

ama ytu ya da itüyü bitirmek demek hemen işe alınmak demek değildir. yukarıda saydığım kriterler her zaman sadece itü ya da ytu ya da odtü mezunu olmanın önünde gelir. kendini geliştiren kişi her zaman 1 adım öndedir.

katılıyorum, öss ile belli sınıflandırmalara dahil olduysak da üniversite bittikten sonra mesleki hayatında herkes kendi bilgi hazinesinden harcayacak.
    aklen zengin olan madden de zengin olacak

@Hashus1099
    Bu sözüne katılıyorm ama diğerlerine pek fazla değil..Öğrencilerin kalitesi üniversiteden üniversiteye değişiyor..Şimdi bana odtü,itü makine,inşaat müh. mezun olanlarla elazığ,van,ıspartadan mezun olan adamlar aynı kalitededirler demeyin..Bakın şu vardır;elazığda oturan adam kendini geliştirmiş,bilgi haznesini doldurmuş olabilr..O zaman zaten o adamın itü mezunundan pek farkı olmaz..Elbetteki bir şirket işe alırken mühendisin becerisine bakacaktır..Ama itüyü,odtüyü kazanan adamların çoğu üniversite dersleri sallamamazlık yapmaz..En azından 100 kişi girdiyse 70'i kendini geliştirir..Ama elazığda okuyupta kendini geliştiren çok azdır..Şimdi össde 370 puan alan adamla 290 puan alan adam aynı kalitede değildir..Sonuçta makine,inşaatta matamatiksel hesaplar ve fizik var..Sonuçta össde 370 puanı lan adam için göreceği desler onu o kadar zorlamayacaktır ama 290 puan alan adam için müh. göreceği gelişmiş fizik veya matematiksel hesaplar ölüm gibi gelecektir ona..Bi arkadaşım 370 puanla ee ye girerken diğer arkadaşım 280 ile ee.ye(elektrik-elektronik müh) girdi..Bu iki arkadaşımda mezun olduğunda aynı kalitede olmayacak..370 puan alan adam kendi bölümünü aşmış bir halde mezun olacak ama 280 puan alan arkadaşımın en basit bir problemi çözmekte sorun yaşayacaktır..Atıyorum elektronik bişr sistemdeki sorunu 370 puan alan adam hemen bulurken 280 le giren arkadaşım belki çok zamanını alacak yada sorunu bulamayacak bile..Bugün fen liseleri ile düz liseler aynı kalitede değiller..Üniversitedede böyle olacak..İşe alımlarda cvlere bakarken bazı şirketler ytünin altında bi üniversitede yada anadoluda bi üniversitede okuyanların cvsine hiç bakmıyor..Normal bir üniversiteye giden adam kendini gelişirp odtü,boğaziçi mezunu adamla aynı seviyeye gelebilir yada odtüye giripte dersleri hiç takmamış zar zor geçen adam beki normal bir üniden mezun olan adamlardan daha kötü bir kalitedede olabilir ama bu oran çok az oluyor..İyi bir üniversiteye kazananlar üniversiteye gittiğinde zaten oradada kendilerini geliştiriyorlar..Ben böyle düşünüyorum hatta bence gerçekte bu.Çarpanları ayırmayı yapamayan bir arkadaşım şuanda inşaat müh. okuyor.Bu adam mezun olduktan sonra sizce işinde ne kadar başarılı olacak..Çok çalışmakta sadece bir yere kadar..Belli bir yerden sonra işe zeka girer.Makine,inşaat müh. hem çok çalışma hemde zeka gerektirir..Eğer bu işte başarılı olunmak isteniyorsa bunlar şart..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssff_allthing -- 21 Kasım 2008; 16:59:36 >

• arkadaş sen çok uç örnekler veriyorsun.

bir ege, bir 9 eylül, bir osmangazide okuyan adam ya da konya veya ktü de okuyan bir adam ile bir itü ya da odtüde okuyanın öyle çok fark vereceğini düşünmüyorum.

bir de okumuş olmak için üniversiteye gidenlerle benim kast ettiğim kişileri karıştırma.
    bir de 280 ile hangi ee bölümüne nasıl girilmiş onu merak ediyorum. özelse normaldir.

öss kesinlikle ölçücü bir kriter değildir üniversite için.
  • kaliteli mühendis olmanın öss sonucuyla bi alakası olduğunu düşünmüyorum bende, sınav bizim verilen müfredattan ne kadarını ezberlediğimizi ölçüyo
    kesinlikle zeka seviyesine göre bi sınıflandırma olmuyor, bahsettiğin 370 puanı alan adam 4 sene deli gibi çalışarak o puanı almışta olabilir, son 2-3 ay çalışarakda almış olabilir, bence ona buna laf atıp bi üniversiteyi yüceltip diğerini küçültmek yerine herkes kendini geliştirmeye baksın, keza bu tartışmaların kimseye bi faydası yok
  • 337 puan alıp gelmiş buraya adam türev alamıyor, molarite ve hacmi bilinen maddenin molünü hesaplayamıyor. eminim 300 puan alıp bilmemnerede inşaat okuyan başka birisi biliyordur bu işlemleri. yani puan almak çok önemli değil. çok puan almış bir kişi, zamanında össye çok daha iyi çalışma fırsatı bulmuş olabilir. össde fırsat eşitliği yok zaten.
    ben de zaten mezun olduğumda össye girmemiştim. össye yönelik hazırlanmadık biz. kimya ve fizik 1 konularının yarısına yakınını bile görmedik direk fizik2 kitabından başladığımızı hatırlıyorum. aynı şekilde össye yönelik çalışmayan kişi sayısının az olmadığı görüşündeyim.

ama şöyle birşey var, üniversitede iyi bir mühendis olarak çıkmanın en iyi yolu teorik bilgiyi pratiğe dökebilmekten geçiyor. bunun da en önemli yolu verimli stajdır. naylon staj yapanlar bile var

şuanda bizim üst sınıflar staj sunumlarını yapıyor konferans salonunda. her dönem 1 ay boyunca salı çarşamba akşam 2 saat adamların stajlarını dinliyormuşuz. en azından şuanda kadar 4 oturuma katıldım, bayağı yararlı oldu şimdiden. en azından mezun olduktan sonra beni nelerin beklediğini görüyorum.

• quote:

arkadaş sen çok uç örnekler veriyorsun.

bir ege, bir 9 eylül, bir osmangazide okuyan adam ya da konya veya ktü de okuyan bir adam ile bir itü ya da odtüde okuyanın öyle çok fark vereceğini düşünmüyorum.

bir de okumuş olmak için üniversiteye gidenlerle benim kast ettiğim kişileri karıştırma.
    bir de 280 ile hangi ee bölümüne nasıl girilmiş onu merak ediyorum. özelse normaldir.

İtünün,odtünün verdiği mühendislik eğitimi ile ktü yada selçuk üniversitesi nasıl bir tutuyorsun..Ben demiyorum ki ktü yada konyada okuyan adam itü yada odtü mezunu ile yarışamaz..Eğer adam gibi derslerini çalışırsa,kendini geliştirirse onları bile geçebilir..Ama benim dediğim nokta şu;istersen kendi arkadaşlarımdan örnek verim..bi arkadaşım ktü inşaat müh. i.ö mi kazandı..Diğer arkadaşımda odtüyü..İkisini karşılaştırma yaptığımda arada bir kere biraz da olsa zeka farkı var..odtüde okuyan arkadaşım gerçekten iyi derecede fizik ve matematik biliyor..Sonuçta mühendislik eğitiminde temel fizik,matematik derslerini görecekler..Sonuçta bu dersleri algılamanın össden pek farkı olmıyacak..Ktü inşaatı kazanan arkadaşım fizikteki dinamik konusunu zar zor yaparken aynı şey ünide göreceği derslerdede olacak..Sanırım sen de müh. okuyorsun ve derslerin ne kadar ağır olduğunu biliyorsundur...Ben burada algılama olayından bahsediyorum..Sen bana şimdi diyebilirsin ki ktüde okuyan arkadaşın çok çalışarak odtüde okuyan arkadaşının seviyesine elebilir..Bende sana derim ki odtüde okuyan arkadaşım ktüde okuyan arkadaşım kadar oda çalışırsa ne olacak..Sonuçta odtü birincisiyle konya yada ktü birincsi aynı kalitede müh. olamıyacak..Bak kendisini geliştirirse boğaziçinde okuyan adamlarıda geçebilir ama bunlar çok istasna durumlar..Ktüde okuyan arkadaşım ders çalışmaktan nefret eden,fiziği sevmeyen ve zar zor yapabilen birisi...Öss sınavına 4 yıl çalışmış ve 370 puan almış adamlar olabilir..Ama bu tür adamlar zaten çalışmaktan nefret etmezler..Sen bana çok istisna örnekler veriyorsun..Bir oranlama yaparsak odtü inşaattan mezun olan adamların en az %50 si konya inşaattan mezun olanlardan daha iyi olacaktır..Ben üniversiteyi yüceltmiyorum ama odtüyü,boğaziçini kazananların çoğu orayı kazandık diye dersleri boşlamamazlık yapmazlar..Onlar hatta daha çok çalışırlar..Bugün fen liselerine yapılan bir matematik sınavı ile düz liselere yapılan bir matematik sınavının zorluk seviyesi nasıl aynı değilse odtüde okuyan adama yapılan vize sınavı ile ktüde okuyan adama yapılan vize sınavının zorluğu aynı değildir..Yada şöyle yapalım.Konyada makine müh. okuyanlara yapılan sınavı odtüde okuyana,odtüde okuyana yapılacak sınavı konyada okuyana yapalım..O zaman aradaki başarı oranını çok rahat görürüz..Ben böyle düşünüyorum hatta zaten böyle..Çevremde gördüklerim olmasaydı böyle demezdim..Benim odtü inşaattan mezun olan bir tanıdığım mezun olduktan sonra 6-7 ay bir şirkette çalıştı ve şimdi askerliğini yapıp başka bir şirkete geçti ve en az 2.5 milyar maaş alırken,diğer bi tanıdığımda doğuda bir üniden mezun olup askerliğini yaptığı halde hala iş arıyordu.Sonuçta iyi ünlerde okuyan öğrencilerin en az yarısı kaliteli,ders çalışmayı seven insanlar...Dolayısıyla adamlar kendilerini diğer anadoluda okuyanlara göre daha çok geliştiriyorlar..Hatta bu forumda bir arkadaş anadoluda bir ünide müh. okuyordu ve adamın dediğ şey;ben itüde,odtüde okuyan adamlara karşı daha çok çalışmak zorunda olduğumu anladım demişti..Sence o arkadaşın okuduğu yerde kaç kişi böyle diyor..Ben böyle düşünüyorum,sende kendince başka türlü düşünebilirsin..Herkes sonuçta isediğini düşünebilir..
    @scary.;Ben kimseye laf atmadım yada orada okuyanı küçümsemedim...İş her zaman öğrencide biter..Ama ünilerdeki hocalrın kalitesi ve verdiği imkanlarda sonuçta önemlidir..

• ikisi de değil,artık daha spesifik bölümler revaçta olacak ör;inşaat yerine metalurji tıp yerine moleküler bio&genetik elektronik ve makina yerine mekatronik gibi..
  • Bence inşaat mühendisliğinde en önemli şey tecrübedir. İnanmıyorsanız açın gazete sayfalarını okuyun. Üni ismi ortaya bile çıkmıyor. Sadece şu kadar tecrübeli bu kadar tecrübeli eleman aranıyor diye bütün ilanlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: utuman

ikisi de değil,artık daha spesifik bölümler revaçta olacak ör;inşaat yerine metalurji tıp yerine moleküler bio&genetik elektronik ve makina yerine mekatronik gibi..

Hepsi birbirinden çok farklı bölümler biliyormusunuz ? Ne metalurji inşaatın yerini alabilir nede mekatronik makine'nin ve elektroniğin yerini alabilir.Temel Mühendislikler insanoğlu varolduğu sürece popülerliğini yitirmez...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Shady

quote:

Orjinalden alıntı: utuman

ikisi de değil,artık daha spesifik bölümler revaçta olacak ör;inşaat yerine metalurji tıp yerine moleküler bio&genetik elektronik ve makina yerine mekatronik gibi..

Hepsi birbirinden çok farklı bölümler biliyormusunuz ? Ne metalurji inşaatın yerini alabilir nede mekatronik makine'nin ve elektroniğin yerini alabilir.Temel Mühendislikler insanoğlu varolduğu sürece popülerliğini yitirmez...

popülerliğini yitirmez ama 100 kişi inşaat okuyorsa 5 kişi metalürji;100 kişi tıp okuyorsa 1 kişi genetik;200 kişi elektrik elektronik okuyorsa 1 kişi mekatronik okuyor.aslında çok büyük bir fark yok sizin dediğiniz gibi bu bölümlerin arasında.yazdığım spesifik bölümler bu ana bölümlerin alt dalı olarak düşünülebilir çünkü temelleri bunlardır.tabii ki mühendislikler popülerliğini yitirmez ama elektrik elektronik ve makina mezunu çok işsiz var çünkü her yıl bir çok mezun veriyorlar ve sadece üst seviye üniversitelerin öğrencileri iş buluyorlar.10 yıl sonra yaşayıp göreceğiz temel mühendisliklerin alt dalları tüm üniversitelerde ayrı bölüm açılıp okutulacak.her şey daha derinlere inecek..

• quote:

Orjinalden alıntı: ssff_allthing

quote:

arkadaş sen çok uç örnekler veriyorsun.

İtünün,odtünün verdiği mühendislik eğitimi ile ktü yada selçuk üniversitesi nasıl bir tutuyorsun..Ben demiyorum ki ktü yada konyada okuyan adam itü yada odtü mezunu ile yarışamaz..Eğer adam gibi derslerini çalışırsa,kendini geliştirirse onları bile geçebilir..Ama benim dediğim nokta şu;istersen kendi arkadaşlarımdan örnek verim..bi arkadaşım ktü inşaat müh. i.ö mi kazandı..Diğer arkadaşımda odtüyü..İkisini karşılaştırma yaptığımda arada bir kere biraz da olsa zeka farkı var..odtüde okuyan arkadaşım gerçekten iyi derecede fizik ve matematik biliyor..Sonuçta mühendislik eğitiminde temel fizik,matematik derslerini görecekler..Sonuçta bu dersleri algılamanın össden pek farkı olmıyacak..Ktü inşaatı kazanan arkadaşım fizikteki dinamik konusunu zar zor yaparken aynı şey ünide göreceği derslerdede olacak..Sanırım sen de müh. okuyorsun ve derslerin ne kadar ağır olduğunu biliyorsundur...Ben burada algılama olayından bahsediyorum..Sen bana şimdi diyebilirsin ki ktüde okuyan arkadaşın çok çalışarak odtüde okuyan arkadaşının seviyesine elebilir..Bende sana derim ki odtüde okuyan arkadaşım ktüde okuyan arkadaşım kadar oda çalışırsa ne olacak..Sonuçta odtü birincisiyle konya yada ktü birincsi aynı kalitede müh. olamıyacak..Bak kendisini geliştirirse boğaziçinde okuyan adamlarıda geçebilir ama bunlar çok istasna durumlar..Ktüde okuyan arkadaşım ders çalışmaktan nefret eden,fiziği sevmeyen ve zar zor yapabilen birisi...Öss sınavına 4 yıl çalışmış ve 370 puan almış adamlar olabilir..Ama bu tür adamlar zaten çalışmaktan nefret etmezler..Sen bana çok istisna örnekler veriyorsun..Bir oranlama yaparsak odtü inşaattan mezun olan adamların en az %50 si konya inşaattan mezun olanlardan daha iyi olacaktır..Ben üniversiteyi yüceltmiyorum ama odtüyü,boğaziçini kazananların çoğu orayı kazandık diye dersleri boşlamamazlık yapmazlar..Onlar hatta daha çok çalışırlar..Bugün fen liselerine yapılan bir matematik sınavı ile düz liselere yapılan bir matematik sınavının zorluk seviyesi nasıl aynı değilse odtüde okuyan adama yapılan vize sınavı ile ktüde okuyan adama yapılan vize sınavının zorluğu aynı değildir..Yada şöyle yapalım.Konyada makine müh. okuyanlara yapılan sınavı odtüde okuyana,odtüde okuyana yapılacak sınavı konyada okuyana yapalım..O zaman aradaki başarı oranını çok rahat görürüz..Ben böyle düşünüyorum hatta zaten böyle..Çevremde gördüklerim olmasaydı böyle demezdim..Benim odtü inşaattan mezun olan bir tanıdığım mezun olduktan sonra 6-7 ay bir şirkette çalıştı ve şimdi askerliğini yapıp başka bir şirkete geçti ve en az 2.5 milyar maaş alırken,diğer bi tanıdığımda doğuda bir üniden mezun olup askerliğini yaptığı halde hala iş arıyordu.Sonuçta iyi ünlerde okuyan öğrencilerin en az yarısı kaliteli,ders çalışmayı seven insanlar...Dolayısıyla adamlar kendilerini diğer anadoluda okuyanlara göre daha çok geliştiriyorlar..Hatta bu forumda bir arkadaş anadoluda bir ünide müh. okuyordu ve adamın dediğ şey;ben itüde,odtüde okuyan adamlara karşı daha çok çalışmak zorunda olduğumu anladım demişti..Sence o arkadaşın okuduğu yerde kaç kişi böyle diyor..Ben böyle düşünüyorum,sende kendince başka türlü düşünebilirsin..Herkes sonuçta isediğini düşünebilir..
    @scary.;Ben kimseye laf atmadım yada orada okuyanı küçümsemedim...İş her zaman öğrencide biter..Ama ünilerdeki hocalrın kalitesi ve verdiği imkanlarda sonuçta önemlidir..

ilk olarak şunu söylemek isterim, odtüde okuyan birisinin dicle üniversitesindeki birinden zeki olduğunu söylemek için össye mi bakıyorsun
    ona biz düzenli çalışma diyelim istersen. ben össye sadece 1 geometri kitabının 3te 1ini çözerek girdim. gelen puan 263 idi. şimdi birisi odtüye girdi diye benden zeki mi? zeka farkı mı var. hatta ezberi bile benden iyi olmayabilir ki össnin yarısı ezberde bitiyor zaten.

össde yüksek başarı kazanmak da ileri derecede fizik matematik bilmek demek değildir, ileri derecede formül bilmektir. formül bilmek ile değil, mantığını bilmekle bu dersler öğrenilir.

sen benim dediğimi anlamamışsın galiba, ben mühendisin itülüsüne odtülüsüne bakarlar demiyorum, kendini geliştirenine bakarlar diyorum. gidip de ısparta üniversitesi itüden daha teknolojik demedim.

üniversitede aldığın eğitim işin teorik kısmı olarak kalıyor. her üniversite müfredatı, mezun olan öğrencinin bu teorik bilgileri almasını ön görür. önemli olan öğrencinin bu teorik bilgiyi almasıdır. öğrenci alamıyorsa bunun nedeni tabi seviye olabilir ama üniversite olacağını pek sanmam. oraya çobanın tekini doçent diye koymazlar herhalde.

sonuçta yine dediğime çıkıyor, bu müfredattan gerekli bilgiyi alarak mezun olmuş öğrencide aranacak şeyler, bu bilgiyi ne kadar pratikle harmanlamış (bu da daha önce de dediğim gibi stajı ön plana çıkartır), transkripti nasıl ve teknik yabancı dili var mı

sonuçta üniversiteler en az 2sini veriyor. üniversitede kendisini geliştirememiş kişiler de yetersiz görülerek işe alınmıyor. yoksa o öğrencileri itü odtü ne kadar kurtarıyor dersen devede kulaktır.

senin çevrendeki ktü deki çalışmayan çocuğun suçu ktü de değildir. odtüde zor soruyorlar ktü de kolay gibilerinden söylemişsin, zaten çan ona göre de düşüyordur, ayrıca en azından ogü de arkadaşlar var, sınavlarının zorluk seviyesinin yüksek olduğunu söylüyorlar. sonuçta adamlara momentum nedir diye sormuyorlar hakkını veriyorlar.

• Arkadaşlar şu an 4 sınıftayım.yazın yurdışına çıkacagımdan dolayı yaz aylarını ögrenci olarak geçirmek istiyorum.yani üniversiteden haziranda değil de 3 ay sonra eylül de mezun olma şansım varmı.bilen varsa esirgemesin lütfen...
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakan-_-

Arkadaşlar İnşaat mühendisliği ile Makine Müindisliği Puanları aynı sayılr (çoğu üni için) fikirleriniz varsa neler demek istersiniz

Hangsi daha geleceğe yönelik

Hangisinin Maaşı daha yüksek oluyo(en azından devlette)

Hangisinin İş İmkanı,Şartları Daha iyi

Fikirlerinizi bekliyorum

Birde Üni Önemlimidir Bu bölüm İçin

İkisinin de çalışma şartları birbirine yakındır. Ben bilgisayar başına oturup çalışayım maaşımı alayım diyemezsin. 3 ay staj gördüğüm için(tobb etü) makine mühendislerinin fabrikadaki çalışma şartlarını biliyorum. İnşaat ve makina yerine elektik,elektronik ve bilgisayar müh. düşünebilirsin. Hem çalışma koşulları temiz hem maaşları daha çabuk artabilir. Elek. ve bilg. zorluk açısından makinaya göre daha sıkıdır.

İş bulabilme potansiyeli olarak bence makina inşaat'tan önde. Kriz olduğu zaman ilk etkilenen sektörlerden biri inşaat sektörüdür. Makinanın dalları çok geniş olduğu için nisbeten krizden daha az etkilenir. Enerji, malzeme, imalat, kontrol, tasarım bunların hepsi makina da gösterilir. Daha sonra mesela malzeme mühendisliğinde(veya makinayla ilgili başka bir dalda) yüksek lisans yapıp istediğin yere yönelirsin.

Dediğim gibi inşaat mühendisliği bence risk alıp girebileceğin bir bölümken, makina biraz daha hareket alanı geniş bir daldır. Elektrik ve bilgisayar zor olmasına rağmen maddi olarak tatmin edicidir.

• inşaat mühendisliğinin iş alanı makineden daha fazladır.inşaat sektörü Türkiye'nin en büyük sektörüdür.krizden en çok etkilenir ama diğer bütün sektörlerde nispeten inşaat sektörü kadar etkilenir.inşaat sektörü derken aklınıza sadece binalar gelmesin.ulaştırma yapıları karayolu,demiryolu;su yapıları barajlar,kıyı yapıları,su temini(suyu kaynağından alıp evinize getirme işi),yapı malzemeleri,zemin(geoteknik) gibi her biri ayrı bir mühendislik dalı olacak dalları vardır.Türkiye de şu an binlerce su yapıları projesi düşünülmektedir.
    Ortadoğu,Rusya,Kazakistan gibi bölgelerde Türk inşaat firmalarının boruları ötmektedir.İsterseniz büyük inşaat firmalarının sitelerine girip projeler kısmından araştırın.

Türkiye için de her zaman inşaat mühendisinin iş alanı geniştir.Bir kere mezun sayısı olarak makinadan az mezun verir.Ayrıca makina mühendisliğinin çalıştığı iş alanları diğer mühendislik dalları tarafından paylaşılmaktadır.Endüstri,otomotiv,uçak,mekatronik,kontrol,imalat mühendislikleri de makina nın iş alanlarını kısıtlamaktadır.Ki bu mühendislikler üst seviye teknik üniversitelerde olduğu için etkileri küçümsenemez.

İnşaat mühendisinin işi memur gibi olmaz.Sürekli aksiyondur.Bir yerdeki projeyi tamamlar diğerine geçersin.Bir yerde sabit kalmazsın.Sürekli değişen iş şartları yüzünden devamlı kendini geliştirirsin.Geliştikçe de değerin artar.Tecrübenin çok önemli olduğu bir daldır.

• eger baban zengin degilse makina baban zenginse inşaatta zengin olursun ama makina kesinlikle inşaata göre daha iyidir
  • Valla Gaziantep makineden mezunum,aslında okulun büyük önemi olduğunu düşünüyorum ve zamanında kafasızlık ettim diyorum ama Gaziantep üniversitesinde okuduğum içinde 1-2 sınıf dışında pek hayıflanmadım...şu anda yurtdışında master yapıyorum,okulumun en büyük dezavantajını yurtdışına kabul almaya çalışırken gördüm ama neyseki hallettim...Denildiği gibi insanın kendisini geliştirmesi çok önemli ama okulun adı her zaman işe girmede,kabul almada 1 adım önde...İnşaat mı makinemi konusuna gelecek olursak,o konuda iyi mühendislik dediğiniz şey o an piyasa hangi mühendise ihtiyaç duyuyorsa o daha iyidir;sonuçta ekmek parası kazanmak için uğraşıyoruz ve ekmek hangi meslekte varsa o an daha iyidir bana göre...
  • İnşaat Mühendisliği ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pretender

Bence inşaat mühendisliğinde en önemli şey tecrübedir. İnanmıyorsanız açın gazete sayfalarını okuyun. Üni ismi ortaya bile çıkmıyor. Sadece şu kadar tecrübeli bu kadar tecrübeli eleman aranıyor diye bütün ilanlar.

bence düzgün okuyamamışsın; önemli pozisyonlar için odtü,itü,ytü mezunları tercih sebebidir yazar fakat sektör çok geniş olduğu için herkes bunu tabiki aramaz.

tecrübe her sektörde olduğu gibi inşaatta da önemli fakat okulun önemi de azımsanmayacak kadar fazla

inşaat mı makine mi dersen inşaat derim sahası daha geniş olduğu için ama ben ezilmek istemiyorum dersen makineyi seçersin

• Karıyı kızı geçtik,Makinayı seçtik
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThE GaSeS

quote:

Orjinalden alıntı: Pretender

Bence inşaat mühendisliğinde en önemli şey tecrübedir. İnanmıyorsanız açın gazete sayfalarını okuyun. Üni ismi ortaya bile çıkmıyor. Sadece şu kadar tecrübeli bu kadar tecrübeli eleman aranıyor diye bütün ilanlar.

bence düzgün okuyamamışsın; önemli pozisyonlar için odtü,itü,ytü mezunları tercih sebebidir yazar fakat sektör çok geniş olduğu için herkes bunu tabiki aramaz.

tecrübe her sektörde olduğu gibi inşaatta da önemli fakat okulun önemi de azımsanmayacak kadar fazla

inşaat mı makine mi dersen inşaat derim sahası daha geniş olduğu için ama ben ezilmek istemiyorum dersen makineyi seçersin

kusura bakma ama dostum 4. sınıf endüstri mühendisi adayı olarak, vede 2 stajımıda çok büyük firmalarda yapmış biri olarak şunu diyorum bi halt bilmiyorsun vede sallıyorsun.

Özel sektör afedersiniz ama it gibi çalışacak, işi bilen adam almakta, sizin bu dedikleriniz sadece ilk işe girerkenki konumunuzda etkili olabilir ancak. kesinlikle iş hayatınızdaki 1. senenin sonunda yaptığınız iş ile anılırsınız. aynı ortamda çok farklı ünilerden mezun olmuş mühendisler çalışmakta, hepsindeki ortak nokta işini sevip, boş durmadan çalışmaları. büyük firmalarda tecrübe aranır, istersen oxforddan mezun ol işi işte öğrenirsin okulda değil.

Ama bilip bilmeden kariyer planlaması yapmadan, itü odtüye girelim işimiz hazır diyen zihniyetler...bunca insan anadoluda bilgisayar elektronik inşaat vs. okumakta, sizin dedikleriniz olsa idi odtü jeolojinin bile herhangi bir üniversitedeki mühendislikten yüksek olması gerekirdi.

hele bir büyünde iş arama pozisyonuna gelin, mülakatta hangi bilgisayar dillerini nasıl kullandığınızı, hangi dili çatır çatır konuştugunuzu, bunların yanında sosyal bir insan olarak iletişiminizin nasıl olduğunu belirtin bakalım ne olacak...

1 sene daha a b c d şıklarına çalışmanın, tüm hayatınızı değiştireceğine inanıyorsanız yanılıyorsunuz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.