Şimdi Ara

İNŞAAT MÜH. MI MAKİNE MÜH. Mİ ?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
3
Favori
39.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hashus1099

quote:

Orjinalden alıntı: ne@rmiss

2007 össye girdim inşaat mühendisliği istemiştim hep makine mühendisliği aklımın ucundan geçmemişti ama tercihlerde makinede yazdım 1 tane orası geldi ve makine okuyorum pişmanmıyım pek sayılmam ama bu sene tekrar gircem sınava eğer kazanırsam inşaata geçicem kısmet olursa çünkü o iş daha çok ilgimi çekiyor

aynı şekilde ilgimi çektiği için girdim.
    bence hangi mesleğidaha çok seviyorsanız o meslek daha güzeldir.

kesinlikle sevdiğimiz işi yapmalıyız ben makina okuyorum makinada kendinizi geliştirseniz inşaata göre çok daha kazançlı bir mühendislik dalı makina aslında tüm mühendisliklerin anasıdır ilk mühendislik dalıdır ama genede inşaat okumayı tercih ederdim çünkü idealim oydu.

• quote:

makina aslında tüm mühendisliklerin anasıdır ilk mühendislik dalıdır

bunu temellendirmeni rica ediyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: emredici

quote:

aslında internette bu konuda pek bir bilgi bulamadım ama hocalarımızdan öğrendiklerimiz bu yönde mühendislik makina mühendisliği ile başlamıştır wikipediada da az da olsa bahsediyor bundan
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Makine_m%C3%BChendisli%C4%9Fi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ne@rmiss -- 3 Ekim 2008; 23:27:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: emredici

quote:

Bundan 500 yıl önce inşaattı.Şu anda inşaatta bile mekanik unsurları kullanmak durumunda kalıyorsun.Dar bir bakış açısı aslında ama yinede az çok fikir veriyor.
  • ilk mühendislik dalı bu perspektiften inşaat çıkar, insanlar barınaklarını inşa etmişler ilk olarak. makine ise hayata sonradan adapte olmuş.
    bu birşeyi değiştirmez, "beşiktaşlıların 1903te kurulduk ilk biz vardık" demesine benzer.
    sadece benim mantığım böyle söylüyor
  • inşaatlardaki mekanik gereksinimle ilgili konu olan yapı mekaniği zaten inşaat mühendisliğinin alt konularındandır.

ama mekanik geçtiği için ille de makine mühendisliği daha önceden beri hizmet gösteriyorsa, ilk mühendislik şüphesiz malzeme mühendisliği olurdu
  • İnşaat mühendisliğini küçümsemek çok yanlış elbet ama Türkiye'de hangi binanın mukavemet analizini hangi inşaat mühendisi yapmış bana gösterin.

Sadece başında durursunuz zaten burası dayanıksız oldu diyen mühendis taşeron firmadan azarı yer, hatta seni o mevkiye zaten o az malzemeyi yetirt diye koyduk diyenleri bulunur. (Tecrübeyle Sabit)

Makine Mühendisliğinin çalışma alanları küçümsenmemelidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: burakpadir

İnşaat mühendisliğini küçümsemek çok yanlış elbet ama Türkiye'de hangi binanın mukavemet analizini hangi inşaat mühendisi yapmış bana gösterin.

Sadece başında durursunuz zaten burası dayanıksız oldu diyen mühendis taşeron firmadan azarı yer, hatta seni o mevkiye zaten o az malzemeyi yetirt diye koyduk diyenleri bulunur. (Tecrübeyle Sabit)

Makine Mühendisliğinin çalışma alanları küçümsenmemelidir.

Burası Türkiye. Ben öyle işlerden nefret ederim. Yarın birgün o bina benim dikkatsizliğim yüzünden çökse ben o vebalin altından nasıl kalkarım. Ama napacam bilmiyorum.
  • İkisininde iş imkanının geniş olduğu doğru fakat Türkiye de makine üretiminin çok az olduğunu çoğunun almanyadan geldiğini düşünürsek makine bir adım geride kalıyor ayrıca gelişmekte olan ülkelerde en hızlı büyüyen sektör her zaman inşaat olmuştur şu an da Türkiyede de öyle zaten,bir de inşaat mühendislerinin bir avantajıda her hangi bir küçük binanın bile inşaat mühendisinin imzası olmadan yapılamamasıdır son yıllarda bunun denetimi çok artmıştır buda iş sahasını oldukça genişletiyor bu binaların projesine sadece imza atarak 5-6 milyar alabiliyor inşaat mühendisleri inşaata hiç uğramadan, çalışdığı şirketteki işini hiç aksatmadan
  • quote:

Orjinalden alıntı: a.z.

İkisininde iş imkanının geniş olduğu doğru fakat Türkiye de makine üretiminin çok az olduğunu çoğunun almanyadan geldiğini düşünürsek makine bir adım geride kalıyor ayrıca gelişmekte olan ülkelerde en hızlı büyüyen sektör her zaman inşaat olmuştur şu an da Türkiyede de öyle zaten,bir de inşaat mühendislerinin bir avantajıda her hangi bir küçük binanın bile inşaat mühendisinin imzası olmadan yapılamamasıdır son yıllarda bunun denetimi çok artmıştır buda iş sahasını oldukça genişletiyor bu binaların projesine sadece imza atarak 5-6 milyar alabiliyor inşaat mühendisleri inşaata hiç uğramadan, çalışdığı şirketteki işini hiç aksatmadan

Makine üretimiyle makine mühendisi istihdamının ilişkilendirilmesi çok saçma geldi bana.
    Bahsettiğiniz makineler takım tezgahlarıysa zaten bu makineleri üreten firmaların sayısı zaten dünyada 4-5 i geçmez.Bahsettiğiniz eğer kompressöründen tutun otomotiv parçalarına,beyaz eşyasından tutun kombisine kadar makinelerse türkiyede bu konuda üretilen makine sayısı yeterince fazladır.

Ayrıca yeni makine mühendisi adaylara ufak bir tavsiyem olucak aşağıda mak.müh tiplerini yazıcam.hani kazandım makine mühendisliğini bi şekilde bitiririm aşağıdaki 3.tip mühendis gibi çalışırım diyosanız.Çok üzülürsünüz.

Kendi gördüğümü anlatmam gerekirse; 4 tür makine mühendisi var.

1- Okulu zar zor bitirip okuldaki derslerle,çizimle,sonlu elemanlarla,kalite yönetimi vb konularla hiç alakası olmayanlar (işsiz grubu)
    2- Okulu bitirip kulaktan dolma bişeyler bilen okulda değil işte öğrendiklerini kullananlar (500-800 YTL arası çalışanlar)
    3- Kalite yönetimi konusunda kendini geliştirmiş, en az 1 yabancı dile tamamen hakim kalite güvence ve kontrol departmanlarında, çoğu lise mezununun mühendis olunca kendini yakıştırdığı yerde çalışanlar (800-1600 YTL arası)
    bir de...
    ben de son sınıfa gelene kadar 4 üncü tipi hiç görmemiştim.

4- ARGE departmanında çalışıp üretilen parçayı geliştirip firmaya yarar sağlayan dolayısıyla patronun gözbebeği durumundaki 3-Dimensional çizim-FEA-kalite yönetimi ve okulda öğretilen bütün cebirsel ve fiziksel hesapları günlük olarak kullanabilen mühendis grubu.(2000+ maaş alırlar artı çoğu masraflarını da TUBİTAK seve seve karşılar)Genelde yüksek lisans öğrencileri tercih ediliyor.

Saygılarımla...

• İkisinin de iş alanı çok geniş fakat Türkiye'de yapılan boy boy binaları gördükçe inşaat mühendisliği bana biraz daha yakın geliyor açıkcası.

Bu arada yukarda arkadaşlar bazı şehirlere daha yeni doğalgaz geldiğini söylüyorlar.Ben Türkiye'nin her yerinde doğalgaz kullanılabiliyor diye biliyordum.Çok şaşırdım valla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: burakpadir

quote:

İkisininde iş imkanının geniş olduğu doğru fakat Türkiye de makine üretiminin çok az olduğunu çoğunun almanyadan geldiğini düşünürsek makine bir adım geride kalıyor ayrıca gelişmekte olan ülkelerde en hızlı büyüyen sektör her zaman inşaat olmuştur şu an da Türkiyede de öyle zaten,bir de inşaat mühendislerinin bir avantajıda her hangi bir küçük binanın bile inşaat mühendisinin imzası olmadan yapılamamasıdır son yıllarda bunun denetimi çok artmıştır buda iş sahasını oldukça genişletiyor bu binaların projesine sadece imza atarak 5-6 milyar alabiliyor inşaat mühendisleri inşaata hiç uğramadan, çalışdığı şirketteki işini hiç aksatmadan

Makine üretimiyle makine mühendisi istihdamının ilişkilendirilmesi çok saçma geldi bana.
    Bahsettiğiniz makineler takım tezgahlarıysa zaten bu makineleri üreten firmaların sayısı zaten dünyada 4-5 i geçmez.Bahsettiğiniz eğer kompressöründen tutun otomotiv parçalarına,beyaz eşyasından tutun kombisine kadar makinelerse türkiyede bu konuda üretilen makine sayısı yeterince fazladır.

Çin Ulusal istatistik Bürosu verileri göre,2007 yılında takım tezgahları yapan 4291 üretici 40,25 milyar dolarlık makine üretimi gerçekleştirdi.
    http://dragonomi.com/sektorel/makina/cin-makina-endustrisi-takim-tezgahlari/
    Bu 4291 üretici sadece çinde, görüldüğü gibi 4-5 firma değil ayrıca şu bilgiyide verirsem Türkiyede makine üretiminin ne durumda olduğunu açıklamış olurum herhalde:Türkiye ekonomisinin en büyük sorunlarından biri olan dış ticaret açığının yüzde 40�ının makine ithalatından kaynaklanması, Türkiyede makine üretiminin kısıtlı olduğunu söylemekle tabiki makine mühendislerinin istihdamının olmadığını söylemiyorum ancak gelişen inşaat sektöründen az olduğunu söylüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.z. -- 5 Ekim 2008; 13:47:00 >

• her iki mühendislikte temel mühendisliktir ancak inşaat "medeniyet, halk, genel" gibi geniş tanımlamalara yer verilen bir mühendisliktir, mühendislik kavramını ilk olarak ele alan dal inşaattır. daha sonraları çeşitli kollara ayrılarak dahada özelleşmiş ve daralmıştır. ancak bu daralmaya rağmen hala dünyadaki en geniş kapsamda iş yapabilme imkanına sahip mühendislik dallarından biridir.
    her iki mühendislikte temel mühendislik konularını çok iyi bilip bunlar üzerinde ihtisasını yapar. her ikiside maddenin iç dengeleriyle ilgilenir. her ikiside dış kuvvetler sonucu içte oluşan gerilme şekil değiştirme yada kuvvetlerin analizini gerçekleştirir. ancak birbirlerinden farklı olarak makinede termodinamik ve dinamik, inşaatta hidrodinamik ve malzeme ayırıcı bilimlerdir.
    her iki mühensizlikte su çok önemli olsada inşaatta başlı başına bir mühendislik olarak incelenirki, bu işler de azıcık bilgisi olan her insan su statiği ve dinamiğinin ne kadar büyük kapsamlı ve zor bir dal olduğunu bilir.
    makineci arkadaşın yazdığı dallar da bulunan otomotiv gibi mühendislikler bir çok üniversitede başlı başına mühendislik dalı olarak okutulmaktadırlar(otomotiv mühendisliği, mekatronik vb.)
    makinede inşaat mühendisliği gibi bir çok kolda küçülüp daralma yaşasada iki mühendislik dalıda dünyadaki en eski ve en önemli mühendilik dalları olup, iş yelpazesi açısından en geniş mühendislik dallarıdır.
    birbirleriyle her kıyaslanmada kıayslayan kişinin seçtiği dala bağlı olarak yücelttiği (örneğin okuduklarınızdan anlaşıldığı üzere benim inş müh olmam gibi) bu mühendisliklerde para kazanma konusu mühendisliğin çeşidine bağlı değil, mühendisin kendini yetiştirme ve bilgi becerisine bağlıdır.
    belki teorik olacak ama bu iki mühendisliği yarıştırmak yumurtanın tavuktan tavuğun yumurtadan çıkması olayı gibi izafidir.
    ÖNEMLİ OLAN TEK ŞEY DÜRÜST VE ÇALIŞKAN MÜHENDİS OLMAKTIR...

SAYGILARIMLA....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspolat -- 19 Kasım 2008; 1:19:16 >

• quote:

Çin Ulusal istatistik Bürosu verileri göre,2007 yılında takım tezgahları yapan 4291 üretici 40,25 milyar dolarlık makine üretimi gerçekleştirdi.
    http://dragonomi.com/sektorel/makina/cin-makina-endustrisi-takim-tezgahlari/
    Bu 4291 üretici sadece çinde, görüldüğü gibi 4-5 firma değil ayrıca şu bilgiyide verirsem Türkiyede makine üretiminin ne durumda olduğunu açıklamış olurum herhalde:Türkiye ekonomisinin en büyük sorunlarından biri olan dış ticaret açığının yüzde 40�ının makine ithalatından kaynaklanması, Türkiyede makine üretiminin kısıtlı olduğunu söylemekle tabiki makine mühendislerinin istihdamının olmadığını söylemiyorum ancak gelişen inşaat sektöründen az olduğunu söylüyorum

Isı Proses nedir bilirmisiniz ? İnşaat Mühendisi bir evi yapar ancak tesisatı yapamaz.İşte o evin Isıtmasını Makine Mühendisi yapar.Demekki İnşaat istihdamı ne kadar geniş olursa Makine Mühendisliğinin küçük bir kolu olan Isı Proses'de o kadar iyi iş yapar.Her makine mühendisi İmalat'ta uzmanlaşacak diye birşey yok.Bunun Konstruksiyonu var Termodinamik'i var Otomativ'i var..

• ne inşaat ne makina forever jeofizik mühendisliği
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reasonable

İkisinin de iş alanı çok geniş fakat Türkiye'de yapılan boy boy binaları gördükçe inşaat mühendisliği bana biraz daha yakın geliyor açıkcası.

Bu arada yukarda arkadaşlar bazı şehirlere daha yeni doğalgaz geldiğini söylüyorlar.Ben Türkiye'nin her yerinde doğalgaz kullanılabiliyor diye biliyordum.Çok şaşırdım valla.

İki mesleğin de iş alanı çok geniş ama kaç para maaşa onu da öğrenseydin. Örnek vermek gerekirse 500 YTL ye çalışan makine mühendisleri var ve Türkiye'de elini atsan makine veya inşaat mühendisine denk geliyor.

Bu bölümlerde düzgün bir işiniz olmasını istiyorsanız. YTÜ den aşağısında okumayacaksınız bunu öğrenin. Tabi iş kendini geliştirmeye de bakar ama okulun önemi çok büyük bu mesleklerde.

• quote:

Isı Proses nedir bilirmisiniz ? İnşaat Mühendisi bir evi yapar ancak tesisatı yapamaz.İşte o evin Isıtmasını Makine Mühendisi yapar.Demekki İnşaat istihdamı ne kadar geniş olursa Makine Mühendisliğinin küçük bir kolu olan Isı Proses'de o kadar iyi iş yapar.Her makine mühendisi İmalat'ta uzmanlaşacak diye birşey yok.Bunun Konstruksiyonu var Termodinamik'i var Otomativ'i var..

doğru tabi. ama şöyle düşün, bir yapının inşaatı bitti ancak sıra kaldı tesisat döşemesine. bu zamana gelene kadar yapılan iş mi daha zordur, yoksa kalan tesisatın döşenmesi mi?

bir firma aynı anda yaptığı 50 inşaatı için 50 tane mühendis grubuna ihtiyaç duyuyor diyelim. kesinlikle gereken makine mühendisi de 50 adet olmaz.

@arkandayım
    bir aralar mezun olduğun üniversite çok büyük bir etkendi tabi. ama artık eskisi kadar önemli değil.

en önemli kriterler
    staj dosyan
    öğrenim dönemindeki durumun
    referansların
    hangi alan üstünde yoğunlaştığın
    ve tabi daha önce başka bir yerde çalıştıysan oradaki bıraktığın izlenim.

okul tabi önemli ama ben bir ytu'nun en azından osmangazi üniversitesinden öyle çok çok iyi olduğunu düşünmüyorum. onu geçtim (ytu hangi dil veriyor bilmiyorum) anadolu üniversitesi %100 ingilizce eğitim verdiğinden (benim bildiğim odtü, antep, muğla ve anadolu var), yabancılara giden ihalelere alınan Türk mühendisler içinden, teknik ingilizce bilgisi nedeniyle bayağı avantaj sağlıyor. ayrıca fore kazık makinesi ve zemin iyileştirmede kullanılan jet-grout makinesi mevcut okulda. eskişehirdeki tek makineler bunlar.

artık üniversiteler arasında öyle çok fark yok. tabi itü vs üniversiteler hala birçok üniversiteden daha itibarlı ve iyi eğitim veriyor ama buralardan mezun olmak artık işe alınmak demek değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus1099 -- 19 Kasım 2008; 23:34:21 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hashus1099

doğru tabi. ama şöyle düşün, bir yapının inşaatı bitti ancak sıra kaldı tesisat döşemesine. bu zamana gelene kadar yapılan iş mi daha zordur, yoksa kalan tesisatın döşenmesi mi?

Peki o yapılan işlerde kullanılan makinelerin yapımı mı zordur yoksa o aletleri kullanarak bina yapımı mı? Bu cümle sana ne kadar mantıklı geliyorsa senin de söylediklerin o kadar mantıklı...

Yıldız Teknik'in İnşaatı Türkiye'de standartları uluslararası şirketlerce onaylanmış Türkiye'deki tek İnşaat mühendisliği bölümüdür.Mimarlık ve Makine ile Yıldız'ın ana taşlarındandır.İTÜ'de okuyan öğrenciler bile Yıldız İnşaatın namını sıkça duyarlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 20 Kasım 2008; 0:10:18 >
  • hashus bende senin gibi düşünüyodum, yani aynı dersleri görmüyomuyuz hepimiz o da inşaat bu da inşaat
    bölümümde 2008 össyle başka ünilerin inşaat müh. bölümlerinden gelenler mevcut, çukurovadan gelen arkadaşım hoca kalitesinin çok çok farklı olduğunu, laboratuvarların çok çok farklı olduğunu söylüyor
    odtüden dil problemi yüzünden gelen arkadaşlarım laboratuvarların çok çok gelişmiş olduğundan bahsediyorlar
    bence çok bi fark yok demek için her iki yeride görmek lazım
  • yanlış anlamayın, ytu ya da itü normal bir üniversitedir demiyorum. ülke şartlarında ortalamanın üstünde, güzel üniversitelerdir tabi. doğaldır ki geçmişten gelen bir altyapı ile diğer üniversitelerden daha gelişmiş durumda olabilirler. ama kesinlikle diğer üniversiteler de kendini geliştiriyor bu bir gerçek.

ama ytu ya da itüyü bitirmek demek hemen işe alınmak demek değildir. yukarıda saydığım kriterler her zaman sadece itü ya da ytu ya da odtü mezunu olmanın önünde gelir. kendini geliştiren kişi her zaman 1 adım öndedir.

@shady

sen beni anlamadın.

bir inşaatın bitmesi ve sadece tesisat döşemesinin kalması aşamasını düşün. bir de tesisatın döşenmesi aşamasını düşün.

hangi aşama daha zahmetlidir. tabii ki ilk aşama. ilk aşamadaki gereken inş. mühendisi mevcudu daha fazladır. ayrıca ikinci safa için gereken makine mühendisi bu süre zarfında başka tesisatları da yapabilir. demek istediğim buydu. o tesisatların üretilmesinin inşaat konusuyla alakası yok

ayrıca tekrar söylüyorum ytu'nun kalitesine birşey söylemedim, ancak şunu da söylemek isterim ben mezun olduktan sonra yanımda ekstra olarak teknik yabancı dilin olmasını yeğ tutarım. zaten anadolu üniversitesine gitme nedenim de buydu.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.