Şimdi Ara

İnşaat Mühendisi İçin Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizden bana direkt sistem toplamanızı istemiyorum, bana yol göstermenizi istiyorum.
    Normalde hedefim oyun bilgisayarı toplamaktı. Ancak 2 gün önce YTÜ İnşaat M. kazandım ve alacağım aletin derslerde de yardımcı olmasını istiyorum.
    İnşaat M. dersleri için nasıl bir şey gerektiği hakkında bilgim yok
    Benim görüşlerim şunlar;

Masaüstü: Oyun ve üniversite işleri için en iyisi. Ancak yurda çıkarsam yurtta kullanabilir miyim bilmiyorum.
    Dizüstü: Taşıması kolay. Oyun performansı iyi olanlar için fiyat yüksek ve ben onu alacağıma masaüstü toplarım daha iyi diye düşünüyorum.
    Tablet: Taşıması çok kolay. Üniversite işleri için iyi değil. Oyun için Android oyunları işte ne kadar zevk verirse.

Alternatif: Eve çıkarsam bir dizüstü artı PS 4 alırım ama henüz eve mi çıkacam yurtta mı kalacam belli değil.

ANKET:http://strawpoll.me/2190201

• Yukarı
  • Şimdi bazı akıllı arkadaşlar buraya gelip işte amd sistem al şöyle iyi böyle iyi diyecekler ama eğer autocad için falan düşünüyorsan intel + nvidia sistem dizmen lazım. AMD nin oyun için çıkan kartlarının performansı yerlerde, tasarım workbench için çıkan kartları da ara bul uğraş.

Eve çıkma imkanın varsa evin konforu hep iyidir ama bi sene yurtta kalsan en azından bir dönem kalsan çevre edinirsin.

Masaüstü toplayacaksan sana şöyle bir sistem önereyim:
    z97 pc mate
    2x4 8gb ram
    gtx760 ekran kartı, eğer oyunlar için performanslı vs olsun diyorsan gtx770 al.
    corsair 300r kasa
    1tb hdd, çizim vs işlerine girmek istediğin zaman bi de ssd alırsın o zamana kadar ssdler ucuzlar zaten.
    + g3258/4690k gibi bir işlemci.

Eğer ben şimdilik oyun için alayım sonra uğraşıcam diyorsan farklı bir sistem öneririm. Ama birinci sınıflarda teknik resim falan var, bilgisayar destekli tasarım taa 3. ya da 4. sınıfta, ama tabi sen şimdiden öğrenebilirsin senin tercihin. Autocad solidworks falan öğrenmen bayağı bayağı faydalı olur sana, bana göre.

• Cevabın çok yararlı oldu sağolasın. İlk yıl hazırlık olacak zaten. 3 ve 4. yıllarda başlıyorsa dediğin gibi o dersler oyun için toplayabilirim İnşaat mühendisi misin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgrrkk1 -- 25 Temmuz 2014; 18:39:59 >
  • cgrrkk1 C kullanıcısına yanıt
    Yok yok inşaat mühendisi değilim ama arkadaşlarım var Sen bence şimdilik 2 senelik falan bir sistem topla ucuz bir şeyler, ya da laptop al, ne dersin?
  • Karasızım hala
  • Yukarı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ps4 al ama bi oyuna o kadar para vermek ne derece dogru tartisilir

Masaustu alirsan yurtta zorluk cikar

Leptop ta ise oyun performansi malum

Tablet olarak win8 tabletler var istersen bi arastir istersen bende teknosada gormustum belki isine yarar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ps4 al ama bi oyuna o kadar para vermek ne derece dogru tartisilir

Masaustu alirsan yurtta zorluk cikar

Leptop ta ise oyun performansi malum

Tablet olarak win8 tabletler var istersen bi arastir istersen bende teknosada gormustum belki isine yarar

• quote:

Orijinalden alıntı: cgrrkk1

Karasızım hala

masaüstü veya laptop kararını ver.

bana belirt ben yardımcı olurum.
  • Asıl öğrenci arkadaşlara ne kafayla intel öneriliyor anlamıyorum? Kardeşim AMD'nin performansının yerlerde olduğu felan yok bunlar hep nvidia fanboylarının sözleridir. Amd takıl bütçenin nefes almasına izin ver nvidia kullanıcılarını para için hertürlü alçaklığı yapmaya hazır bir firmadır tamamıyla öğrenci arkadaşların uzak durmasını istiyorum. Eğer sistem toplamamı istiyosan sana ben toplarım söylemen yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhammet Kul -- 26 Temmuz 2014; 5:02:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cgrrkk1

Sizden bana direkt sistem toplamanızı istemiyorum, bana yol göstermenizi istiyorum.
    Normalde hedefim oyun bilgisayarı toplamaktı. Ancak 2 gün önce YTÜ İnşaat M. kazandım ve alacağım aletin derslerde de yardımcı olmasını istiyorum.
    İnşaat M. dersleri için nasıl bir şey gerektiği hakkında bilgim yok
    Benim görüşlerim şunlar;

Masaüstü: Oyun ve üniversite işleri için en iyisi. Ancak yurda çıkarsam yurtta kullanabilir miyim bilmiyorum.
    Dizüstü: Taşıması kolay. Oyun performansı iyi olanlar için fiyat yüksek ve ben onu alacağıma masaüstü toplarım daha iyi diye düşünüyorum.
    Tablet: Taşıması çok kolay. Üniversite işleri için iyi değil. Oyun için Android oyunları işte ne kadar zevk verirse.

Alternatif: Eve çıkarsam bir dizüstü artı PS 4 alırım ama henüz eve mi çıkacam yurtta mı kalacam belli değil.

ANKET:http://strawpoll.me/2190201

Nvidia amd ve intelin vereceği başarım şartlara göre değişir.

Sistem sadece bunlardan oluşmuyor anakartı var rami var donanımların windows tarafından kullanımını sağlayan sürücü dediğimiz ara yazılımlar var. Ayarlar var. Varda var :)

Okul hayatı genel kullanım için notebook güzel.

Büro tipi çalışma proje için masaüstü güzel.

Tablet bir yan araç.

Amd ve intel den önce monitöre odaklanırsın. Düzgün görüntü herşeydir gözlerin daha az yorulur kavrama kokaylaşır.

Notebook alırsan şiddetle mat ekran öneririm. Masaüstü alıyorsan mutlaka hdmi dvi yada display porttan bağlantı kurabileceğin bir model olmalı.

Masaüstü kuruyorsan sessizliği önemli.

Kullandığın fare çok önemli. Misal dik kullanım bilek yormayan bir mouse uzun vadede bileklerini çok rahat ettirebilir... O farenin sensörü şayet fayda ediyorsa altındaki pad de önemli. Bi oyuncu faresi alsan hassasiyeti çok işine yarıyabilir.

Başlangıç için onboard ekran kartlı bir cpu doğru adıyla apu alırsın. Bu cihazın işini görme durumuna göre bir ekran kartı alırsın yada ilerde işlemciyi yükseltirsin. Şu aşamada en iyi cihaza para harcasan bir yıl içinde kat kat değer kaybedecek.

Amd ve nvidi nın profösyöneller için ayrı serileri vardır. Quadro firepro vb gibi. Amd de firepro sürücüleri hacklendi... Yani ucuz bi amd ye nekadar etkin bilmiyorum ama vasıf kazandırabiliyorsun.

Monitör mouse klavye bunlar alışıp değiştirmek istemeyeceğin şeyler olsun. Kasa ise sen profösyönelleşip ihtiyaçlarına göre zamanla şekillenir.

• Muhammet Kul kullanıcısına yanıt
    Mesajı anlamamışsınız ki adam Autocad'den filan bahsediyor ben mühendis olmadığım için beni ilgilendirmez ama arkadaş mühendislik okuyacakmış ben olsam g3258 z97 ve r9 280x li bir sistem düşünürdüm sonra ilerde 5. nesile upgrade de edilebilir ama mühendislik olunca değişiyor tabi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.