Şimdi Ara

İnşaat Mühendisliği Bilgisi olan (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Anladim hocam ben seye atif yaptim son zamanlarda diş yaz diyen gormedim forumda neyse sonuc olarak ikimiz de issiziz 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MyLuckyInteger kullanıcısına yanıt

iş bulmayan bile mevcut   beraber tavla oynarız hocam artık ben hurdacı sen elektronikçi

• sonaytbukucu2022ss S kullanıcısına yanıt
    Biz harbi boşa yaşıyoruz. Boun ee mezunu işsiz de görmüştüm ama adam okulu salmıştı aradaki fark bu :D. Boşuna çalıştık sınava awk

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MyLuckyInteger kullanıcısına yanıt

biz böyle hocam yine çok çalışmamız lazım yoksa gg

• Selamlar, liseden beri tanıdığım inşaat mühendisi arkadaşım 3. yılında istanbul metro inşaatlarında şantiye şefi olarak çalışıyor, 5500 tl maaş alıyor. Ortalama bir üniden mezun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EBBB59CB7

Bence en zevkli bölüm. İnşaat mühendisi birinin videosu vardı nette bayaa güzel duruyordu.

zevkli bencede ama biraz pis bi iş herkes yapamaz.Şahsen ben yapamazdım.

• Yapılır bence hocam illa.Sonucta mühendislik.ama bir tık daha zor olmalı diğerlerine göre

İyi bir mühendis olmak için tecrübe gerekli.
    Tecrübe kazanman için de ilk önce iş bulman lazım.
    İnşaat piyasası kötü olduğu için yeni mezunlar iş bulamıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guest-4h062020 G kullanıcısına yanıt

iş bulmakla tecrübe kazanmaya gerek yok öğrenciyken başlayabilirsin çalışmaya 0 çalışma ile iş bulman imkansız çünkü işveren de ben yeni mezuna bir şeyler öğretmek zorunda değilim diyor tek çare öğrenci iken firmalara başvurup yazları çalışmak

• Devlette itü inşaat mezunu 9k alıyo tanıdık ama yaşı 35 felan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B759FF173 -- 25 Eylül 2021; 19:51:7 >

Hevesinizi kırmak istemem ama bu cümlelerden inşaat firmalarına basvuru yapmadığınız çok belli. Gerçek hayatta öyle bir dünya yok bu söz ezber bir söz. İyi bir mühendis olmanız ile Türkiye de ki şartlar arasında pek bir bağlantı yok. Şahsım 2 dil biliyorum 5 adet statik hesap programını kullanabiliyorum, küçüklüğümden beri inşaatlarda çalıştığım için santiyenin bir çok detayına hakimim lakin Babam inşaat ile ilgilenmese maalesef iş bulamayacağımı acı bir şekilde öğrendim. Bir çok arkadaşımız belediyeye düz memur olarak girdi o da zorlanarak. Özellikle askerde o ilk 5 dediğiniz okullardan mezun bir çok arkadaş sırf para kazanmak için astek olarak askere geldi. Ben yazarken Eskişehir Anadolu bile 35 k çekiyordu, şimdi odtu 50 k olmuş. Kimse kimseye hayal satmasin. Herkes ailesinin durumunu değerlendirsin ona göre yazsın. Bu meslek sayesinde hayatınızı kazanacaksanız ailenizden bir para kalmayacaksa, 2 defa düşünün sonra yazın.

• İnşaat mühendisi etrafta tonla var ama işi bilen kimse yok. Yatarak para kazanma hayalleri boşa çıkarabilir.

• upup

• 5 yıllık bir mühendis sadece taşeron firmalarda şantiye şefliği yapar. Kurumsal inşaat firmalarında en az 10-15 sene tecrübeli olman lazım. Taşeron firmada da şantiye şefliği şöyle olur sana açıklayayım. Küçük ve orta ölçekli taşeronlarda zaten en fazla 1 veya 2 tane mühendis olur ona da şantiye şefi derler. Resmi olarak bir şantiye şefliğin yoktur. Patron harici tek mühendis olduğun için kendi proje müdürü de amele de diyebilirsin sıfat olarak :) ince işler taşeronuysan sadece ince işlere bakarsın, kaba iş taşeronuysan sadece kaba işe bakarsın vs.vs.
    Büyük ölçekli projelerde ve kurumsal firmalarda ise şantiye şefi tüm disiplinlere hakim ve bunları koordine eden kişidir. Aslında ünvanın hakkı da budur.
    Firmanın patronuyla tamamiyle yakın ilişkilerine göre maaş değişir. 3-5 yıllık mühendis olup kendine şantiye şefiyim diyen ama 4-5 bin lira maaş alan da var, 8-10 bin lira alanda.
    Ben 4 yıllık bir harita mühendisiyim, şu an ince işleri taşeronu bir firmada çalışıyorum, tek mühendisim, haliyle şantiye şefi de benim :) maaşım 8 bin tl.
    Aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin.

• Kpss’de 90 üstü alan 700 inşaat mühendisi var. Devlete girebilen 300-400 kişi olur mühendis kadrosunda. Geri kalanlar düz memur olmaya çalışıyor. 90 puanın yüksek bir puan olduğunu belirteyim.

• teşekkürler cvplar için

upup başka bilgisi olan?

• ..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.