Şimdi Ara

İnşaat Mühendisliği için soruları olanlara yardımcı olabilirim. (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
4
Favori
4.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest

Benim puanim insaat muhendisligine yetkiyor ama çevre muhendisligine gidip yan dal olarak insaat muhendisligini bitirebilir miyim?

Yan dal lisans diploması vermez.Çift ana dal yapmanız lazım.Ancak o işin o kadar kolay olmadığını belirtmeliyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suku87

deu inşaat 2.öğretim yazacağım bilgin var mı dokuz eylül inşaat ile ilgili sence değer mi birde osmaniyede yaşıyorum yakın sayılırız onun yerine çukurova ee yazmalı mıyım birde deu insaat yüzde 30 ingilizce bir bölüm hazırlık var mı varsa isteğe bağlı ise sence atlamalı mıyım yoksa okumalı mıyım

Eğer illa İzmir'de olacağım demiyorsan,ben Çukurova EE ve İnşaatı öneririm.Dokuz Eylül'de kampüs şartları vs. baya kötü.Eğitim olarak da(inşaat için konuşuyorum) Çukurova'dan üstün değil.

Hazırlığı ise okumanda fayda var.Ancak o süreci sadece okula bağlama.Kendin de efor sarfet dil öğrenmek için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oh My Dayum

Merhaba, benim sıralamam 11931... Ben küçüklüğümden beri bilgisayar mühendisliği istiyordum ve bunu ODTÜ veya İTÜ istiyordum. Sıralamam istediğim yerlere yetmedi ancak ODTÜ inşaat (13700) tutuyor. Bu seçeneğe alternatifim ise İTÜ elektrik müh. Bilgisayar müh istesemde elektriğe ilgim yok değil. Bir tarafta iyi bir üniversitede ilgi alanıma yakın bir bölüm (sıralaması 15000 civarı) bir tarafta bu zamana kadar pek aklımda olmayan inşaat mühendisliği ama çok iyi ve prestijli bir üniversitede. Ankara'da okumam İstanbul'da okumaktan daha kolay olur tabii. Bi süredir inşaat mühendisliğini meslek olarak araştırıyorum ama yaptıkları işlerin hep sonuçları karşıma çıkıyor. Medeniyeti inşaa etmeleri, yurt dışında geniş olanaklara sahip olmaları gibi... Ben inşaat mühendisliğinin dersleri hakkında tam olarak bilgi alamadım. Şimdi elektrik bana ne kadar yakın görünse de okula başladıktan sonra inşaat mühendisliğine sıcak bakmaya başlayabileceğim ihtimali beynimi kemiriyor. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Yaptığın araştırmalar sonucunda her iki mesleğin sana sıcak ve soğuk gelen yanları paylaşır mısın.,?O konu üzerinden yürüyelim,bende yapını çözmeye çalışayım.Çünkü 2 bölüm ve üni. de iyi tercihler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrksl

Odtü inşaat için ortalama işe başlangıç maaşı söylememiz mümkün mü mümkünse ne kadar olabilir

Emin olun böyle bir maaşı kimse söyleyemez.Söylüyorsa da sallıyordur.Yeni mezun inş. müh. Türkiye'de 1500-2500 arası başlar.Yurt dışında ise yerine göre yaklaşık 5000'den başlayabilir.

İnşaat Mühendisliği tecrübe kazandıkça değerlenen,tecrübenin çok önemli olduğu bir bölümdür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: realmrxa

quote:

deu inşaat 2.öğretim yazacağım bilgin var mı dokuz eylül inşaat ile ilgili sence değer mi birde osmaniyede yaşıyorum yakın sayılırız onun yerine çukurova ee yazmalı mıyım birde deu insaat yüzde 30 ingilizce bir bölüm hazırlık var mı varsa isteğe bağlı ise sence atlamalı mıyım yoksa okumalı mıyım

Eğer illa İzmir'de olacağım demiyorsan,ben Çukurova EE ve İnşaatı öneririm.Dokuz Eylül'de kampüs şartları vs. baya kötü.Eğitim olarak da(inşaat için konuşuyorum) Çukurova'dan üstün değil.

Hazırlığı ise okumanda fayda var.Ancak o süreci sadece okula bağlama.Kendin de efor sarfet dil öğrenmek için.

Kardesim tesekkürler ama hoca sayısı olarak deu inşaatta baya hoca var 15 prof var çukurovada ise daha az eğitim olarakta deunun daha iyi oldugunu duydum aslında basından beri ee istiyordum ama sıralamam 48k sence deu inşaatın önüne çukurova eeyi yazmam ne kadar mantıklı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Badandsad -- 9 Temmuz 2015; 1:28:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Merhaba, benim sıralamam 11931... Ben küçüklüğümden beri bilgisayar mühendisliği istiyordum ve bunu ODTÜ veya İTÜ istiyordum. Sıralamam istediğim yerlere yetmedi ancak ODTÜ inşaat (13700) tutuyor. Bu seçeneğe alternatifim ise İTÜ elektrik müh. Bilgisayar müh istesemde elektriğe ilgim yok değil. Bir tarafta iyi bir üniversitede ilgi alanıma yakın bir bölüm (sıralaması 15000 civarı) bir tarafta bu zamana kadar pek aklımda olmayan inşaat mühendisliği ama çok iyi ve prestijli bir üniversitede. Ankara'da okumam İstanbul'da okumaktan daha kolay olur tabii. Bi süredir inşaat mühendisliğini meslek olarak araştırıyorum ama yaptıkları işlerin hep sonuçları karşıma çıkıyor. Medeniyeti inşaa etmeleri, yurt dışında geniş olanaklara sahip olmaları gibi... Ben inşaat mühendisliğinin dersleri hakkında tam olarak bilgi alamadım. Şimdi elektrik bana ne kadar yakın görünse de okula başladıktan sonra inşaat mühendisliğine sıcak bakmaya başlayabileceğim ihtimali beynimi kemiriyor. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Yaptığın araştırmalar sonucunda her iki mesleğin sana sıcak ve soğuk gelen yanları paylaşır mısın.,?O konu üzerinden yürüyelim,bende yapını çözmeye çalışayım.Çünkü 2 bölüm ve üni. de iyi tercihler.

Elektrik mühendisliği benim şimdiye kadarki hayatımda (18 yaşındayım gerçi çok da yaşamadım :D) ilgilendiğim meselerin çok da dışında değil; bilgisayar ve elektronikle ilgili oldum hep... Okulda gösterdikleri dersler hakkında az da olsa önbilgim oldu ve bana ilgi çekici geldi. Bilgisayar mühendisliğine yatay geçiş imkanı da İTÜ elektriğe sıcak bakma sebeplerimden. Anca İstanbul maddi açıdan beni zorlar.

İnşaat mühendisliği ülkemizde çok saygın bir meslek ve şantiyede toz yutmak bana ofisden daha uygun geliyor. Koca yapıların inşaasında söz sahibi olmak da çok ilgi çekici... Ama tüm bunların nasıl yapılacağı hakkında bilgim yok; okulda gösterilen dersler hakkında pek bir şey öğrenemedim. ODTÜ okumam için çok daha uygun bir okul ama hayalimdeki bölümü kökünden değiştirmemi gerektiriyor.

• İnşaat değil ama bilginiz illaki vardır diye düşündüm yıldız teknik endüstri mühendisliğinin iş olanakları olarak yorumlar mısınız hocam odtü inşaat olmazsa altına orayı düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: serhataksit

Arkadaşlar,
    Çok farklı eğitim sistemi ve 3. Nesil bir Devlet Üniversitesi olarak öğrencilerine çeşitli burs, ücretsiz yurt ve Amerika'da Dil Eğitimi imkanları da sunan Abdullah Gül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü dikkatinize sunmak isterim.

http://ce.agu.edu.tr

Ayrıca üniversitenin ne kadar farklı bir yapısı olduğunu oldukça güzel anlatan tanıtım filmini de izlemelisiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=w0eF4v2ashc

Hocam Agü Bilgisayar hakkında bilginiz var mıdır acaba?

• quote:

quote:

quote:

Kardesim tesekkürler ama hoca sayısı olarak deu inşaatta baya hoca var 15 prof var çukurovada ise daha az eğitim olarakta deunun daha iyi oldugunu duydum aslında basından beri ee istiyordum ama sıralamam 48k sence deu inşaatın önüne çukurova eeyi yazmam ne kadar mantıklı olur

Üniversiteler meselesine geleceğim.Ancak öncelikli olarak saçma bir durumu kaldırmamız lazım.EE mi istiyorsun inşaat mı?Böyle bir tercih şekli olmaz.Milli piyango gibi tercih sıralaması yapılmaz.O yüzden ilk olarak meslekler arasında bir tercih yapman gerekecek.Üniversiteler konusuna gelince.

Çukurova URAP dünya sıralamasına giren Türk üniversiteleri arasında 9. sırada.Dokuz Eylül Üni. ise 18.sırada.Mühendislik alanında ise Dokuz Eylül 5 sıra üstte.Yani genelde Çukurova sıra,mühendislikte ise Dokuz Eylül 5 sıra önde.Eğer özellikle İzmir istemiyorsan,o kadar yol katedmene gerekir mi?Bence etmez.

• quote:

quote:

quote:

Elektrik mühendisliği benim şimdiye kadarki hayatımda (18 yaşındayım gerçi çok da yaşamadım :D) ilgilendiğim meselerin çok da dışında değil; bilgisayar ve elektronikle ilgili oldum hep... Okulda gösterdikleri dersler hakkında az da olsa önbilgim oldu ve bana ilgi çekici geldi. Bilgisayar mühendisliğine yatay geçiş imkanı da İTÜ elektriğe sıcak bakma sebeplerimden. Anca İstanbul maddi açıdan beni zorlar.

İnşaat mühendisliği ülkemizde çok saygın bir meslek ve şantiyede toz yutmak bana ofisden daha uygun geliyor. Koca yapıların inşaasında söz sahibi olmak da çok ilgi çekici... Ama tüm bunların nasıl yapılacağı hakkında bilgim yok; okulda gösterilen dersler hakkında pek bir şey öğrenemedim. ODTÜ okumam için çok daha uygun bir okul ama hayalimdeki bölümü kökünden değiştirmemi gerektiriyor.

İlk olarak söylemem gereken şey Elektrik Müh. bölümüyle Elektrik-Elektronik Müh. karıştırmaman.Elektrik Müh. elektiriğin dağıtımı,üretimi vs. gibi konularla ilgilenir.Yani genelde şantiyede çalışır.Fark dersi verme vs. olayları fakat detaylı bilmiyorum.Bunu dışında daha önce dediğim gibi seni açıkta bırakmayacak sağlam bir bölümdür.Eskiden KPSS'de ayrı kontenjan açarlardı 50-60'la atınırlardı hatta.Şimdi Elek-Ektrk ile birleştirdiler yükseldi.

Yani özetle tam da ilgi alanının içindeki bölüm sayılmaz.Bunu dışında sakın ama sakın yatay geçiş yaparım diye bir bölüm ya da okula gitme.Yatay geçişi bir lütuf,ekstra bir şans gibi düşün.Kesin bir şey olarak görme.

İnşaatı nasıl yapamayacağını bilmemen görmemen normal.Çünkü mezun bir kişi bile her şeye hakim olamıyorum.Planlamasından,teklifine,şantiyesine kadar çok fazla uzlaşma alanı var ve herkes yanlızca bir tanesine gerçek anlamda hakim olabiliyor.Ama genel itibariyle zor bir meslek olsa da mazoşistce bir zevki vardır mesleğin.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrksl

İnşaat değil ama bilginiz illaki vardır diye düşündüm yıldız teknik endüstri mühendisliğinin iş olanakları olarak yorumlar mısınız hocam odtü inşaat olmazsa altına orayı düşünüyorum

Endüstri Müh. İTÜ,ODTÜ,Boğaziçi vs. gibi üniversitelerde değilse pek önermiyorum.Çünkü ne yazık ki ülkemizde kurumsallaşmış şirket sayısı kısıtlı ve imza yetkisinin olmadığı mühendisliklerde bir çok firma müh. çalıştırmak istemiyır.Yıldız Teknik faktörü seni bir tık öne atsa da,yeterli değil bence.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hamza239

quote:

Arkadaşlar,
    Çok farklı eğitim sistemi ve 3. Nesil bir Devlet Üniversitesi olarak öğrencilerine çeşitli burs, ücretsiz yurt ve Amerika'da Dil Eğitimi imkanları da sunan Abdullah Gül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü dikkatinize sunmak isterim.

Ayrıca üniversitenin ne kadar farklı bir yapısı olduğunu oldukça güzel anlatan tanıtım filmini de izlemelisiniz.

Üniversitenin burs, konaklama ve Amerika'da dil okulu olanakları Bilgisayar Mühendisliği dahil bütün bölümler için ortak uygulanmaktadır.
    - ilk 20.000'den gelen öğrencilere hazırlık sınıfı sonunda Amerika'da Dil Okulu'nda 2 aylık eğitim. (0Ulaşım, konaklama, dil okulu ücreti gibi bütün masrafları üniversite tarafından karşılanır.)
    - İlk 30.000'den gelen öğrencilere sıralamasına göre 300 tl'den 2000 tl'ye kadar burs imkanı. (5 yıl boyunca yılda 9 ay ödenir ve başarısızlığa bağlı olarak kesilme yoktur.)
    - İlk 20.000'den gelen öğrencilere Agü Öğrenci Köyü'nde ücretsiz yurt imkanı. (Diğer öğrenciler de aylık 350 tl civarında bir ücretle kalabilirler.)
    - Ayrıca ilk 30.000'den gelen aday öğrencilerden tanıtım günlerimize gelip üniversitemizin imkanları hakkında yerinde bilgi almak isteyen olursa ailesiyle birlikte Kayseri'ye ulaşım ve konaklama masrafları üniversite tarafından karşılanmaktadır. Ücretsiz iletişim hattından ulaşabilirsiniz: +90 850 360 0 248 ya da telefon numaranızı özelden bildirdiğiniz taktirde sizi istediğiniz bölümün hocalarıyla görüştürebiliriz.

Hocam izninizle bir şey daha sormak istiyorum
    Mf4 sıram 18300
    Agü bilgisayarı yazdım
    19500 ile almış geçen yıl . Sizce yerleşme ihtimalim nedir?

• Hocam mf4 um 85bin kirikkalede 1. Ogretim elektrik bilgisayae insaat geliyor ktude 2. Ogretim elektrik sakaryada konyada ikinci ogretim elektrik falan geliyor bilgisayar ve makine pek bakmadim ama onlarda gelitor elektrik elektronik mi insaatmi kararsiz kaldim birde 2. Ogretim yazip senede 1500 vermek yerine 4 sene icinde 6000 bini verip ustune ekleyip yurt disinda dil egitimi al dedi ailem oneriniz nedir simdi universiteyi bitirir bitirmez 1500 ede olsa 2000 ede olsa bir sekilde hangisinde daha rahat is bulup ilerleyebilirim cunku pek insaat cevrem falan yok memur cocuguyum yabanci dil gelistirip yuksek lisans yapmayi dusunuyorum o kinuda sikintim yok kendimi gelistirme konusundada bilgisayardaki herturlu yazilimi kolay kullanirim bi sikintim yok bilgisayar donanim ve yazilim aram iyi baya dilide kursla ve yurt disiyla halledecegim oneriniz ne olur cok kararsiz kaldim tercihlere 4 gun kaldi

• hocam ben sakarya üniversitesi ve istanbul gelişim arasında kaldım. istanbulun olanaklarından dolayı gitmek istiyorum ama özel olması beni korkutuyo. sakarya içinde şehir olarak emin olamıyorum merkezede uzak. izmirde yaşıyorum sizde yazdıklarımı mı tercih etmeliyim yoksa muğla denizli daha yakın oluğu için bunları mı
  • hocam mf4 sıralamam 70 bin. inşaat yazdım. Muğla-adnan menderes-pamukkale-celal bayar-balıkesir gibi bir sıralama ile yazdım. muğla 65 binde. pamukkale 69 binde. geri kalanlarına sıralamam yetiyor. bunlardan biri olacak mutlaka. Muğla ve adnan menderes %100 ingilizce. celal bayar ise %30 ingilizce. sence bu 5 üniversiteden hangisi benim için daha iyi olur?
  • merhaba arkadaşlar inşaat mühendisliği yazıp kazanacak olan arkadaşlara buradan hayırlı olsun diyorum.inşaat çok farklı bir disiplin arkadaşlar ne kadar yönlü bir insan olursanız ve her konuda kendinizi geliştirirseniz mesleğinizi daha iyi yaparsınız.zaten meslekte çok yönlüdür.projecilikten şantiyeciliğe kaba inşaat işlerinden ince inşaat işçiliğine dış cephesinden yalıtımına bir sürü iş öğrenirsiniz çalışabileceğiniz alanlar ; su,santral,havaalanı,altyapı,üstyapı,baraj,yol,hastane vesaire. Benim üniversitede 5.senem oldu inşaat mühendisliğinde çevrem oldukça geniştir. KTÜ İnşaat Mühendisliğinde okuyorum. Meslek hakkında ekstra olarak bilmek istedikleriniz olursa konu yardımıyla ya da özel mesaj yolu ile bana ulaşabilirsiniz.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar,

Üniversitenin burs, konaklama ve Amerika'da dil okulu olanakları Bilgisayar Mühendisliği dahil bütün bölümler için ortak uygulanmaktadır.
    - ilk 20.000'den gelen öğrencilere hazırlık sınıfı sonunda Amerika'da Dil Okulu'nda 2 aylık eğitim. (0Ulaşım, konaklama, dil okulu ücreti gibi bütün masrafları üniversite tarafından karşılanır.)
    - İlk 30.000'den gelen öğrencilere sıralamasına göre 300 tl'den 2000 tl'ye kadar burs imkanı. (5 yıl boyunca yılda 9 ay ödenir ve başarısızlığa bağlı olarak kesilme yoktur.)
    - İlk 20.000'den gelen öğrencilere Agü Öğrenci Köyü'nde ücretsiz yurt imkanı. (Diğer öğrenciler de aylık 350 tl civarında bir ücretle kalabilirler.)
    - Ayrıca ilk 30.000'den gelen aday öğrencilerden tanıtım günlerimize gelip üniversitemizin imkanları hakkında yerinde bilgi almak isteyen olursa ailesiyle birlikte Kayseri'ye ulaşım ve konaklama masrafları üniversite tarafından karşılanmaktadır. Ücretsiz iletişim hattından ulaşabilirsiniz: +90 850 360 0 248 ya da telefon numaranızı özelden bildirdiğiniz taktirde sizi istediğiniz bölümün hocalarıyla görüştürebiliriz.

Hocam izninizle bir şey daha sormak istiyorum
    Mf4 sıram 18300
    Agü bilgisayarı yazdım
    19500 ile almış geçen yıl . Sizce yerleşme ihtimalim nedir?

yüzde 50 olarak görüyorum şansınızı.

• quote:

Orijinalden alıntı: smpp

hocam ben sakarya üniversitesi ve istanbul gelişim arasında kaldım. istanbulun olanaklarından dolayı gitmek istiyorum ama özel olması beni korkutuyo. sakarya içinde şehir olarak emin olamıyorum merkezede uzak. izmirde yaşıyorum sizde yazdıklarımı mı tercih etmeliyim yoksa muğla denizli daha yakın oluğu için bunları mı

Sakarya Üni. olarak iyidir ama şehir olarak pek sevmem.Ancak İstanbul gelişimi önermem.Diğer üç üniversiteden birini seçiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MadEagle06

Hocam mf4 um 85bin kirikkalede 1. Ogretim elektrik bilgisayae insaat geliyor ktude 2. Ogretim elektrik sakaryada konyada ikinci ogretim elektrik falan geliyor bilgisayar ve makine pek bakmadim ama onlarda gelitor elektrik elektronik mi insaatmi kararsiz kaldim birde 2. Ogretim yazip senede 1500 vermek yerine 4 sene icinde 6000 bini verip ustune ekleyip yurt disinda dil egitimi al dedi ailem oneriniz nedir simdi universiteyi bitirir bitirmez 1500 ede olsa 2000 ede olsa bir sekilde hangisinde daha rahat is bulup ilerleyebilirim cunku pek insaat cevrem falan yok memur cocuguyum yabanci dil gelistirip yuksek lisans yapmayi dusunuyorum o kinuda sikintim yok kendimi gelistirme konusundada bilgisayardaki herturlu yazilimi kolay kullanirim bi sikintim yok bilgisayar donanim ve yazilim aram iyi baya dilide kursla ve yurt disiyla halledecegim oneriniz ne olur cok kararsiz kaldim tercihlere 4 gun kaldi

Eğer gerçekten ilgiliyseniz 1.öğretim bilgisayar seçip 6 bini kişisel gelişiminize ayırınız.Aksi halde inşaat ya da elektrik bölümlerine yönelin.

• 1)hocam peki 9 eylül üniversitesi inşaat hakkında ne düşünüyorsunuz?
    2)inşaat müh. mezun olunca iş imkanları nelerdir?
    3)inşaat müh. mezun olunca hangi ortamlarda iş yaparlar?
    4)inşaat müh. okuması kolay bi bölüm müdür?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.