Şimdi Ara

İnşaat Sektöründe Çalışanlar ya da Evine Yeni Tadilat Yaptıranlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3+1 eve tadilat yaptırmak için birkaç ustadan fiyat teklifi aldım. Şimdiye kadar aldığım en uygun gözüken teklif 5.000 lira.

Banyo + tuvalet (35 metrekare) mevcut fayanslar kırılıp yeniden sıva yapılacak. Daha sonra zemin ve tavana kadar yeni fayans döşenecek. (Sadece işçilik. Fayans ve kalekim bu fiyata dahil değil)
    Evin tüm duvarlarına ve tavanlara (55 metrekare) alçı çekilip, boya ve kartonpiyer yapılacak. (Alçı ve boya ücreti bu fiyata dahil değil)
    Elektrik tesisatı benim istediğim şekilde düzenlenecek.
    Salon ve bir odaya parke döşenecek. (Parke, süpürgelik ve şilte fiyata dahil değil)
    Evden çıkan molozun taşınması ve kullanıcak kum nakliyesi ustaya ait.

Bunlara ek olarak evin su tesisatını tamamen yenileyecek ve bir odadaki doğalgaz borularını yerin altına gömüp, boruları yenileyecek ustada + 1000 lira istiyor. (Malzeme + işçilik)

2.500 peşin, kalan 3.500 ayda 750 taksitle

Sizce bu fiyatlar yapılacak işlere göre nasıl ?

(Etrafımdaki birkaç kişi peşinat verilmez. İş bittikten sonra parayı verirsin dedi. Bu tarz işlerden peşinat verilir mi ? Yoksa iş bitiminde mi para verilir ?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Üstad-ı Angora -- 29 Haziran 2013; 9:52:18 >

• İşçiliği bilmem ama inşaat malzemeleri satıyoruz malzeme listesini gönder fiyatlandırabilirim. İstanbul içindeysen malzemeyi göndeririz de.
  • Peşinat verilmez mi lan millet götünden sallıyor o adam o kadar malzemeyi neyle alacak?Ya sen paranın geri kalanını vermezsen aldığı malzemeyi neresine sokacak ne salak insanlar var ya bir boktan anlamaz bir de millete akıl verir
  • quote:

Orijinalden alıntı: TORSION

Peşinat verilmez mi lan millet götünden sallıyor o adam o kadar malzemeyi neyle alacak?Ya sen paranın geri kalanını vermezsen aldığı malzemeyi neresine sokacak ne salak insanlar var ya bir boktan anlamaz bir de millete akıl verir

Aynısını bende söyledim. Adam kaçarsa, işi yarım bırakırsa falan diye kafamı bulandırdılar..
  • Bencw pesinat ver de paranin guzel bir bolumunu is bittikten sonra ver neden diye sorarsan sen simdi evi yaptiracaksin is bittikten sonra diyelim eksik ufak tefek isler kaldi , ustanin yapacagi , sen pesin verirsen emin ol o ustayi daha zor sokarsin o eve . Veya is bittikten sonra da verme hemen parayi bi 10 gun kullan derim emin ol biyerlerden bir seyler cikacak . 2-3 kere tadilat yaptirdik tecrubeyle sabit . Tabiki basta adama para vereceksin ama buyuk bolumunu adamin yaptigi isi bir 10 gun denedikten sonraya sakla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Peşinat verilmez mi lan millet götünden sallıyor o adam o kadar malzemeyi neyle alacak?Ya sen paranın geri kalanını vermezsen aldığı malzemeyi neresine sokacak ne salak insanlar var ya bir boktan anlamaz bir de millete akıl verir

Ah keşke şöyle saçma bi yorum yazıp kendini rezil etmeden önce adam gibi okusaymışsın. Adam malzemeyi kendi alacak, usta değil. Usta alsa bile ustaya parasını vericek. Bahsedilen peşinat işçilik ücretinin peşinatı. Ki bencede önceden verilmez. Yıllar sürecek bir iş değil sonuçta, 2 haftaya bitse usta 2 hafta sonra almış olucak parayı. Öncesinde alırsa işler karışır ama büyük ihtimal. Uyanıklık yapıp "hocam senin tesisat şöyleymiş, ben onu farketmedim. Daha uzun sürer bu, daha masraflı olur" diye kıvırabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Üstad-ı Angora

quote:

Aynısını bende söyledim. Adam kaçarsa, işi yarım bırakırsa falan diye kafamı bulandırdılar..

Kardeş adı sanı yeri belli bu adamların pazardan usta toplayıp getirmiyorsun ya...Bu adamların adı sanı her şeyi yiyorsa alsın parayı kaçsın.Sor soruştur için rahat etmiyorsa yani ne diyeyim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sekobro

quote:

Ah keşke şöyle saçma bi yorum yazıp kendini rezil etmeden önce adam gibi okusaymışsın. Adam malzemeyi kendi alacak, usta değil. Usta alsa bile ustaya parasını vericek. Bahsedilen peşinat işçilik ücretinin peşinatı. Ki bencede önceden verilmez. Yıllar sürecek bir iş değil sonuçta, 2 haftaya bitse usta 2 hafta sonra almış olucak parayı. Öncesinde alırsa işler karışır ama büyük ihtimal. Uyanıklık yapıp "hocam senin tesisat şöyleymiş, ben onu farketmedim. Daha uzun sürer bu, daha masraflı olur" diye kıvırabilir.

Okudum o kısmı,yorum yazarken atlamışım da yine fark etmez ki güzel kardeşim(Malzemeleri komple arkadaş almıyor zaten verdiği ücret sadece işçilik değil,sen de iyi oku),bu adam işe gelip giderken ne yiyecek ne içecek hangi yakıtla gelip gidecek neyle malzeme taşıyacak.Malzeme ücreti her şey değildir.Ne fark eder?Bir de laf soktuğunu sanıyor

Bu işler böyle yürür,sen işe girerken avans istemek nasıl hakkınsa o adamın da peşinat istemek hakkı.Miktarı yapacağı pazarlığa göre arkadaşa kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OceanMaster -- 29 Haziran 2013; 10:30:53 >

• Çok iyi fiyat
    Hangi şehir ilçe?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Çok iyi fiyat
    Hangi şehir ilçe?

Ankara Keçiören
  • ustaya çok fazla teslim olmamak gerekiyor. Tavsiyem bütün malzemeyi kendiniz almanız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Majorca

ustaya çok fazla teslim olmamak gerekiyor. Tavsiyem bütün malzemeyi kendiniz almanız.

Usta sadece kum alacak. Geri kalan tüm malzemeler bana ait.
  • Fiyatla ilgili başka yorumu olan var mı ?
  • Yardim ederdimde banane a.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.