Şimdi Ara

insam ölüm anı.da ne hisseder ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mojotr

Arkadaşlar bu konu beni çok düşündürüyor dini açıdan bakmazsak insan ölurken ne hisseder mesela panik bozukluk sırasındaki fenalık hissi ölecekmiş hissi gibimi olur yoksa huzurlu bir şekildemi gelir

Sekerat ı mevt denen sarhoşluk olacak ruh ayaklardan boğaza doğru ölüm melekleri tarafından kabz olunmaya başlayacak ama sarhoşlukta çekilecek acının şiddetini bilemiyoruz. Fakat Son nefeste bile şeytan oyunlar oynayacak su getireceği söylenir kendi tarafına çekmeye çalışır. (sekerat ı mevt de ölecek kişi susar)

Birde ölen kişiyi melekler karşılarken Allah ın selamını verirse ne mutlu ona, müslüman olmayan inanmayan şirk koşan kişilere ise çok kötü davranacakları söylenir.

Burada acının şiddetini kimse bilmiyor bilemez bunu tek bilen Allah'tır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Galatas4ray

Bence dinimizdeki ölüm tabiri doğru.Yani baktıgımızda hep iyi insanlar dediğimiz kişiler öldüklerinde yüzleri gülüyor vaziyette.Buda demek oluyorki ne ekerswn onu biçersin nırmal hayatta nasıl bir insansan ölüm anında mutlu bir şekilde ölüyorsun.

Yok öyle bir şey hiç ölen biri gördün mü?

Benim Annem çok iyi biriydi. İnançlı ve hayır peşinde hep rahmetli babam için bağış yapardı. Namaz kılar kimseye kötülük etmezdi. 12 gün yoğun bakımda nefes alamadı sonunda karada boğulur gibi ölme safhasına girdi ve septik şok ile tüm organlar iflas ederek vefat etti. Gözleri açıktı yüzümde gülümseme yoktu. Donuk ifade vardı.

Kısacası göz açık şöyle yok güldü böyle yok gözler kapalı şudur.vs vs inanmayın. Herşeyi bilen bir Allah vardır. Tahmin ile bu konularda şu yada şöyle demek olmaz.

• Bir şey daha eklemek istedim.

Ruhun kabzedilmesi dikenli bir ağaçtan tülbentin çekilmesi gibi derler. Bazı yerlerde bu tip konular mevcut. Allah hepimize kolaylıklar versin herşey zor bizi affetsin bize acısın rabbim.

• Skylined kullanıcısına yanıt
    Merhaba kaybınız için üzüldüm bu durumu açıklama cesaretiniz için teşekkür ederim.
    Sevgiler..
  • Mojotr kullanıcısına yanıt
    Ölüm gerçek ve hepimize gelecek inşallah. Ölümden bahsetmek peygamber efendimiz tarafından önerilmiştir.

Allah rahmet eylesin anne ve babamın kabir azaplarını hafifletsin Yüceler yücesi Rabbim.

• Şimdi arkadaşlar konu dışı olacak ama şunuda yazmak istiyorum tuhaf geliyor ama ürkütücü bir gerçek
    ruhun kabzolması ölüm süreci acılı geçtiği söylenir. Şiddetini sadece Allah bilir .

14 günlük kızım var. Ona bakıyorum dünyaya gelişide acılı ve büyürken de acı çekecek (örnek diş çıkaracak) şimdi en basitinden gaz sancısı çok acıtıyor küçük kızımı diğer yandan yakın zamanda 3.5 ay önce annemin kaybında bakıyorum ve diyorum ki kızıma beni anlamasada hayat tuhaf doğarken acı çekiyoruz ölürken de acı çektiğimiz söyleniyor. Allah bize acısın diyorum düşünüyorum susuyorum.

Diğer yandan bakıyorum ölümden kaçan hiç ölmeyecek gibi yaşayan milyonlarca insan hayatın koşuşturmacasında ne kadar varlıklı olabilirim derdinde hep altındakileri ezip en tepeye çıkma derdinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylined -- 31 Ağustos 2017; 0:11:18 >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Hocam mesajlarını okuması çok keyifli gerçekten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skylined

quote:

Orijinalden alıntı: Mojotr

Arkadaşlar bu konu beni çok düşündürüyor dini açıdan bakmazsak insan ölurken ne hisseder mesela panik bozukluk sırasındaki fenalık hissi ölecekmiş hissi gibimi olur yoksa huzurlu bir şekildemi gelir

Sekerat ı mevt denen sarhoşluk olacak ruh ayaklardan boğaza doğru ölüm melekleri tarafından kabz olunmaya başlayacak ama sarhoşlukta çekilecek acının şiddetini bilemiyoruz. Fakat Son nefeste bile şeytan oyunlar oynayacak su getireceği söylenir kendi tarafına çekmeye çalışır. (sekerat ı mevt de ölecek kişi susar)

Birde ölen kişiyi melekler karşılarken Allah ın selamını verirse ne mutlu ona, müslüman olmayan inanmayan şirk koşan kişilere ise çok kötü davranacakları söylenir.

Burada acının şiddetini kimse bilmiyor bilemez bunu tek bilen Allah'tır.

Hocam öncelikle Allah rahmet eylesin

Ben birşey merak ediyorum. Ölüm anında, ölümden sonra zihin dünyada ki ile aynı mı olacak

Yani şuan öldüm evet bunlar melekler ve bana güzel surette göründüler, o halde cennetligim diyebilecek mi kişi. Yani burdaki kafa ve düşünce yapısı orada da olacak mı yoksa burada ki herşeyi unutacak mi

Kabirde beklerken çocuklar ne yapıyor acaba diye dusunebilecek mi kişi?

Yoksa bu düşünceler den tamamen yoksun farklı bir kişilikle mi gidecek, tam ifade edemiyor insan soruyu ama umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir

• arifomer kullanıcısına yanıt
    teşekkürler, doğaçlama yazdım belki ondandır :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arifomer kullanıcısına yanıt
    Sağolasın

İşte bu soruların cevabını bilen yaratıcımız Allah

Bende bir zamanlar kafayı şuna takmıştım ; ölülerimiz mezarlarında bizi duyar mı?. Ama şunu anladım ki bu da cevapsız bir soru ama şuna inanıyorum dua edersem Rabbim sesimi onlara duyurabilir.

(Hz. Muhammed SAV savaş sonrası ölenlere soru sormuş konuşmuş ve sonrasında onlar senden daha iyi duyarlar demiştir.) Burada peygamberimizin mucizesi de olabilir yada gerçekten bizi duyuyorlardır. Allah bilir.

Herşey tuhaf yaşadığımız yer yüzü mükemmel bir eko sistem ve her şey sorunsuz ve çok zor bir sınav. tek bildiğimiz öleceğimiz. Allah yardımcımız olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylined -- 31 Ağustos 2017; 19:33:15 >
  • Büyük ihtimal tansiyon düşmesindeki gibi etraf kararmaya başlıyor,ortamı ve ortamdaki sesleri algılamamaya başlıyorsundur ve sonrası karanlık.

• quote:

Orijinalden alıntı: forward 1905

Büyük ihtimal tansiyon düşmesindeki gibi etraf kararmaya başlıyor,ortamı ve ortamdaki sesleri algılamamaya başlıyorsundur ve sonrası karanlık.

Mantıklı. 2-3 sene önce evde tek başımayken ayağa kalktığımda gözüm karardı önce, yavaş yavaş görüntü kayboldu, bilincim açıktı ama sanki göğsümden boynuma doğru bir sıcaklık yükseliyordu, aldığım her nefesi çok net duyabiliyordum, en son bir yere tutunmaya çalışıyordum. uyandığımda 4-5 saattir yerde baygın olduğumu fark ettim. bayılma evresi belki çok kısa sürmüştü ama sanki 2-3 dk sürmüş gibi gelmişti bana.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.