Şimdi Ara

İnsan Hayvan mıdır (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
364
Cevap
2
Favori
9.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne olmak istersen osundur. Hayvan olmak istiyorsanız olun tercih sizin. Ben insan olmayı seçiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • h*mına bi derdimiz bu kaldıydı
    demeyeceğim ulpi
    Konuş ilim irfanda konuşulsun sonuçsuz muhabbetler dönüyor aylardır.
    Millet içindekini söylüyor rahatlıyor diye düşünüyordum.Okudukça zehirleniyorum .

• Onu bunu bilmem de bazı insanlar hayvan değil hayvan oğlu hayvan.

• ulpi kullanıcısına yanıt
    Bilimsel olarak memeliler arasında sayılıyoruz. Ona itiraz etmiyorum. Farklı bir açıdan değerlendirdim.

• Biz Müslümanlar için sorun yok, Kuranı kerim de insan olduğumuz yazıyor, hayvanmıyım acaba diye araştırma yapmaya, kafa yormaya gerek duymuyoruz Elhamdülillah :)

• Noxco kullanıcısına yanıt
    koçum
    siz hiç bi şey için araştırma yapmaya, kafa yormaya gerek duymazsınız

bilinmedik bişey diil.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor6247 -- 7 Mart 2018; 21:32:5 >
  • insan + hayvan = canlı bu yüzden adlandırılmaları tartışmaya gerek yok, insan hayvan mıdır diye bir soru sorulabiliyorsa hayvan insan mıdır diye bir soruda sorulabilir, aradaki fark sadece tanımlarıdır, en gelişmiş canlıya insan deniliyor yok sen ısrarla ben insanım ama aynı zamanda hayvanım diyorsan sorun yok.

• razor6247 kullanıcısına yanıt
    Peki KOYUNUM.

• İnsana hayvan demeyen, kendini dine kaptırmış kişidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar basit bir soru ki bu. İnsanoğlu, diğer hayvanlardan beyin olarak gelişmiş olduğu için kendisini tanrı sanıyor, mükemmel sanıyor. Ancak o kadar kusurlu canlılarız ki? İkinci Dünya Savaşı sırasında 60-65 milyon insan öldü. Hala bile insanlar birbiriyle sürekli kavga ediyor, insanlar birbirlerini sürekli öldürüyor. Hepimiz doğdumuzdan beri bir yarış halindeyiz, toplumda üste çıkmak için birilerini ezmek zorundayız. Ayrıca şöyle bir gerçek var ki insanların çok büyük kısmı hiçbir şekilde beyinlerini kullanmıyor. Doğup 5-6 çocuk dünyaya getirip sefillik içinde ölen binlerce insan var.

Eh, bizim hayvanlardan farkımız ne? Birbirine sürekli eziyet eden beyin hacmi vücut hacmine göre büyük ilkel hayvanlardan ibaretiz.

• kendine hayvan diyen kendini neye kaptıdığını bilmeyen kişidir

• razor6247 kullanıcısına yanıt
    araştıralım dedik cevap yok sonra araştırmazsınız inandığınız kanunları anlatamayacak kadar zavallı mısınız şu evrimin varsa kanunlarını bi zahmet açtığım başlığa yazıver

• mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Hiçbir hayvanın bizim kadar vahşi olduğunu sanmıyorum.

https://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_casualties

Kendimi belirli bir kalıba kaptırmış değilim yani özgür düşüncelerim var. Biri bana öğrettiği için doğrulamıyorum, düşünüyorum ve başkası ile aynı sonuca mantıklı bir şekilde ulaşırsam kabul ediyorum.

Evet hiç işimiz gücümüz yok koskoca evrim teorisini üşenmeyip anlatacağız, zaten forumdaki herkes biyoloji profesörü dimi?

Evrim teorisi yüzlerce yıllık kökeni olan, yüzlerce yıldır aksi ispatlanamamış, tüm modern biyoloji biliminin temel aldığı bilimsel bir olgudur ve inanma/inanmama meselesi değildir. Dünyanın yuvarlak olduğunu söylemek ile evrim vardır demek arasında hiçbir fark yoktur.

Evrimin varlığı ya da yokluğu tartışma konusu değildir, şu an bilimin tartıştığı evrimin mekanizmalarının nasıl işlediğidir. Şu an kullandığın aşılar, ilaçlar, tıbbi yöntemler, hatta tarım ürünleri ve evcil hayvanlar... Hepsi evrim sayesinde geçek olan şeyler. Evrimin olmadığı bir biyoloji bilimi düşünülemez.

• en büyük dayanağı nedir bu evrimin tek bir kural

• döner dururum diyorsun yani kuralsız amaçsız vs

Her şeyi doğru bildiğimi düşünsem zaten mantığa ters bir düşünce olur, yeni bilgilere ulaştıkça insan dönüp durmaz, ileriye gider.

Amacım olması gerekiyor mu ?

• Evrimi bir din gibi düşünüyor yani farklı bir inanç sistemi gibi

• Şuna bir türlü anlam veremiyorum, müslüman olup evrimi kabul edebilirsin ki? Bunun nesi yanlış?

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.