Şimdi Ara

'İnsan Olmak' belgeseli... Var mısınız izlemeye ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "İnsan Olmak" belgeseli... Var mısınız izlemeye ? Harika müzik ve görseller eşliğinde...
    Bence fotoğraf hobisi ile ilgilenen herkes izlemeli. Her anne-baba da özellikle izlemeli. Keşke asıl izlemesi gerekenlere izletebilsek... ve izlediklerinde keşke anlayabilseler...

"Hatırlıyorum da babam beni uzatma kabloları, askılar ve bulabildiği her türlü tahta parçaları ve bunun gibi bulabildiği herşey ile döverdi ! Beni dövdükten sonra şöyle derdi "Ben senden daha çok acı çekiyorum. Bunu sadece seni sevdiğim için yaptım" ! Aslında bana sevginin ne olduğu hakkında hatalı mesaj vermişti. Bu yüzden uzun yıllar boyunca ben de sevgimin incitmesi gerektiğini düşündüm !.. ve sevdiğim herkesi incittim ! Sevginin ölçüsünü birine yaşattığım acı miktarı ile bir tuttum !" dedi ve...

link olarak :
    Emirhan Şenyoutube
    HUMAN Belgeseli - TÜRKÇE DUBLAJ - İnsan Olmanın Anlamına Dair Bir Belgesel
    https://www.youtube.com/watch?v=SeNpni_Ty0M

veya : https://www.youtube.com/watch?v=C4y4KsBt3is

• Akşam bir izleyeyim. Merak ettim gerçekten bu yazınızdan sonra.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

Akşam bir izleyeyim. Merak ettim gerçekten bu yazınızdan sonra.

Müthiş bir belgesel de bizden çok aslında bunu hiç izlemeyecek olanların izlemesi gerek bence.

"Human - İnsan" belgeselinden...
    -
    Bazen aklıma çocukken duyduğum bir laf gelir...
    Bir arkadaşım demişti ki : "Hayat, çocukluğundan yaşlılığına taşıdığın bir mesajdır. Yolda bu mesajı kaybetmemeye dikkat et."
    Sık sık düşünürüm... Çünki çocukken iyi şeyler hayal eder, içinde herkesin mutlu olduğu bir Dünya düşlerdim! Basit, zarif şeyler !..
    Ama hayatın akışında böyle şeyleri kaybediyorsunuz. Birşeyleri satın alabilmek için çalışıyorsunuz. ve artık fakirleri, ihtiyacı olanları görmez oluyorsunuz, kimse için endişelenmiyorsunuz.
    O çocukluktan getirdiğim mesaj nerede şimdi ?!
    Belki de hayatın anlamı o mesajın kaybolmamasını başarabilmektir.
    -
    İzlediğinizde sanırım siz de bunu düşünürsünüz. Bu kadar çok uzaklardan "Aynı bizim gibiymişler yahu" dediğimiz insanlar. Dini-dili farklı lafa geldi mi kültürü de farklı falan, yabancı işte yahu "YABANCI" bunlar !!! Hiç de yabancı falan değillermiş dersiniz.

Hele orada bir yaşlı Afrika'lı yamyam var (Böyle der eminim anne-babamıza izletsek o adamı görünce)
    Adam bir kaç cümle laf ediyor hani tipime baksan ben de okudum-ettim, büyük şehirde doğdum-büyüdüm, eh kendimce de gördüm-geçirdim, orta yaşı geçtim fakat o Allah'ın görmemiş yamyamının görüşü yoktur. Çoğumuzda yoktur... Diyor ki
    "Biz eskiden böyle ölmezdik... Biz eskiden bu kadar çok ölmezdik. Ancak yaşlılarımız yaşlılıktan ölürdü, çocuklarımız hastalıktan ölürdü eskiden... ama şimdi kaleşinkof diye bir şey verdiler çoluk-çocuk-kadın-erkek-yaşlı-genç onar onar saniyeler içinde ölüyoruz"

...ve işte onlar ölürlerken birileri karısına bilmem kaç milyonluk elmas kolye alıyor... Akşam bilmem kaçyüzbinliralık arabalarına en pahalısından da benzini doldurup bir yere çıkıp bilmem kaçbinliralık yemek yiyorlar falan. Belgeselin "insan" adı ile yayınlanması da çok güzel. Bana bir dönem "Being Human" dizisini de çağrıştırdı. Herkes insan işte şekilde.

Müthiş bir ders bu belgesel bence. Kısa geldi ayrıca bana :) Doyamadım izlemeye !..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 3 Ocak 2018; 16:9:0 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.