arkadaşlar hepinize öncelikle saygı ve sevgilerimi iletiyorum.. geçen gün dershane kantininde öğretmeni bekliyorum işte cama bi kaç soru asmışlar sorular hoş ama hindi olmaya değmez dedim içimden ilk gördüğümde ki sizde dersiniz belki.. sorular fasa fiso vakit kıymetli dedim ama kağıdın altına inince kocaman bişekilde ödüllü yazmışlardı altındada hocanın imzası ki ödül hocadan gelince (öyle bi hocadan gelince) kayda değerdir dedim yardımcı olursanız sevinirim
1- A B C şeklinde 3 torba var bu türbalarda bilyeler var
* c dekilerin yarısını b ye * b dekilerin yarısını a ya * c dekilerin 1/3 ini b ye * a dakilerin 1/3 ini b ye * b dekilerin yarısını c ye * c dekilerin 1/5 ini b ye atınca torbalardaki bilyeler eşit oluyor başlangıçta torbalarda ne kadar bilye vardır ?
2- erkekkadın erkek kadın erkek kadın I I (NEHİR) İKİ KİŞİLİK KAYIK I I
SORU: bu kişileri nehrin karşısına nasıl geçirirz kural: bayan kendi eşi hariç hiç bi erkekle ırmağın karşısında yada kayıkta olamaz kural: iki erkek bir arada bulunabilir kural: iki kadın bi arada bulunabilir kural: karı koca bi arada bulunabilir
3-
POLİS HIRSIZ ANNE BABA KIZ KIZ ERKEK ERKEK
I I (NEHİR) KAYIK I I
8 kişiyi iki kişilik kayıkla karşıya nasıl geçiririz? kural: polis olmassa hırsız diğerlerini döver kural: baba olmassa anne erkekleri döver kural: anne olmassa baba kızları döver kural: kayığı sadece baba anne ve polis kullanabilir....
arkadaşlar he bunlar boş işler uğraşmaya değmez bizi uğraştırma derseniz siz bilirsiniz fakat saygızılık etmeyiniz eğer ki ilginiz veya bi fikriniz olursada çok teşekkür ederim ödül büyükmüş saygılar..
ya arkadaşlar yokmu uğraşıcak biri yarına bulıyımda ödül kaçmasın ya ben öldüm sabahtan beri çıkmıo lanet şey
3.'sünün oyununu yapmışlardı ve tam çözümü de vardı. ama unuttum adresini. 1.'si için bulduğum denklemler yanlış değilse eğer A'da ve B'de aynı sayıda C'de ise bunlardakinin iki katı bilye var. (kontrol ettim doğruymuş) Dene istersen mesela A=B=60, C=120 alarak.
paşam ilgine sağolasın öldüm burda beklmekten hayır insan bünyesi selülozu sindirebilse kağıtları yiycem ama... yok ya bu işlemleri yaptıktan sonra torbalardakiler eşitleniomuş işte ordan buluyomuşuz kusura bakma eklemeyi unutmuşum oraya... ama sağol uğraştıın için ya sorular klasik ama hoş sorularda çıkmıo yinede sağol
Sorun değil akşam akşam azıcık beyin jimnastiği yaptık. Bu tip sorularda mesela yarısı, üçte biri ve beşte biri var. Bunların okek'i 15. torbalardaki sayılara 15'in katını verirsen mesela 60x, 60y ve 60z gibi ve denilenleri yapıp sonunda denklemleri bulursan şöyle çıkacak;
Bunu B=C'de yerine yazarsan 18x = 12x + 3z bulursun buradan da z = 2x çıkar.
Sonuç olarak 2x = 2y = z bulunur. Torbalarda 60x, 60y ve 60z vardı. O zaman 60x, 60x ve 120x olacak. x=1 için 60, 60 ve 120 bilye eder.
ahhh ölcem sandım sabahtan beri aynı numarayı çekiom ama olmuyo acaba soruyumu yanlış aldım dedim nese sağolasın N.W. KİLLER kardeşimsin bu vakitten sonra bişeye ihtiyacın olduğunda haberimiz olsun alttaki sorularada bakıver hele bi
tamam sağolasın paşam esen kal diğer arkadaşlar bi bakarsa sevinirim
2. soru; Aynı rakamlı kişiler çiftlerdir..
Bayanlar, X1, X2, X3...
Erkekler, Y1, Y2, Y3...
X1, X2 ve X3'ü sırayla karşıya geçirir. Geri gelir. Y2 ve Y3 birlikte karşıya geçer. Y2 geri gelir ve Y1'i alır karşıya geçer. Sonra da Y1 gelerek X1 ile karşıya geçerler.
Bu arada kaçıncı sınıf?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme