Şimdi Ara

Insanity Workout (Çılgın Egzersiz Programı) (180. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.077
Cevap
241
Favori
350.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kısa bır surelıgıne p90x e gerı donuyorum pazartesı gunu ozlemısım garıp bır heyecan var 1 ay kadaar devam edecegım sonrasında spor salonuna yazılacagım hergun yapmak zor gelıyor artık .d mantıksız buluyorum hala spor salonunu bakalım belkıde durmam devam ederım sımdılık kısa surelı bır macera gıbı duruyor ama amacım halıyle kılo vermek degıl buradan hatırlayan arkadaslar olacaktır yeterınce kılo verdım gerıde almadım sımdı kondısyonumu gerı kazanmak ıstıyorum okadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dennis Jr -- 16 Ocak 2015; 10:06:38 >
  • kimler için uygun bu insanity ?
  • P 90 a baslayacaktım ama donra vazgecıp t25 e baslamaya karar verım hareketler vs kolay geldıde nefesım yetmıcek gıbı oldu suan nefes nefese kalmıs durumdayım 4 ay vermısım arayı sımdı hesaplafdım 4 ayda nefes kalmamıs bırde kasların kendını salmasından olusan sırt agrılarım var bu bıraz canımı yakıyor ama devam edecegım .d

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar geriye doğlu 4-5 sayfa okudum. Yeni başlayan biri için rehber olabilecek bir şey var mı? Varsa hangi sayfada? Hap bilgi istemiyorum ama en azından hangi sayfaları okumam gerektiğini söylerseniz sevinirim.
  • bugun cok guzeldı nefesım acılıyor sporun sonunda dunku gıbı degıldım vucut nankor 4 ay yatınca hamlıyor hemen .d
  • Aslinda burada tam anlamiyla size uyacak bir rehber aramanin cok da geregi yok cunku herkesin kilosu, yasi, spor deneyimi farkli...
    Benim verebilecegim tavsiye zaman kaybetmeden baslayip dengeyi kaybetmeden antrenmana devam edip kendini cok da zorlamaman olacaktir. Cunku sakatlik olmasi durumunda kaybedecegin zaman 2 hareket fazla yapip kazandigin kondusyon veya kastan cok daha onemli. Bir de beslenme mevzusu var ki yazilarin cogunu okudum evde oturan hanim diyetiyle insanity programini uygulayanlar var. Yani 1500 kalori civarinda alip ustune insanity yapip bir de gunluk islerini devam ettiren insanlarin sonu sakatlik, sporu birakmak veya kisa surede kaybedilen kilolar sonucunda olusan sarkmalar olacaktir.

Ayrica insanity kas kutlesi kazanilan bir program degildir. Hatta kas kutlesi olan insanlarin diyet ve yetersiz proteinle beraber yaparlarsa sonucta kas kaybedeceklerini garanti edebilirim. Insanitynin esas amaci kalori harcamak, nefes acmak, kondusyon ve hiz kazanmaktir. Tabi ki her gun duzenli antrenman yapan bir sporcu degilseniz... Bir de hicbir alete gereksinim olmamasi bunu yapmak icin avantaj tek gereken anlayisli bir alt komsu ve ev sakinleri....

Hakli nedenlerle de olsa 2 basarisiz insanity girisiminden sonra, insanity'ye vucudun alistigini ve daha iyi hazirlanmis bir program oldugunu dusundugum Focus T25e baslamaya karar verdim.

• mefioxa M kullanıcısına yanıt
    Bilgi için çok teşekkürler hocam.

40 yaşındayım 185 boy 85 kg ölçülerindeyim. Son 1-2 yılda, öncesine göre aynı miktarda yemek yememe rağmen yaşdan dolayı kilo alma durumlar var. Bunun için ne yapabilirim diye bakarken. Bu konuyu gördüm.

Konuyu okuduğumda sizin de bahsettiğiniz gibi değişik programlar olduğunu farkettim. Bu işin temeli ve başlangıç seviyesi olarak anladığım Insanity Workout diye bir torrenti dün akşam indirdim.(Bahsedildiği gibi 7,95 gb lık bir dosya içinde program ve videolar var) Bu akşam başlamayı düşünüyorum.

Önce ve sonra olarak fotoğraf çekmeyi planlıyorum. Akşam özellikle göbek fotoğrafları çektikten sonra başlayacağım :)

Dediğiniz gibi bunu 2 aylık program şeklinde düşünüp kendimizi sakatlamamaya gayret göstermemiz lazım. İlk gün videosuna bir göz attım. İlk gün böyleyse sonraki günleri düşünemiyorum :D

Aklımda kalan tek soru: Başlangıç olarak seçtiğim Insanity Workout programı doğru bir seçimdir değil mi? Diğer programlar biraz kafamı karıştırdı da

• Bence Focus T25i de indirin ve baslayin. Insanityde kalp atislari tavana vuruyor ve ozellikle 30 yas uzerindeki kisilerin dikkatli yapmasi gerekli. En azindan bir kalpatisi olcen cihazla yapilmasi lazim. Focus T25 daha dengeli ve daha kisa, alistirma sureci olarak dusunun eger program hafif gelmeye baslarsa digerlerine gecersiniz. Ayrica focus t25de modifiye edilmis hareketler de var. Yani herhangi bir nedenden dolayi hareketi yapamiyorsaniz daha kolay bicimini de gosteriyor. Insanity daha fazla kalori harcatir ama yeni baslayan bir kisi en azindan bir sure kendini alistirmasi gerekebilir.

Fit testi yapmanizin zarari olmaz. Sadece yemekten en asagi 3 saat sonra yapin veya ac karnina 1 meyve biraz da kuruyemis gibi enerji verici seyler yiyip yapin.
  • mefioxa M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım
  • Merhaba arkadaşlar instanitydeki videolarda esneme hareketlerinin olduğu yaklaşık 6 dakkalık bi kısım var ben bu esneme hareketlerine gıcık oluyorum hep atlıyorum bu kısmı sizce yapmalımıyım esneme hareketleri kalori harcatmaz bence yapmasamda olurmu?

• Arkadaşlar TRX yapan var mı aranızda? Setinin fiyatlarına baktım biraz uçuk geldi ama çok faydalı bi çalışma olduğunu sanıyorum.
  • Avenged7Fold kullanıcısına yanıt
    Sanirim siz isinma hareketlerini diyorsunuz sizce mantikli mi o hareketleri atlamak ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dennis Jr

Sanirim siz isinma hareketlerini diyorsunuz sizce mantikli mi o hareketleri atlamak ?

Isınma spora başlamadan olur bu hareketler sporun ortasında yapılıyo ısınma değildir sanırım

Ortalarda esneme hareketleri hatirlamiyorum ama atlayarak yapmanizi onermiyorum yapilan her hareketin bir anlami var esneklik kazanmak bir cok hareketi yapmak icin onemli

• Kilo veya yağ fazlam pek yok ama spor geçmişim de yok
    Fazla sıkmaması açısından kısa surecek bir program arıyorum, Focus T25 mi yoksa Max 30 mu önerirsiniz?
  • Aslinda bu konuda cok da konusmaya gerek yok adamlar burada cevap yazacak herkesten daha yetkinler konularinda... O cdye esneme koymuslarsa bir geregi vardir.
    Sakin atlama ne ortada ki ne sondakini. esnemeler ertesi gun ki agrilari sakatliklari minimuma indirger.isinma ve esneme cok onemli her turlu, zaten shaun t de atlamayin diyor.

• beyler 25kilo fazlam var 2ay ilk ayı yapsam 3.ayda 2.ciyi yapsam ideal kiloma gelirmiyim 175 boy kilo 97
  • quote:

Orijinalden alıntı: lDirtyHandsl

beyler 25kilo fazlam var 2ay ilk ayı yapsam 3.ayda 2.ciyi yapsam ideal kiloma gelirmiyim 175 boy kilo 97

25 olur mu bilmem ama beslenme programına dikkat edersen 18-19 banko.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yigiter Blaszczykowski

quote:

Orijinalden alıntı: lDirtyHandsl

beyler 25kilo fazlam var 2ay ilk ayı yapsam 3.ayda 2.ciyi yapsam ideal kiloma gelirmiyim 175 boy kilo 97

25 olur mu bilmem ama beslenme programına dikkat edersen 18-19 banko.

22.gune kadar yapmıştım daha önce devamlılık zorluyor beni sıkılıyorum birzamandan sonra ama baya sağlam terletiyor
  • 
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.