Şimdi Ara

insanlar cennette ne yapacaklar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
3.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Erkeklere nasıl huriler veriliyorsa kadınlara da herhalde palabıyıklı haydarlar, cabbarlar felan verilecek. Ama dile pek getirilmiyor. Biraz muzır mı kaçıyor nedir. Kadınlar ne yapsın hurileri.
    quote:

Orjinalden alıntı: jrem

Ben hurilerle evli olma konusunu anlamadım. Aşk olucak mı ki? Yada sadece erkeklerin hurileri mi olucak, bayanlar evli olmayacak mı?
  • öncelikle, hayyamla şununla bununla tutupta bu gibi konuları yorumlayanlara kendileri olmalarını tavsiye ediyorum. hayyamın ve benzerlerinin borazanı olmayın kendiniz olun (mavibodrum). islam gibi, cennet cehennem gibi önemli konular hayyam ve benzeri zırvalarla yorumlanamaz.

cennette ne yapılacak, içinde neler var, hurilerle nikahlı mı yaşanacak nikahsız mı yaşanacak gibi şeyler kafa takılacak şeyler değil. cennet insanoğlunun ebedi yurdudur. cehennem de öyle. bir de araf var. islama göre insanlar bedenen dirilecek ve yaptıkları işlere göre bu yurtlarına yerleşecekler. ama diğer uydurma-tahrif edilmiş dinlerde ruh olarak cennet ve cehenneme gideceklerine inanılır. ama tabiki ruh olarak değil bedenen gidecekler. hristiyanlar sadece hristiyanların, yahudiler sadece yahudi,lerin cennete gideceğine inanır.

islam akaidine göre ise, islam yeryüzünde tebliğ edilmeye başlamadan önce, önceki dinlerin gereğini yapanlar da cennete gideceklerdir. fakat islam ile tüm dinler ve kitaplar (zaten tahrif edilmişlerdi) kaldırılmış, makbul tek dinin islam olduğu, bu dine göre amel edilmesi beyan edilmiştir (al-i imran suresi). islamdan sonra hala diğer dinleri tutanlardan bunun kabul edilmeyeceği bizzat Allah tarafından beyan olunuyor, sebebi ise indirdiği dine ve gönderdiği peygambere sırf arap soyundan diye inanılmaması. zira yahudiler ve hristiyanlar da son peygamberin geleceğini çok iyi biliyor, hatta ellerinde kalan bozulmamış bazı sayfalarda özelliklerini dahi okuyorlar, ama herkes kendi içinden bekliyordu. son peygamber ise arap soyundan çıkınca, "araptan peygamberi kabul etmeyiz" dediler. islam ile bunların her şeyi batıl olmuş ve kaldırılmıştır.

cennet ve cehennem öyle basitinden bir keyif çatma yeri ve bir cezalandırılma-işkence yeri değildir. bunlar, içlerinde sayısız alemler barındırırlar. her alem kendi ehline göre hal alır. mesela cennette öyle yerler vardır ki orada ne huri vardır ne köşk ne de başka bir şey. orada sadece Allah'a yakınlık vardır. mukarrebun tabir edilen Allah'a yaklaşanlar orada Allah ile olurlar. cehennemde de öyle yerler vardır ki orada ateş yoktur. orada umutsuzluk ve karanlıklar, pişmanlıklar vardır.

her insan yolculuğunu istese de istemese de tamamlayacak ve belirli bir günde tekrar dirilecek, sorgulanacak, yaptıklarına mukabil kendisi için hazırlamış olduğu cennet yada cehennemdeki yurduna yerleştirilecektir. hiç bir kimsenin ne cennetteki ne de cehennemdeki yeri diğerinin aynısı olmaz. bugün iyi bir iş yaparsanız cenneteki yerinize onun karşılığı hemen hazırlanır. kötü işinize de cehennemdeki yerinize o işin karşılığı hemen hazırlanır. böylece hangi yönünüz baskın ise ve üzerinizdeki hakları da ödedikten sonra o yurdunuza yerleşirsiniz.

zerre kadar Allah'a imanı olanların ebedi olarak cehennemde kalmayacakları bir gerçektir. bunlar yaptıklarının karşılığını bulduktan sonra oradan çıkarlar. orada ebedi kalacak olanlar kafirler ve münafıklar, Allah'a savaş açanlardır.

cennette yaşlanma olmaz, hiç bir şey eskimez, kimsenin canı sıkılmaz zira Allah orada her gün yeni şeyler yaratmaktadır. bunun da sonu olmaz.
    kadınlar evlenecek mi meselesi ise, eğer kadının dünyadaki kocası cennet ehli ise gene onunla evli olur. eğer kocası cennet ehli değilse, aynı onun gibi dünyadaki karısı cennet ehli olmayan ama kendisi cennet ehli olan birisi ile evlendirilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 2 Temmuz 2006; 12:51:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Ayıterbiyecisi

Erkeklere nasıl huriler veriliyorsa kadınlara da herhalde palabıyıklı haydarlar, cabbarlar felan verilecek. Ama dile pek getirilmiyor. Biraz muzır mı kaçıyor nedir. Kadınlar ne yapsın hurileri.

hadi canım sende. git başka yerde kafa bul. burası ciddi bir yer hala anlayamadın sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 2 Temmuz 2006; 12:55:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: C4

kadınlar evlenecek mi meselesi ise, eğer kadının dünyadaki kocası cennet ehli ise gene onunla evli olur. eğer kocası cennet ehli değilse, aynı onun gibi dünyadaki karısı cennet ehli olmayan ama kendisi cennet ehli olan birisi ile evlendirilir.

Eğer ciddi ise sen de ciddi şeyler söyle yukarıdaki cümledeki gibi safsatalar değil. Çocuk mu kandırıyorsun?
  • quote:

quote:

Eğer ciddi ise sen de ciddi şeyler söyle yukarıdaki cümledeki gibi safsatalar değil. Çocuk mu kandırıyorsun?

sende okumadan arastırmadan burda yorum yapma.
  • quote:

quote:

bak arkadaş. benimle dalaşacaksın diye şu yukarıda yazdığım ve hepsi hadislere dayanan bilgilere safsata diyerek forumun ruhunu bozma.

evet ben çocuk kandırıyorum sen akıllı ol kanma. ama biz burada gelip konularla kafa bulunmasını istemiyoruz. yok ben illaki kafa bulmak istiyorum diyen varsa buyursun konu dışı-gereksizler-mizah bölümleri var orada eğlensin.

haydarlarını cabbarlarını da yanına almayı unutma giderken, eğlenirsin.

• Orda nefsimiz olmayacagı için hurilere dünyadaki kadınlara baktıgımız gözle bakmıcaz galiba...
  • cennette yenen meyveden tadan dünydakini agzına süremezmiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: emredici

quote:

Orjinalden alıntı: MaviBodrum

Beni özene bezene yaratan kim? Sen!
    Ne yapacağımı da yazmışın önceden.
    Demek günah işleten de sensin bana:
    Öyleyse nedir o cennet cehennem?

Allah her kuluna bir cüz'i irade vermiştir. insanlar bu iradeleriyle yaşarlar, günah işlerler..
    Allah'ın olacakları önceden bilmesi onun ilminin azametinin göstergesidir.
    hayyam gibi düşünmek yaşamayı da gereksizleştirir. o zaman sık kafana nasıl olsa o yazmış önceden?

+1

• C4 yine her zamanki saldırgan ve din baronu modunda haşlama peşinde !

Şİmdi sen Hayyam için zırva diyorsun öyle mi ? Şaşarım sana ve bilgine, çünkü bir çok millet ve insan kabul etmiştirki Ömer Hayyam, zamanının en büyük matematikçisi, astroloğu, edebiyatçısı ve eşşiz bir bilim adamıdır, bunların ötesinde sanatçıdır, şairdir, edebiyatçıdır, yazdıkları ve düşündükleri bugün bir çok dile çevrilmiştir ve bir çok ülkeden hayanı, okuyucusu vardır. Ayrıca her iki dünyayıda çözmüş, aşmış bir felsefe adamıdır.

Şimdi sakın başka ortamlarda Hayyamı, zırvacı diye anlatma, kültürlü bir ortamda seni madara ederler rezil olursun. Keşke onunçeyreği olabilse idiniz !

Ben Hayyamın okuyucusu takipçisi ve hayranıyım arkadaşım ! Onun yazdığı şeyleri, hayat ve ölüm, öteki dünya hakkındaki düşüncelerini seviyor ve kendime yakın buluyorum. Tıpkı senin bazı peygamberleri sevdiğin ve kendini onlara yakın bulduğun gibi.

Ben yada Hayyam gibi birisi cenneti cehennemi istediği gibi yorumlayabilir, bu konuda bir sınırlama görmüyorum, mutlaka İslamiyet yada başka dinlerin bakış açılarını KABUL ETMEK, YADA İNANMAK zorunda değilim, herkesi kendiniz gibi görmeyin, düşünmeyin.

Bir kere Cennet ve cehennem kavramı bana göre saçmalık, nedeni ise şu;

Ceza ve ödül sistemine dayalı bir hayat ne derece sevgi ve fedakarlık içerebilir, ortada bir fikir var, buna inanırsan Cennetdesin, yok innamazsan cehennemdesin, bu gibi bir sistem bana göre despotlukdur, insanları korkutarak ödül koyarak bazı şeyleri inanmalarını ve yaşamalarını bekleyemezsiniz. Beklerseniz bugünkü dinlerin getirdiği çatışma kavga ve ayrılıklara katlanmak zorunda kalırsınız. Sahte müslüman ve hristiyanların birbirini yediği bir dünyada çekişmelerin kurbanı olursunuz.

Bu dünyaya gelmeyi biz seçmedik, işin başında bunu biz istemedik, yaşam ve hayat yeteri kadar zor ve burada yeteri kadar acı ve sıkıntı çekiyoruz, eğer allah bizi bu şekilde yarattı ise bu bizim suçumuz mu ?

• quote:

C4 yine her zamanki saldırgan ve din baronu modunda haşlama peşinde !

Şİmdi sen Hayyam için zırva diyorsun öyle mi ? Şaşarım sana ve bilgine, çünkü bir çok millet ve insan kabul etmiştirki Ömer Hayyam, zamanının en büyük matematikçisi, astroloğu, edebiyatçısı ve eşşiz bir bilim adamıdır, bunların ötesinde sanatçıdır, şairdir, edebiyatçıdır, yazdıkları ve düşündükleri bugün bir çok dile çevrilmiştir ve bir çok ülkeden hayanı, okuyucusu vardır. Ayrıca her iki dünyayıda çözmüş, aşmış bir felsefe adamıdır.

Şimdi sakın başka ortamlarda Hayyamı, zırvacı diye anlatma, kültürlü bir ortamda seni madara ederler rezil olursun. Keşke onunçeyreği olabilse idiniz !

buna sadece gülerim. hayyam kim yahu? bir dizi zırva sıralamış birisi. hayyamın kimliği beni ilgilendirmez. ben ne söylediğine bakarım. adam düpedüz zırvalamış bana göre. ayrıca hayyama laf atmam suretiyle madara olacaksam hemen olayım. peki madara olmam seni neden bu kadar ilgilendiriyor? beni çok mu seviyorsun

sen istediğine inan istediğine inanma sana zaten neden şuna inanıyorsun buna inanmıyorsun diyen yok. peki her ortamda kişi kendini geliştirmeli çağı yakalamalı vs vs diyen sen ve senin tarzında arkadaşlar değil mi? hala hayyam peşindesiniz. kendiniz olun diyorum daha ne diyeyim?

quote:

Bir kere Cennet ve cehennem kavramı bana göre saçmalık, nedeni ise şu;

Ceza ve ödül sistemine dayalı bir hayat ne derece sevgi ve fedakarlık içerebilir, ortada bir fikir var, buna inanırsan Cennetdesin, yok innamazsan cehennemdesin, bu gibi bir sistem bana göre despotlukdur, insanları korkutarak ödül koyarak bazı şeyleri inanmalarını ve yaşamalarını bekleyemezsiniz. Beklerseniz bugünkü dinlerin getirdiği çatışma kavga ve ayrılıklara katlanmak zorunda kalırsınız. Sahte müslüman ve hristiyanların birbirini yediği bir dünyada çekişmelerin kurbanı olursunuz.

Bu dünyaya gelmeyi biz seçmedik, işin başında bunu biz istemedik, yaşam ve hayat yeteri kadar zor ve burada yeteri kadar acı ve sıkıntı çekiyoruz, eğer allah bizi bu şekilde yarattı ise bu bizim suçumuz mu ?

demişsin de, olay sadece buna inanırsan cennettesin inanmazsan cehennemdesin olayı değil. gecesini gündüzüne katarak iyi işler peşinde koşanlarla dünyayı yaşanmaz hale getirmeye azmetmiş habis ruhlu kişiler ne olacak? elbette bunlar da birbirlerinden ayrılacaklar ve yerlerine yerleşecekler, ettiklerini bulacaklar. şurada o kadar söylüyoruz, hala vay inannırsan cennettesin, inanmazsan cehennemdesin, nedir bu deyip duruyorsunuz.

bu dünyaya gelmeyi kendin seçmediysen ve Allah'ın verdiği candan memnun değilsen o zaman haydi ölümü temenni etsene? yoo en güzel şekilde ebediyyen yaşamayı istersin değil mi?

quote:

Şİmdi sen Hayyam için zırva diyorsun öyle mi ? Şaşarım sana ve bilgine,

haa unutmadan, bana şaşacağına kendine şaş. ekşi sözlükten alıp alıp kendi fikrin gibi burada insanlara yutturmaya kalkan sen değilmiydin? vese ile fatihgülçiçek ipliğini pazara çıkarınca da dayılanmaya başlamıştın üstüne de ban yemiştin unuttun sanırım. şimdi de madara olmaktan felan bahsediyorsun

hem kelsin hem de fodul. senden kendin olmanı ve kendine has fikirlerini bizimle paylaşmanı bekliyoruz. korkma o zaman yanlış ta yazsan madara olmazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 2 Temmuz 2006; 16:48:54 >

• quote:

quote:

Erkeklere nasıl huriler veriliyorsa kadınlara da herhalde palabıyıklı haydarlar, cabbarlar felan verilecek. Ama dile pek getirilmiyor. Biraz muzır mı kaçıyor nedir. Kadınlar ne yapsın hurileri.

hadi canım sende. git başka yerde kafa bul. burası ciddi bir yer hala anlayamadın sanırım.

Erkeklere huriler olduğu gibi kadınlara gılman denilen genç ve güzel delikanlılar verilecek. Arkadaşı kötü terslemişsin, yazık C4 kardeş.

-Cennette şimdiki gibi kanlı canlı olmayacağımız ve sadece ruhtan ibaret olacağımız da bir yanılgıdır. Orada da aynı şimdi olduğu gibi kanlı-canlı insanlar olacağız, ancak kötülükler, zorluklar olmayacak. Yiyecek, ama tuvalete gitmeyeceğiz, terleyeceğiz, ama bunalmaktan değil ve terimiz hoş kokudan olacak. Kitap okuyacağız ama sıkılma-yorulma olmayacak. Donanımhaber'e sınırsız gireceğiz ama ay sonunda internet faturası olmayacak gibi...

-Öyle bir cennet düşünün ki, orada her şey mümkün. Örneğin çok sevdiğiniz sinema filminde rol almak yahut istediğiniz bir kişinin hayatını yaşamak gibi...

Bu arad Ömer Hayyam'ı da buraya ısrarla sokup tartışma çıkarmak isteyen arkadşımız da muradına ermiş, hayırlı olsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: icg

Erkeklere huriler olduğu gibi kadınlara gılman denilen genç ve güzel delikanlılar verilecek. Arkadaşı kötü terslemişsin, yazık C4 kardeş.

yo ben arkadaşı terslemek kastıyla değil, olaya palabıyıklı cabbarlar-haydarlar tarzında yaklaştığı için ikaz ettim. çünkü konu mukaddesatla alakalı. işi geyiğe vurmanın alemi yoktu. aksi olunca bölüm gerçekten çekilmez oluyor ve kavga çıkıyor.

gılmanlar cennet ehlinin hizmetini görürler. bu hizmetkarların bahsi geçen manada koca olacağını söyleyemeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 2 Temmuz 2006; 16:57:32 >
  • cennet konusunda kim neye inanırsa inanabilir. inanmaması da kendisinin sorunudur. ahiretin misallerinin dünyada verildiğine inanan birisi olarak, yapılan iyi veya kötü işlerin karşılığı burada olduğu gibi olara da olması durumu gayet normaldir.

cennette sıkılma konusuna gelince; dünyada insanın isteklerinin hat safhada olduğu bir hali düşünürsek. mesela açlığı hat safhada olan birinin yemek isteme arzusu sanki sonsuzdur. bu halin orada yaratıcı tarafından bedende sabit tutulması zor olmasa gerek.
    cennette nimetlerden yararlanmanın yanında Allah cc nurunu görme keyfide olacak (Allah cc bu nimetten mahrum etmesin). tabii bu keyfi anlatmak imkansız tabii. ama mahiyeti konusunda sonra ki nurunu gösterme anını sabırsızlıkla bekleme arzusu bunu anlatıyor olsa gerek..
    quote:

alıntı: mavibodrum

yukarıda belirttiğim gibi ahiretin örnekleri dünya da var! dolayısıyla, senin olan birşeyin sana veya bana hizmetinde kusur ve yanlışlık yapması cezalandırmaya yönlendiriyorsa, orada da bu gayet normal olmalı. elimize aldığımız ve yazmak için var olan bir kalemin yazmakta direnmesi gibi. "yazmıyorum! ben petrol olacaktım, hem bu cins mürekkebi getirip ne diye doldurdular bünyeme" demeye hakkı ne kadar varsa, sende bunları söylemekte o kadar haklısın..
    bu tarafın sıkıntısını fazla olarak görmek gerçekten ilginç. çünkü diğer tarafta kaybetmiş olanlar bu tarafı isteyecekler. Allah cc dediği gibi " ya rab! bize bir daha mühlet verde ömrümüzü senin için harcayalım."
    cevap mı? sadece, "geçti artık."

• cennette ibadet yok, uyku yok kanun varmı bilmem mesela hz.adem niçin cennetten kovuldu demekki kanun var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celaleddin Ari -- 2 Temmuz 2006; 18:03:39 >
  • Konuşulan konuların çoğu gaybi konulardır. Aslında cennette neler var sorusunun cevabı kişiye göre değişebilir. Bir örnek vermek gerekirse. Bir çok yerde orda her istediğiniz var diyor. 12. yy yaşamış muttaki bir zatın aklına kendi zamanına göre şeyler gelir. 21. yy deki bir kişinin de kendi zamanına göre. Bu sorunun cevabı her zaman değişir. Örneğin ben bir ferrari istiyorum. Hakbuki bu istek yüz yıl önce yaşamış bir kişinin aklına bile gelmez.

Netice olarak Yunus'un dediği gibi amaç Allah rızası olmalı. Cennet sonra gelir ve siz nasıl isterseniz öyle gelir.
  • @MaviBodrum
    Beni özene bezene yaratan kim? Sen!
    Ne yapacağımı da yazmışın önceden.
    Demek günah işleten de sensin bana:
    Öyleyse nedir o cennet cehennem?
    Hayyam'dan bu dörtlüğü yapıştırmışsın buraya.Harici iki dörtlük daha var.Okuyoruz bu dörtlükleri ve düşünüyoruz.
    İslam öncelikle ehl-i sünnet itikadı denilen akaid üstüne bina edilmiştir.Yani geçer akçe önce bu bahsedilen itikad üzerine iman etme ile gerçekleşir.Eğer imanınız bu sınırlarda değilse geçerliliği yoktur.Yukarıda yazdığın adamın sözlerine bakıyoruz.Diyor ki Ya Rabbi her şey senden benim bütün yaptıklarımda senden e beni ne diye cehenneme cennete atacaksın.Alimler bu düşünceye kaderiye mezhebi adını veriyor.Diyor k bu sapık bir itikaddır.Geçerliliği yoktur.Ama senin özelliklerini sayıp-sıraladığın adam spık itikadlıların konuştuğu üzere konuşuyor.Einstein olsa ne yazar.Din hakkında söyledikleri ancak dine bu kadar sığ bakan insanlar tarafından ehemmiyetle karşılanır ama ehl-i sünnet itikadını bilen adam o özelliklerini liste yaptığın ömer hayyamı kale almaz çünkü dedikleri zaten kale alınacak laflar değil.İşte çıkmış zamanın birinde söylemiş bir şeyler.Söyledikleri edebiyat,astronomi vs vs alanında önemli ve geçeli sayılabilir ama din adı altında,hele hele İslam dini adı altında deli saçması ve zırvadan öteye gitmez.
    Daha Allah cc'nin yaratma işine vakıf olmayan adamın söyledikleri nasıl bağlayıcı olabilir ki?Özene bezene yaratmak da neymiş.Allah cc ol der ve istediği her şey O der demez olur.
    İkinci mısrada ne yapacağımı yazmışsın demiş bu vatandaş.Kader-i mutlak ve kader-i muallak vardır.mutlak değişmeyen muallak ise fiiliyata vb şeylere göre değişebilen kaderdir.Allah cc bütün bunları bilir ve bu bilgi Allah cc'nin alimliğidir,fiiliyata tesiri yönünde değildir.Bu vatandan bunu da bilmiyor.
    İnsan cüzzi iradesi yani Allah cc'nin sadece o insana tahsis ettiği yapma kuvveti ile günah ya da sevap işlerAllah cc ise onun yapmak istediği fiiliyatı yaratır ama o fiiliyata etki etmez.Bu vatandan bunu da bilmiyor.
    E peki bu adam ne biliyor.Yok...Cem Yılmaz'a sormuşlar esprilerinizin kaynağı nedir?Üzerine oturuyorum demiş.Bu adamın da din hakkında söyledikleri üzerine oturduğudur.Aklı başında olan ve gerçekten salih ve ilmi ile amil alimlerden faydalanan insanların bu adamdan öğrenecekleri din adına hiçbir şey yoktur.

Düzeltm:Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gücdevani -- 2 Temmuz 2006; 21:57:45 >

• quote:

İNANDIĞIM BİR KONU HAKKINDA DA DIR SORUM SAKIN OLAYI BAŞKA MECRALARA ÇEKMEYİN AYRICA GÜZEL BİR FİKİR ALIŞ VERİŞİ OLSUN
    BU MERAKIM VE SORUM TARTIŞMA ORTAMI YARATMASIN LÜTFEN

yazmış konuyu açan arkadaş.

Buna rağmen ısrarla tartışıyorsunuz. Lütfen en azından konuyu açan arkadaşa saygılı olalım değil mi?

Adam "cennet var mı?" diye sormamış ki...Cennete inanmayan yorum yapmasın arkadaş , hiç mi tutamıyorsunuz kendinizi?
  • neyse uzatmayalım daha fazla. topic sahibi arkadaşa gerçekten ayıp oluyor.
  • @komodor

ilmihalleri biraz oku derim orda ayrıntılı olarak ele alınmıştır
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.