Şimdi Ara

insanlar cennette ne yapacaklar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
3.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kim bilir hangi güzeldir, hangi sevgili.
    duvara koydugun kerpiç yok mu, kerpiç?
    Ya bir Sah kafasidir, ya bir vezir eli!

Için temiz olmadiksan sonra
    Haci hoca olmussun, kaç para!
    Hirka, tespih, post, seccade güzel;
    Ama Tanri kanar mi bunlara?

Bilgenin yüreginde her dilek,
    Anka kusu gibi gizli gerek.
    Damla nasil inci olur denizde:
    Sedefler içinde gizlenerek.

Ovada her kizil lalenin teni
    Bir padisahin kaniyla beslendi.
    Yerden biten su mor menekse yok mu?
    Bir güzelin yanagindaki bendi.

Var mi dünyada günah islemeyen söyle:
    Yasanir mi hiç günah islemeden söyle;
    Bana kötü deyip kötülük edeceksen,
    Yüce Tanri, ne farkin kalir benden, söyle.

Hak er geç cimrilerin hakkindan gelir;
    Cehennem atesleri onlar içindir.
    Ne der, dili inciler saçan Muhammet:
    Cömert gavur cimri müslümandan yegdir.

Beni özene bezene yaratan kim? Sen!
    Ne yapacagimi da yazmissin önceden.
    Demek günah isleten de sensin bana:
    Öyleyse nedir o cennet cehennem?

Mal mülk düskünleri rahat yüzü görmezler,
    Bin bir derde düser, canlar?ndan bezerler.
    Öyleyken, ne tuhaftir, yine de övünür,
    Onlar gibi olmayana adam demezler.

Felek ne cömert ne asagilik insanlara!
    Han hamam, dolap degirmen, hep onlara.
    Kendini satmayan adama ekmek yok:
    Sen gel de yuh çekme böylesi dünyaya!

Gül verme istersen, diken yeter bize.
    Isik da vermezsen, ates yeter bize.
    Hirka, tekke, post most olasa da olur,
    Kilise çanlari bile yeter bize.
    -------------------------------------
    Şiir çok güzel ve adamın yaşadığı dönem her nedense dönemimize benzerlik gösteriyor. Bu adamın inanıp inanmadığı beni ilgilendirmiyor ama şu dörtlük sayesinde bunun bir fırsat olduğunumu düşünüyorsunuz?
    "Beni özene bezene yaratan kim? Sen!
    Ne yapacagimi da yazmissin önceden.
    Demek günah isleten de sensin bana:
    Öyleyse nedir o cennet cehennem?"
    Olay bir sorumluluktur ve bu adam bir sorumsuz. Kader böyle basmakalıp bir şey değildir olamazda samimiyetimle eminimki önünüze gelen seçeneklerde seçiminizde özgürsünüz ama seçtiğinizde bir dahaki seçime kadar kaderin kölesi olursunuz. (misal olsun; mavi hapmı? kırmızımı? )
    elmalı tesfiri:
    nahl 93- Allah dileseydi elbette hepinizi tek bir ümmet yapardı. Fakat Allah dilediğini saptırır ve dilediğine de hidayet verir. Şüphesiz ki, (kıyamet gününde) bütün yaptıklarınızdan sorumlu tutulacaksınız.
    Şimdi o adamın yazdığı 4'lük yüzünden neden geldimki bu dünyaya gibisinden soru sormayın. Hoşunuza gidiyorsa gidin çin vatandaşı olun.

Bu arada C4 kardeşimiz çok güzel yazmış ama bazı kişiye cevapları üzücü.. Onlar gibi davranırsak onlardan farkımız kalmazki..
    Sevgiler.

• konuyu açan arkadaştan özür dileyerek bir alıntı yapmak istiyorum

quote:

Kimmiş bu Hayyam...........ve kendi eliyle yazılmış hiçbir yazısı bulanmadığını ve dörtlüklerininölümünden sonra şurda burda birer ikişer yazıldıktan sonra toplu halde ancak onbeşinci yüzyıldankalma kitaplarda görüldüğünü öğreniyoruz.
    A. Gölpınarlı'nın yayımladığı Rubailer en eski ve en inanılır kaynaklardan alınmadır. Bununla beraber bunlardan hangilerinin Hayyam'ın hangileri Hayyamca başkalarınındır, kesin olarak söylenemez. Ne var ki Hayyam, o kadar herkesten başka, o kadar kendi olmuş ki onun adına ancak onun söyleyebileceği sözler söylenmiş. Bu arada birçok şairler kendilerinin söylemekten çekindikleri, yahut kendi adlarıyla inandırıcı olmaz sandıkları şeyleri Hayyam'a söyletmiş, Hayyam'ın ağzıyla kendi içlerini dökmüş olabilirler...

Sabahattin EYUBOĞLU Hayyam Bütün Dörtlükler isimli kitabın önsözünden

yani yukarıda geçen dörtlüklerin hiçbirinin Hayyam'ın yazdığının garantisi yok, öyle dörtlükleri varki bunları aynı insan yazmış olamaz diyorsunuz.

• anlamak için kıyas yapabiliriz.

Allah ı inanmayan bir insanın dünyanın her güzelliklerinden istifade edebilir.

mesela Bill Gates gibi dünyanın en zengini dünyadan istediği gibi istifade edebilmektedir.

dünyada kendine inanmayan bir insana bu nimeti veren bir Yaratıcı ömrünü O nun rızası istikametinde geçiren kulları için neler hazılarlamıştır neler ...

anne karnından dünyayı tarif etmek nasıl imkansız ise buradan da cenneti tarif etmemiz imkansızdır ...

en iyisi teferruata takılmayıp Yaratıcı ya güvenerek O nun rızası istikametinde iş işlemektir.

O bizi her halükarda fazlası ile mutlu olacağımız bir mekan hazırlayacaktır ...
  • ilgili ilgisiz herkese teşekkür ederim
    merakım şuydu belkide dünyada yaptıklarımızda benziyor belki öldükten sonra yapılacaklara cennet=ödül ve rahatlık.cehennem=acı ve huzursuzluk.ama sordumu açmaya çalışayım başarırım inşallah.yeryüzünde insanlar halife tüm canlıların idarecisi konumunda daha ötesi yok şu an itibariyle biraz düşününce geldiğimiz nokta hakkatten inanılmaz göklerde uçup bu kullnadığımız akıl almaz makineler yapıyoruz ve becerilerimiz devam ediyor durmamak üzere yaratılmış olan biz (bu benim görüşüm) illede burdan bakmayın. daha fazla zorlayalım kendimizi bu gezegende ilerlerken gelişiyoruz (isitisnalar var) gelişirken doğanın ve kendi koşullarımızı zorluyoruz(iyi yada kötü) ve allah kendinden bir ruh üflediği nas'dan halifeden ve cenneti haketmiş olan iyi insanlardan onu bilmiş ona tapınmış yeryüzünde iyi işler yapıp bir tohum olan gelişen insandan beklediği evet şimdi oturun yeyin için altından ırmaklar akan cennetimde sonsuz kalın demek içinmi bu koşu.yoksa (kendince) her yanı ile olmuş tamamlanmış ruhlar yada bedenler şekli ne ise orda başka bir görev için yola devammı edecek. islamın kitabında demezmi yakıtı insanlardan olan cehennem cehennnemde bile yakıt olarak kullanılacak insan cennette yatacakmı yoksa burdaki olmuşluğun ve zaferin hakedenleri orda ilahları için dah farklı bir görevmi üstlenecek.adem ile havva kovulmasalardı vazifeleri ne olacaktı? cennetin çocukları için yeni vazifeler olabilirmi?
    herkese kolaygelsin
    AMAN KIRMAYALIM KALPLERİ

• bazan öyle bir an olurki;
    öylesine derin bir huzur hissedersinki,
    çıkıp gidersin dünyadan, soyutlarsın kendini, duymassın etrafı ve yol alırsın ruhuyun derinliklerinde.
    o an hissetmessin zamanı, anı, yaşamı...
    bence cennet böylesine bir dinginlik ve huzur evidir. zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağımız ancak tüm huzur ve dinginliği iliklerimize kadar hissedeceğimiz bir yer.
    elemsiz, kedersiz, dertsiz..
    ve elbette bu durumda akıp giden zaman kimseyi düşündürmeyecektir.
  • Sadece huri olayı hakkında kendi yorumumu yazmak istiyorum.

İnsanlar dünyada erkek kadın diye iki cinse ayrılmıştır.Bence ruhun cinsi yoktur ve öteki dünyada da erkek veya kadın olmıycaz.Dolayısıyla Kur'an-ı Kerim'de de bahsettiği gibi huriler cennette insanlara eş olucaklardır.Yani hurilerin kadın veya erkek olacağına dair bir cümle yok.Hurilerde aynı bizim gibi cinsi olmayan varlıklar olucaklardır ve insanlara eş olucaklardır.Biz yalnızca dünya hayatında, erkek veya kadınız.
  • İlginç ama öyle değil, okumuştum dünyadaki hanımlar hurilerden güzel olcak diye yazıyordu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

anlamak için kıyas yapabiliriz.

Allah ı inanmayan bir insanın dünyanın her güzelliklerinden istifade edebilir.

mesela Bill Gates gibi dünyanın en zengini dünyadan istediği gibi istifade edebilmektedir.

dünyada kendine inanmayan bir insana bu nimeti veren bir Yaratıcı ömrünü O nun rızası istikametinde geçiren kulları için neler hazılarlamıştır neler ...

anne karnından dünyayı tarif etmek nasıl imkansız ise buradan da cenneti tarif etmemiz imkansızdır ...

en iyisi teferruata takılmayıp Yaratıcı ya güvenerek O nun rızası istikametinde iş işlemektir.

O bizi her halükarda fazlası ile mutlu olacağımız bir mekan hazırlayacaktır ...

bill gates'in allah'a inanmadığını nereden çıkardın?

yanlış anlama sadece merakımdan soruyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: Nihonjin

Sadece huri olayı hakkında kendi yorumumu yazmak istiyorum.

İnsanlar dünyada erkek kadın diye iki cinse ayrılmıştır.Bence ruhun cinsi yoktur ve öteki dünyada da erkek veya kadın olmıycaz.Dolayısıyla Kur'an-ı Kerim'de de bahsettiği gibi huriler cennette insanlara eş olucaklardır.Yani hurilerin kadın veya erkek olacağına dair bir cümle yok.Hurilerde aynı bizim gibi cinsi olmayan varlıklar olucaklardır ve insanlara eş olucaklardır.Biz yalnızca dünya hayatında, erkek veya kadınız.

Rahman Suresi:
    56.

Oralarda bakışlarını sadece eşlerine çevirmiş dilberler vardır. Onlara eşlerinden önce ne bir insan, ne bir cin dokunmuştur.

Herkes orda fiziksel olarak da olacaktır.ruhen değil yalnız.bütün tatlardan nasibini de alacaktır.cehennemde oldugu gibi fiziksel olarak ve ruhen nasıl acı cekiyorsan cennette de fiziksel ve de ruhen bütün zevklerdenm istifade edeceksin. bu ayeti kerimeye dikkat etmeni tavsiye ederim.
    ayrıca erkek ve kadın hangi cinsten yaratılmış isek o cinsiyetle gidecegiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaoxin -- 3 Temmuz 2006; 17:47:04 >

• quote:

bill gates'in allah'a inanmadığını nereden çıkardın?
    yanlış anlama sadece merakımdan soruyorum...

putperestler Allah cc ya inanırlar. yalnız putlara görev biçerler. dolayısıyla da Allah a ortak koşmaktadırlar. şimdi putperestlere de Allah a inanamıyor diyemeyiz, senin bakış açından. inanmak sadece inandım demek değildir. emrettiği şekilde inanmaktır. dolayısıyla hz. Muhammed'e inanmamak Allah cc ya da inanmamaktır.
    şöyle örneklendirirsek; patroncuğum ben senin yanında çalışıyorum ama müdürünü tanımıyorum.

not:düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forvet09 -- 3 Temmuz 2006; 17:51:15 >
  • quote:

nihonjin
    İnsanlar dünyada erkek kadın diye iki cinse ayrılmıştır.Bence ruhun cinsi yoktur ve öteki dünyada da erkek veya kadın olmıycaz.

nasıl böyle bir kanıya vardınız?
  • Bill Gates agnostizm ile ateizm arasında bir yerde. Ama böyle konuları pek önemsediğini sanmıyorum.

quote:

I'm not somebody who goes to church on a regular basis. The specific elements of Christianity are not something I'm a huge believer in. There's a lot of merit in the moral aspects of religion....In terms of doing things I take a fairly scientific approach to why things happen and how they happen. I don't know if there's a god or not, but I think religious principles are quite valid.-Bill Gates, CEO of Microsoft
  • quote:

nihonjin
    İnsanlar dünyada erkek kadın diye iki cinse ayrılmıştır.Bence ruhun cinsi yoktur ve öteki dünyada da erkek veya kadın olmıycaz.

Ruh olacaksak neden Allah bedenlerimizi pamak uçlarımıza kadar diriltsin ki? Neden Cehennemmi bedenimizi yakan ateşten yapsın? Neden cennette bu dünyadaki meyveler gibi yiyecekler versin?

Cennet tarif edilirken "tertemiz eşler" verilecektir yazıyor. Ama Kuran'da "huri" kelimesi de tam olarak bir kaç yerde geçiyor. Hurinin de güzel kız anlamına geldiği bilindiği gibi Kuran'da da bunların tasvirleri yapılmış.

Bence hem buradakine benzer bedenlerimiz hem de cinsiyetlerimiz olacak.
    Ama ben de cennet ve cehennemin maddi olmayacağına dair yorumlar duymuştum. Bilmiyorum gidince görürüz artık...

• quote:

Orjinalden alıntı: Gaoxin

quote:

Rahman Suresi:
    56.

Oralarda bakışlarını sadece eşlerine çevirmiş dilberler vardır. Onlara eşlerinden önce ne bir insan, ne bir cin dokunmuştur.

Herkes orda fiziksel olarak da olacaktır.ruhen değil yalnız.bütün tatlardan nasibini de alacaktır.cehennemde oldugu gibi fiziksel olarak ve ruhen nasıl acı cekiyorsan cennette de fiziksel ve de ruhen bütün zevklerdenm istifade edeceksin. bu ayeti kerimeye dikkat etmeni tavsiye ederim.

Verdiğiniz ayettende anlaşıldığı üzere kadın veya erkek kelimesi geçmemektedir.Dilber kelimesi vardır ve dilber alımlı,güzel anlamında kullanılır.Bir varlığın alımlı ve güzel olması(dünyadaki yetişme kültürümüzle bakmassak olaya) o varlığın kadın veya erkek olduğunu göstermez.Ayrıca ayetin ikinci cümlesinde de söylendiği üzere,bahsi geçen eşlere ne bir insan ne bir cin dokunmuştur deniyor.Bu da onların bizim gibi insan olan varlıklar olmadıklarını gösteriyo.Aynı zamanda cinde değiller,çünkü islam cinler içinde hak dindir ve sadece insan türünden huriler olup cinlere de bu türden(insan türünden) huriler verileceği bana mantıklı gelmiyo.
    Bir diğer konuda cennete veya cehenneme de dünyadaki gibi bedenimiz ve ruhumuzla bir bütün olarak gideceğimiz.Bu da aynı huri olayındaki gibi cin ve insan aleminin farklarını hatırlatıyo.Cinlerin hacmi ve kütlesi yoktur,bizden başka bi boyutta yaşarlar.Onların bizler gibi bedenleri olmadığı halde onlarda cehenneme ve cennete girecekler ve aynı zevklerden tadacaklar.Dolayısıyla Kur'an-ı Kerim'de öteki dünya hakkında yazan ve tarif edilen şeyler doğal olarak insanların kavrayabileceği şeylerle örneklendirilir ve insanlara sadece temel bi fikir verir.İnsanlar bu temel üstüne kendi yorumlarını yapabilirler.Benimde yukarıda yaptığım kendi yorumum sadece.

• kur'an da çeşitli ayetler vardır ki bunlar insanın bu dünyada ki gibi olacağını gösterebilir. örnek; Allah cc nasıl yeniden dirilebiliriz ki! diyenlere. "siz hiç var değilken sizi yarattım! olmayan bişeyi var etmek mi zor? var olan birşeyi yeniden yaratmak mı? ile cevap verdiğini düşünüyorum. ruh yeniden yaratılmıyor sadece bedenimizden alınıyor. burada yeniden eski şekle dönüşen bir yaratmadan söz ediliyor. ruh zaten yok edilmediği için yeniden yaratma bedenen olandır. zaten kabirde sorgu ve sual olayı hissi. eksik olan beden. bu da yeniden verilecektir insanlara. bu konuda tafsilatlı araştırma yapmanızı öneririm.
  • din hocamızda insanların bebekken olse dahi 25 li yaşlarda olcagını söylemişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wewillrise -- 3 Temmuz 2006; 20:35:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: evrimci

Bill Gates agnostizm ile ateizm arasında bir yerde. Ama böyle konuları pek önemsediğini sanmıyorum.

quote:

I'm not somebody who goes to church on a regular basis. The specific elements of Christianity are not something I'm a huge believer in. There's a lot of merit in the moral aspects of religion....In terms of doing things I take a fairly scientific approach to why things happen and how they happen. I don't know if there's a god or not, but I think religious principles are quite valid.-Bill Gates, CEO of Microsoft

teşekkür ederim evrimci

• Cenneti ala' da herkes kendi meşrebini yaşar: Yani dünyada neyse orda öyle: dünyada top peşinde koşan cennette takım kurar. Kadın hayal eden hurilerledir. Bağ-bahçe umana öyle verilir. Gönlünde Hakk aşkı olana cennette CEMALİ YAR görünür. Niketim ayette buyrulur "Orada istedikleri her şey verilecektir"
  • quote:

quote:

quote:

Rahman Suresi:
    56.

Verdiğiniz ayettende anlaşıldığı üzere kadın veya erkek kelimesi geçmemektedir.Dilber kelimesi vardır ve dilber alımlı,güzel anlamında kullanılır.Bir varlığın alımlı ve güzel olması(dünyadaki yetişme kültürümüzle bakmassak olaya) o varlığın kadın veya erkek olduğunu göstermez.Ayrıca ayetin ikinci cümlesinde de söylendiği üzere,bahsi geçen eşlere ne bir insan ne bir cin dokunmuştur deniyor.Bu da onların bizim gibi insan olan varlıklar olmadıklarını gösteriyo.Aynı zamanda cinde değiller,çünkü islam cinler içinde hak dindir ve sadece insan türünden huriler olup cinlere de bu türden(insan türünden) huriler verileceği bana mantıklı gelmiyo.
    Bir diğer konuda cennete veya cehenneme de dünyadaki gibi bedenimiz ve ruhumuzla bir bütün olarak gideceğimiz.Bu da aynı huri olayındaki gibi cin ve insan aleminin farklarını hatırlatıyo.Cinlerin hacmi ve kütlesi yoktur,bizden başka bi boyutta yaşarlar.Onların bizler gibi bedenleri olmadığı halde onlarda cehenneme ve cennete girecekler ve aynı zevklerden tadacaklar.Dolayısıyla Kur'an-ı Kerim'de öteki dünya hakkında yazan ve tarif edilen şeyler doğal olarak insanların kavrayabileceği şeylerle örneklendirilir ve insanlara sadece temel bi fikir verir.İnsanlar bu temel üstüne kendi yorumlarını yapabilirler.Benimde yukarıda yaptığım kendi yorumum sadece.

Duhan/44/54. Bu boyledir; onlari iri siyah gozlu hurilerle eslendiririz.

Tur/52/19-20. Onlara soyle denir: "Islediklerinizden oturu, dizi dizi tahtlara yaslanarak afiyetle yiyin icin.Onlara, ceylan gozlu esler veririz."

Rahman/55/56. Orada, bakislarini yalniz eslerine cevirmis, daha once ne insan ve ne de cinlerin dokunmus oldugu esler vardir.

Rahman/55/57. Oyleyken, Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlarsiniz?

Rahman/55/58. Onlar yakut ve mercan gibidirler.

Rahman/55/70. Oralarda iyi huylu guzel kadinlar vardir.

Vakia/56/35-8. Biz ceylan gozluleri, defterleri sagdan verilenler icin yeniden yaratmisizdir; onlari bakire,
    eslerine duskun ve hepsini bir yasta kilmisizdir. *

78/Nebe 31. Süphesiz takvâ sahipleri için de basari ödülü vardir.

78/Nebe 32. Bahçeler,baglar,

78/Nebe 33. Gögüsleri tomurcuk gibi kabarmis yasit kizlar,

78/Nebe 34. Ve içki dolu kâse(ler) .

76/El-Insan 19. O insanlarin etrafinda öyle ölümsüz genç nedîmler dolasir ki, onlari gördügünde, etrafa saçilip dagilmis inciler sanirsin.

76/El-Insan 20. Ne yana bakarsan bak, (yiginla) nimet ve ulu bir saltanat görürsün.

76/El-Insan 21. Üzerlerinde yesil ipekten ince ve kalin elbiseler vardir; gümüs bilezikler takinmislardir. Rableri onlara tertemiz bir içki içirir.

76/El-Insan 22. (Onlara söyle denir:) Bu, sizin için bir mükâfattir. Sizin gayretiniz karsiligini bulmustur.

37/Es-Saffat 43. Naîm cennetlerinde .

37/Es-Saffat 44. Tahtlar üzerinde karsilikli otururlar.

37/Es-Saffat 45. Onlara pinardan (doldurulmus) kadehler dolastirilir.

37/Es-Saffat 46. Berraktir, içenlere lezzet verir.

37/Es-Saffat 47. O içkide ne sersemletme vardir ne de onunla sarhos olurlar.

37/Es-Saffat 48. Yanlarinda güzel bakislarini yalniz onlara tahsis etmis, iri gözlü esler vardir.

37/Es-Saffat 49. Onlar, gün yüzü görmemis yumurta gibi bembeyazdir.

Cennette Erkekler (Gılmanlar):

Tur/52/24. Sedefteki inciler gibi olan gencler yanlarinda dolasirlar.

Vakia/56/17-21. Olumsuz gencler yanlarinda, bas agrisi ve donmesi vermeyen bembeyaz bir kaynaktan doldurulmus kaseler, ibrikler, kadehler; sececekleri meyveler, arzulayacaklari kus eti ile dolasirlar.

Insan/76/19. Yanlarinda ölümsüz gençler dolasir; onlari gordugunde sacilmis birer inci sanirsin

Kuran ı kerimdeki bu ayeti kerimeler de sizi tatmin etmiyorsa Kadın ve erkek cinsler halinde cennette ve cehennemde yer alacagımıza dair Nihonjin , Hadisi şeriflerde vardır eger bunlar tatmin etmiyorsa tabi..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Rahman Suresi:
    56.

Duhan/44/54. Bu boyledir; onlari iri siyah gozlu hurilerle eslendiririz.

Tur/52/19-20. Onlara soyle denir: "Islediklerinizden oturu, dizi dizi tahtlara yaslanarak afiyetle yiyin icin.Onlara, ceylan gozlu esler veririz."

Rahman/55/56. Orada, bakislarini yalniz eslerine cevirmis, daha once ne insan ve ne de cinlerin dokunmus oldugu esler vardir.

Rahman/55/57. Oyleyken, Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlarsiniz?

Rahman/55/58. Onlar yakut ve mercan gibidirler.

Rahman/55/70. Oralarda iyi huylu guzel kadinlar vardir.

Vakia/56/35-8. Biz ceylan gozluleri, defterleri sagdan verilenler icin yeniden yaratmisizdir; onlari bakire,
    eslerine duskun ve hepsini bir yasta kilmisizdir. *

78/Nebe 31. Süphesiz takvâ sahipleri için de basari ödülü vardir.

78/Nebe 32. Bahçeler,baglar,

78/Nebe 33. Gögüsleri tomurcuk gibi kabarmis yasit kizlar,

78/Nebe 34. Ve içki dolu kâse(ler) .

76/El-Insan 19. O insanlarin etrafinda öyle ölümsüz genç nedîmler dolasir ki, onlari gördügünde, etrafa saçilip dagilmis inciler sanirsin.

76/El-Insan 20. Ne yana bakarsan bak, (yiginla) nimet ve ulu bir saltanat görürsün.

76/El-Insan 21. Üzerlerinde yesil ipekten ince ve kalin elbiseler vardir; gümüs bilezikler takinmislardir. Rableri onlara tertemiz bir içki içirir.

76/El-Insan 22. (Onlara söyle denir:) Bu, sizin için bir mükâfattir. Sizin gayretiniz karsiligini bulmustur.

37/Es-Saffat 43. Naîm cennetlerinde .

37/Es-Saffat 44. Tahtlar üzerinde karsilikli otururlar.

37/Es-Saffat 45. Onlara pinardan (doldurulmus) kadehler dolastirilir.

37/Es-Saffat 46. Berraktir, içenlere lezzet verir.

37/Es-Saffat 47. O içkide ne sersemletme vardir ne de onunla sarhos olurlar.

37/Es-Saffat 48. Yanlarinda güzel bakislarini yalniz onlara tahsis etmis, iri gözlü esler vardir.

37/Es-Saffat 49. Onlar, gün yüzü görmemis yumurta gibi bembeyazdir.

Cennette Erkekler (Gılmanlar):

Tur/52/24. Sedefteki inciler gibi olan gencler yanlarinda dolasirlar.

Vakia/56/17-21. Olumsuz gencler yanlarinda, bas agrisi ve donmesi vermeyen bembeyaz bir kaynaktan doldurulmus kaseler, ibrikler, kadehler; sececekleri meyveler, arzulayacaklari kus eti ile dolasirlar.

Insan/76/19. Yanlarinda ölümsüz gençler dolasir; onlari gordugunde sacilmis birer inci sanirsin

Kuran ı kerimdeki bu ayeti kerimeler de sizi tatmin etmiyorsa Kadın ve erkek cinsler halinde cennette ve cehennemde yer alacagımıza dair Nihonjin , Hadisi şeriflerde vardır eger bunlar tatmin etmiyorsa tabi..

+1

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.