Şimdi Ara

insanlar cennette ne yapacaklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
0
Favori
3.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet kafamı bu soru meşgul etmeye başladı hani tüm işler tamam ve cennetsin vediğerleride orda ordakiler ne yapacaklar yani bildiğimiz dışında . hangi amaca hizmet edecekler. yani bilme ihtimalimiz yok bunu biliyorum ama din yada bilim acısından bir yaklaşım ne olur
    yani insanlar bir amacsız ordamı olacak yada bir amaca hizmet etmeyeceklermi.
    İNANDIĞIM BİR KONU HAKKINDA DA DIR SORUM SAKIN OLAYI BAŞKA MECRALARA ÇEKMEYİN AYRICA GÜZEL BİR FİKİR ALIŞ VERİŞİ OLSUN
    BU MERAKIM VE SORUM TARTIŞMA ORTAMI YARATMASIN LÜTFEN

• orda çalışma falan yok heralde.sadece keyif yapıyosun.
  • isteyen istedigini yapacak...

sonsuz bi yaşam ..

dünyadakıden farkı ölümsüz olucak insanlar ve bu dunyadakı kötü şeyler olmicak..

tabi cenneti dünya ile kıyas edemeyiz orası cok güsel bir yer. özelliklerinin bir kısmı KURANI KERİMDE yazıyor...

inşallah gideriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egzantirig -- 1 Temmuz 2006; 20:08:59 >
  • cennet her insanın kafasında

senin cennetinle benimki benimkiyle başkası asla bir değil

kısacası mutlu olduğum yer cennet benim için.. ötesi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi éfulim -- 1 Temmuz 2006; 21:15:36 >
  • Cennette neler yapılacağının bilimsel bir açıklaması olamaz. Dil sürçmesi herhalde.
    Dini açıdan ise, herhalde bu dünyada farkında olmadığımız bir çok şey olacaktır. Çünkü insan zevk aldığı herşeyden bir süre sonra bıkmaya başlıyor.
  • Hiç boşuna düşünüp kendini germe arkadaş, bak Hayyam usta vermiş cevabını yüzyıllar önce

Dünya dediğin bir bakışımızdır bizim;
    Ceyhun nehri kanlı göz yaşımızdır bizim;
    Cehennem, boşuna dert çektiğimiz günler,
    Cennetse gün ettiğimiz günlerdir bizim.

Beni özene bezene yaratan kim? Sen!
    Ne yapacağımı da yazmışın önceden.
    Demek günah işleten de sensin bana:
    Öyleyse nedir o cennet cehennem?

Hep arar dururdum, dünyaya geleli,
    Alın yazısı, cenneti, cehennemi.
    Hocam kesti attı, sağlam bilgisiyle:
    Alın yazısı, cennet cehennem sende, dedi.
  • Cennet bence herkesin en mutlu olacağı yer. Hepimiz neler isterdik bilemiyorum ama ortak isteğimiz öncelikle ebediyen mutlu olmak. Bunun sağlanacağını düşünüyorum.

Kuran'da aslında cennet biraz tanıtılıyor. Okursanız görebilirsiniz.
    Kuran'da; içinde ırmaklar, bu dünyadakine benzer meyveler, huriler vs... bulunacağı müjdelenmiştir.

Cennet ve cehennemin maddi zevk ve azablarından çok manevi huzur ve ızdırabının baskın olacağına ilişkin yorumlar da duymuştum.

Orada insana istediği her nimet verilecek olsa ne isterdiniz ki mesela?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • huri denilen olayda bazılarının bildigi gibi sapıkça birşey degil.o hurilerin size ayrılanlarının hepsiyle evli olcaksınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wewillrise -- 1 Temmuz 2006; 22:28:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: wewillrise

huri denilen olayda bazılarının bildigi gibi sapıkça birşey degil.o hurilerin size ayrılanlarının hepsiyle evli olcaksınız

sapıkça derken cinselliği mi kastediyorsunuz?

niye sapıkça olsun ki?

niye evli olalım ? kaynak?

zaten hurilerin evlilik teklifimizi kabul edecek özgür iradeleri yoktur.

insanoğlunun bir takım arzuları vardır:
    yemek ,içmek ,sevişmek gibi bedensel...
    ya da güzelliği temaşa , tefekkür gibi daha ulvi...

cennette bu arzular karşılanacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vese

quote:

Orjinalden alıntı: wewillrise

huri denilen olayda bazılarının bildigi gibi sapıkça birşey degil.o hurilerin size ayrılanlarının hepsiyle evli olcaksınız

sapıkça derken cinselliği mi kastediyorsunuz?

niye sapıkça olsun ki?

niye evli olalım ? kaynak?

zaten hurilerin evlilik teklifimizi kabul edecek özgür iradeleri yoktur.

insanoğlunun bir takım arzuları vardır:
    yemek ,içmek ,sevişmek gibi bedensel...
    ya da güzelliği temaşa , tefekkür gibi daha ulvi...

cennette bu arzular karşılanacaktır.

ilmihalde okumustum.oyle bir denk geldi .guvenilir bir yazar ve kaynak merak etme.

sapıklık derken.evlilik dışı ilişki demek istedim.yanlıs anlamaıyn.teşekkurler.cennette kötü birşey yoktur.zina da islama göre cok kötüdür ve sapıklıktır.o yuzden evliliktir.ayroca evlilik yeklifine gerek yok zaten size biçilmişlerdir.ztn evlisinizdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wewillrise -- 1 Temmuz 2006; 23:01:01 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kskliyiz

orda çalışma falan yok heralde.sadece keyif yapıyosun.

Sadece keyif hı tam bizim millete göre
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaviBodrum

Hiç boşuna düşünüp kendini germe arkadaş, bak Hayyam usta vermiş cevabını yüzyıllar önce

Dünya dediğin bir bakışımızdır bizim;
    Ceyhun nehri kanlı göz yaşımızdır bizim;
    Cehennem, boşuna dert çektiğimiz günler,
    Cennetse gün ettiğimiz günlerdir bizim.

Hep arar dururdum, dünyaya geleli,
    Alın yazısı, cenneti, cehennemi.
    Hocam kesti attı, sağlam bilgisiyle:
    Alın yazısı, cennet cehennem sende, dedi.

Beyler biraz da bu dörtlükler le ilgili konuşalım.Bu düşünceye katılanlar ve katılmayanlar fikirlerini paylaşabilirmi

• quote:

Orjinalden alıntı: thispotkey

Beyler biraz da bu dörtlükler le ilgili konuşalım.Bu düşünceye katılanlar ve katılmayanlar fikirlerini paylaşabilirmi

Cennet bu dünyada da vardır. Fakat hergün kendini zehirlemek vasıtasıyla tatlı düşler görmek asla cennet olamaz.
  • Sonu bir avuç toprak olan zevkmi cennet? Hiç sanmıyorum. Şu gözü eli dili yaratmaya vakıf Allah için huriler basit olur, inşallah hepimiz için bir cennet vardır orda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaviBodrum

Allah her kuluna bir cüz'i irade vermiştir. insanlar bu iradeleriyle yaşarlar, günah işlerler..
    Allah'ın olacakları önceden bilmesi onun ilminin azametinin göstergesidir.
    hayyam gibi düşünmek yaşamayı da gereksizleştirir. o zaman sık kafana nasıl olsa o yazmış önceden?
  • Cennet insanın asla sıkılamayacağı bir yerdir. Dünyada kıyası da çok zor sanırım.
  • cenneteki herhangibir dal parcası bile dunyadaki herseyden daha hayırlıdır.buda cenneti tanıtmaya yetiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wewillrise -- 2 Temmuz 2006; 2:52:37 >
  • Ben hurilerle evli olma konusunu anlamadım. Aşk olucak mı ki? Yada sadece erkeklerin hurileri mi olucak, bayanlar evli olmayacak mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: jrem

Ben hurilerle evli olma konusunu anlamadım. Aşk olucak mı ki? Yada sadece erkeklerin hurileri mi olucak, bayanlar evli olmayacak mı?

orasını bilemiyorum.aşk olur heralde cunku butun guzel duygular orda var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jrem

Ben hurilerle evli olma konusunu anlamadım. Aşk olucak mı ki? Yada sadece erkeklerin hurileri mi olucak, bayanlar evli olmayacak mı?

dünyadaki eşleriyle evli...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.