Şimdi Ara

insanlar kasislerde yavaşlamiyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yılan Serdar

En komiği de dört tekeri üzerinde zor duran, kasislerden zıplaya zıplaya geçen Symboller
    hayatımda symbol kadar odun bir araç görmedim üstad. süspansiyonlar orta şeker ama virajlarda araba " aha tarla, dur şuraya kendimi atayım" diyor resmen. arabayı stabil tutan sistemler yeteri kadar çalışmıyor bu araçlarda. hızlanması iyi, frenlemesi de iyi sayılır ama çok savuruyor ve rüzgar sesi ve motor sesini kabine çok alıyor. (dizel motordan bahsediyorum) İnanın bana egea, sümbülden on kat daha konforlu bir araba.

ben kasislerden önce levha varsa ona göre hızımı azaltıyorum ama çoğu zaman levha falan olmuyor. kasisler hiç görünmüyor, boyalar canlılığını yitiriyor veya bazılarında boya dahi olmuyor. plastik olanlar zaten lastik düşmanı, hem görülmeleri zor, hem inceler, hem yüksekler.

kasise varmadan frenlemeyi bitirmek lazım. kasise frenle girerseniz, ön takımları elinize alırsınız. yoğun trafikte zaten yavaş gidildiğinden, kasise hızlı girme imkanı yok ama akan trafikte kasise denk gelindiğinde, frene hafifçe dokunup aracın hızını biraz azaltmakta fayda var. ama hızınız aşırı yüksekse, yine de panik fren yapmadan ama ufak bir frene dokunarak aracın hızını azaltarak, kasise girin.

• filo araci haram para deyince bazi arkadaslar alinganlik göstermisler kasisin uzerinde ayak frende olmayacak kasise varmadan yavslamak gerek bununda siniri var birinci vitese dusup tamamen duranlara bende uyuz oluyorum onceden manuel vites aracta 2 viteste gecerdim mesela simdi otomatik var ayni hizlarda geciyorum sehir ici hiz kurallarini da unutmayalim sevgili pilotlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 sene önce felan bir üçtüm kasisten dedim tamam gitti amortisor felan arkamdan polis aracı geliyordu oda uctu :D dedim demek öküzlük bende değil cunku kavşağa geliyorsun kım nerede hangı mesafede diye bakınırken görmedim tümsegi sonra amortisor takozları degıstı bakıma gıdınce ustada bu araba kac km deki böyle dedi :D sonradan o anlar gözümde canlandı :D
  • Ben neredeyse durarak geçiyorum 10km hız civarında fakat kendimi en sağ tarafa yaklaştırıyorum geçmek isteyen hızlı gelen varsa geçebilir önünde durmuyorum. Langur lungur geçince sanki arabanın ciğerini söküyormuşum gibi hissediyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen önümdeki insanlar 50 metrede bi' kasis olan yolda her kasisten 5 ile geçiyor. Ben de her kasisten sonra 1-2-3 vites atmaktan sıkıldığım için bazen 40-50 dalıyorum kasise
  • kasise düz girmektense çapraz geçiyor kimileri. bu etkili bir yöntem mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Görkem !

kasise düz girmektense çapraz geçiyor kimileri. bu etkili bir yöntem mi ?
    Çapraz girmek altını sürtmemek için bir yöntem. Araçta tam bağımsız süspansiyon yoksa çapraz geçtiğinizde sağa sola 3 4 kez sallanır araç ve çok daha fazla rahatsız eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

Çapraz girmek altını sürtmemek için bir yöntem. Araçta tam bağımsız süspansiyon yoksa çapraz geçtiğinizde sağa sola 3 4 kez sallanır araç ve çok daha fazla rahatsız eder.

Alıntıları Göster
    birçok kişiyi öyle görünce yararlı sanmıştım. tam bağımsız süspansiyonum var mı bilmiyorum şahsen
  • suv kullanıyorum sizin gibi mıy mıy geçenlere sinir oluyorum. hayır yoldan da çekilmiyorsunuz bırakın geçelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

suv kullanıyorum sizin gibi mıy mıy geçenlere sinir oluyorum. hayır yoldan da çekilmiyorsunuz bırakın geçelim.
    SUV'u alırken yanında yolları hediye mi verdiler?

• O kasisler süs değil yavaşlamak için var. Adı üstünde “HIZ KESİCİ” lütfen kasislerde yavaşlayın, hızınızı azaltın, daha da dikkatli olun.

• Trafikte hayat gibidir. O ne der, şu ne düşünür diyerek yol alınmaz. Arkadakileri gözeterek hızımı olabildiğince düşürürüm. Başkasının malını hoyratça kullananları veyahut 10-20 yıllık arabasını düşünmeyenleri dikkate almamak lazım. Malı ne hor kullanacaksın ne de üstüne titreyeceksin.
  • 20 yıldır tangır tungur basıp geçerim , plastik olanlarda yavaşlamam bile , büyük beton olanlarda da sadece ayağımı gazdan çekerim .

Okul , hastane önü gibi yerlerde kasisten bağımsız yavaş geçerim zaten

Hiçbir aracımda hiçbir sıkıntı yaşamadım .Araçların tölerans sınırları basit bi kasiste dağılmanın çok ötesinde yapılıyor.

• Aslında buradan da anlasıldıgı uzere ınsanları yavaslatmak ıcın koyulan o kasisler ıse yaramıyor. Adamlar tam gaz gecip gittigine gore mahalle aralarında neden kazalar oldugu neden cocuklara arabaların carptıgı belli oldu.

• landmoon L kullanıcısına yanıt
    Belli bi zaman sonra Arabanın sağından solundan gacır gıcur ses gelince ayarlarını bozunca arabanın anlarsınız yavaş geçmenin birşey kaybettirmedigini

• O kasislerin konma sebebi çoğunlukla okul yolları gibi yayaların yoğun kullandığı alanlardır.. Kasisi görünce yavaşlarım, bir canlıya vurmaktansa arkamdaki ağlasın umrumda olmaz. Olaya böyle bakmak lazım. Ha bindiğimiz demir yığınlarına da yüksek fiyatlar ödüyoruz. 3sn geç gitmek size birşey kaybettirmez.
  • Çok güzel bir konu olmuş adeta insanların karakterlerini ortaya seriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: PcMert

Belli bi zaman sonra Arabanın sağından solundan gacır gıcur ses gelince ayarlarını bozunca arabanın anlarsınız yavaş geçmenin birşey kaybettirmedigini
    20 yılda kaç tane araba kullandım , hiçbirinde de hiçbir sıkıntı yaşamadım

• Kasise gelmeden frenler yavaşlarım sonra frensiz geçerim

• Kullandığınız lastiğin ölçüleri nedir?
    Orjinal yanak yüksekliğinin bir tık üstüne çıkın o zaman biraz daha konforlu olur sanırım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.