Şimdi Ara

İnsanlar mı tuhaf yoksa bendemi anormallik var ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Çünkü her 100 esnaftan 90'ı naylon işinde.

Gece kulüpleri, pavyonlarda para ezenler parayı nerede kazanıyor zannediyorsunuz?

• reis millet arabayı alıp kapıda yatırıyor binmiyor ki, ben binmek için alıyorum. bu aralar da bankadan kredi çekip ödememek malı mülkü ailenin üzerine yapmak da moda oldu. bu şekilde de alıyor olabilirler.

• mahony16 kullanıcısına yanıt

Yahu adam 165 milyona iş yeri binasını satıyor. Toplam aldığı kira 450 bin TL. Şimdi faize verse bu parayı 10 senede alamadığı kirayı 1 ayda alacak. Binanın değeri de artıyor tatavalarını geçelim. O binayı da satmasa, faize de verse ömrünün sonuna kadar ye ye bitmez. Zaten sadece aldığı faizden yeni bir bina dikmeye kalksa, sırf faizden bina diker ana parası yerinde sayar sadece. Yinede 165 milyon az mı?

Başka bir örnek. 5 milyona kahveci dükkanı açıyor. Aylık cebine 200 bin giriyor. Şimdi faizde mi çok kazanırsın yoksa 200 bin ile yıpranarak kazanması mı daha iyi? Faiz hep böyle mi kalacak diye diye atı alan Üsküdar’ı geçti.

Ben faiz yemem. Benim nezdimde din’in emrettiği gibi haramdır. Daha önce yedim, hayrını da görmedim. Yazılarım faize yönlendiriyor gibi görünüyor aslında niyetim bu değil. Milletin yaptığı mantığı söylüyorum. Adam ne yoracağım kendimi işçisi, bilmem ustası diyor veriyor faize.

Bir de ünlü bir milyarder diyor ya, arsa alırsan altın, bina dikersen gümüş, kiraya verirsen bronz. Yahu her binası olan fabrikatör olmak üzere mi ilerlemesi lazım? İlla parayı katlayacak taktikler, yöntemler mi bulması lazım? Herkes milyarder, fabrikatör mü olmalı? Adam binayı dikmiş, 1 milyon kira alıyor. Kendine de 7 ceddine de yeter onun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 8 Haziran 2024; 3:23:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Stones kullanıcısına yanıt

Anlattığınız olayların tam da merkezinde birisi olarak ne demek istediğinizi anlıyorum.

Bu ülkede son 3 senede her anlamda müthiş bir bozulma yaşadık maalesef.

Bu olumsuz ve kötü anlamda değişimlerin hemen hemen tamamı ekonomi kaynaklı.

Faiz haram evet (kendim ve ailem adına hiç bulaşmadım,bulaşmam da) ancak mevcut zat sağolsun faiz haram naraları eşliğinde herkesi faiz yer konuma getirdi.

Verdiğiniz her iki örnekte tam olayı özetler nitelikte zaten.

Piyasanın müdahalelerle ne hale geldiğinin,faizin reel anlamda getirisi olmamasına rağmen parası olanların (piyasada iş yapanların)bizim gibi azınlıklar hariç tamamının neden parasını faizde değerlendirip piyasaya sürmediğinin kanıtı da aynı zamanda.

Ancak bizim topluma bir şeyi anlatmak maalesef kolay değil,zira sizin örneklerle benzer bir örnek vereyim; toplumun büyük çoğunluğu kira artışlarının müsebbibi olarak ev sahiplerini görmesi...

• mahony16 kullanıcısına yanıt

O zaten ayrı bir dava. Haziran ayı ekonominin düzelme başlangıcı dedi şimşek, ne varsa her şeye zam geldi. İş yerlerine zam %62 dedi evlere şenlik. Resmen bir birinizi yiyin, öldürün duyurusu bu. Zaten kendisi stopajdan gelecek paralara baktığı için kaç yüzde olacağını rahat rahat söylüyor. Onun ellerini ovuşturduğu kısım gelecek vergilerden dolayı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.