Şimdi Ara

İnsanlar mı tuhaf yoksa bendemi anormallik var ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

3 sene evvel bugün 15 liraya satılan çimento bugün 155 tl.

Değerlendirmenizi ona göre yapın, son iki bilemedin 3 yılda atılan sıfırların bir tanesi geri geldi.Yani enflasyon %1000

• Metufkcr kullanıcısına yanıt
    Hacı sen beni yanlış anladın ben parayi faize koyanlar icin soyledim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şöyle aklı başında okumuş belli bir statüsü olan insanlara bakıyorum evet alacak gücü var ama eski araçlara biniyorlar çünkü onlar için araba sadece araç bi başka gruba bakıyorsun hiçbirşeyi yok var olan son kuruşunu sıfır arabaya sayıyor o da ayrı bir konu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • :ArHaus: kullanıcısına yanıt

4 sene özel sektör ve 3 sene devlet memuru maaşlı çalışan olarak bundan daha iyi bir yorum yok.

Tüm akrabalarım ulaşım işi ile ilgileniyorlar sadece dayımın servis plakasından aylık geliri 80k+

• topaz42 kullanıcısına yanıt

Bu kadar gelirle hiçbir şeyden korkmamanız gerekli bence. Halkın %90'ından üstün durumdasınız.

• mahony16 kullanıcısına yanıt

evet güzel tespit....

• netttt2627 N kullanıcısına yanıt

evet çok doğru ... çünkü araba günümüz de araba artık bir statü göstergesi haline geldi.. kaba tabirle ayranı yok içmeye arabayla gider s.....

çevremde çoğu insan bu durumda yemeye ekmeği yok altında son model araba....

• Enflasyon rejiminde şu hesabı yapmak gerekir: Kaç liranın aylık değer kaybı aylık kazancım kadardır?

Mutlaka yapın bu hesabı çünkü en yüksek teorik birikim kabiliyetinizi verir. Mesela, ayda 100000 TL tasarruf edebilen birisi, %60 enflasyon ortamında en çok 2 milyon TL (karşılığı alım gücü) biriktirebilir.

Ortalamayı bilmesek de memur, öğretmen, polis, vekil maaşlarını biliyoruz. Yüzbin kazanan arkadaş normal birikimiyle hiç bir zaman normal bir ev alamaz. E ama... dövize çevirebilirsiniz, altın, emtia, borsa, arsa... İşte başladık. Demek ki ev veya araba nasıl alınıyormuş.

• Herkes çatır çatır fatura satıyor, yakalanma riski sıfır bir sistem de bulmuşlar, ders kitabı fotokopisi çeker gibi fatura satıyor çoğu esnaf.

Şimşek denen şahıs naylonculara %1 puan daha hediye etti geçen yaz, %18'den %20'ye çekti ki daha iyi satın imajı verdi.

• zotacing kullanıcısına yanıt

Şimdi yazsam çoğu kişi inanmaz ama çevremde kısa sürede ne kadar anormal zenginleşen varsa alayından bu naylon işi çıktı.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.