Milletin evine cökenden daha iyi parazit olmaz. Milletin atası dedesi kentsel dönüsümle değil, calısarak kazanıyor. Mesela dedem, zamanında, kendi oturdugu evi satıp, üzerine borc harc ekleyerek, ufak bir kasabaya yerlesmis, kücük boyutta müteahhitlik yapmaya baslamıs ve servetini büyütmüstür.. Dünya'ya 1 kez geldim, her sene telefon alırım, 2000 liraya mal varken, gidip artizlik olsun diye 15k olanı alırım, ibon kuyruguna girerim diyenler, millete forumlarda, 500 K'ya araba mı alınır len diyenler, sağlam parazittir, cünkü ellerindeki paralarla sacma sapan seyler alıp, baskalarının mal varlıgına cöküyorlar.. Bu sekilde beles yasamanın ve milleti sömürmenin yolunu arıyorlar sonucta rezil kepaze olsalar da, olsun milleti sömürdük, yanımıza kar kaldı diyorlar.. Bunlardan daha büyük parazit yoktur.. Ülkenin gelismeme sebebi bile bunlardır.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 17 Mayıs 2024; 19:45:47 > |
İnsanlar mı tuhaf yoksa bendemi anormallik var ? (2. sayfa)
-
-
2 traktör alan da garipmiş , yani babam da kayisici büyükçe verimli arazi ve yetişkin ağaçlarimiz var her sene de verim aliyoruz , en az 10-15 işçimiz 2 ay kadar calisir 10-20 yildir böyle. Hasilata göre bakarsak her sene yeni traktör alacak gelirimiz olmasina rağmen 94 model 240s ile idare ediyor :) müsriflik ve gösteriş meraklisi olmamak lazim diye düşünüyorum.
Kendim de lüks araç kullaniyorum ama inanin polis çevirmesinden cezalardan biktim artik daha az biniyorum eşime aldigim mütevazi araci kullaniyorum.
Üstteki arkadaş telefon konusunu da örnek vermiş ha bunda da öyle 4 yildir ayni telefonla devam ediyorum.
Kılık kıyafet konusunda da bir ürünü yirtilana ,eskiyene kadar giyerim ha hepsini kaliteli alirim.
Sonuç olarak gösteriş meraklisi olmamak gerekiyor, Türkiye’de iyi bir geleceğiniz olmasini istiyorsaniz tutumlu olmalisiniz, aksi halde bir bakmissiniz emeklilik gelmiş hala kirada oturuyorsunuzdur :) sevgilerle
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
hay ağzına sağlık vallahi kitabın ortasından konuştun üstad .. malatyalımısın ? malatyadan 2 sefer geçtik gözünün alabildiği heryer kayısı ağacı. ben eminim ki sizin peder bizim köydekilerden fazla kazanır ama bu kadar gösteriş meraklısı değillerdir buna kanaat getirdim ben..
telefon konusuna gelirsek elimde ki telefon 6- 7 senelik işe girsem sıfır alacam ama alamıyorum. dediğin gibi buras türkiye emeklilikte ihtiyarlıkta rahat etmek istiyorsan fazla gösterişten uzak duracan....
-
cogu kisiye aileden mal kaliyor, e zaten 10 yil once 30bin olan ev 5milyon olmus. cocuk da parayi yiyo iste. 70-80den aşağı kazanan adam 0 araba alamaz. engelli indirimi işi mantıklı oluyor çünkü ötvsiz alıp 5 yıl sonra ötvli fiyatına satış ypaıyorlar. facebookda biraz gezerseniz görürsünüz durumu. tabi yine de o sermayeyi çıkarmak lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuksws_99 -- 18 Mayıs 2024; 14:37:23 > -
Siz evde işsiz yatarken babanızın parasıyla sıfır araba alırız aslında hesabı yapıp da köyde bir ticaretle uğraşıp keyfi ya da ihtiyaci olarak bir ürün alan adamı eleştiremezsiniz.. İğne kendinize değmeden çuvaldızı yarılamışsınız başkalarına
-
Çünkü bu ülkede ne olduğundan ziyade nasıl göründüğüne bakılır, bu yüzden zengin olamayacağını bilenler zengin görünmeyi isterler.
Gerçek zenginler, araba, telefon gibi şeylere servet dökmez, işimi görsün yeter diye düşünür. Zaten o yüzden de zengindir. Doğuştan zengin olanları hariç tutarsak, tasarruf bilinci olmayan biri sonradan sadece piyango veya şans oyunu ile olabilir, hatta onu bile yer bitirir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mdmgk -- 18 Mayıs 2024; 15:5:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba
İşi gücü olmayan veya geliri yüksek olmayan, fakat sıfır araba almaya kalkan insanlara yürek yemiş insanlar denir. Gözü kara insanlar denir. Belki de bilmediğimiz bir yerde gelirleri, paraları vardır.
Bir de benim gibi korkaklar var. Evet evet. Korkağım. İtiraf ediyorum. Bakın. Sayayım size.
Şu anda 2006 model klimasız Dacia Logan Araba kullanıyorum. 14 senedir araç bende. Şimdi de gelirimi yazayım.
31.000 TL maaş+10.300 TL emekli maaşı+Her ay hesabıma 21.500 TL halinde yatan emekli tazminatım. Taksit taksit ödüyorlar. Bir yandan da aynı yerde çalışıyorum.
Bu kadar gelirin içinde arabayı değiştirmeye cesaret edemiyorum. Borç yapmaya korkuyorum. Halbuki bahsettiğim arabayı aldığımda sıfır TL param vardı. Biraz tanıdıktan borç aldım. Biraz bankadan kredi kullandım. Gelirim de düşükken bu arabayı aldım.
Zaman içinde ne değişti de korkar oldum. Bilmiyorum. Belki de ülkenin ekonomik şartları korkutuyor.
-
Has malatyali bir beyaz yaka yazilimciyim :) aracin plaka sonu 444 :) her sene giderim memlekete , otel tatili bilmezdik ama işte evlenince kadinlarimiza köy yetmiyor :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
maşallah ne güzel.. bende sivaslıyım..mavi yaka elektronikciyim. ayakkabı numaran da 44 numara mı araba plakan 444 4 4 lük adamsın .. :D :D
bir ara evlenme programında öyle birisi vardı diyordu ki 44 yaşındayım ayakkabı numaram 44 yaşadığım il plakası 44 dört dörtlük adamım diye birşeyi vardı adamın.. tövbe haşa dört dört demek haddi aşmaktr bana göre hatasız kul olmaz dye boşuna dememişler.. bu arada bende eski yazılımcıyım..
-
Evet yakin Sivas :) Hekimhan selamlar
Faiz parasi bol sonucta yemeye bu dünya yetmez
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Siz gerçekten faize para koyunca uzun vadede paralar içinde yüzüleceğine mi inanıyor musunuz?
Faiz, enflasyondan hiç bir zaman daha fazla kazandırmaz. Hele bizim gibi ülkede asla kazandırmaz kısa vadede belki 3-4 ay belki lakin 1 yılın üstünde o para kuş olur 1 sene yetmez.
Bu muafazakar insanlardaki faiz korkusundan mıdır nedir zombie gibi görüyorlar lakin faiz asla sanıdığınız kadar kazandırmaz. Uzun vadede paranızı eritir kuş olur gider. Hele bizim gibi ülkelerde.
O zaman parasını faize yatıranların hepsi enayi mi diyorsun? Eurobond mu alsınlar, hisse senedi mi alsınlar? Yoksa bitcoin mi alsınlar? Bunların riski cok yüksek.. Faize alternatif ne öneriyorsun?
Ayrıca diyelim ki, 2 milyon lira simdi faize yatırdım, %50 faizden 1 yıl sonra param 3 milyon lira olur, sonraki sene 4,5 milyon lira olur daha sonraki sene 6,750,000 lira olur.. Baslangıcta 2 milyon liralık altın almıs olsaydım, paramın 3 yıl sonra, 6,750,000 tl olacagı kesin miydi? Artı olarak, enflasyonun, katlanarak artan bu parayı 3 yıl icinde eritecegi kesin degil.. Muhtemelen en iyi ihtimalle para katlanarak artacagı icin değerini koruyacak.. Fakat erimeyecek.. Tabii ki faizler düsmezse..
Önceden bilinmesi imkansız olan seylerden sonuc cıkartıyorsun..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 22 Mayıs 2024; 18:52:38 > -
Vallahi uzun uzun yatırım analizi yapacak halim yok.
Faiz uzun vadede paranız kuş olur asla enflasyon oranında da artış olmaz. Ben onu alın bunu alın demem. Demek de bana düşmez.
Takılın kafanıza göre.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 22 Mayıs 2024; 18:54:34 >
Ben buna katılmıyorum parayı faize yatırıp, faizi yersen kus olur.. Faizi üzerine koyarsan, ve faiz oranı sabit kalırsa ( elbette kalmayabilir fakat o zaman da paranı cekersin zaten ) paran her yıl %50 katlayacak.. Bugün 2 milyonla baslarsam, 3 sene sonra param 6,750,000 Lira olacak.. Devam ettigimizi düsünelim, dördüncü yıl param 10 milyon oluyor, besinci yıl 15 milyon oluyor.. Para katlanıyor.. Hani nerede kus oldu mu?
Tabii enflasyon aynı kalmayacak fakat kus olur biraz kesin yargı iceriyor böyle kesin bir sey yok.. Bana kalırsa uzun süreli yatırım icin altın tercih ederim ve ediyorum da, fakat onda bile uzun süreli kar bence garanti degil.. Neyin ne olacagı yıllar önceden belli olmaz.. Eurobond, hisse senedi, kripto gibi seylerden bahsetmedigine sevindim bunlar tam intiharlık seyler hani bekara karı bosamak kolay hesabı bu gibi tavsiyeleri internette görüyoruz, adamın cebinde parası yok fakat konusuyor mesela, eurobond alın, borsa oynayın falan diyenler oluyor.. Kimse bunların kafasıyla bir sey yapmaz ama yaparlar mı diye düsündügüm de oluyor..
-
istediğin kadar anormal ol, bu ülkede halen en az nufusun yarısı google haritalardan yardım almak yerine millete sorarak yol bulmaya çalışıyor sen demek ki bu seviye de 2-3 seviyeileridesin bu kadar basit görünen bi konuda bile böyleyse geri kalanları düşünmek istemem
-
Ya her seye muhalefet oluyormus gibi oluyor fakat yazmadan edemiyorum.. Google haritalar ve özellikle navigasyon cöp.. Navigasyon ve haritaya güvenerek yol bulmaya calısırsanız ya alet sizi sacma bir yere sokar cıkamazsınız ya da aynı yolu 5 dakika yerine 10 dakika da gidersiniz.. En güzeli yolu sorarak bulmak..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 22 Mayıs 2024; 20:2:17 > -
tamamen öznel görüşünüz saygı duyarım ama ben google haritalara hep bir yere gitmeden(bilmediğim) bakarım ve toplu taşımada dediklernini yaparak şap diye o yerde olurum, canlı yol yardımına da güveniyorum ama tabii ki tecrübeler değişebilir haliyle tüm görüşler değişebilir
-
Beyaz yakalıların, beyaz yakalı olmayanları az kazanıyor sanması yüzünden hep bunlar.
30 m2 çiğköfteci dükkanı olan insan şu an ayda kemiksiz minimum 100k çekiyor. Hayvancılık, çiftçilik vs. bunlar da az kazandıran işler değil. Genel olarak esnaflar şu an para basıyor, ufak da olsa özellikle yeme içme sektörüne girmiş olanlar çok ciddi para kazanıyor.
Dışarıdan bakınca sizin işsiz güçsüz sandığınız kişilerin ailesinde ait bağ, bahçe, tarladan, tarımdan muazzam gelirleri olabiliyor.
Şu an ülkenin en fakir kesimi maaşlı çalışanlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X