Şimdi Ara

İNSANLAR NEDEN DERSHANEYİ KÖTÜLÜYOR?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam bu forum dahi kaynadığı için hepsi tek başına çalışıp 5k yapıyor dershane, hoca falan gereksiz zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dersaneler para tuzağıdır. Önüne 2-3 yaprak test koyup hadi bunu çöz derler ve öğrencilere soru bankalarını verip ödev vermekten başka işe yaramazlar. Faydalı olan dersane değil senin derslere ilgin ve derslerine çalışmandır. Zaten çalıştığın için dersaneye verilen paraya yazıktır.
  • hayatberbat09 H kullanıcısına yanıt
    lan zirvalayip durma kafasi karisanlar icin acmismis bak bakayim tum yorumlara kac kisi gereksiz demis.ikidir atarli giderli yaziyorsun haddini bil. toder baskaninin oglu falan misin ne ayaksin bilmem ama gereksizsin. afferin sana kazanmissin da helal

• Herşeyi geçtim, dershane yolu bile gidiş geliş en az 1 buçuk saat civarı (çoğu kişide böyle). Birde toplu taşıma aracıyla gittiğinizi düşünün, bir o kadar da araç bekleme süresi var. Buna vereceğiniz süre yerine, günde bir deneme çözersiniz.

Sırf bu yüzden bile dershane saçmalık. Soru sorma dışında hiç bir yararı yok. En mantıklısı dershanenin sadece deneme sınavlarına yazılmak.

• DogusCay kullanıcısına yanıt
    atar yapan ben miyim sen misin begenmiyorsan git adama bak ya
  • Sigaranın zararları listesi gibi olmuş 3.500'e falan da neredeee, sen onu 7.500 olarak düzenle.
    Artik avukatimla konusursun. salim hoca style

• Diğer illeridehesaba kattım

• DogusCay kullanıcısına yanıt
    naparsan yap gram umrumda değil begenmiyorsan buraya yazmassın
    kardesim son mesajim ciddi degildi

• Dersane var dersane var kullanmayı bilmek var boş boş git gel yapmak var birde boş boş yazmak var.

• quote:

Orijinalden alıntı: gecekuşu0138

Dersane var dersane var kullanmayı bilmek var boş boş git gel yapmak var birde boş boş yazmak var.

Olayın özeti budur.

Yalnız bilmeniz gereken bir şey var burası DONANIMHABER bir DH'li dershaneye gidip zar zor 100k yaparken dershaneye gitmeden 2-3k yapmaktadır.

Benim 2 sınıf arkadaşım 1 sene dershaneye gitti haftada 5 gün biri barajı geçemedi diğer 182 aldı. Verilen kitaplar bomboştu hadi kitapları beğenmediler diyelim başka bir kaynaktan da çalışmıyorlardı.

Sınavdan sonra dershane kötüydü dediler. Hacım sınava gözün bağlı girsen yarısında elinden kağıdı alsalar yine barajı geçersin.

Boş beleş dershaneye giden (aile zoru ile yazılan) bir çok kişi var bu arkadaşlar dershane de de umursamıyor sonuç felaket oluyor sorunca da dershanem kötüydü diyorlar.

Dershane sistemi çalışmak isteyen kişi için işe yarar çalışmak istemeyen çoğunluk için paranın tamamı çöpe atılmıştır.

Lakin Dershane sistemi şuan da allak bullak oldu düzgün sisteme sahip etüt merkezi bulmak çok zor fetö olayları yeni kararlar gibi şeylerden dolayı etüt merkezlerinde sürekli sistem değişiyor öğretmenler çıkartılıyor ders programı sürekli değişiyor sonuç verimsiz oluyor.

Ayrıca dershanelerin kapanmasından sonra en fazla 3-4 bin olan fiyatların en az 6-7 bin civarına çıktığını düşünürsek iyice ticarethane mantığına dönüştüler. Çalışma azminiz varsa ve maddi durumda sıkıntı yoksa zorlamayacak ise gidin arkadaşlar istemediğiniz derse girmezsiniz soru sormaya ve denemelere girseniz yine sizin için yararlı olur diğer zamanlar da evde çalışın kütüphane de çalışın yine yarar. Hem sosyalleşmiş olursunuz.

Tabi durumunuz yok ise ama çalışabilen biriyseniz evde de yapabilirsiniz.

Eğer tembel çalışmayan biriyseniz şimdiden başlayın çalışmaya kendinizi alıştırın baktınız 1 ay'da hiç ilerleme olmadı boşa dershaneye umut bağlamayın büyük ihtimal yine başarısız olacaksınız lakin imkan varsa gidin olumlu da etkileyebilir.

Ha bir de yol meselesi var dershaneniz 1,5-2 saat uzaktaysa ciddi sıkıntı olacaktır.

Bu arada 4 Ağustosta'da etüt merkezleri 1 derse indirilme uygulaması başladı deniliyor yani TM-MF gibi gruplara ayırıp ders veremeyecekler sadece matematik veya edebiyat gibi olacakmış lakin şuan kayıt alan yerler diğer dersleri de veriyoruz diyor. Beni de burs olarak dershane'ye yazdırdılar (ben parayı bana verin çalışırım dedim onlar da bir zeki sensin demi len ***** dedi. Gidersen biz karşılayacağız gitmezsen yok bir şey dediler ben de tamam dedim.) Kızılay'da büyük 20 yıllık bir kuruma yazdırdılar TM derslerini vereceklerini söylediler lakin bu uygulamadan sonra olay ne oldu hiç bilmiyorum yarın soracağım bilgisi olan varsa aydınlatsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 5 Ağustos 2017; 2:59:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Stark Industries

arkadaşım senin evin dershaneye uzak diye kötümü oluyor ben 15dk ta ulaşıyorum.

İnternette ortalama bir konudan adam 200 soru tipi gösteriyorsa, sen bunun %20 sini dershane de zor görüyorsun. Kendimizi kandırmayalim, mevzu sadece toplu taşıma da falan değil.

Yetişkin birine dershaneye gitmek mantıklı mi desen, dalga mı geçiyorsun tabii ki mantıklı der. Neden biliyor musun? Çünkü bu adamların zamanında internette ders anlatan yoktu.

Dershaneue binlerce lira vereceğime, Br'nin bütün videolari + kitaplarını + istersen Nejdet Kirpi nin bütün videolari + Tekin Hoca Geo aklıma gelemeyen bir çok video serisi alabilirsin, paranın %50 sinden fazlası cebinde kalır.

Evde mezuna kalmak cesaret ve ayrı bir kafa ister. Bütün günü evde geçirmeye kimsenin ki yemez. Biraz sosyalleşmek istiyorsaniz elbette dershane şart ama benim önümde hayatim söz konusuysa yapabileceğim herşey mübahtır.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadesofcool

Temel liseden sonrasını okumadım
    Ben liseyi Fransızca bitirdim, "bizde" ne işler olduğunu anlatırdım da uğraşamam

Ağla+kudur

• Kardeşim olmadı dershaneye git fizikçiyi bul çek kenara konuş. Bana konu anlatma bana 2 haftada 1 ders ayarla sorularımı getiriyim.Ücreti de halledersiniz aranızda.

• Bu arada devletin kendi açtığı halk eğitim kursları da oluyor. Derslere devletteki hocalar giriyor. Bi çok kişinin bundan haberi yok. Gidip bi konuşun paranız cebinizde kalır.

• arkadaşlar bu arada mezunlar için sınavla beraber en fazla 4 gün sürüyor ve ders sabah 8 den 1 e kadarmıs oyle dediler ve dershane bana 6 7 dk uzaklıkta bana kayıp gelmedi açıkçası düşüncem bu yaşamadım bu serüveni . bize verdikleri gün syısı mı çok az ??
  • bizim hafta içi hergündü 9.da başlayıp 1 de bitiyordu 1 saat yemek arası sonra isteyen 4 e kadar etüde kalıyordu
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.