Şimdi Ara

İnsanlar neden hala Intel alıyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
3.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    en başta ben geliyorum bu anakart mağdurlarinin arasında..

z170 anakart ile i5 6402p kullanıyordum. upgrade imkanım olsaydı intel tercih ederdim. zamanında z serisi anakarta verdiğim para hiçbir şey ifade etmedi. ne oldu, sonuçta kendileri kaybettiler. 10. nesil çıktığında durum naisl değişti bilmiyorum ama 9. nesil zamanı en cok satılan 10 işlemcinin 9u amd idi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xGlorfindel

en başta ben geliyorum bu anakart mağdurlarinin arasında..

z170 anakart ile i5 6402p kullanıyordum. upgrade imkanım olsaydı intel tercih ederdim. zamanında z serisi anakarta verdiğim para hiçbir şey ifade etmedi. ne oldu, sonuçta kendileri kaybettiler. 10. nesil çıktığında durum naisl değişti bilmiyorum ama 9. nesil zamanı en cok satılan 10 işlemcinin 9u amd idi
    Ya Intel Anakart ureticilerina baskı yapmasaydı adamlar uygun bios cıkarsalardı simdi sen Z170 Anakartın ile 9900K yı 5GHZ de rahatca kullanacaktın.AMD de de almazdın.9900K ile de bir 5 sene daha rahat giderdin.İste kullanıcı dostu olma/olmama bu, aynısını Z390 a da yaptı Z390 da calısması gereken 10900K icin 49 pin eklendi 1200 cıktı Z490 ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 12 Temmuz 2020; 13:12:24 >
  • huso kullanıcısına yanıt
    9900k almasam da 9600kf falan alır kullanırdım dediğin gibi amdye geçmezdim. Intel de kazanırdı ben de kazanırdım..

• quote:

ortaya sunulan ürünün, teknolojinin geliştirilebilir olması amdye bayağı avantaj sağlıyor hocam dediğin gibi.

Intelin belli ki bu konuda biraz eli kolu bağlı. yıllar önce 10nm denemesi yaptılar olmadi masaüstünde.

8/12 durumu bana çok makul gelmiyor. senin zaten 10. nesil. i7lerin 8/16. kim gidip 2 çekirdek daha fazla boostlasın diye 4 threadden vazgeçmek ister bilmiyorum. tek çekirdege bakan uygulamalarda iş yapar belki ama amd bu konuda Inteli geçti bile. salt oyun makinesi toplayacak olsak belki 8/12 çalışır. ama mimari aynı, napcaklar 6ghz mi zorlayacaklar anlamadım
    yok mimari aynı değil 11. nesilde.willow cove ya da masaüstünde cypress cove mi diyeceklermiş onun 14nm'ye uyarlanmış hali gelecek.tabi böyle olunca 10nm notebooklardaki tiger gibi yüksek IPC gelmeyecek biraz düşük olacak ama yine de IPC ile gelecek ve IPC demek TDP demek bak mesela 3300x kırık tek çekirdek geliyor ama alet ne biçim ısınıyor 4.5 4.6 falan yaparsan.e sen şimdi 11. nesili IPC ile daha da bi TDP'li getirince ne olacak 10 çekirdek olmayacak ve 8/12 gibi şeyler yapmak zorunda kalıyorlar çünkü HT de TDP demek sen çekirdeğe şunu yap sonra bunu yap diyorsun dibine kadar zorlanıyor iki izlek çalıştırınca.bunun bir de ısı ayağı var otomatik olarak.IPC'yi verelim 8 doğal yeter'den gidiyorlar bakalım r4000 karşısında ne yapacak?12. nesildeki 8 küçük 8 büyük işinin r5000 karşısında tutacağını da hiç sanmıyorum.amd 4000'i yeni çıkardı ne 5000'i diyecek olursan amd'nin açıklamasına göre iki ekip işlemci geliştiriyormuş bir tanesi 4000 diğeri 5000 yani aynı anda sonraki seriyi de geliştiriyor amd daha da 6000'den falan bahsediyor.belki ilk etapta paraları olmadığı veya daha iyi fikri bulamadıkları için zen mimarisinde yapamadıkları şeyleri şimdi yapıyorlar.ryzen olabilecek en kötü senaryo olarak çıktı demişlerdi ama şimdi daha iyiye doğru gidiyorlar.intel gibi deneme yapmayacaklar, kısıtlayan bir şey de yok o bakımdan avantajlı yani patlama ihtimali yok bundan sonraki en az 3 serinin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 12 Temmuz 2020; 14:52:1 >

• 8 yeter demej renderi ryzen alsın demek olur teknik olarak.

bir de 10900k bile su tankerleriyle anca soğutulurken ipc artışı iyice işin içinden çıkılması zor bir hale gelecek demek.

ilginç bir şekilde 10400f, 10600k deli gibi ısınmıyor. hatta 10400f ryzen muadili 3600den daha az güç çekiyor ve daha az ısınıyor orada çok iyi iş yapmışlar, ama bi yandan da ramden hirpaladilar milleti. 10400f ile z serisi anakart kullanmak bana biraz abuk geliyor.

10400f+z490+soğutucu alsan aşağı yukarı 2900tl yapıyor.

3700x+b450a pro max ikilisini stok fan ile rahatça kullanıp 3200tl gibi bir fiyata almak varken neden fazladan 2 çekirdek ve 4 izlekten fedakarlık edeyim ki 300 lira gibi bir fark için???? 10400f yerine 3700x alabilmek için birkaç ay 8gb ramle bile idare ederim ben 300tl fark ödeyecek durumum o an yoksa.

• quote:

8 yeter demej renderi ryzen alsın demek olur teknik olarak.

bir de 10900k bile su tankerleriyle anca soğutulurken ipc artışı iyice işin içinden çıkılması zor bir hale gelecek demek.

ilginç bir şekilde 10400f, 10600k deli gibi ısınmıyor. hatta 10400f ryzen muadili 3600den daha az güç çekiyor ve daha az ısınıyor orada çok iyi iş yapmışlar, ama bi yandan da ramden hirpaladilar milleti. 10400f ile z serisi anakart kullanmak bana biraz abuk geliyor.

3700x+b450a pro max ikilisini stok fan ile rahatça kullanıp 3200tl gibi bir fiyata almak varken neden fazladan 2 çekirdek ve 4 izlekten fedakarlık edeyim ki 300 lira gibi bir fark için???? 10400f yerine 3700x alabilmek için birkaç ay 8gb ramle bile idare ederim ben 300tl fark ödeyecek durumum o an yoksa.
    Aslında abuk degil 10400-500-600 dedigin slemciler İ7 8700-8700K simdi adı İ5 e dusunce sanki giris seviyesi islemciler gibi dusunuluyor.Halbuki bence giris seviye islemciler degil, onu 2666 Ram ile kullanmak asıl enteresan olan...

• huso kullanıcısına yanıt
    şu bakımdan abuk, oc olmayan ve çok kaliteli vrmlere ihtiyacı olmayan işlemcileri gereksiz derecede iyi vrmli oc anakartlarina takiyosun. 8700k olarak bakınca evet ancak sonuçta bunlar çarpan kilidi kapalı ve limitleri belli olan islemciler. az güç cekiyo az ısınıyor anakarti az zorluyor. kaliteli anakart almak kötü bir sey degil ama islemciyle anakarta eşit para vermek bana abuk geliyor.

2666 ram ile kullanmak zorunda kalmak zaten başlı başına saçmalık ama 10400f klasmanındaki işlemcileri b serisi anakartlarla kombinlemek adet olmuştu artık. neresinden tutsan elinde kalıyor ama bence hala 10400f alacak adam h410 ile sistem kurmalı. çünkü 300tl daha verip devasa bir klasman atlıyorsun 3700x ve b450a pro max ile.

• quote:

8 yeter demej renderi ryzen alsın demek olur teknik olarak.

render demişsin bir anımı anlatayım konuyla ilgili.2015'te iç mimar kuzenim büro açıyor sistem istiyor benden aman amd olmasın diyor amdciyim ya ben.o zaman zaten ryzen yok ben de fx diye üstelemiyorum 4790 kuruyoruz.neden intel dedim bizim çevre hep intel kullanır xeon dedi.iki sene sonra 8/16 1700x 1800x çıkınca bu sefer tırmalamaya başladı beni kuralım ucuzmuş diye.yani amd 3 senedir tavlıyor zaten rendercileri.bu seride amd'ye bırakması çok anlam taşımıyor.önceden ismi kötü olan amd'nin artık renderde kötü bir ünü yok tercih ediliyor.

10900k soğumaz ya şu sıcakta alanların çilesini göreceğiz.bilmem ne declare de beceremezse olmaz zaten.

8700k da deli ısınmıyordu.bu dediğin modeller 8700k zaten.9900k çıkınca hiç beğenmemişti 8700k kullanıcıları ama onda şu anakarta takarsan bu ram yapmadılar.işte güzel modellere engel getirecek ki üst modellerini de satsın intel yapar böyle şeyler garibim amd'nin hiç aklına gelmez böyle şeyler.bi a320 anakartlarda biraz kısıtlama var ki onu da zaten bürolara falan alıyorlar oyuncular için değil.

o dediğin üçlüye bir de güzel ram aldın mı olur sana 4 bin.

3700x b450'ye de pahalı ram takabilirsin ama 3200 ram taksan yeter 650 liralık.ryzen2 mimarisinde ram kurtarıyor birinci nesil gibi değil ama tabi 3800 ram takarsan da hayır demez.o 300 lirayı ramden kurtarabilirsin.

• elemanlar resmen INTEL'in malı olmuşlar ona hizme edip ona para veren tipler gönüllü köleler...
  • olsun hocam artık kullanıcı bilinçleniyor. en azından insanlar geliyor buralara sistem onerisi filan istiyorlar. Intel'in cakalliklarini da buradaki akil insanlar görüyor. yarın bir gün amd çakallık yapsın onu da görecekler. xt serisinde olduğu gibi, gerçi o Türkiye fiyatlandirkasiyla ilgili hiraz da ama neyse oralara girmeyeyim :D

ryzen 4 de intel 11 de babalar gibi çıksa da meydan bizim gibi fakirlere kalsa

• xGlorfindel kullanıcısına yanıt
    ya tabi ben 2 bin altına düşen 3700x isterim herkes alsın ama yurdum piyasası öyle olmuyor bak zam geldi diye başlık açmış asko.amd indirse bizde biniyor yoksa yurt dışında mı bi numara dönüyor anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huso

Intel in elinde klasik kalıplasmıs fikirler var.
    Intel Tak Calıstır dır.Intel Stabildir.
    Su anda elinde kalan bu sekilde dusunen kitle kaldı.
    Pentium 4 cıktıgında Athlon ezip gecmisti.FPU de ucuyordu.O zamanlar da nednese Intel sempatim vardı baya bozulmustum.
    Pentium 3 tabanlı sisteme gectiler Wilson Fİsk in dedigi gibi ve hala onun ekmegini yeme derdindeler...

AMD seversin Intel seversin sevmezsin onemli degil , AMD hep teknolojik gelismelere on ayak olmus tam bir teklonoji firmasıdır.
    Athlon ile yaptıgı atılım Kayar Nokta Hesaplamalarındaki muazzam artıs, İlk 64 Bit İslemci,Coklu Cekirdek gercekten teknoloji ureten bir firmadır.

Mobil pazarında Intel ustun deniyor.Bunu duyunca aklıma Mesut Cevik in videosu geliyor.Bizim inceledigimiz okudugumuz urunlerde deniyor ki Ryzen lar 35W-45W ile 8/16 calısıyor.Intel de ise 35W la X hız 90W a cektiginde Y hız alıyorsun.
    hangi firma Mobil pazarda 35W ile calısan varken 90W isteyeni tercih eder?

Hadi 6-7 geciyorum biri cıksın desin ki 8. Nesil ile 9. Nesil arasında su fark var.9. Nesil ile de 10.Nesil arasında su fark var.Bu farklardan dolayı da size devamlı Anakart aldırıyoruz ve seri numaralandırması yapıyoruz.

Su anda Intel in elinde kalan tek sey "Stabilite" kaldı.İnceleme seyrediyorum urunu unuttum Technopat ekibi diyor ki Inteli AMD ye gore daha stabil diyebiliriz.Bu demek degil ki AMD stabil degil ama Intel in daha stabil olduguna herhalde kimse itiraz etmez dediler.

Su anda Intel in elinde kalan daha stabil imajı onun dısında birsey yok.Tarafsız olan herkes urunlerı ısıtıp ısıtıp tekrar onune koydugunu kabul edecektir.
    Simdi 11. Nesil ile Z49 ın da omru doluyor.Onda da IPC artısı yuksek yer de yok sana 8 cekirdek verelim idare et gibi iddialar dolasıyor.İdia diyorum cunku bilgim yok.
    stabiliteden kastı neymiş merak ettim doğrusu. +/- yönlerini içeren bir acıklama varmı?

• görünüşe göre dediğin gibi amd indiriyo bize bindiriyolar. xt serisi normalde x varyantlarinin yerine geldi tam olarak ayni fiyatla. bizde 3600x 1500 3600xt 2200tl.

3700xlere benim öğrenci halimle cürmüm yetmez ama 3600ler 1100 civarına düşse onnumara besyildiz olur

pusuya yat sen r4000 çıktı heyecanına çılgın bir indirim olabilir 1200'den verdiler 1100'den neden vermesinler?olmaz dememek lazım ama çok da rahat olmamak lazım ben sırf bu yüzden 8700k alamamıştım.1700 liraydı bekle 1500'de al dediler üretimi mi ne kısılmış 2700 olmuştu hani yakaladın mı da beklememek lazım.
  • ha 1100 ha 1200 zaten. çok büyük farklar değil zaten ama bakalım ne olacak..

elindeki z170 hediye edersen yanına bir 8700k alabilirim. mod ile z170 z270 lere 8-9 nesil takılıyor
  • sattım eski pcyi komple :D o zaman bilmiyodum böyle bir muhabbet olduğunu

• Bende bilsem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    z170 anakarta forumda bir kişi i3 9100f takmıstı bios modlayıp
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.