Şimdi Ara

İnsanlar neden hala Intel alıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
3.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hem biraz yanlış hem de biraz doğru anlamışsınız hocam :D

yanlış anladığınız yer ben zaten 3900x ile 10400 karşılaştırmıyorum, abuk bir karşılaştırma olur bu.

doğru anladığınız yer ise mübalağa kısmı, evet ben de mübalağa yapıyordum.

ayrıca 3900x'i bir oyun işlemcisi olarak değerlendirmek ne kadar doğru olur bilmiyorum. bence oyun işlemcisi değil. 3700x ile 10600k karşılaştırabilirsiniz, amaç sadece oyun ise 10600k daha iyidir bana göre de. ancak fazladan 2 çekirdek ileride bir avantaj sağlar mı? bence sağlar. 10600k tercih edene de 3700x tercih edene de saygı duyarım ikisi de güzel işlemci.
  • Laptopta intel masaüstünde amd kullanılabilir. Ama intel daha iyi genel olarak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AMD geleceğin işlemci mimamirisi bence bu kadar net :) bende önceden hep Intel derdim ama inanır mısın AMD 3xxx serisi çok iyi 3. Nesli çıktığında kim bilir neler olur siz AMD ile intelin 2000 li yıllarda arasındaki davayı biliyor musunuz? AMD inteli fena tokatlamıştı :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4-5 yıl sonra insanlar bugünlerde aldıkları 9400F, 10100F gibi işlemcileriyle oyunlarını açmadan önce tarayıcı pencerelerini, iletişim programlarını vs. kapatıp tüm işlemci threadlerini verimli kullanabilecek şekilde optimize edilmiş modern oyunları sefil sefil oynamaya çalışırken bu tarz başlıklardaki Intel dronelarını görüp çok eğleneceğim. AMD kullanıcıları artık sanal makina mı çalıştırırlar, yayın mı yaparlar orası onlara kalmış.
  • yaygara olmasın diye çok bahsetmiyorum ama 4000 serisi bence çok güzel olacak ki 3000 serisi de kötü değil bir tek ram desteğine tiltim 4400 4600 anakart satıyorlar 3733 kullanıyorsun r4000'de böyle bir şey yok.bu iki seri uzun ömürlü olur 5000 6000 diye giderlerken satacak adam bulamayacaklar herkes memnun ki yeni konsollara da 3700x ayarı bir şey koydular tamam gider artık yıllarca.bir de tek ccx mevzusu var biliyorsunuz bayram değil amcam beni neden öptü misali 3300x diye bir şey çıkardılar bu yapıyı kullanan ve sınırlı sayıda çıktı satmak için değil.r4000 için deneme yaptılar ve oldu yani tek ccx gelir r4000 serisi.ne olacak ki derseniz 4.5 ghz yaparsanız benim diyen işlemciye kafa tutuyor oyun testlerinde o eksik çekirdeklerine rağmen.bunun 8/16'sı şu anda üzerinde işlemci yazan threadripperler falan dahil her modelin içinden geçer f/p olarak.xt'ler gibi 4.7 falan da olsa.ikinci denedikleri de o zaten.bu durumda r4000 sadece %15 20 IPC artmış gelmiş seri olmayacak ve intel karşısına rakip koyamayacak.11 12 tırmalar artık 4600 isminde olabilir hesaplı modelinin havasını söndürebilmek için ki daha 3600'ü söndüremediler deli gibi alıyor insanlar her ne kadar yanıyor bitiyor çok ısınıyor bile dense.gidiyor soğutucu alıyor ucuz pahalı.

• tek ccx ile gelirse - ki dediğiniz gibi öyle gözüküyor - intelin sonu olur bu fiyatlandırmada sacnalamazlarsa.

işlemci upgrade'i düşünüyorum, bu ccx muhabbeti olmasa direkt 3600e geçeceğim ben de ama 4600ün oyun performansında harikalar yaratması ihtimali düşündürüyor beni. yeri gelmişken sana da sorayım hocam sence ne yapılmalı?

elimdeki işlemci (1600af) değer kaybetmeden satıp 3600e mi geçmeliyim yoksa 4600 beklenir mi? ben ilk seçeneğe daha yakınım malum kur durumlari hic belli olmuyor yarınımız muamma..

• huso kullanıcısına yanıt
    3700x ve 2080super. ne sorunu yaşamam gerekiyor sizin deyişinizle?
    belki yaşıyorumdur
  • quote:

Orijinalden alıntı: xGlorfindel

tek ccx ile gelirse - ki dediğiniz gibi öyle gözüküyor - intelin sonu olur bu fiyatlandırmada sacnalamazlarsa.

işlemci upgrade'i düşünüyorum, bu ccx muhabbeti olmasa direkt 3600e geçeceğim ben de ama 4600ün oyun performansında harikalar yaratması ihtimali düşündürüyor beni. yeri gelmişken sana da sorayım hocam sence ne yapılmalı?

elimdeki işlemci (1600af) değer kaybetmeden satıp 3600e mi geçmeliyim yoksa 4600 beklenir mi? ben ilk seçeneğe daha yakınım malum kur durumlari hic belli olmuyor yarınımız muamma..
    bence yazı geçir eylülde gör 4000 serisini duyuracaklar her türlü bilgi gelir.1600'den zarar olmaz 3900x'ten olur indirim gelebilir çünkü 3000 serisine.ben bi gör derim 4600'ü hani pişman olmazsın.

intelin artık müşterilerini memnun etme zamanı gelmiştir ama nato mermer kafa adamlar nasılsa satıyoruz kurumsal müşterimiz çok diye düşemiyor bir türlü jetonları ki o da şudur oyuncuyu kızdırmayacaksın alırlar façanı aşağıya itibar mitibar kalmaz.eylülde bari uyansalar da müşteri ne diyor ne istiyor ne yapabiliriz deseler.amd ortada devirecek bir şey kalmadığında intelin 2000 3000 4000 diye damla damla verdiği moda girerse iyi olmaz.

• ama şöyle de bir sıkıntı var, yaz sonuna benim elimde birikmiş nakit olcak karantinadan dolayı :D yıl sonuna o parayı ezer mahvederim ben o yüzden 3600 alıp parayı somut bir şeye çevireyim diyodum
  • xGlorfindel kullanıcısına yanıt
    3600 al da 4600'ü görünce satmak isteyebilirsin zarar etme diye dedim çünkü edersin.IBAN vereyim ben sana %0 faizle saklanır. yani sen bilirsin 3600 kötü anlamında demiyorum hele şu 4.5 olanlar kodlular artık iyice ayyuka çıkar bir de indirim gelirse zor tutarız seni ama 4600'ü görünce pişman olma bir daha uğraşma diye diyorum.kötü gelme ihtimali var mı yok.uçuk fiyatlı da gelmez hani ne gibi bir downside bekliyorsun dolar mı 8 lira olur?o zaman komple göçeriz zaten sanmam o da olmaz uçtu uçacağı kadar.
  • DMden yolla IBAN'ı salıyorum 700 kağıt

öyle yapayım o zaman bi yaz sonu gelsin duruma bakarız.

Lisa abla 4000i çıkarmak için 2020nin son ayını beklemez inşallah. bi de 4. nesil çıkacak, stoklar dolcak fiyatlar oturacak b450lere bios desteği gelecek...
  • xGlorfindel kullanıcısına yanıt
    dedem isveç göçmeni biz bu işi ciddiye alırız para mı ne parası defter kayıt da yok.

o dediklerin anında olur ama kasım ortasından önce çıkmaz çünkü kırismıs malum millet para harcıyor hediye alıyor herkes anasından babasından isteyecek ryzen 4000 diye.bios dediğin bir gün stok da dolar.bak ben sana bir şey anlatayım nvidia kart duyurdu amd de duyurdu çıkardı hatta nvidia geriye düşmüş gibi göründü sonra nasıl bir çaba sarfettilerse şak diye çıkardı adamlar üretim yaptırıp yani isteseler sonic hızında bu tip firmalar ama kasım'dan aralığa satış zamanı sence stok bios hazır olur mu o zamana?ekim sonunda bile hazır olur da kasım artık bu işin geleneği kara cuma da görecekler tam yerine dükkan açtılar.peki geçen sene neden 3000 serisini temmuzda sıcağın bağrında çıkardılar?çünkü inteli bozmak istiyorlardı acele ettiler biosları bile hazır değildi aylar sonra oturdu.şimdi show isteseler şimdi bile çıkarırlar da olay yapacaklar işte kasım aralık.

• quote:

Orijinalden alıntı: huso

Benimde merak ettigim su 10700K bolumunde oyunlarda atlama,donma,kasma,hoplama oluyordu 10700 e gectim rahatladım iste bunun icin alıyoruz denmis.
    Benim merak ettigim nokta su 3600 u de pas geciyorum 3700X,3800X,3900X de GTX 2070,2080 kullananlar da bu sorunlar yasanıyor mu?
    Yoksa abartı mı?

Intel e neden gecilir bilemem.Ama bugun Turkiye'de bilgisayar ile ilgisi,merakı olan 20Milyon insan olsa cok rahat bunun 15 milyonunun AMD diye bir firmadan haberdar olmadıgını net dusunurum.Dolayısı ile İslemci denince insanların aklına Intel gelir.Cok satılmasının en onemli sebebi net budur.
    is icin kullananları her zaman ayırırım.Ister Intel ister AMD kullansın benim icin degerlendirme dısıdır.Adamın kullandıgı program hangisi ile iyi perf. veriyorsa onu secer.Ustelik bu insanlar bilg. dan para kazanan insanlar oldugu icin benim icin degerlendirme dısıdır.

Neden Intel alınır.Adamın parası coktur alır.Adam icin islemci demek Intel demektir alır.Tuketim maliyet onemli degildir alır.Ona gore daha stabildir alır.Intel cipset daha guven verir alır.Oyunlarda 3-5FPS cok daha onemlidir alır.Hic anlamadıgım TAK Calıstır dır alır.

Simdi "Tak Calıstır" nedir?Hicbirzaman anlamadıgım birsey iddia ediyorum binlerce AMD alıp hazır Sistem/Toplama biosuna girmeden kullanan binlerce insan vardır.
    Butun Bilg. Kullanlar bu forumlara girip,Reddit e girip Bilg. kullanmıyorlar.Biz hepimiz az cok meraklı oldugumuz icin giriyoruz.Intel Tak Calıstır benim anlamadıgım ve anlamayacagım birsey, Biosa girmek istemezsen her islemci tak calıstır dır.

Benim kafada olanlardan olup Intel neden alınmaza gelince ise 6-7-8-9-10. hepsi aynı islemci oldugunu gecelim.8. ve 9. birbirinin tıpkısının aynısı islemciler neden biri 8 digeri 9 onu da anlamıs degilim.Onu da gecelim.Burak Solt 'un Asus Z490 incelemesi var yukarıda Adam diyor ki "Intel guc dagılımı ayarlamak icin bu 49 pini eklememiz sarttı ondan 1200 yaptık ama bana zerre inansırıcı gelmedi" diyor.

Sırf 1151 Sockette daha once 8700K 9900K yı calıstırmadıgı gibi 9 Refresh 10. nesli de calıstırmak istemeyip insanlara yine yeni yeniden Anakart aldırdıgı icin alınmaz.Her ne kadar yakıtı kokluyor bosta dense de butun 95W islemcileri 125W a cıkardıgı icin alınmaz.AMD de olmasa eksiklik kabul edilecek ama Intel de olmayınca canım ne ise yarıyor ki denilen PCİE 4.0 destegi olmadıgı icin alınmaz.6 ay sonra 11. Nesil cıkıp Z490 da tarih olacagı icin alınmaz.Tamamnının 10400 ve ustu Fan gerektirdigi hele K serisinin pahalı fanlar gerektirdigi icin alınmaz.

AMD ye gelince GB X370 ile Ryzen 7 1700 65W kullandım.Sistem adeta yag gibi akıyordu.MSI B450I ITX kullandım.Asus B450I Strix kullandım.Asrock B450I Kullandım.Sadece ve sadece 1600AF ve 2600 un ısınma sorunu vardı.Bir de Ramleri 3600 de calıstırmada sıkıntı yasadım.İslemciyi Power Saving e alıyordum cat diye hızı ve cektigi Watt azalıyordu.Beli Intel de direkt 3600 calıssır mıydfı bilmiyorum Ram ler onun haricinde sorun yasamadım.Isınma ve Fan sorununu Intel de de yasayacagıunı dusunursen tek sorunum Ram oldu.İdeal hızında calıstırmada sorun yasadım.

AMD de kullananlara bakıyorum Geneli en ucuz Anakart en ucuz KAsa PSU ile kullanıp hem İslemci hem Ram e OC cekme derdindeler , hem fan alınmıyor genelde hem kaliteli Anakart-PSU-Kasa alınmıyor genelde eger sorun yasanıyorsa genelde bundan kaynaklanıyor.
    Oyun konusunda daha butce olusturup 1660 Super alamadıgım icin yorum yapamıyorum.

Intel de 3950X gibi bir islemci yok eger olsaydı fiyatını dusunemiyorum bile simdi kimse Server icin 28 cekirdek vs demesin ben Masaustunden bahsediyorum.10900K,10700K 9900KS/K nın ise cektigi Watt lar vs incelemelerde var.
    z97 - z170 kullandım. suan z390 kullanıyorum. cok stabil ne kitlenme ne donma ne mavi ekran hic birsey yasamadım.
    chipset bakımından amd nin x570 b550'leri nasıl?
    hep işlemciden konusuyoruz da biraz da chipsetten konussak.

diğer konularda ise maalesef durum intel adına kotu. dalga gecer gibi soket değiştirme. dalga gecer gibi 6 serisinin devamı olan 7 serisini cıkarma yine 8 sersinin devamı olan 9 serisini cıkarma
    esasında gecmiste bunun ornekleride cok. celeronlar pentiumlar falan bu boyle gider. ama adamlar satıyor. buyuk firmalarla anlasma yapıyor.
    sunucu tarafında zaten krallıgını ilan etmiş. amd nin oraya gelmesi icin 10 yıl gecmesi lazım

• hocam eyi diyon doğru diyon da benim gpu zaten 1660 super. ben düşünüyorum ki zaten ben 3600 alsam da bi sonraki gpu upgrade'imi dahi işlemci değiştirmeden yapabilirim. ki sonraki upgradeim muhtemelen 3060 veya 3060 super falan olur.

4600 beklemek de diğer bakıma mantıklı olur çünkü daha iyisi ve günceli en önemlisi de YALNIZCA TEK BİR ADET CCX'lisi varken neden 3600 alayım

bu işin sonunda herhalde ben senden iban istiycem hocam. al bu parayı benden naparsan yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: progrock

z97 - z170 kullandım. suan z390 kullanıyorum. cok stabil ne kitlenme ne donma ne mavi ekran hic birsey yasamadım.
    chipset bakımından amd nin x570 b550'leri nasıl?
    hep işlemciden konusuyoruz da biraz da chipsetten konussak.

diğer konularda ise maalesef durum intel adına kotu. dalga gecer gibi soket değiştirme. dalga gecer gibi 6 serisinin devamı olan 7 serisini cıkarma yine 8 sersinin devamı olan 9 serisini cıkarma
    esasında gecmiste bunun ornekleride cok. celeronlar pentiumlar falan bu boyle gider. ama adamlar satıyor. buyuk firmalarla anlasma yapıyor.
    sunucu tarafında zaten krallıgını ilan etmiş. amd nin oraya gelmesi icin 10 yıl gecmesi lazım

Alıntıları Göster
    Hocam soyle soyleyeyim eskiden uyumsuzluk vs vardi.Ornegin ben Pci Skystar2 Dvb Tv karti kullaniyordum Amd ile uyumsuzdu.Mecbur İntel chipset kullaniyordun.Yine Fx lerde Ssd perf. Dusuktu istedigin perf alamiyordun.

X570,B550 kullanmadim.X370 ve B450 kullamdim.Bir kere net teknoloji olarak X570 ve B550 cok daha ustun Pcie4.0 destegi var.Si anda Ekran Lartinda cok fark eder etmez ayri konu mesele o teknolojinin olmasi,Ssd lerde ise 5000-5000 kullanabilirken İntel de 3500-3500 kullanabiliyorsun.Evet Z490 da Pcie4.0 var ama islemcide yok.Yani X570 ve B550 daha ustun teknoloji...

Soyle dusunun Z170,Z270,Z370,Z390,Z490 bu kadar Anakart var aslinda İ7 7700K dan İ9 10900K ya hepsi Z170 chipsette calismaliydi.Ama hic degistirmeyen bir adam minimum 3 Anakart aldi.Z170,Z390,Z490 bunun nesini savunacaksin.
    Burak Solt inceleme yapiyor mealen Z390 da calismasin diye pin ekleyip Z490 cikardi diyor.
    Hani Z170 desteklemiyordu millet 9900K yi 5.2Ghz Z170 de calistiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 10 Temmuz 2020; 22:58:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• huso kullanıcısına yanıt
    dediklerine katılıyorum. tek kelimeyle rezalet bir politika. dediğim gibi bu yeni bir politika değil esasında. celeron pentium zamanlarına dayanıyor.
    i7 8700 kullanıyorum. uzun zaman amd kullanmadım. intel surekli soket değiştirdiğinden donanım cabuk eskiyor. benim aldıgım donemde amd nin 2000 serisi vardı. 3000 serisi olsaydı direk amd alırdım. ilersi için amd kullanasım var ama bu sanırım am5 soket çıktığında olur. o zamanda ddr5 gelir
    amd ye gelince bozmadan devam etmeli. xt serilerinde stock fanı kaldırdılar mesela yanlıs bir hamle bu. zaten işlemci pahalı birde kullanıcıya fan aldırmak zorunda kalıyorsun
    b550 lerin fiyat politikalarını biraz daha gozden gecirmeleri gerek. x670 ler geldiğinde 3000 - 4000 lira arasında orta seviye anakart almak zorunda kalınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi progrock -- 10 Temmuz 2020; 21:39:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xGlorfindel

hocam eyi diyon doğru diyon da benim gpu zaten 1660 super. ben düşünüyorum ki zaten ben 3600 alsam da bi sonraki gpu upgrade'imi dahi işlemci değiştirmeden yapabilirim. ki sonraki upgradeim muhtemelen 3060 veya 3060 super falan olur.

4600 beklemek de diğer bakıma mantıklı olur çünkü daha iyisi ve günceli en önemlisi de YALNIZCA TEK BİR ADET CCX'lisi varken neden 3600 alayım

bu işin sonunda herhalde ben senden iban istiycem hocam. al bu parayı benden naparsan yap
    kafa karışıklığı olmasın diye şu ccx meselesini bi anlatayım.nedir bu tek çift?ccx'ten önce bilinmesi gereken şey CCD diye bir şeyin içerisinde bu ccx.ccx'in içinde de çekirdekler var.bir CCD iki tane ccx alabiliyor bir ccx de 4 çekirdek alıyor.Tek CCD ama çift ccx olan işlemciler 3600 3+3 ve 3700x 3800x 4+4.bir de iki CCD olanlar var 3+3 3+3 3900x ve 4+4 4+4 3950x.iki CCD olunca cache çok iki ayrı bağlantı iyi güzel ama içinde iki ccx olunca iyi olmuyor.işte 3300x'te tek CCD içine tek ccx dökmüşler paylaşmıyor başka ccx'le 2+2 değil yani direkt 4 tek CCD içinde.peki r4000 serisinde nasıl 6/12 8/16 yapacaklar?iki tane CCD içinde tek ccx olacak 3+3 ve 4+4 olarak.yine cache çok ki ne işimize yarıyor mesela 3600 3700 3800 tek CCD olanlarda aida64 testinde write yarısı çıkar 55 60 çıkar 3900x'te ama tek CCD olanlarda 30 çıkar en fazla.diğer değerler de iki CCD olanlarda iyi çıkıyor ve oyunlarda da farkediyor.yani r4000 direkt maliyetle geliyor iki CCD yapısı olduğu için ama bu adamlar 12/24 16/32'yi nasıl yapacak onu çözemedim.ya ccx içine 8 çekirdek koyacaklar başka da nasıl olur bilmem?şimdi sen diyeceksin ki bi 4600 alacaktık üst modele kaydırıyorsun.yani belli değil tek ccx'e 4'ten fazla çekirdek dökebiliyorlarsa ki 4 dökebildiklerini biliyoruz 3300x yüzünden o zaman tek ccd tek ccx içinde 4600 4700 4800 de gelebilir.mühendisliklerini konuşturmuş adamlar daha ram kontrolcüsüne de ayar geçmişler oradan da gelecek IPC.bu ccx işinden zaten gelecek o yüzden %15 değil IPC fena ters köşe olacak.bu kadar uğraştıkları aleti kesinlikle görmelisin en azından tanıtımını gör eylülde.iş yerinde herkes emanetini bana verir ama bence düşündüğünde kafana yattığında zaten eylül ki uzatmazlar başı gibi bir göreyim şunu diyeceksin beğenmezsen 3600 her zaman alabilirsin.alet bomba o yüzden alel acele çıkarmıyorlar.

• hocam o kadar dil döktün ben nasıl beklemeyeyim şimdi 4. nesli :D

yani şöyle ki, tek ccd içinde iki ccx olması gecikme ve performans kaybına yol açıyor.

tek ccx içine 6 çekirdek koyulabiliyor mu bunu su an için bilmiyoruz.

eğer konulamıyorsa iki ccx yerine birer ccxten oluşan iki adet ccd verimli olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: progrock

dediklerine katılıyorum. tek kelimeyle rezalet bir politika. dediğim gibi bu yeni bir politika değil esasında. celeron pentium zamanlarına dayanıyor.
    i7 8700 kullanıyorum. uzun zaman amd kullanmadım. intel surekli soket değiştirdiğinden donanım cabuk eskiyor. benim aldıgım donemde amd nin 2000 serisi vardı. 3000 serisi olsaydı direk amd alırdım. ilersi için amd kullanasım var ama bu sanırım am5 soket çıktığında olur. o zamanda ddr5 gelir
    amd ye gelince bozmadan devam etmeli. xt serilerinde stock fanı kaldırdılar mesela yanlıs bir hamle bu. zaten işlemci pahalı birde kullanıcıya fan aldırmak zorunda kalıyorsun
    b550 lerin fiyat politikalarını biraz daha gozden gecirmeleri gerek. x670 ler geldiğinde 3000 - 4000 lira arasında orta seviye anakart almak zorunda kalınabilir.
    Hocam bir seyin eski olması icin yenisinin olması lazım degil mi?Yeni diye birsey yok ki?Sadece 2 cekirdek eklenmis 10900K var.Digerleri birebir aynı...
    10400F-10400-10500-10600-10600K bildiginiz 8700K sadece TDP 95W dan 125W a cıkarılmıs.Ve Frekans ile biraz daha zorlanarak arttırılmıs.Yani sizin 8700 u simdi 10600 diye satıyorlar ortada yeni birsey yok.Yeni olan ise 49 Pin eklenip Z390 da olmaz Z490 da calısacak denmesi...
    Su anda Z170,Z270 alıp 9900 calıstıranlar var Biosu vs ugrasıp Z39 yerine Z170 de calıstırıyorlar.
    İyi haber islemciniz eski degil kotu haber ise algı olarak eski simdi hicbirsey bilmeyen adama 10600 ile 8700 aynıyı anlatamazsın.Adam haklı olarak der o zaman neden 10 serisi der.

Hocam ben oyle uc islemciler kullanmadım.2600 kullandım 2 defa ama anladıgım kadarıyla 3800XT ve 3900XT de Fanı kaldırmıslar.Cok yanlıs hamle, neden yapıyor bunu bakıyor Intel vermiyor ben niye 400TL lik fan vereyim diyor.Yanlıs hamle...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.