Şimdi Ara

İnsanlar neden hala Intel alıyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
3.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: melek12345

3700x ve 2080super. ne sorunu yaşamam gerekiyor sizin deyişinizle?
    belki yaşıyorumdur
    Sorun yasıyorsunuz demedim.10700K bolumunde Ryzen dan 10700K gecenler Ohhh rahatladım modunda Ryzen da donma,stutter,frame atlama vs bir suru perf. ile ilgili sorunlarım vardı Intel e gectim Bulent Ersoy actım sefam olsun ucuyorum dostlar modunda yazıyorlar dedim.Ben de kullananlardan boyle bir sorun var mı yoksa Intel e gecenler durumu abartıyor mu sorup aslını ogrenmek lazım dedim.
  • huso kullanıcısına yanıt
    merak ettim acaba bende de varmı bu hatalar nası anlıyacaz? illa ki oyunlarda kasma donma oluor arada duruma göre. mesela cod mw'e girerken ana menüde bi 4-5 sn gidiyor oyun :D cogu kısıde oluo benım arkadasta da öle giriş menüsü bug lu. baska ne olabilir? frame atlama ne ya :D kim nası dikat etmiş ona
  • Griffith kullanıcısına yanıt
    4-5 yıl sonra niye hala aynı işlemciyi kullansınlar?
    Ya işlemci upgrade yaparlar ya da komple yeni pc geçerler?
    Tabi “amd çok iyi lem amd var ya on numara lem”

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • xGlorfindel kullanıcısına yanıt
    sakin kafayla bir düşünelim.biz bu adamların neler yapabileceklerini hayal ettik ama nasıl yapacaklar bunu len diyoruz en azından bir fikrimiz var.

ryzen2 mimari işlemcileri çıplak yani IHS olmadan bakarsan resimlerine çekirdekten daha büyük IO diye bir şey görürsün işte ram kontrolcü o bu var içinde ve bu icat 12nm.glofo ile 12nm anlaşmalarından dolayı yap yaptırma paramı alırım anlaşması olunca adamlar her şeyi 12nm yaptırdı bu IO dahil.bu 1600 AF falan o yüzden çıktı.çok yer kaplıyor bu IO bunu 7nm yapsalar küçülür diyorum ben ve şu anki mimaride soruna cevap olarak hayır 4'ten fazla çekirdek olmuyor demek ki ama r4000'de belki IO küçülecek belki vazgeçip tek parça yapacaklar yani bir şekilde o kaynağa ortak olan iki ccx işi olmayacak.tabi bunu görmesi bedava eylülde belki daha önce sızıntı olarak hepsini gösterecekler.eğer ki bu dediklerimiz gibi olmaz tırı vırı bir şey olursa en güzel kodlu ve en ucuz yerde satılan 3600'ü ben bulacam sana ama benim inancım var tırı vırı bir şey olsa reklam üzerine reklam olur böyle devlet sırrı gibi saklamazlardı çünkü intel de merak ediyor bak 8/12 olacak rocket lake diye şimdiden sızmaya başladı bilgileri.

• bu 3600ün ısınma bölgesinin işlemcinin merkezinde değil de saçma sapan bir yerinde olması irice olan IO yüzünden mi? 3. nesil gerçi 7nm ile üretildi ama bu bölgesel ısınma muhabbetine millet soğutucularini çapraz bağlamayı falan demedi.

eylülde çalarım kapını hocam :D

• hocam , amd bir güzellik yapıp b350 anakartlara 4 bin serisi işlemci desteği verir mi acaba.

23 marta hb de 3900x indirim vardı

İnsanlar neden hala Intel alıyor?

2700 tl civarında 3900x işlemci satıldı sonra bir daha fiyatlar uçtu gitti.O gün 4 bin serisi işlemci alırım diye almadım sonradan

destek verilmeyecekmiş b350 anakartlara öğrendim şimdi bin

pişmanım.Yeni çıkan xt serisi çok değişiklik yok sadece fabrikadan overcloklu sanırım.

işlemcim ilk çıkan r5 1600 ,ram 16 gb 3200 mhz ,ekran kartım gtx 1080,sıvı sogutma Arctic Liquid Freezer 240.

Hem daha hazla fps almak için hemde uzun süre kullanmak için kuvvetli bir işlemci almak istiyorum.4 bin serisi çıkınca yeni seri

destek gelirmi yada 3 bin serisi fiyatları inermi. Belirsizlik adamı bitiriyor.

Arkadaşlarımda 4800 lü amd laptop bekliyor birtek asus modelleri geldi .

• okidoki64 kullanıcısına yanıt
    Anakart değişiği yapabilirsiniz. B350 kart sonuçta. B450de bile stabil çalışmayabilir diye konuşuluyor b350

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Anakart değişikliği yapabilirim ama ucuz 450 modellerinde optik ses çıkışı yok optik ses çıkışlı harici ses kartı alsam bu seferde

kaliteli anakart parasına geliyor.Biraz pahalı kaliteli bir anakart almaya kalkınca b450 den b550 ye o kadar vermişken 570 anakarta

doğru gidiyorumbirde ilk çıktıgında B350M MORTAR ARCTIC almıştım ilk serilerin biosu sıkıntılıydı güncellene güncellene baya

düzeldi.ramler 3200 mhz çalışmadı baştan Şimdi son çıkan anakartların biosları nasıl acaba. Msi de m2 ssd yi (CT275MX300SSD4)

tanımamıştı sonradan bios güncelemesi ile tanıdı.
    www.amazon.de
    Crucial MX300 CT275MX300SSD4 275 GB Internes SSD 2280: Amazon.de: Computer & Zubehör
    https://www.amazon.de/gp/product/B01IAGSDJ0/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o03_s00?ie=UTF8&psc=1

Şimdi anakart değiştirirsem ssd yi tanımaz vs diye çekiniyorum.Laptobum dell 5577 amd 2500u işlemcili ondaki m2 ssd ye takıncada m2

diski tanımadı fakat laptoba samsung 970 m2 ssd takınca tanıdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: okidoki64

hocam , amd bir güzellik yapıp b350 anakartlara 4 bin serisi işlemci desteği verir mi acaba.

23 marta hb de 3900x indirim vardı

2700 tl civarında 3900x işlemci satıldı sonra bir daha fiyatlar uçtu gitti.O gün 4 bin serisi işlemci alırım diye almadım sonradan

destek verilmeyecekmiş b350 anakartlara öğrendim şimdi bin

pişmanım.Yeni çıkan xt serisi çok değişiklik yok sadece fabrikadan overcloklu sanırım.

işlemcim ilk çıkan r5 1600 ,ram 16 gb 3200 mhz ,ekran kartım gtx 1080,sıvı sogutma Arctic Liquid Freezer 240.

Hem daha hazla fps almak için hemde uzun süre kullanmak için kuvvetli bir işlemci almak istiyorum.4 bin serisi çıkınca yeni seri

destek gelirmi yada 3 bin serisi fiyatları inermi. Belirsizlik adamı bitiriyor.

Arkadaşlarımda 4800 lü amd laptop bekliyor birtek asus modelleri geldi .
    sonuç cümlesini en başta diyorum beni dinlersen pusuya yat bi 3700x al fiyatı kesinlikle düşecek.peki neden?

1-amd b450'lere bile r4000 desteği vermek istemedi ama tepki üzerine verdi ama bi 500'de kullandığın gibi olmayacak.en başta biosu beta olacak ve ram desteği mi az olur oto oc fonksiyonu mu farklı olur bişi olacak yani aynısı olmayacak ama elle oc yaparım bir iki özellik olmasın diyen gene sorunsuz kullanır.anakartlar işlemci performansını etkiler buna gelecem.

2-neden 3000 serisi?bu seride bi acayiplik yok a320'ye de taksan çalışıyor.r4000 biraz acayip olacak.

3-neden 3900x değil?bu işlemci premium diye satıldığı için işte bir kere düştü 2700'e o gün de işim vardı yakalayamadım bir daha da olmadı bir daha da zor olur.iner gene de hala pahalı bir işlemci olur gerek yok 3700x'e 2080 ti takarsın bana mısın demez.

4-anakart performans farkı meselesi.ben 3700x'i hem x570'te kullandım bir sene şimdi x470'te kullanıyorum.x570'te cb20'de aldı stok+PBO 5038, x470'te aldı 4999 yani çok değer bir fark yok o da x570 x470 diye değil anakartlar arasında biraz siklet farkı var biri ROG.x570 olan tabi ki.

5-3700x 65w olduğu ve yanında gelen soğutucu güzel olduğu için soğutucu masrafın olmaz 3900x'te bin liraya kadar gidersin.

6-3700x'e 3200 cl14 yeter ben kullandım ama 4000 gelse bile 5000 ram destekli anakartlar çıkardılar.

iyisinden 4800'lü modeller gelmedi dediğin gibi asus da pahalı olacağı belliydi kardeşim de bekledi sonra vazgeçti vardı zaten elinde 13" yurt dışı cihaz xbox one x aldı 2700 iken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 11 Temmuz 2020; 20:20:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xGlorfindel

bu 3600ün ısınma bölgesinin işlemcinin merkezinde değil de saçma sapan bir yerinde olması irice olan IO yüzünden mi? 3. nesil gerçi 7nm ile üretildi ama bu bölgesel ısınma muhabbetine millet soğutucularini çapraz bağlamayı falan demedi.

eylülde çalarım kapını hocam :D
    evet padawan çok zekisin bak hemen çözdün.işlemci demiri var ya alt yan tarafta aslında ısınan yer.meret IO kaplıyor 12nm olunca.bazı soğutucuların esports duo gibi işlemciye bastığı alan küçük ondan iyi soğutmaz falan diyorlar ama baya da soğutuyor.pahalı soğutucularda malzemeden çalmadıkları için her yerine basıyor ama yine de garip bir durum yani ortada olmaması.ryzen 3000'lerin çekirdekleri 7nm üretildi o alt yanda olan bölüm ama IO 12nm.bu seride bunlar komple değişir kardeşim sonra bana son pişmanlık neye yarar her şeyin bedeli var türküsü söyletme çok pisimdir o konuda her r4000 sonucu attığımda bahsettiğimde alıntı yaparım seni. baktın dayanamayacan yolla bana ama r4000 çıkmadan annem ölüyor ilaç parası bile desen vermem geri.:D eylülde beni bul ama bence ağustosta biz bu zekayla komple çözeriz adamlar açıklamadan.sherlock holmes gibi analiz çıkarım yapıyorum yoksa amd mühendisleriyle MIRC'da konuştuğum yalandır.

• eyvallah hocam. IO kısmının 12nm ile üretildiğini bilmiyordum öğrenmiş oldum. yeni sayılırım donanım işlerinde ama hızla öğrenmeye çalışıyorum bilenlerden :D

ryzenlerde oyun performansı bellek gecikmelerinden kaynaklanıyor bunu herkes biliyor artık. peki Intel bellek gecikmelerini nasıl ayarlıyor? pek fazla konuşulmayor ancak Intel mimarisinin hala önde olduğu bir alan var demektir bu sonuçta..

4600 beklemeye geçiyorum o zaman :D inşallah benim kıçıkırık s2h'de sıkıntısız çalışır.

• jac0B0 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım 6 yıl önce topladığı 4790K + H97 Plus sisteme geçen ay 2070S ve M.2 SSD aldı. 1440p oyun oynayıp, NVENC ile yayın yapıyor. Siz nasıl bilgisayar kullanıyorsunuz veya sıradan kullanıcının her yıl bilgisayar mı yenilemesi gerektiğini düşünüyorsunuz merak konusu. :-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Griffith -- 12 Temmuz 2020; 15:3:17 >
  • Yirmi beş senedir bilgisayar kullanıyorum neredeyse Athlon K6'dan Athlon XP'ye, Phenom X4'ten FX'lere kadar hem AMD hem intel tonla sistem kullandım şu yaşıma kadar bi kere bile AMD kasıyor, tekliyor gibi bir sorunla karşılaşmadım. Sadece Athlon XP'de ısınma sorunu yaşadım o da işlemcinin çıplak tasarımlı olması yüzündendi. Nasıl bilgisayar kullanıyorsunuz da AMD işlemcide sorun yaşıyorsunuz anlamıyorum. Günümüzün FPS ve oyun delisi tiplerinin egosal triplerini kenara bırakırsak aklı başında PC kullanan her kişi (hele ki eski bilgisayar kurtları) AMD'ye ciddi sempati duyar. Çünkü AMD ilk 1 GHZ barajını aşan, rakip firmaya göre daha fazla hep çekirdek veren, nesiller arası geçişlerde daha esnek davranan ve anakart konusunda kullanıcıları zora sokmayan daha fazla kullanıcı dostu firma olarak bilinir ki aynı politikaları Ryzen serisinde de sürdürüyor. AMD olmasa Intelin kafasına göre at koşturup az performansa tonla para vermek zorunda olduğumuz bir dünya olurdu. Sırf bu sebeple bile AMD alınır.

• quote:

eyvallah hocam. IO kısmının 12nm ile üretildiğini bilmiyordum öğrenmiş oldum. yeni sayılırım donanım işlerinde ama hızla öğrenmeye çalışıyorum bilenlerden :D

ryzenlerde oyun performansı bellek gecikmelerinden kaynaklanıyor bunu herkes biliyor artık. peki Intel bellek gecikmelerini nasıl ayarlıyor? pek fazla konuşulmayor ancak Intel mimarisinin hala önde olduğu bir alan var demektir bu sonuçta..

4600 beklemeye geçiyorum o zaman :D inşallah benim kıçıkırık s2h'de sıkıntısız çalışır.
    intel 2000'den 7000'e kadar 4/8 diye gitti mi?eğer hala öyle gidiyor olsaydık intel'in mimarisi kraldı ama amd zen mimarisinin esnekliğini kullanarak 64 çekirdeğe kadar çıkınca işleri bozuldu.bak bunu sana bir örnekle anlatayım hem biraz nostalji olsun.

intel'in mimarisi işlemcinin işlemci olduğu döneme dayanıyor yani pentium3.pentium4 felaket olunca p3'e döndüler ve core2 mimarisi doğdu.amd ile aralarında teknoloji transferi anlaşması olunca bir iki bişiler aldılar dahili ram kontrolcüsü gibi çünkü core2 mimarisinde kontrolcü anakarttaydı ve yumuşak karnıydı intelin gecikmeleri hep böyle iyi değildi amd sayesinde oldu ve alet titanik gibi oldu sağlam ama esnek değil.amd şimdi zorlayınca titanik'i jet ski gibi kullanmaya çalışıyorlar 6 8 10 çekirdek derken 11. seride en yüksek çekirdek 8 diyorlar TDP uçtu gitti.12'de 8 küçük 8 büyük çekirdek diyorlar çekirdek artmıyor başka türlü.bunu amd de yaptı fx mimarisinde 4 küçük 4 büyük diye.hard HT demiştim ben hatta.intel amd'ye amd de intel'e benzetmeye çalışıyor.intel çekirdek arttırmaya amd de esnek yapı mimarim sağlam olsun titanik gibi olsun diye uğraşıyor o yüzden her sene mimari çıkarıyor adamlar daha oturmadı zen mimarisi ama intel de oturmuş mimariyi bozuyor.bence bunlar iyi şeyler rekabet etmeleri yarışmaları çünkü sonuçta hangisinin ürününü alırsan al ikisinin karışımı bir şey almış olacaksın çünkü ikisini de istiyoruz hem sağlam olsun hem esnek çok çekirdek olsun çünkü konsollara 8/16 koydular bu çok tehlikeli bir şey.amd'nin kıçı kırık fx8 işlemcisini koydular iki çekirdeğini de sisteme verdiler 6 çekirdekle süründürüyor arkadaş bizi özelleşti diye.8700k beğenmez olduk yeni konsollardaki oyunlar nasıl olacak ister misin mesela 4/8 işlemci 3300x hariç kullanmayı?6/6 bile istenmeyecek aman abi güçlü olsun denecek çünkü işlemci zayıf olursa sen ne kart takarsan tak para etmez.phenomII zamanında da amd sağlamdı intel coreQuad falan uğraşıyordu.intel amd'nin mirasını aldı korudu ondan onunki şu anda daha iyi gibi görünüyor çünkü amd çok gitti geldi phenom'dan sonra fx dedi olmadı zen dedi oturtamadı falan.

çalışır neden çalışmasın senin anakartta bir arkadaş deli gibi oc yaptı hem ram hem işlemci hani o kadar da kıçı kırık değil ama hesaplı sattılar.firmalar reklam olsun diye bazen zararına bile satabilir.

• görünen o ki amd 4xxx ile esnek, sağlam, bol çekirdekli işlemciler sunabilir duruma gelebilir.

Intel'in hala cekirdek sayısını artırmak için 4 küçük 4 büyük şeklinde çözümler aramaya çalışması acınası ve üzücü görünüyor. koskoca teknoloji devi intel hala 14nm++++++++++ mimarinin tabiri caizse suyunu çıkarmaya çalışıyor. yakin zamanda 10 veya 7nm gibi bir hedefleri, umutları yok sanırım.

açıklamalar için teşekkürler hocam, böyle bir şeyler anlatasin falan gelirse ben buralardayım dinlerim :D

• xGlorfindel kullanıcısına yanıt
    yani amd'nin amacı o.bu yüzden bir adım öndeler intel hala ne yapsam diye uğraşıyor.

şu anda intel'in bir sözü vaadi yok ne yapacak diye bakıyor millet.8/12 diye geliyor falan yol haritası yalan oldu.intelin işi daha zor oturttuğun mimariyi bozmak zorundasın titanikti zaten ama sağına soluna ek jet motorları takmak zorunda kalıyorsun bilim kurgu filmlerindeki gibi.yapıyı bozmadan nasıl esnetiriz olayı yoksa amd derme çatma kurdu bir şey şurasına da bir kaplama burasına da bir zırh derken oldu bitti yani amd'nin işi kolay o yüzden zaten insanlar amd'den bir şey bekliyor sen yetkili bir abiye benziyorsun diyor adamlar 5000 6000 diye şimdiden söyleyebiliyor.bu işin sonu ne olur dersen ya bir yerden sonra vurma artık yeter öldü olacak ya da intel kırık bir şeyle gelecek yoksa hep böyle gitmez ryzen2 çıkar karşısına 10. nesil çıkar bir sene sonra diye.intelin pek kurşunu yok şu anda başka atacak amd ise mg42 gibi.nerede duracak diye bekliyoruz.

• ortaya sunulan ürünün, teknolojinin geliştirilebilir olması amdye bayağı avantaj sağlıyor hocam dediğin gibi.

Intelin belli ki bu konuda biraz eli kolu bağlı. yıllar önce 10nm denemesi yaptılar olmadi masaüstünde.

8/12 durumu bana çok makul gelmiyor. senin zaten 10. nesil. i7lerin 8/16. kim gidip 2 çekirdek daha fazla boostlasın diye 4 threadden vazgeçmek ister bilmiyorum. tek çekirdege bakan uygulamalarda iş yapar belki ama amd bu konuda Inteli geçti bile. salt oyun makinesi toplayacak olsak belki 8/12 çalışır. ama mimari aynı, napcaklar 6ghz mi zorlayacaklar anlamadım

• Intel in elinde klasik kalıplasmıs fikirler var.
    Intel Tak Calıstır dır.Intel Stabildir.
    Su anda elinde kalan bu sekilde dusunen kitle kaldı.
    Pentium 4 cıktıgında Athlon ezip gecmisti.FPU de ucuyordu.O zamanlar da nednese Intel sempatim vardı baya bozulmustum.
    Pentium 3 tabanlı sisteme gectiler Wilson Fİsk in dedigi gibi ve hala onun ekmegini yeme derdindeler...

AMD seversin Intel seversin sevmezsin onemli degil , AMD hep teknolojik gelismelere on ayak olmus tam bir teklonoji firmasıdır.
    Athlon ile yaptıgı atılım Kayar Nokta Hesaplamalarındaki muazzam artıs, İlk 64 Bit İslemci,Coklu Cekirdek gercekten teknoloji ureten bir firmadır.

Mobil pazarında Intel ustun deniyor.Bunu duyunca aklıma Mesut Cevik in videosu geliyor.Bizim inceledigimiz okudugumuz urunlerde deniyor ki Ryzen lar 35W-45W ile 8/16 calısıyor.Intel de ise 35W la X hız 90W a cektiginde Y hız alıyorsun.
    hangi firma Mobil pazarda 35W ile calısan varken 90W isteyeni tercih eder?

Hadi 6-7 geciyorum biri cıksın desin ki 8. Nesil ile 9. Nesil arasında su fark var.9. Nesil ile de 10.Nesil arasında su fark var.Bu farklardan dolayı da size devamlı Anakart aldırıyoruz ve seri numaralandırması yapıyoruz.

Su anda Intel in elinde kalan tek sey "Stabilite" kaldı.İnceleme seyrediyorum urunu unuttum Technopat ekibi diyor ki Inteli AMD ye gore daha stabil diyebiliriz.Bu demek degil ki AMD stabil degil ama Intel in daha stabil olduguna herhalde kimse itiraz etmez dediler.

Su anda Intel in elinde kalan daha stabil imajı onun dısında birsey yok.Tarafsız olan herkes urunlerı ısıtıp ısıtıp tekrar onune koydugunu kabul edecektir.
    Simdi 11. Nesil ile Z49 ın da omru doluyor.Onda da IPC artısı yuksek yer de yok sana 8 cekirdek verelim idare et gibi iddialar dolasıyor.İdia diyorum cunku bilgim yok.

• huso kullanıcısına yanıt
    ben 8700k'nın daha uygun fiyatla 10. nesil diye sunulması gibi olaylara da okayim sahsen. oyunlarda hala super iş yapıyor. 10600k falan gayet iyi duruyor. ama aynı işlemci için sürekli anakart değiştirmeleri konusunda sonuna kadar katılıyorum. 2, 3 nesil destek verip kullanıcıyı tarafına çekmek varken hala kanını emmeye çalışmak resmen bile bile lades.

• quote:

ben 8700k'nın daha uygun fiyatla 10. nesil diye sunulması gibi olaylara da okayim sahsen. oyunlarda hala super iş yapıyor. 10600k falan gayet iyi duruyor. ama aynı işlemci için sürekli anakart değiştirmeleri konusunda sonuna kadar katılıyorum. 2, 3 nesil destek verip kullanıcıyı tarafına çekmek varken hala kanını emmeye çalışmak resmen bile bile lades.
    1. si O Fiyat Indirimlerinin Tek Sebebi Ryzen serisi...
    2. si Evet aynı islemci ama farklı anakart istedikten sonra indirimli olmasının hicbir esprisi kalmıyor.
    8700K 3000TL den satılıyordu.Yeni 8700K 10600K ise 2600TL den satılıyor.400TL ucuzlama var.Ama yeni seri anakart istiyor ne esprisi kaldı?Ayrıca butun 95W islemciler 125W TDP ye cıktı.Bu da bence ileriye gitmekten ziyade geriye gitmektir.
    3.Z170 Anakart ile butun 6-7-8-9-10 seri islemciler calısmalıydı.Z170 ile 99000K 5.2 calıstırıyor insanlar ama Intel izin vermedi.Z390 aldırdı.9900K ile 10700K da aynı islemci neden Z390 da calısmıyor da Z490 da calısıyor.Bugun 10900K dedigin islemci bile Z170 Anakart ile calısabilirdi/calısmalıydı.Z170 Z390 Z490 en az 3 anakart aldırdı.Halbuki X370 alan adam bugun 3900XT alıp kullanabilir 2016 dan beri kullandıgı gibi...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.