Şimdi Ara

İnsanlar Neden İslamı Terkediyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunun net bir cevabı yoktur. Her insanın takıldığı konu farklıdır. Ama benim gördüğüm en temel problemler şunlar:

Bazen Muhammed’in ahlaki açıdan sorgulanabilir eylemleri. Ergenliğe ulaşan tüm erkekler dahil Ben-i Kureyza'nın öldürülmesi. Köle sahibi olması, çocuk yaştaki Ayşe ile ve evlatlığının eski karısı Zeynep ile evlenmesi vb.

Birçok Müslüman cehennem meselesinden, özellikle de ebedi bir cehennemden rahatsız. Bu nasıl adil olabilir? Özellikle gayrimüslim ülkelerde yaşayan ve gayrimüslimlerin de iyi insanlar olduğunu gören Müslümanlar için, bu insanların ateşte nasıl kızarmayı hak edebileceğini insanlar kabul edemiyor.

Kadın hakları çok büyük bir mesele. Özellikle savunmasız kadın kölelerle cinselliğe müsaade edilmesi,güç dengesizliği sebebiyle köleler buna ne karşı çıkabiliyor ne de razı olabiliyor. Miras yasaları da kadınlara haksızlık, boşanma yasaları da...

Kuran'daki hikayelerde bahsedilen problemli konlar aslında apayrı bir kategori olması lazım. Zulkarneyn'in doğudan batıya doğru gitmesi ve güneşin battığı ve yükseldiği yerleri bulması gibi doğru olamayacak efsanevi hikayeler.

Kötülük problemi var. Bu kadar acı ve kötülük teoloji altında anlamlandırılamaz. Çünkü bu tanrı ya zayıf ya umursamaz ya da kötü olmak zorundadır.

İslam hukukundaki barbarlık? Mürtedleri öldürmek, zina yapanları taşlamak. Bu da gerçekten sorunlu ve birçok insanın İslam'dan şüphe etmesine neden oluyor.

Kuran'ın korunduğu ve bozulmadığı iddiasındaki zorluklar, bu iddia gitgide meşruiyetini kaybetmekte. Kur'ân'ın derlenmesi üzerine sürekli bilimsel çalışmalar yapılıyor ve her yapılan araştırma daha çok problemlere neden oluyor. Mesela kuranın yedi farklı lehçesi olması.

Müslümanlar için bir başka promlem de hadis. Muhammed'in gerçekte ne söylediğini ve ne yaptığını bilmek imkansız. Dini doğru bir şekilde takip ettiğinizi gerçekten nasıl biliyorsunuz?

Çelişkili mezhepler, inançlar, tarikatler Müslümanlar için de sorunlara neden oluyor. Gerçek bir dinin bu kadar fazla tutarsızlık ve çelişkiye sahip olması şüphe doğuruyor.

Benim için evreni anlamamız ve Kur'an'daki ifadeler arasındaki çelişkilerdir. Müslümanken inandığım her bir “mucize” iddiasının derine indikçe nasıl paramparça olduğunu bilim göstermiştir.

Özellikle evrim islama karşı çok büyük bir problemdir, Adem ve Havva mitini tamamen yok etmiştir. Eğer Adam ve Havva hikayesi doğru değilse o zaman İslam çökmüştür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakiki Osmanlı Torunu -- 22 Temmuz 2020; 19:44:0 >

• 1- Kapitalist sistemin devamı gereği ölümlü olduğunu unutan, anı yaşayan, sürekli hızlı tüketim yapan insan ihtiyacı.
    2- Gelişen teknoloji ile birlikte sosyal medya vb. ortamlar ile toplumsal manipülasyonun çok kolay yapılabilmesi.
    3- Bilgiye kolay ulaştığını sanan insanların özet bile sayılmayacak bilgilerle kendilerini o konu hakkında uzman sayması.
    4- Teknolojinin gelişmesi ile birlikte aile kavramının yok edilmesi ve bireyselciliğin özgürlük olarak insanlara yutturulması.
    5- Din adına konuşanların bilgisizliğini örtme çabası sonucu saçma cevaplar vermesi ve kılavuz arayan insanların dini yanlış değerlendirmesi.
    6- Siyasetçilerin yobaz oldukları halde dindarlarmış gibi halkı kandırmaları.
    7- Dinsiz olmanın gençler arasında "cool" imajı vermesi.
    8- Dindar olduğunu iddia eden insanların açık günahları dahi kılıf uydurmaya çalışması.
    9- Fetospor cemaatinin sonu darbe teşebbüsüne kadar giden yıllar içerisindeki etkileri
    10-İşsizlik vb gençlerin mutlu olabileceği ortamı engelleyen her türlü sebep karşılığında dualarının karşılık bulmaması sonucu inanç bunalımına girmeleri.

İstersen daha da yazabilirim.
  • Pek çok durumdan dolayı temel olarak insanların araştırması bilgilenmesi dolayısıyla internet gibi.
  • 1- Kapitalist sistemin devamı gereği ölümlü olduğunu unutan, anı yaşayan, sürekli hızlı tüketim yapan insan ihtiyacı.
    2- Gelişen teknoloji ile birlikte sosyal medya vb. ortamlar ile toplumsal manipülasyonun çok kolay yapılabilmesi.
    3- Bilgiye kolay ulaştığını sanan insanların özet bile sayılmayacak bilgilerle kendilerini o konu hakkında uzman sayması.
    4- Teknolojinin gelişmesi ile birlikte aile kavramının yok edilmesi ve bireyselciliğin özgürlük olarak insanlara yutturulması.
    5- Din adına konuşanların bilgisizliğini örtme çabası sonucu saçma cevaplar vermesi ve kılavuz arayan insanların dini yanlış değerlendirmesi.
    6- Siyasetçilerin yobaz oldukları halde dindarlarmış gibi halkı kandırmaları.
    7- Dinsiz olmanın gençler arasında "cool" imajı vermesi.
    8- Dindar olduğunu iddia eden insanların açık günahları dahi kılıf uydurmaya çalışması.
    9- Fetospor cemaatinin sonu darbe teşebbüsüne kadar giden yıllar içerisindeki etkileri
    10-İşsizlik vb gençlerin mutlu olabileceği ortamı engelleyen her türlü sebep karşılığında dualarının karşılık bulmaması sonucu inanç bunalımına girmeleri.

İstersen daha da yazabilirim.

• hiçbir din günümüz sorularına artık yanıt veremez duruma gelmiştir.
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    İnternet sebep değil, sadece bir araç. İslamda problem olmasaydı hiç kimse dinini terk etmezdi zaten.
    Ama şunu kabul ediyorum. İslamla ilgili birçok mesele bizden gizleniyordu, internet bunu kırdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam çok güzel yazmışsın fakat buna katılmıyorum.
    Çünkü Muhammed tüm zamanlar için ve her yerde herkesin örnek alması gereken evrensel bir kişilik.
    Günümüzde biliyoruz ki, çocuk yaşta evlenmek, bu sorumluluk altına girmek ve evlat sahibi olmak çok büyük psikolojik ve fiziksel sıkıntılara neden oluyor.
    Eski dönemlerde bunun yapılıyor olması, örnek almamız gereken bir peygambere uyan bir davranış değil. O dönemlerde yaşayıp çocuk evliliği yapmayanlar yok muydu?
    Dikkat edersen günümüzde hoş karşılanmasa da Muhammed'in birden fazla evlilik yapmasını elestirmiyorum.
    Fakat tüm zamanlara örnek olarak gösterilen bir peygamber zararları bilinen çocuk evlilik yapamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakiki Osmanlı Torunu -- 22 Temmuz 2020; 19:39:44 >
  • Buradan bakabilirsin.
    Alıntı:
    "Hz. Peygamber (asm), kıyamete kadar gelecek insanlara örnek bir şahsiyet, davranışlarından ders alınacak bir rehber olarak gönderildiği için (Ahzâb, 33/21) hayatın her yönünü kapsayan üstün bir ahlâkla donatılmıştır.(Kalem, 68/4)"

sorularla İslamiyet
    Peygamber Efendimizin ahlaki özellikleri nelerdir? » Sorularla İslamiyet
    https://sorularlaislamiyet.com/peygamber-efendimizin-ahlaki-ozellikleri-nelerdir?amp

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sosyalizm niye yaşayamıyor
    geçen ay açıldı
    NEDEN İSLAM
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sen linkini attığın bu görüşü savunuyor musun.

• Yazdım sildim. Dedim ne değişecek 😄 sebebi çok uzaklarda değil diye düşünüyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tüm dinler yok olmaya mahkumdur. Bilgi çoğaldıkça ve ulaşımı kolaylaştıkça, inançlar sorgulanır. Dinler; bilginin en büyük düşmanı ve cehaletin en büyük arzulayıcısı dır.
    Kapitalist in silahıdır, şükür ettirir fakat malı götüren çeşmecilerin çanağidir.
    Hiç bir delile lüzum yok, kendi yarattığı kulun köle olarak alınabilir satılabilir olmasını kesin red etmeyen bir ilah olamaz. İnsanları uyuşturup, sersemletmekden tutunda, insanları; sadaka ya mahkum eden bir ilah olamaz. Zengin dindar olamaz, dindar sa zaten zengin olamaz, dinin doğasına aykırı.
    Kısacası; din denen olgu nereden tutarsan tut, dökülüyor. Yok olmaya mahkum.
    Özellikle dindarların son derece kibirli olmasını saymıyorum bile.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen Şiilerin hadislerine nasıl bakıyorsun? Onların da bir sürü hadis alimi ve kitabı var biliyorsun değil mi?

Ayrıca sen hadis konusu hakkında çok yanlış bilgilere sahipsin.

Mesela sana bir soru sorayım: Kur'an ayetlerinin hükümleri hadisler ile hükümsüz kılınabilir mi? Birisi Allah/tanrı hadisi diğeri ise Muhammed'e iddia edilen hadis.

Hadis denen kelime söz anlamına gelen bir kelimedir ve Muhammed'in sözleri diye iddia edilen "hadis" ler bir çok yerde Kur'an hadisleri ile tamamiyle birbirine zıt şeyler söylemektedirler. Sunni ve Şiiler tarafından bambaşka "hadis" alimlerinin ve hadislerin olması ise gerçekten de inandırıcılık konusunda bu "hadis"lere çok büyük yara açıyor.
  • Kolay mi müslüman olmak

Müslüman oldugunda icinde vicdan mekanizmasi oluyor icki yok uyuşturucu yok zina yok

Müslüman kaldigin surece vicdanin rahat olamiyor genclerde diyor amaaaan bosver hadi gidem de nefsime uyam takılam

Yoksa ateistlerin yüzde 90inin bilgi birikim sahibi olduğu yok

Bir diğer büyük etken de tv telefon internet pc üzerinden hunharca yayilan global kültür Facebook Instagram Twitter Youtube bunlarin hepsi ayni amaclar dogrultusunda insan manipüle eden lagim medyalari

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.