Şimdi Ara

İNSANLAR POLİGAM MIDIR MONOGAM MI? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
7.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • elbette limoncu çocuk realist bir bakış açısı ile yazılan bir hikaye değil ama ortada başka br gerçek var.

evrende nerde başarılı insan varsa hepsi zor şartlar altından gelmiştir.zoru çekmeyen başarıya ulaştıracak gücü bulamaz,yerinde sayar.

dünya şirinler gibi değildir olmayacaktır.bunu kimseye anlatamıyorum.adam diyorki komünizim gelirse dünyada aç insan kalmaz ,bende diyorumki tokun olduğu yerde açda olacaktır.herşey zıttı ile bilinir.(fiziktede eçerli olmak üzere referans olmadan hiçbirşeyden bahsedemeyiz )

bu durumda bize düşen sokak çocuklarına bakmaktır.sokak çocuklarınn rehabilitesi sokakta yaşamayan bize bağlıdır yani.ben derim bunlara yapabilecekleri şekilde işler verelim, iş gücünü etkin kullanalım,eğitelim.sizde diyorsunuzki ailenin maddi durumu yoksa vur kellesini doğmadan.zaten ne olacakki ondan kapkaççı,yankesici,potansiyel madde bağımlısı ıyyyy pislik...

bunun devamı şuna gelir.toplumdaki tüm engellileri,kalıtsal hastalığa sahip olanları topluca katletmektir.buyrun hitlerle kardeşsiniz.

şirinler hayal olabilir ama buna yaklaşmanın yolu kellesini vurun değildir.

• bilmiyorum fark edebiliyor musunuz ama henüz kelleleri bile oluşmamış oluyor rahme düşmüş ceninlerin...

ve siz diyorsunuz ki "kürtajla doğması önleneceğine, yaşayıp sokak çocuğu olsunlar, anaları babaları tarafından ezilsinler, çalıştırılsınlar. vee zoru öğrenip büyük adam olsunlar..."

kaç tane sokak çocuğuna yardım ettiniz bugüne kadar sattığı peçeteyi almaktan başka? ben yardım ettim demiyorum ama yardım eden insan da tanımıyorum. çünkü iyi niyetin, Allah rızası için yapılan yardımların suistimal edildiği bir dünyada yaşıyoruz. sizin söylediğiniz "yardım edelim" değil "yardım edilsin" oluyor.

ama ne yazık ki işler o şekilde yürümüyor. devletin paternalist tavrı belki bir yere kadar işe yarayabilir, hatta diyelim ki kimsesizlerin hepsine kucak açıldı, ya bu çocukların analı babalı olanlarını ne yapacağız? okutulmayan kız çocuklarını? sokaklarda peçete sattırılıp ailesi tarafından bütün paraya el konulanlarını? ya üzerinde sigara söndürülen, dövülen bütün çocukluk hakları elinden kendi öz aileleri tarafından alınan çocukları? çocuk ne kadar değerli bir varlıktır bilmeyen, döven, alkolik, işsiz, cahil anaları babaları ne yapacağız sayın berat23???

evet hepsinin çareleri var biliyorum... ama teoriden öteye gidemeyen çareler...

bırakın doğsunlar... ama insan gibi yaşayacaklarsa...

• quote:

Orjinalden alıntı: casilo

quote:

Orjinalden alıntı: Criminal Origin

quote:

bence evet, sebep çok önemlidir. üstelik istemek de çok önemlidir..
    kişi istiyor fakat yapmıyorsa bu doğasında var ama engelliyor demektir. ama zaten istemek içinden hiç geçmiyorsa doğasında yok demektir.

bu aldatmak konusunda öyledir mesela.. sevgilinizin başka birini istediğini ama eyleme dökmediğini düşünün. ve siz bundan heberdarsınız. bunun bir sakıncası yok mu? sevgiliniz isze "geçenlerde seni aldatmayı düşündüm. ama yapmadım. çok temizim" dese bu sizi rahatsız etmez mi?

Örneğin sevgilimi hakikaten, aldatmayı kesinlikle aklımın ucundan bile geçirmediğim zamanlarım oldu. Aynı insanı aldatmayı istediğim zamanlarım da oldu. (düzensiz değil, farklı dönemlerde) Başka birini aldatmayı istediğim anlarım da oldu veya istemediğim.. Şimdi ben hangisi oluyorum ?
    Sorduğunuz soruya cevap olarak, bu durumdan rahatsız olmayan insanlar tanıdım. Sanırım durumu psikolojik değilde biyolojik açıdan yorumlamak gerekiyor.

aşkın taze olduğu ve aklı başından alan bir dönemde elbette ki kişinin aldatmayı istememesi gayet normal bir durumdur. çünkü insan aşık olunca ondan başkasını düşünmez, ondan başkasını arzulamaz, ondan başkasına dönüp bakamaz. zaten o kişi tarafından büyülenmiştir.

fakat gelin görün ki aşk hiç bir zaman sonsuza kadar sürmez. aşk bitince başka birini istemek elbette çok kolay hale gelir.

bu yüzden "evet poligamsınız" aşık olduğunuzda da bir çok kişi gibi "monogam"

Ben hiç bir zaman 5 tane sevgilim olmasını istemedim.
    2 kere aşık oldum ve birincisiyle beraber olmadan ayrılmak zorunda kaldım. ( elini bile tutmadım.)
    Bundan 7 yıl sonra bir daha aşık oldum. Ama 7 yıllık bu zaman zarfında hiç başka bir kız ile çıkmadım , beraber olmadım.
    7 yıl sonra aşık olduğumda o beni istemedi ama hala onu seviyorum ve başka bir kızı düşünmüyorum.
    (Not: Bu güne kadar hiçbir kızla çıkmadım.)
    Buna ne diyeceksiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CastingFailed. -- 2 Ekim 2008; 9:41:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: CastingFailed.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Criminal Origin

quote:

bence evet, sebep çok önemlidir. üstelik istemek de çok önemlidir..
    kişi istiyor fakat yapmıyorsa bu doğasında var ama engelliyor demektir. ama zaten istemek içinden hiç geçmiyorsa doğasında yok demektir.

bu aldatmak konusunda öyledir mesela.. sevgilinizin başka birini istediğini ama eyleme dökmediğini düşünün. ve siz bundan heberdarsınız. bunun bir sakıncası yok mu? sevgiliniz isze "geçenlerde seni aldatmayı düşündüm. ama yapmadım. çok temizim" dese bu sizi rahatsız etmez mi?

Örneğin sevgilimi hakikaten, aldatmayı kesinlikle aklımın ucundan bile geçirmediğim zamanlarım oldu. Aynı insanı aldatmayı istediğim zamanlarım da oldu. (düzensiz değil, farklı dönemlerde) Başka birini aldatmayı istediğim anlarım da oldu veya istemediğim.. Şimdi ben hangisi oluyorum ?
    Sorduğunuz soruya cevap olarak, bu durumdan rahatsız olmayan insanlar tanıdım. Sanırım durumu psikolojik değilde biyolojik açıdan yorumlamak gerekiyor.

aşkın taze olduğu ve aklı başından alan bir dönemde elbette ki kişinin aldatmayı istememesi gayet normal bir durumdur. çünkü insan aşık olunca ondan başkasını düşünmez, ondan başkasını arzulamaz, ondan başkasına dönüp bakamaz. zaten o kişi tarafından büyülenmiştir.

fakat gelin görün ki aşk hiç bir zaman sonsuza kadar sürmez. aşk bitince başka birini istemek elbette çok kolay hale gelir.

bu yüzden "evet poligamsınız" aşık olduğunuzda da bir çok kişi gibi "monogam"

Ben hiç bir zaman 5 tane sevgilim olmasını istemedim.
    2 kere aşık oldum ve birincisiyle beraber olmadan ayrılmak zorunda kaldım. ( elini bile tutmadım.)
    Bundan 7 yıl sonra bir daha aşık oldum. Ama 7 yıllık bu zaman zarfında hiç başka bir kız ile çıkmadım , beraber olmadım.
    7 yıl sonra aşık olduğumda o beni istemedi ama hala onu seviyorum ve başka bir kızı düşünmüyorum.
    (Not: Bu güne kadar hiçbir kızla çıkmadım.)
    Buna ne diyeceksiniz?

zaten fark ettiyseniz kişinin aşık olduğu durumlarda poligam olduğunun pek söylenemeyeceğini söylemiştim.
    ve yine dikkat ettiyseniz sestavinayla konuşurken ya siz bir sitisnaysanız diye sormuştum. şimdi size tekrar soruyorum ya siz bir istisnaysanız?

bunun yanısıra doğada istisnalar fazlasıyla var. mesela kediler ve köpekler düşman olmasına rağmen, haberlerde oların dost olmalarına tanık oluyoruz bazen...

evet belki de siz monogamsınızdır.

maruz görün ama yaşınızı merak ettim. sakıncası yoksa öğrenebilir miyim?

• Hayır
  • zevk meselesi bazıları grup seviyo olabilir

bence monogram ama
  • quote:

Orjinalden alıntı: ronaldinho_1

zevk meselesi bazıları grup seviyo olabilir

bence monogram ama

iyi de grup sevmekle ne alakası varr :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.